Aha. Maradjunk annyiban, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottunk. De mindez azért történt, mert nem tudtam befogni a pofámat. Ha be tudtam volna, még ma is ott dolgoznék, ami egyáltalán nem biztos, hogy nagy boldogsággal töltene el, sőt!
Nézd, én úgy gondolom, így utólag visszagondolva, hogy mind a Zed, mind a PC-X, és végső soron a GameStar is áldozat. Sok mindennek áldozata, ugye lehetne sorolni neveket, vagy olyan negatív jelzőket, mint a hozzá nem értés, a szűklátókörűség, a rossz beidegződések, vagy a megdöbbentően rosszul működő apparátus stb. Én nagyon sajnálom őket ezért, ugyanakkor nagyon tisztelem is őket, hogy ők fogcsikorgatva, szótlanul csinálják tovább, amit csinálnak, amit csinálhatnak, amit csinálniuk kell, míg én ugye besokaltam, beleszartam a közepébe, és könnyedén kiléptem az egészből.
Ám a legszomorúbb, hogy a legfőbb áldozat nyilvánvalóan az olvasótábor. Ők nyilván az egészet az újságra hárítják, és fogják hárítani. Noha nem állítom azt, hogy a jelenlegi szerkesztőség nem tudna ennél jobb újságot csinálni, akár tartalmilag, akár kinézetileg, én ismerem a körülményeket, ezért nem hibáztatom őket. Nem szídásra, segítségre szorulnak. És van okom attól tartani, hogy túl vannak, vagy hamarosan túl jutnak azon a ponton, amikor már semmi sem segít. Őszintén kívánom, hogy ne nekem legyen igazam.
Bocsánat. Félreértettelek. (pedig végigolvastam a topicot) Azt hittem, hogy egy kicsit megorroltál arra ami ott van, a brigádra. Ezek szerint csak a vezetőket nem bírod? Többiek haverok?
A kirugások engem nagyon érdekelnének...(igaz, én nem vagyok Hancu...:( )
"A GameStar nem ártott nekem semmit."
Igen. Kimondtad a kulcsszót: A GameStar neked nem ártott semmit...
Hancu: tudod, hogy van az, hogy ugyanannyit kapsz értük, mint a bűnözők, pedig te az emberiséget szolgálnád, amikor néhányat kiejtenél a sokadikról. A GameStarral kapcsolatban: maradjunk annyiban, hogy átömlesztés lesz, amihez se neked, se nekem már semmi közünk, és ez -- majd meglátod -- finom, meleg, száraz érzés. Biztos ismered: "mi megmondtuk előre... és úgy is lett".
Isteni sztorim van a legújabb kirúgásokról, majd elmesélem magánban, lehidalsz! :)
TomTom: mire gondolsz pontosan? A GameStar nem ártott nekem semmit, sokkal többet ártottam én azzal, hogy folyton eljár(t) a szám... Ha szükségük van a segítségemre, vagy ha olyan játék jön, ami érdekel, azt szívesen megírom (még egy ideig).
Trf egy dolgot nem értek: mit keres a neved az impresszumban? Még mindig irogatsz a GSnek? AZOK után? :-§
offfff:
ki írta a cikket az FF-ről a mostani gsben? Pelace?
:))))))
TRf: most akkor fürdő lesz, vagy frissítés? És milyen vér? RP (bocsánat: RH! miket is írok... :))) ) pozitív vagy negatív? Az idézetedből pedig csak nem arra kell következtetni, hogy feltámadott a tenger?
vl.színűleg ezeket már leírta vki, de nem bírtam mind az 500 hozzászólást végig olvasni(reggel 3.21)
én vettem a zedet, haverom meg előfizette, tényleg nagyon király volt, fej-fej mellett haladt a pc-x-el (azt meg én vettem).
mind a két lapnak megvolt az egyénisége. a cikkbe beleolvasva mindjárt tudtuk ki írta, a cikkíók beleadták szívük-lelkük, nem csak abból állt aleírás, hogy gépigény p3 128 mega, stb, vagy utánégető f12, felsőcsűrőcsavarólapát ctrl alt f9
aztán megláttuk: gamestar lesz. na gondoltuk, csak a szojásos design váltás, mint ahogy a pcx-nél is volt, csak éppen névcserével. ok. vegyük meg
az elején tetszett, bár kezdtük hiányolni a régi írókat. (igaz a pcx gen1-gen2 váltásnál is mentek el írók). aztán megjelentek a lapba a 5-10 oldalas zeneajánlók, kedvenc énekes kedvenc játékai, pszichológiai tanulmányok egyebe.
minek? az 1xi játékos JÁTÉKRÓl akar olvasni. na jó az is volt benne, de kérem, milyen? eléggé személytelenné váltak a leírások(szubjektív) felüdülés volt trf-t olvasni! (trf rlz!)
gs febr. játékdoboz teszt. 4 oldal. egy bő játékleírás pont befért volna. "Ki az a kovács aranka?" kit érdekel? hogyan lopjunk képeket? khm.
és még folytathatnám (de már fél négy múlt, holnap 8-kor fizika)
szerintam egy kis "vérfrissítés" színvonalemelés igazán ráf
Őszintén szólva így utólag elképzelni sem tudom, hogy lehettünk meg e remek hozzászólás nélkül, igaz, jó arcok? Az pedig különösen emeli az esemény fényét, hogy rögtön kétszer is élvezhettük a gondolatok ily magasröptű szárnyalását! Ahogy ősapáink is mondották volt vala: ha nem mondod hülyén halunk meg. Így meg pláne.
Épp idejében sikerült megmenteni mindannyiunk kedvenc topicját a végső süllyedéstől. Ó bár a színvonalat sikerült volna... :)
Nehogy mán én is kimaradjak!!!!!!!!!!!!!!
Bocsesz, de rövden valaki elmorogná nekem röviden a lent említetteket?! THX!
Bocsesz a kifejezésért, de a GAMESTAR egy nagy **********************************************!
Me4ever:)
Nehogy mán én is kimaradjak!!!!!!!!!!!!!!
Bocsesz, de rövden valaki elmorogná nekem röviden a lent említetteket?! THX!
Bocsesz a kifejezésért, de a GAMESTAR egy nagy **********************************************!
Me4ever:)
Az internetto tavaly meghalt, ha feltámadt volna, akkor most nem itt beszélgetnénk, az Indexen.
Nem gondoltatok ebbe bele?
Az IDG szakértelmének köszönhetőem a Gamestar pedig csak Gameszar lett. Évekig vásároltam a PC-X-et és a ZED-et, megvettem tavaly az összes Gamestart, de decemberben úgy döntöttem, nem dobom ki többet a pénzem az ablakon. A PC Format siralmas a szánalmas nyelvezete miatt, azonban a design és a kiállítás király! Szomorú, hogy ezt a minőséget, tördelésben, nyomásban nem tudja egyetlen hazai gamerlap sem elérni...
Ha kicsit figyelmesebben olvastad volna a topicot, te is észrevehetted volna, hogy nem feltétlenül az IDG vezetője dönt...
Idézek:
"Vélhetöleg Ön rossz tanácsadókkal vette körül magát, olyanokkal, akiknél az elsödleges harci eszköz a hazugság, a mások befeketítése. Persze miért csodálkozunk ezen, ebben a cégben egyetlen épkézláb ember sem akad, aki meg merné mondani Önnek az igazságot, aki szembe merne szállni az Ön véleményével."
Ha kicsit figyelmesebben olvastad volna a topicot, te is észrevehetted volna, hogy nem feltétlenül az IDG vezetője dönt...
Idézek:
"Vélhetöleg Ön rossz tanácsadókkal vette körül magát, olyanokkal, akiknél az elsödleges harci eszköz a hazugság, a mások befeketítése. Persze miért csodálkozunk ezen, ebben a cégben egyetlen épkézláb ember sem akad, aki meg merné mondani Önnek az igazságot, aki szembe merne szállni az Ön véleményével."
Csatlakozom Stöki álláspontjához, kár azért a sok felesleges izzadságért, amivel az utóbbi időben egészen jól összefoltozták a fiúk az amúgyis megtépázott Internettót.
Nincs mit tenni... Az IDG vezetője dönt és aki alkalmazott az szerintetek mit tehet ellen?
Internetto "Leépítés az Internettónál" fórum, ma 16:14:23
"Tisztelt Biró úr!
Ezt a azért nem gondoltam volna! Most amikor ezt a levelet írom Ön már nyilatkozott a Netkapu szerkesztöségének, hogy az internettoban szerdán nagyarányú leépítések várhatóak. Tudtommal ezt idáig senki, - sem Ön, sem az IDG más vezetöje - mind a mai napig (óráig) nem jelezte. Ezzel szemben közel három hete folyik a cég részéröl az a lejáratási kampány, aminek leginkább a föszerkesztönk Hanga László Csaba itta meg a levét. Nap, mint nap új és új követelményeket és irracionális elvárásokat fogalmaztak meg a szerkesztöséggel szemben. Azzal a szerkesztöséggel szemben, amely nyolc hónapnyi kemény munkával hívta életre újfent az internettót és töltötte meg új tartalommal. Nekünk, - nekem - nem egyszerüen csak hobbi volt az internetto, mint Önnek, mi ebben a nyolc hónapban minden energiánkat belefektettük azért, hogy az a termék, amely az IDG tulajdona minél jobb színben tünjön fel és minél jobb piaci helyzetet foglalhasson el. Mi lojálisak voltunk az iNteRNeTTo-hoz, nem így Ön.
Komoly szellemi munkát feccöltünk abba még Andrasew Iván vezetésével, hogy az internetto minél jobb legyen és megtalálja helyét a piacon. Önöknek ez nem volt elég, Önöknek semmi sem elég. Három hónappal ezelött hasonló módon sikerült kifúrniuk a végletekig becsületes Andrassew Ivánt, az egész IDG lépten-nyomon hazudott neki és persze a szerkesztöségnek is.
Az IDG nyolc hónap alatt semmilyen formában, sem marketing munkával, sem egyéb más kreatív ötlettel nem segítette az internetto munkáját. Az volt a jellemzö, hogy Ön mindig csak követelt, de arról már csak halvány fogalma se volt hogy valójában mi is az internet és mi benne egy ilyen hálózati magazin. Vélhetöleg Ön rossz tanácsadókkal vette körül magát, olyanokkal, akiknél az elsödleges harci eszköz a hazugság, a mások befeketítése. Persze miért csodálkozunk ezen, ebben a cégben egyetlen épkézláb ember sem akad, aki meg merné mondani Önnek az igazságot, aki szembe merne szállni az Ön véleményével. Öszintén szólva sajnálom Önt.
Másrészröl Ön és az Ön cége a lehetö legrosszabb gazda, önöknek mindegy, hogy egy vezetö termékükkel, az internettóval mi lesz, ebben a cégben mindenki csak a saját pozicióját félti.
Az IDG-nek az On-line tartalom szolgáltatásról és az On-line marketingröl, reklám- lehetöségröl fogalma sincs.
Három hónappal ezelött - amikor elöttünk sikerült kicsinálniuk egy valóban neves szakembert - akkor Ön azt kérte tölünk vigyük tovább a munkát és vigyük sikerre az internettot. Lám, milyen érdekes, mi akkor erre szerzödtünk és mindazon követelménynek, amit akkor támasztottak megfeleltünk, hoztuk a tervet. Az internetto egyértelmüen stabilizálta helyzetét, mi sem mutatja ezt jobban, mint az hogy a mai napi nézettség stabilan 12 ezer olvasó körül mozog, a reklám-bevételeink a tervezettet elérték, söt még azon felül is teljesítettünk. Annak is tudatában vagyunk, hogy az internetto tartalmi része is folyamatosan erösödött. Egyre több elemzü írást, háttér anyagot jelentettünk meg, nem beszélve arról, hogy vélemény rovatunk egyre nagyobb népszerüségnek örvendett.
Ugyanígy egyre keresettebb lett az Elsö Kézböl rovat, ahová bizony bárki neves színész, zenész szívesen jött, söt, voltak akik maguk jelentkeztek. Mindez mutatja, hogy a szerkesztöség teljesítette azt ami töle elvárható és tette a dolgát. Az internetto hírszolgálata stabilan müködött, keresettek voltak a rovataink is, mind kultúra, mind a color star, söt még a sport is.
Az Ön teljes hozzá nem értését akkor konstatáltam, amikor arra a kijelentésre ragadtatta magát, hogy nincs szüksége az internettonak sport rovatra. Aki csak egy kicsit is tisztában van az On-line piaci fejleményekkel az tudná, hogy nyugaton a legnagyobb pénzek éppen a sport tartalmú site-okba ömlenek, hihetetlenül népszerü a sport az interneten. Több tucat portál csak a sportvilág híreivel foglalkozik. Azt már nem is kell mondanom, hogy ebben az évben egy Labdarúgó Eb mellett egy Olimpiára is sor kerül majd valahol Sydney-ben, de gondolom Önt ez nem nagyon izgatja. Annál inkább érdekelte volna ez az olvasókat és haraptak volna a hirdetök tervezett önálló olimpiai rovatunkra.
De sebaj, hogy is mondja a mondás? Szegény ember vízzel föz. Az IDG Kiadó folyamatosan rossz gazdaként felügyelte az internettó müködését, persze a sikereinkkel, azért Ön is szívesen dicsekedett az IDG amerikai vezetöi elött. Mire volt ez a nagy lelkesedés?
Ma az internetto stabil piaci poziciót tudhat a magáénak a hazai portálok között. Egy következö váltást vélhetöleg sem az olvasók, sem a hirdetök nem fognak tolerálni és a cégnek érzékeny piaci veszteséget kell majd elkönyvelnie. Akkor, amikor a világon mindenki tülekszik azért, hogy On-line lehetöséghez jusson, idehaza ezt az IDG önmaga hibájából veszíti el.
Ehhez csak gratulálni tudok.
Kinyó Norbert
Budapest, 2000. február 9."
Mit is mondhatnék, azon kívül, hogy tanulságos. Talán annyit: a történelem ismétli önmagát! :)
Nem mintha fel akarnám melegíteni a témát, csak egy hír a maiak közül, minden kommentár nélkül:
"Újabb távozások az Internettónál
február 9. 21:30
[Index] Lemondott az Internetto felelős szerkesztője, Hanga László, és vele együtt távozott 11 munkatársa is. Bíró István, az IDG Magyarország igazgatója szerint a szerdai szerkesztőségi értekezleten a közvéleménykutatások alapján követendő irányokat próbálták megbeszélni, s ezek nem minden munkatársnak tetszettek. "Hanga László bejelentette lemondását, s a jövőben néhány külsős munkatárs sem dolgozik tovább, ám a törzsgárda maradt." Hanga azonban lapunknak azt nyilatkozta: "Egyedül én és a titkárnő volt főállásban, mindenki más külsősként dolgozott az Internettónál. Összesen 11 ember, a szerkesztőség 90%-a távozik, mindössze az informatikai rovatot üzemeltető munkatársak maradtak az Internettónál. Ez összefügg azzal, hogy az IDG új irányvonalat akart szabni, informatikai portállá kívánta átalakítani a lapot, meg kellett volna szüntetni az egyéb, például kulturális és sport rovatokat." Bíró István nem árult el bővebbet az Internetto új irányvonaláról, cáfolta a megszüntetéseket, mindössze annyit mondott: rövidesen mindenki meglátja a változásokat."