sziasztok ! kétévvel ez előttről maradt 1000 (címletű) NOK papír pénzem. ma ez megpróbáltam átváltani Dániában. van valakinek ötlete mit lehet ilyenkor csinálni ?
Kristiansandtól Kristiansundig mármint dél-észak irányba (persze köztük ide-oda, mintegy 2.700 km-en) néhány, három hete készült képen, amik némileg hűsítően hathatnak a kánikulában:
Azért kérdeztem, hogy tudnék-e szebbet ajánlani, ismerem azt a környéket. Az útvonal finnmarki szakaszát ismerve lehettek volna ötleteim, de nem szeretnék a magánéletedbe még ilyen szinten sem beleavatkozni, próbáld elfelejteni.
Elnézésedet kérem, különösen azért, mert volt olyan aki a megjegyzésedet helyeselte, bennem van a hiba.
Norvégia Európaélmezőnyében van drágaságban, Svájc után szorosan (Svájcban élünk és Norvégiában nagyon hasonló árakkal találkoztunk). Németországban kb magyarországi árszint van, tehát egy egyhetes norvégiai nyaralás lényegesen drágábban jön ki, mint egy egyhetes németországi.
Szeretném kérdezni hogy Norvégiában mennyivel kerül többe 1hét nyaralás mint pl. Németországban.szállás nem érdekel inkább csak a boltok illetve a étteremek,gyorsétkező,stb stb.Köszönöm ha válaszoltok.
Én nem regisztráltáltam, így is küldték számlát, de a teljes túráből csak Oslo beveztető útjáról jött kettő, pedig legalább 10 kamera előtt elhaladtam. Persze, nem reklámáltam.
Én tavaly voltam Lofotenen kocsival és nem volt semmi sorompó vagy hasonló sehol, aminél fizetni lehetett volna... Minden fizetős útnál kamerák voltak csak. Regisztrálnod kell a rendszámodat induláskor az alkalmazásban és az útdíjak végösszege 2-3 héttel a hazaérkezésed után fog csak megjelenni az appban és ott ki is tudod majd fizetni.
Először is: köszönet a sok hasznos infóért, amit sikerült innen kimazsoláznom, készülve az útra.
Szeretnék tanácsot kérni: érdemes-e előre regisztrálni az www.epass24.com rendszerben az autónkat vagy inkább helyben, alkalmanként fizessük az útdíjat (ha lehet egyáltalán)?
Mivel itthon bérelt lakóautónk lesz, nem szeretném, ha esetleg a tulaj kapna később valami számlát.