Keresés

Részletes keresés

Tiszta tudat Creative Commons License 1 órája 0 0 172668

 

 

 

 

„…………Hivatásod, hogy megteremtsd életed művét, ám a tettek gyümölcsével ne törődj. Tevékenységed irányítója ne a jutalom legyen. De tétlen se légy.

Művedet végezd odaadással, de annak következményeire ne figyelj. Legyen mindegy siker vagy kudarc. Ezt a közönyt gyakorold.

Menedéket a tudásban keress.  Aki a tudást követi, legyen tette jó vagy rossz, mindkettőn átlép.

 A bölcsek a cselekedetek gyümölcséről lemondanak, és a születések béklyójától megszabadulva elérik a helyet, ahol nincs több szenvedés.

Ha értelmed a káprázatok zűrzavarából kilép, terhedre lesz már, amit a szent könyvekből tanultál, s az amit azokból tanulhatsz.

Ha pedig tudásod már a szent könyvek tanításával is szemben áll, és te a meditációban sziklaszilárdan elmélyülsz, eléred azt, amit úgy hívnak, hogy: jóga.”

 

Jóga=igázás

Tiszta tudat Creative Commons License 1 órája 0 0 172667

Szia Amida. 

 

Jó szándékkal ajánlotta azt a könyvet, így viszonoztam. Belemehettem volna, hogy ez megfelelő a Tan szempontjából vagy sem, de tényleg ezt mindenki döntse el saját belátása szerint, hogy merre megy. Nem akarok meggyőzni már senkit. Meg igazából nincs is meg az a képességem, hogy visszatereljek bárkit is az ösvényre, ahogyan neked megvan. Egyedül neked van meg ez a képességed itt a fórumon.

 

Sok marhaságot olvastam meg hittem el, aztán jöttek a pofára esések. De valószínű ez is kell a továbblépéshez. Nagy szerencsének tartom, hogy ebben a hatalmas adat mennyiségben, káoszban valahogyan eljutottam a Tanhoz. Ilyenkor felértékelődik a „tanítók” szerepe is, mert egyedül eljutni a megfelelő tanításokhoz nehéz, szerencse kel hozzá, meg sok idő, bár gondolom, ez előbb vagy utóbb bekövetkezik.

Nekem nyolc év volt. Nincs is szükségem már semmire.

Az eszközök a kezemben vannak, elmélkedés, tanulás, meditáció……törekvés ezekre.

 

Pl. az írásod, vagy a történések kiváltanak egy elmélkedési folyamot,….ez sokkal szórakoztatóbb mint ami a médiából árad, az szinte nevetséges számomra ahogyan át akar verni. Nem is nézek tévét, vagy ha „muszáj” nem látok semmit a képernyőn….

Amikor terhessé válik az elmélkedés folyam, vagy ha már ráunok, hogy a gondolat mit gondol, figyelmem az ürességemre,az önvalómra terelem,….nem is tudom meghatározni mi ez vagy miért teszem, talán a törekvés miatt bízom benne.

Jelentősnek tartom ezeket a dolgokat, hogy önmagam megismerve, önmagam lehessek.

 

Szóval, ha önmagam vagyok, a siker vagy kudarc nem befolyásol, a „tettek gyümölcse” nem foglalkoztat, ha képes vagyok átlépni mid ezeken, akkor eljutottam a közönyhöz. Ha nem befolyásol semmi külső dolog, sértés vagy dicséret, ha a béke és a nyugalom rezzenéstelen marad belül, akkor azon az ösvényen vagyok amin Gautama a tökélyharcos járt, aki leigázta a szenveket.

 

Ha jönnek azok a pillanatok, amik az elmémbe égnek , érdemes elmélkedni rajtuk,…. hogy miért vonz a csend az egyedüllét, mikor másokat rémiszt, vagy azok a pillanatok mikor az embertömeget üresnek látom, köztük a testem mit egy üres test halad, vagy mikor álomszerűen jelenik meg a családom,….mintha álom lenne az egész,…..akkor érdemes elmélkednem ezeken a dolgokon:  hogy mi a valóság, ki vagyok.

 

Nagyon ébernek kell lenni minden pillanatban, egy kis figyelemelterelődés és már csapdába is estem,……soha nem gondoltam volna, hogy mennyire könnyen megy a tévedésbe esés.

 

Köszönöm a bíztatásod meg amiket leírtál,...... nem nagyon tudok hozzászólni, de érthető, és érdekes.

 

üdv.

Előzmény: Amida (172653)
A Nikk Creative Commons License 1,5 órája 0 0 172666

Rám nagy hatással volt a "merő véletlen" formula. Tehát nem érdem, nem sorsszerűség, nem karma, egyszerűen vakszerencse dolga, hogy rátalálsz-e egy számodra fontos információra.

Előzmény: unatkozobanya (172665)
unatkozobanya Creative Commons License 2 órája 0 0 172665

Türelmesen várok, hátha válaszolsz arra a kérdésemre, hogy miért pont az SN 56.48-as - A lyuk című - szutta érdekelt Téged, hogy az utókor "szerzeménye"-e ?

Előzmény: A Nikk (172659)
sniffí Creative Commons License 7 órája 0 0 172664

én már csak a világgal .. léphetek, nélküle egy tapodtat sem.. 

a lét maga az idő utazás .. szörfözés.. ha jól ülöd a hullámot, rajta maradsz .. sőt motor csónakod is lehet ha ragaszkodsz a vízhez....

vagy bele fulladsz mert kényszernek éled a létet tanulni... s csak élvezni akarod a víz nedves voltát, ölelő simogatását .... akarva karatlan feloldódsz .. s mikrobák eledele leszel .. 

Előzmény: umma beli (172661)
sniffí Creative Commons License 8 órája 0 0 172663

.. nem gondoltok nem vagytok jelen sehol csak az idő visz-hang,-rezonanciája vagytok elmúlt múltunknak. s nem célotok, a mult-jelen-jövő, ne csak az elmében, de a tapasztalhatóság szintjén jelenjen meg .. velünk együtt... ha lehetséges.. /maya/

sniffí Creative Commons License 8 órája 0 0 172662

Kicsit olyan téged is olvasni, mintha egy fényreklámot olvasnék, nem lehetne ugorni?

beszéljétek már meg ...

amiKOR beszélünk ..amit látsz .. amit érintesz .. amit hallasz, az már a MÚLT amikor s amit gondolsz a jövőről az a jelen....//.. ezért .. s így teremtünk...// vedd észre, ha még nem tetted... !

Ti meg arról írtok amit láttok .. hallotok..

valahogy az az érzésem nem is *gondoltok*.

Előzmény: umma beli (172661)
umma beli Creative Commons License 9 órája 0 0 172661

Kicsit olyan téged olvasni, mintha egy elakadt lemezjátszót hallgatnék:) nem lehetne ugorni?

Előzmény: sniffí (172660)
sniffí Creative Commons License 9 órája 0 0 172660

a hívő olyan értékrendet tett magáévá .. ahol az értelem-tanítás és az erőszak nem meg különböztethető.

a halál utáni lét vélelmezése .. árt a jövőnek.. mivel a jelen-ben nincsen miért fejlődnie.. hiszen úgyis le születik vélelmezése okán..
// persze ha nem lenne a kultúránk halandói szellemű(istent-hit felelősség áthárítás valójában ).. nem kellene belőlle * ki tudatosodni a haláltalanság felé...*//ezért szenvedés ma IS a születettnek a tudatossá válás .. hiszen meg kell haladni a jelen társadalom értelmét fenntartó szellemiség értékrendjét, mi a halálhoz vezet...// /világegyetem/

A Nikk Creative Commons License 20 órája 0 0 172659

mi a pálya, unatkozóbanya?:)

sniffí Creative Commons License 24 órája 0 0 172658

.végre egy probléma aminek megoldására nincsen elég időm...   mehetek pihenni ... ha mégsem így történne ezt ide rakom ...

 

.. mivel a léted eldobására készülsz, .. még ha ezt magadnak meg is magyarázod .. hogy nem így van. ... ezt én nem tarthatom tiszteletben .. *az hogy teremtő van az nem gondolat, az a rabszolgaság elfogadása* ..../. mivel létünk s a van oly kapcsolatban van hogy az értelemnélküliség oka a halál .Egy barom ideológiának köszönve ..mégis ezt választod, így inkább most elbúcsúzom ne kelljen végig néznem ...sorsod alakulását .. én jobbulást kívánok neked.. jöjjön meg az eszed.. hited ellenére... s ébredj rá valamikor /mert soha nincs késő hiszen onnantól meg áll az idő.. s az idő uraként, csak a probléma megoldáshoz kell az idő.../, ideákat teremtettél mik elvontak a valóság s lehetőségeid megismerhetőségétől

 

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.tudasfaja.com%2Fszombaton-veget-er-a-vilag%2F&h=ATPro5jwoQxLdy0m2SyaXnL-BuLZYMIyVqIUMjXeFKt94xz74jmvXRtR5GW8v1huJhcQQII_4YB4ayaQ2xcGvtXiCOoxWakBGGEFzdnsdD09Kqubf2sR_SKtK-gp60CrX9DIAfMLSr45GqzsJ4muAFtEilRyDgYPrcpdI4Xlzu04AJJchWQ5gzQM9hAhM1k1AiUqkZN6g5G4j28vOf4HqNM5N08hltYEwMUJ6zno1de-p1hneZCsCNt6XijRBnyIBSDfhiDDLFB71QLPgs2_u4th07ozM-yPWgs

Amida Creative Commons License 25 órája 0 0 172657

 

 

A Tan - tudomány - vonatkozásában semmit nem játszik a hit. Ma már a tudnivaló is túl sok, a hit elhalt.

Esetleg az én koromban ez meglepő lehet, de az Y-generáció így müködik és nekem ez nagyon tetszik.

 

Ahogy az korábbi generációk nem értik a gondtalan szórakozásaikat, soha nem fogja megérteni alkotásaikat.

Aki pedig azt mondja ezek elromlottak, annak elment a józan esze. A fejlődés gyorsul és ennek a motorja már nem az én generációm.

Aki hisz, higgyen, aki nem hisz ne higyjen. De, aki tud az teszi a dolgát, aki nem tud, az meg tanuljon mert különben elkallódik. Szart sem ér aki nem végzi el amit kell.

 

A három cselekvés egyike sem hiten áll vagy bukik. 

"...a jogi viszonyok és az államformák nem érthetők meg sem önmagukból, sem az emberi szellem úgynevezett általános fejlődéséből, hanem ellenkezőleg, azokban az anyagi életviszonyokban gyökereznek, amelyeknek összességét Hegel… polgári társadalom ...néven foglalja össze, a polgári társadalom anatómiáját pedig a a politikai gazdaságtanban kell keresni."

[Karl Marx]

 

... hol van itt a hit? Talán már csak a te fejedben.

Előzmény: hizi (172656)
hizi Creative Commons License 26 órája 0 0 172656

A Hiteidről.

Bármilyen vallás az általad befogadott hitek, által válik erőssé, vagy gyengévé. Amennyiben a hiteidet megváltoztatod, azáltal gyengül és tűnik el az előző befolyása. Miután ezt az alaptételt valaki….…. megérti attól fogva azt is, megérti, miért van, akinek MŰKÖDIK  az újtestamentum, vagy az ótestamentum vagy a buddhizmus, vagy hinduizmus vagy a pszichológia és miért van olyan személy, akinek NEMMÜKÖDIK.

Ha viszont el tudod távolítani az elmédből, (mert van rá működő módszered)… vagy bárki elméjéből az ott működő, az egyéniségedet, létrehozó hiteket, és ujakat tálász belé, akkor egy más személyiséget hoztál létre. S ez az új egyéniség ugyanolyan fontos vagy nemfontos mint a régi… a különbség csak annyi hogy más, mint az előző volt. A lényeg:

 

 Mindenki a saját elfogadott hiteit tartja az IGAZSÁGNAK… Holott az „igazság” a hitrendszereken az azonosulásokon, és a személyiségeken túl van, mert azokat megelőzi, mivel azoknak a létrehozói.

 

  Szabadulj meg az elfogadott beazonosult hiteidtől, mert ha lefejted lebontod öket, akkor teljesen feleslegessé válik a MEGVILÁGOSODÁSRA való törekvésed…. söt….. bármiféle törekvésed, mert már megint a kiinduló 0 ponton vagy.

pájázó Creative Commons License 26 órája 0 0 172655

.. hogy feladta .. s meghalt .. meg értem.. én is nehezen viselem amit tanával-tannal tesztek.

csak a gyerekeim jövője amiért nem adom fel értelem nélküli szócséplésetek .. ki igazgatásával való időtöltést.. hátha leesik .. az egó magány bárkire maradhat aki egyedüli túlélő...egy túlélésért folyó harcban... ami persz eisten országában nem fordulhat elő .. hiszen ott isten van egyedül .. s nélkülünk unatkozna .. hát eltart bennünket elmélet a halandói kultúra értelmének részemrőli diagnózisa....

Előzmény: pájázó (172652)
Amida Creative Commons License 27 órája 0 0 172654

 

 

... mit ne mondjak, ... ekkorát még nem láttam.

Előzmény: hizi (172649)
Amida Creative Commons License 27 órája 0 0 172653

szia titu mit is nézel meg?

de leginkább miért is?

 

ennyi hülység már régen jött össze és ilyen mélységes még soha nem volt.

akkor is volt az oka, hogy akik elkövették nem voltak tudatába ismerni kellene  az észlelés folyamatát, ...

mert tudni kell mit jelent sz a szó> kognitív.

 

 

először bele kell tenni a képletbe a tűzbeszéd tanításait, én momentán örültem annak amikor idáig jutottunk, itt isch.

a mai tudományos magyarázata nagyon világos és alapjábanvév a jungi tipológia írja le - ismereteim szerint - pontosan. A Jung utáni időszak jellemzője az, hogy amit ő tanított azt ragozzák a pszichológia és a pszichiátria szakmai körei. Nagyjából az a helyzet ami a Buddha után a Tan következtében jött, és annak hatásai Sankaráig mozgatták az ind filozófiát. Az nyilván teljesen természetes, hogy a Tan és a Buddha létezéséről és történelméről Indiában - az erés védikus, hindu hagyományok okán - alaposan átírták az igazságot. Minden nemzet hamísítja saját történelmét ... pl még mi is.

 

Tehát a jungi tipológiánál kezdtem, ami a következőket állítja a gondolkodásunkról:

 

ez az első axioma(szerintem)

"A jungi tipológia két oldalról közelíti meg az emberi típusok kérdését. Egyik oldalról Jung szerint az embereket hajtó nagyszámú motiváció dacára két alapvető pszichés beállítódást, attitűdöt lehet megkülönböztetni az extroverziót és az introverziót."

Alapvetően már ez az állítás sem midenki számára világos, különösen amikor azt állítja valaki, hogy az advaita nézet helyes. Holott az advaita nézet nem azt jelenti, hogy minden mindenben egyforma, hanemhogy éppen az AZ EGY mindent magába foglal. Ez azt jelenti, hogy keletkezés nincs, ebből meg az következik, hogy teremtés sincs.

Na ha nincs akkor nincs a keletkezés elmúlása és a levő megsemmisülése sem. Itt annyi a gond, hogy milyen szinten? Azt lehet mondani az építőkövek szintjén ez az igazság.

Ezeket tárolja az üresség. Mai nevén a mező.

 

Azért az jó kérdés miért éppen kettő az ember alaptipusa. Egyszer azt hallottam, hogy azért mert a Nap négy-osztatú; minden negyed töltéssel rendelkezik de váltakotzva pl az első negatív a második pozitv a harmadik negatív és a negyedik pozitív. Ezt saccperkábé ki is mérték valamikor mert az Napból érkező töltések igazolták a feltevést. Az egy év alatt - már amit mi annak nevezünk - a Föld megkerüli a Napot. Három hónapig kap azonos zöltésűsugárzást. Ez a történelmi idókből az üzenet amit a Nap hatásainak tartottak.

Egyébként a vsillagászati tudásunk alapján a töltések okozta változásokat valamikpr felismerték és az asztronómiából kialakult az asztrológia. Egyébként teljesen helyesen. Innen aztán megint mehetünk tovább mert a tipológia  négy alapvetést még tartalmaz ami negyedévenként változik.

 

ez a második axioma(szerintem)

Minden embernek alapvetően négy pszichés funkciója van ami meghatározó az első cselekvésben - a gondolkodásban - már megjelenik. Ezeknek több jellemzőjét is ismerjük. Ilyen jellemző, hogy miképpen tartozhatnak össze. Ez így valószínű: gondolkodás és érzés, érzékelés és intuíció.

 

Ha azonban párosíthatók, akkor felmerül a kérdés, hogy mi alapján? Ezek vajon, erősítik vagy gyengitik egymás hatásait?

Visszakanyarodva az alapvetően két  típusra, máris nyolc alapállapotról lehetne szó, de mivel a változás foolyamatos a Nap és a Föld mozgása okán, minden pillanatban ,mások az arányok. Minden pillanatban mások a személyiség alakulásának első mozzanatai. Egy hónap elég lehetett a felismeréshez szükséges különbözőségek észleléséhez. Persze halvány  fogalmuk nem volt napról, hétről, hónapról és évről. Viszont a csillagtérképet úgy hasunálták, mintha annak a Föld lenne a vászna, amiben az ember mozog vagyis müködik, tehát él. Fel is ismertek dolgokat amik a személyiségig vezették őket. Tehát a szükséges és tudományos kezdett többszereplős lenni.  A tudomány az volt ebben, hogyan lehet Budáról  Rómába menni. Az viszont már egy másik felvetés, hogy aki a vizöntő jegyében született az miért más mint aki a kos jegyében születik. És voltak titkos tudások. Mondjuk a papság hatalmának alapjai. Anikor az ember a növények termesztésébe fogott, tudni kellett az év melyik napján  - pontosabban - mikor kell elvetni. Vagy ahol igazából hatalomhoz jutottak a folyami városállamokban, mikor ér oda az áradás. Ez pontosan elegendő volt, hogy az legyen az úr, aki többet tud. Kialakultak a tudás alapú társagalmak.

 

Most akárki gondolhatja, minek ez a sok maszlag? Azért mert aki nem látja át, hogy minden egy rendszer része, egy porszem ő maga, valamennyi mindenre hat és a minden mindenre hat az addig nyomja a hülyeséget, amig uralma alá nem hajtják a tévedései ez a magának való, ez aki azt gondolja én vagyok, és minden az enyém. Ennek megfelelően azonban két kultúra jött létre a Földön. A görög és a kínai. Aki azt állítja, hogy nincs különbség, az téves tudással van. Valamit még azért megjegyzek. Számomra az, hogy van aki "kivül" keres és van aki "belül" keres nem azt jelenti, hogy van "külső" és van "belső" ... innen csak egy tévedés fakad - nekem azt jelenti MINDEN EGY ... mivel mind a kettő valójában ugyan azt tapasztalja meg. Mikor ez történt, a kollektív tudatot felválotta az én-tudat és ettől kezdve embernek lenni; vér, veríték, könnyek és szenvedés.

 

titu, ne nézz te semmit, csak tanulj, elmélkedj és meditálj .... minden állandótlan, törekedj.

Előzmény: Tiszta tudat (172639)
pájázó Creative Commons License 27 órája 0 0 172652

s ha egy halandó nem tud mit kezedeni az ürességgel az azé van mert természetes léte az üresség..hiszen ezért halandó.. nem lakik benne senki aki élni vágyna annyira hogy utánna járva megoldja.. mint ahogyan Gautama tette...

Előzmény: pájázó (172651)
pájázó Creative Commons License 27 órája 0 0 172651

.. mondhatni amíg halál van addig ,, nincsen élet sem.. mármint aki értékelje az életet.. tudod érzőlény.

Előzmény: pájázó (172650)
pájázó Creative Commons License 28 órája 0 0 172650

az a gond, a halandóiság nem nevezhető szellemiségnek.. hiszen az értelem az .. ott kezdődik vitatod a halál szükségét-értelmét.

/ az elfogadás .. az nem az értelem.. az elfogadás? lehet idomítás .. kényszer mi eredhet butaságból-tudatlanságból .. környezetből átvett szokásból... - nihilizmusból .. neveltetéstől//

Előzmény: umma beli (172648)
hizi Creative Commons License 29 órája 0 0 172649

 Kisfiam tanuld meg: ELSŐ SZABÁLY A VILÁG CSAK a KÉPZELET-edben LÉTEZIK ! 

 

 IGEN....ANYUKA DE SZERETNÉK EGY CSOKIT MERT ÉHES VAGYOK!!! 

 

- Ott van a polcon, vedd el!


- De nekem akkor  CSAK A KÉPZELETEMBEN VAN KEZEM!  


- Nincs kéz, nincs csoki! 

 

 

-       motto: nem elég ismételgetni a közhelyeket  érteni is kéne a világ működését.   

umma beli Creative Commons License 1 napja 0 0 172648

Miért beszélsz annyit a halálról? :)

 

Minden kultúra halandó szellemiségű, mit kell ezen annyit csodálkozni. :)

 

Az újszülött szerinted azért sír, mert nem tudatos a jövőre?

Előzmény: kalózúr (172647)
kalózúr Creative Commons License 1 napja 0 0 172647

a halál utáni lét vélelmezése .. árt a jövőnek.. mivel a jelen-ben nincsen miért fejlődnie.. hiszen úgyis le születik vélelmezése okán..

// persze ha nem lenne a kultúránk halandói szellemű(istent-hit felelősség áthárítás valójában ).. nem kellene belőlle * ki tudatosodni a haláltalanság felé...*//ezért szenvedés ma IS a születettnek a tudatossá válás .. hiszen meg kell haladni a jelen társadalom értelmét fenntartó szellemiség értékrendjét, mi a halálhoz vezet...//

evolúciómérnök Creative Commons License 1 napja 0 0 172646

// persze ha nem lenne a kultúránk halandói szellemű(istent-hit felelősség áthárítás valójában ).. nem kellene belőlle * ki tudatosodni a haláltalanság felé...*//

ezért szenvedés ma IS a születettnek a tudatossá válás .. hiszen meg kell haladni a jelen társadalom értelmét fenntartó szellemiség értékrendjét, mi a halálhoz vezet...//

Előzmény: evolúciómérnök (172645)
evolúciómérnök Creative Commons License 1 napja 0 0 172645

születetten senki nem lehet annyira buta .. vagy bölcs mint amennyire tartja magát másikat.. de a környezet csodákra képes .. még arra is .. hogy valaki annyira buta legyen .. elhiszi születetten lehet valaki .. *valaki* !

Előzmény: evolúciómérnök (172644)
evolúciómérnök Creative Commons License 1 napja 0 0 172644

*megint hazaérsz* azé rámutat fogalmad sincsen mit írsz. / tudatosodás/

Előzmény: hizi (172642)
evolúciómérnök Creative Commons License 1 napja 0 0 172643

azé gondold át az *értés* fogalmát mert Gautama a saját nyelvezetében elmondja.. az írnok nyelvezete-szellemisége szerint leírja .. a fordító nyelvezete-szellemisége szerint lefordítja...

ha nem buddha írja..fordítja tutira nem Gautama mondandója jut el .. a törekvőhöz.

s így haláltalanság kapuja..sem nyillik, s buddhává válás sem lesz belőlle. mint azt a ma buddhizmusa már el is fogadta.. s imádja.. szajkozza a szútrákat mégis halandóságát élve.. kicsit sem furi.. ellent mondás.

az ugyan tény nincsenek törvények, de míg a buddhává válás nem célja a buddhistának.. addig bizony nem is buddhista, csak hívő aki nem akar azonosulni jézust hívőkkel .. bár ugyan úgy gondol mint bárki, ki halálát teremti halandóságát- teremtményiségét vélve *törvénynek* s gyárt ideológiát tudatlansága elviselésére.. ..  a haláltalanságot ..nem is értheti.. hiszen az irányultság az érthetőség kulcsa.. mint bármi szakmánál is mint szakma szeretett lehetősége.. ha csak pénzért-divatból csinálja abban nincsen benne a tudás csak a muszáj.. inkarnációban véli megvalósítani szintén távol áll a helyes megértésétől az *itt és most*nak .. is..

Előzmény: Amida (172632)
hizi Creative Commons License 2 napja 0 0 172642

Az egyéni  tudat szerkezete, és a Megvilágosodás.

A tudat megismerése új megközelítést nyújt olyan régi rejtélyekhez, mint: Ki vagyok én? Miért vagyok itt? Hová tartok? A hiteid feltárásával és elemzésének segítségével, választ találsz e kérdésekre, azáltal, hogy feltárod tudatod alapszerkezetét - ami a  hitrendszered.

  A hitek azok a gondolatformák, amelyeken keresztül megalkotod és értelmezed a valóságot, és amiken keresztül kapcsolódsz és közlekedsz a valósággal.

A hitek elkülönülést okoznak az én és a világegyetem között. (Például: „Ez - én vagyok. Az pedig - az.")

A hitek magyarázzák - és bizonyos saját magad által meghatározott jellemzőkön belül létrehozzák - a tapasztalatokat, amelyek megerősítik azt az igazságot, amiben hiszel. (Például: „Az élet nehéz.") A hitek ok-okozati és okozat-oksági kapcsolatot teremtenek az én és a fizikai világ között. (Például: „Mivel ezt hiszem,..." „Ezt hiszem, mivel...")

Hiteid VIZSGÁLATÁVAL megérted miért vagy olyan amilyen, miért gondolsz igy vagy ugy dolgokra, vagyis elérhetővé válik számodra az az erő, amellyel átalakíthatod tudatod, és új valóságokat hozhatsz létre.

Vizsgálati szempontok: Ki vagy mi határozza meg hiteimet?

Mi az "én"? Mi valós? Mi a közös valóság? Mi igaz?

Legfontosabb felfedezéseid a tudatodban őrzött hitekkel és hitrendszerekkel kapcsolatosak lesznek. Hiteid közül néhány azonnal látható, mások viszont átlátszóak, (láthatatlanok) mert a világot rajtuk keresztül, úgy észleled hogy közben nem vagy tudatában létezésüknek. A láthatatlan hitek befolyásolják minden más megértését és megvalósíthatóságát. Például, ha a "képtelen vagyok megváltozni és fejlődni" hittel élsz, és ezen keresztül észleled a világot, akkor ez a hit meghiúsít minden, fejlődésedre irányuló kísérletet. Lehet hogy a legnehezebb talán az, hogy elfogad a felismerések egyszerűségét. Lehet, hogy ez azért van így, mert sokan hordozzuk azt az elgondolást (láthatatlan hitet), hogy mindennek, ami hathatós és felszabadító, egyben bonyolultnak is kell lennie és csak hosszú kemény munka eredménye, által lehet eljutni a birtokába. Lépj túl a szavak megértésén. Szerezz közvetlen tapasztalatot a dolgokról.

A hiteid vizsgálata által eljutsz mindazokhoz a motivációkhoz és alapelvekhez, amelyek létezésedet irányítják. Ezek éppannyira egyéniek, mint ujjlenyomatod. Felfedezésük új helyekre vezet, és új felismerésekhez segít. Életedet összehasonlíthatatlanabbul mélyebben érted meg ez által. A felismerések összeadódnak. Minél több felismeréssel rendelkezel, annál egyszerűbbé és világosabbá válik minden. Az igazi bölcsesség mindig felismerésekre, és ezek, összefüggéseire épül.

 

Állj készen arra, hogy tudatodat - és az anyagi világot, összes csodáját saját teremtményedként tapasztald meg. A megvilágosodás hamarabb elér, mint azt legmerészebb álmaidban képzelted. Elképesztően egyszerű és örömteli mikor kibújsz hiteid és azonosulásaid hálójából, és egyszerre csak megint hazaérsz, otthon vagy.   

leó nardo Creative Commons License 2 napja 0 0 172641

Nem is érzem úgy megbántottál volna. Csak beszélgetni szerettem volna erről a nagy horderejű témáról, és egyáltalán nem zavar, ha nem értesz vagy értetek velem egyet. Nekem így is szimpi mindenki.

Előzmény: Tiszta tudat (172635)
evolúciómérnök Creative Commons License 2 napja 0 0 172640

ami biztos, a halandói gondolkodás kényelmes létforma .. akár kullancs a világon..bár nem a hosszú élet titka.az istent hit-ek a kullancsok szaporodásának lehetőségei .... mára az oktatás szellemisége, s ma is ezt terjeszti .. megkerülve a *hit* szót .. értelemnek álcázva..

Előzmény: paerae (172638)
Tiszta tudat Creative Commons License 2 napja 0 0 172639

Érdekes. Kösz szépen. Megnézem.

Előzmény: paerae (172638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!