Keresés

Részletes keresés

Isabelle34 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 622

Rosszul írtam, 1 db szingli jegy 43 Kr., ami 1290 Ft. Pressbyranban vettük, hát ott sem volt olcsóbb mint a metrópénztárban.

Isabelle34 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 621

Eladó 1db SL kártya Stokholmi tömegközlekedéshez, jelenleg 3 menetjegy van rátöltve. Egy lehúzassal 75 percig lehet utazni, így többszöri átszállás is lehetséges 1 menetjegy áráért. Tetszőlegesen feltölthető. Kártya alapdíja 20 Kr, a menetjegyek 3*30 Kr, így összesen 110 Kr.  Ez 3600 Ft

Megéri, mert egy singli jegy 49 Kr, ami 1617 Ft! A kártyán így pedig csak 990 Ft.

Kölyökkk Creative Commons License 2017.09.01 0 0 620

Peter

Eppen most erkeztunk meg (annyira most h meg a flygbussarna fedelzeten ulunk) es eszembe jutott, hogy itt talan irtak

Koszonom szepen a sok tippet. Jovo heten elmenybeszamolok :)

Előzmény: Peter966 (619)
Peter966 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 619

Nem emlékeztem, hogy pont vasárnap voltunk-e boltban, ezért rákerestem a témára, ezt találtam, igaz 2014-ből:

 

"Svédországban nincs korlátozás a boltok zárva tartására, az egyedüli kivételt a Systembolaget italboltok képezik, amelyek munkanapokon este 8-ig, szombatonként délután 3-ig lehetnek nyitva."

 

Ennek fényében szerintem nincs gond, piát meg különben is a Liszt Feri vámmenteséből vigyél (már, ha nincs túl kövér számla a bankkártyád mögött). :)

Peter966 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 618

Szia!

 

Vasárnapi zárvatartásról nem tudok. A múzeumokban főleg nincs ilyen, egyesek csak hétfőn vannak zárva (mint nálunk).

 

A hop-on hajók a „belváros” szigetei közt közlekednek (kékkel jelölve):

 

 

Természetesen vannak távolabb közlekedő hajójáratok is, ezeket fel kell derítened, de ezek (valószínűleg) nem a bérletesek lesznek (leginkább a "2" pontról, meg a Városháza elől  indulnak). De ha ennyire rövid időre mentek, talán nem a legpraktikusabb elcsatangolni a világ végére, ráadásul szeptemberben már erős szelek fújhatnak a fedélzeten.

 

A Hipp-Hoppnak utána nézhetsz itt, valamelyik linken:

 

https://www.google.hu/search?safe=active&source=hp&q=hop+on+ship+stockholm&oq=hop+on+ship+stockholm&gs_l=psy-ab.3..0i22i10i30k1j0i22i30k1.2258.8248.0.8512.23.22.0.0.0.0.388.3162.0j14j3j1.18.0....0...1.1.64.psy-ab..5.18.3159.6..0j35i39k1j0i67k1j33i22i29i30k1j33i160k1j33i21k1.ajso5LihKs4

 

A Vasa múzeum lenyűgöző, ezért – ha végig böngészel minden feliratot – el lehet nézelődni akár négy (meg még több) órán keresztül is, de (nyilván) két óra alatt is „végezhetsz” vele, ha alig van időd. A lényeg, hogy menj oda nyitásra, mert egy órára rá jönnek a jóllakott angolok (meg a szelfibottal fejbevágó japánok) és tömegnyomorrá változik a helyszín.

 

A középkori múzeum „falatka”, szerintem egy óra alatt kényelmesen körbejárhatod... háromszor. De inkább a fegyvertárat nézzétek meg a hintómúzeummal, ott van nem messze, sokkal érdekesebb és az is ingyen van. És egy + kétszer fél napba - szerintem - belefér a Skanzen is, hiszen ott van szinte a Vasa mögött. :)

 

Gdansk meg úgyszintén gyönyörű lesz (bár utoljára '86-ban láttam, de csak nem csúnyult meg).

 

 

Jó utat!

Kölyökkk Creative Commons License 2017.08.26 0 0 617

Péter, nagyon kszi a beszámolót!
Szept.1-jén megyünk egy nagyon rövid látogatásra (3án már megyünk is tovább Gdanskba). Ezek nagyon kis hasznos tippek - millió hála!

 

Ami felmerült bennem: van a svédeknél is vasárnapi zárvatartás? Akár éttermek, akár boltok tekintetében.

Még nem kutattam utána, de hátha egyből rávágjátok: én mindenképpen akarok hajókázni. Ezekre a kompokra, amik a belső szigetek között úszkálnak, jó lehet a 2-3 napos bérlet? Van olyan, amire jó és jó messzi kivisz a tengerre?

A Vasa museumra mennyi időt szoktak szánni az emberek? És a középkori múzeumra? Ez a kettő, ami sztem belefér nekünk konstatálva, hogy pénteken kb 6ra érünk a szállásadónkra, onnan egy gyors bebumlizás a belvárosba, majd szombat egész nap, vasárnap meg délután már repülünk is tovább.

 

Tack sa mycket

Előzmény: Peter966 (613)
Peter966 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 616

Igazán kedves vagy! Próbáltam öszefogott és érthető lenni, mert Stockholmba általában nem hetekre utaznak az emberek, és hát a friss információ időmegtakarítást jelenthet. Tulajdonképpen nem volt rohanás, hanem inkább a túl hoszú napok miatt sajnáltunk verőfényben elvonulni a hajónkra. Így aztán könnyelműen sétálgattunk napi 14-16 órát is, ami nem feltétlenül pihentető. :)

Előzmény: ilcicica (615)
ilcicica Creative Commons License 2017.08.17 0 0 615

szia! A fotók gyönyörűek. Én jún.ban voltam, azóta is szerelem Stockholm, mi is kiváltottuk a cardot, s azt mondtam, hogy nagyon megérte, mi is ugyan úgy rohanva, hogy  a legtöbb dolgot kihasználhassuk belőle. De a lényeg szuper az összefoglalod, mit nem adtam volna én egy ilyennek az utazásunk előtt! Gratulálok!

Előzmény: Peter966 (614)
Peter966 Creative Commons License 2017.07.29 0 1 614

Az alábbiakat kiegészítendő, úti-képeim közül összeállítottam egy kis, személyes fotóktól mentes csokrot. Az amúgy sem túl erős felvételek közé bekeveredtek még gyengébb telefonos képek is, amik nem csak az időrendiséget vágták néhol haza, de némi ismétlődést is okoztak. Sebaj, arra jók, hogy a kedves fórumozók lássák, körülbelül mire (is) számíthatnak, ha – az olcsó Wizz-jegyeket kihasználva – észak felé veszik az irányt:

 

https://photos.app.goo.gl/1O634MVMcAWO4Hf22

 

 

 

Peter966 Creative Commons License 2017.07.20 0 0 613

Sziasztok!

 

A sok hasznos információért pár friss, szűk hét alatt megtapasztalt ez-az, hátha segít valakinek (csak a korábban sokat firtatott kérdésekre hagyatkozva):

 

Megéri-e online vásárolni a reptéri transzferbusz jegyét?

 

Sajnos, a korábbi, nagyobb árengedménnyel szemben már csak egy kevéske árelőny jár az online vásárlással, ráadásul a retúrjegy pont kétszer annyi, mint az egyirányú. De, hogy ne kelljen ezzel vacakolni, éppen meg lehet előre venni (és kinyomtatni).

 

Megéri-e a Stockholm Pass?

 

Az utolsó pillanatig mi is vacilláltunk, de a transzferbusz wifijét használva – korábbi böngészéseinknek hála – jött egy hírlevél, hogy éppen 10%-os engedmény van az online vásárlás esetén, így – mintegy félórával az átvétel előtt – a buszról, telefon segítségével megvettük a „drágaságot”. (Átvétel rögtön a vasútállomás csarnoka közepén lévő információs pultnál.)

 

Nekünk megérte. A cucc fejenként (995 korona helyett) 898-ba (28.736,-Ft) jött három napra, amiből mi – igaz, lábunk elkoptatása árán – „kiszedtünk” fejenként 2.675 koronát (plusz a további hop-onozással még többet). Persze ebben benne voltak olyan néznivalók is, amiktől – Pass híján – eltekintettünk volna, de ha a hop on hop of közlekedéseket is beleszámítjuk, akkor mindenképpen.

 

Amiket megnéztünk: Drottningham hajóval (325), Technikai múzeum (150), Vidámpark (115), Nordiska (120), Vasa (130), Skansen (180), Nobel (120), Fotografiska (135), Riddarholmskyran + Kombinált palota belépők (180), Lovagok háza (60), Storkyran (60).

Amin részt vettünk: Királyi csatorna túra (200), Hop on buszozás egy napon, többször (200), Hop on hajózás egy másik nap, fel-le (300), fáradván, Hop on buszozás és hajózgatás folyamatosan a harmadik napon (400). (Valószínűleg van erre a Hop-micsodára háromnapos bérlet is, ennek számítása tehát hozzávetőleges.)

 

Amiket általában megnéznek a népek, a Vasa, a Skansen, a Riddarholmskyran + Kombinált palota és a Storkyran belépői összesen 550-et kóstálnak. Ha valaki megelégszik ennyivel (plusz a mindjárt felsorolásra kerülő ingyenes múzeumokkal) és nem akar buszozni, hajózni (a korai napfelkelte és késői naplemente gyaloglási lehetőségeit tekintve ez azért gyötrelmes lehet), annak viszont nem éri meg. Nem feltétlenül húzom az irományt indoklásokkal (meg nem akarom a másnak esetleg kedves látnivalókat leszólni sem), de a tapasztalatok leszűrése után – az „eredeti összegekért” - magam biztos nem nézném meg a drottninghami palotát, a Nordiskát, a Fotografiska múzeumot (jó, ezt most is csak azért, mert a lakóhajónk tatjánál volt a bejárata és éjjel egyig nyitva volt), pláne nem a Nobel múzeumot.

 

Amik viszont nagyon megérik, főként, mert ingyen vannak:

  • Királyi fegyvertár: Több honfitársunkkal találkoztunk Stockholmban, akik kihagyták, mert a palota oldalában bújik meg a bejárata. Csodás fegyverek, kincsek, teljes (sőt lovas) páncélzatok, de ami a lényeg: a „pincében” párját ritkító hintó-és szánmúzeum rejtőzik, ezt tényleg nem szabad kihagyni;

  • Historiska múzeum: Nagyon rendezett, összeszedett kiállítás még úgy is, hogy a híres Aranyterem éppen zárva (talán emiatt ingyenes). Fő ékessége – szerintem – egy nagy teremnyi faoltár, egyik szebb, mint a másik. De itt is vannak páncélok, viking koponyák sodrony-fejfedőben, mindenféle érdekes dolog;

  • Középkori múzeum: Gründolt falucska életképekkel, viking hajóroncs, érdekes és nem túl hosszadalmas a bejárása;

  • Német templom;

  • Hadtörténeti múzeum: Az útikönyv szerint Stockholm egyik legjobb múzeuma, és valóban. Jól tagolt, hatásos jelenetek szerinti életképekkel, rendezett, szép, nagyon ajánlom;

  • Medalhavstmuseet: Sajnos ezt nem volt már időnk megnézni, csak idefirkantottam, de a képek alapján érdekes lehet…

Ingyenes még a Moderna is, ahol – Picasso pár képén felül – meg lehet tekinteni Lenint a hátcsigolyáiból kinőtt fallosszal (vagy mivel) és persze számos női nemi szervet is „művészi” ábrázolással. Ha már arra járunk ugye…

 

Érdemes-e kombinált belépőt váltani a Királyi palotába?

 

Szerintem (de persze csak szerintem) a Kronor csak a hecc kedvéért van beleszámítva (ha már volt egy alagsor, raktak pár ezt-azt bele nem olyan régen), a Kircsa összehordott, de nem túl számos műalkotásból álló antikgyűjteménye nem mond sokat annak, aki járt már Itáliában, a kápolna és a Fegyvertár ingyenes, azaz, ami igazán látványos, az a lakosztályok termei. Viszont a kombináltban benne van a Riddarholmskyran is. Nem is tudom.

 

Miért jó még a Pass?

 

A Stockhol Passhoz régebben járt a korlátlan utazási lehetőség, újabban ehhez – szintén nagyon drága – kiegészítő travel-micsodát is kell váltani. Viszont a Hop on buszokat és hajókat ki lehet nevezni tömegközlekedési eszköznek, ha valakinek már beszakad a háta a kutyagolástól. Korlátozza a lehetőségeket, hogy ezek a buszok és hajók csak délelőtt indulnak és a hajók délutánig, a buszok pedig csak koraestig járnak, ráadásul körbe, azaz hiába térnek vissza egy-egy szakaszon ugyanazon az úton, csak az egyik irányban lehet fel-és leszállni. Aki pont két kilométerrel „visszafelé” akarna leszállni, annak előtte gyönyörködnie kell a teljes kör szépségeiben is, de nem baj, addig is lehet nyalogatni a fáradtság-sebeket, illetve újabb és újabb piros fülhallgatóra (mint szuvenírre, ha már úgyis minden ajándéktárgy aranyárban méretik) lehet szert tenni.

 

A buszokon és hajókon a kutya nem nézi a Pass érvényességét. Harmadik passzos napunkon egyszer mégis megnézte egy hajóvezető nő, és szólt, hogy rá kell írni a kártya hátlapjára a kezdődátumot (rá is írtuk, persze az aznapit). Ez azt jelenti, hogy a buszokon és a hajókon nincs leolvasó, a személyzet épp’ csak rápislant a kártya előlapjára és lehet is felszállni, tehát nincs rendszerkapcsolat, mint a múzeumokban. Azaz a régen lejárt Passokkal simán lehet a továbbiakban is hop onozni, ha valaki erre vetemedne.

 

Sajnos a Pass nem mindegyik buszra illetve (irány vízitaxiként felfogható) hajócskára jó, de ez úgyis kiderül, amikor a vezető nem enged fel, mert a „Red” társaság járművét irányítja. A nem „redes” buszok is pirosak (meg zöldek), de a „redesen” van egy „Red” felirat is a sok irka-firka között, ki lehet azért szúrni.

 

Éhen kell-e halni a drágaság közepette?

 

Aki nem húsgolyót akar tömni, mondjuk a Grand Hotelben, van azért néhány mentsvár:

  • Mint más is leírta, a McDo’-ban a hamburger annyi, mint nálunk (10 korona, azaz 320 Ft). Így is van, sőt, a sajtburger (kettesével) is annyi. A gyorséttermek mindegyikében lehetett menni Wc-re is, mert a polgárok általában úgy hajtják be az ajtót, hogy ne kelljen köhögni a következő potyázónak sem;

  • Kebab: A belváros kifelé irányuló sugárútjain olcsóbb, akár 35 koronától (1.120 Ft) indulhat, (tál: 2.560 Ft), a Gamla alsó peremén kicsit drágább, de nem vészes;

  • Pizza: 80 koronától (2.560 Ft);

  • All You can eat: a legjobb választás, de inkább csak délben (mert estére és hétvégére az ára megduplázódhat), meg leginkább annak, aki teveként képes teletömni magát. Mi egy kínai egységre vetettük rá magunkat (ahol viszont nem csak a nálunk szokásos szószos fogások voltak, hanem sült rák, meg mindenféle), ami – este lévén – 129-be fájt fejenként, de fél háromig 89 (2.848 Ft) lett volna. Keresgélni nem kell. Az – immár barangoló-díj nélküli – okos-telefon hangfelismerő keresőjébe csak be kell csacsogni: „All You can eat Stockholm”, a készülék pedig azonnal ki is dobja a Google térképet, bejelölve körülöttünk a „zabálj amennyit bírsz” éttermeket. A térkép cseppecskéire rábökve mutatja a nyitvatartást, az árakat, stb, majd a „vezess oda” funkciót igénybe véve az ajtóig visz (ezt csak azoknak írtam, akik – annak ellenére, hogy bírnak adatforgalommal – nem nagyon használnak ilyen huncutságokat).

Szerencsére az étkezdékben nem várt el a méregdrága italok, üdítők, ásványvizek fogyasztása, sőt, az (esetenként citromkarikákkal díszített) hűtött ivóvíz korlátlanul rendelkezésre áll ingyen. Aki nem restelli, az a pillepalackját bármelyik ingyenes múzeumban feltankolhatja a mosdóban a kiváló stockholmi vízből, így nem kell 650 Ft-ért fél literjét megvenni a boltban. A víz az csak víz! De persze Stockholmban az általános tanácsom azért az, hogy nem zabálni, hanem nézelődni!

 

Tényleg akkora gond-e a nyilvános WC-k korlátozott volta?

 

Nem tapasztaltam. Szerintem van elég, amik ráadásul tágasak, tiszták, és minden praktikummal felszereltek. 5 korcsiba (160 Ft) kerülnek, ami különösen annak fényében nem drága, hogy – személyzet híján – az egész család használhatja szépen, egymás után, az ajtót nem engedve becsukódni a váltásnál ennyi pénzért. A „legközpontibb” helyen lévő ilyen házikó a Parlament előtt áll. De! A városszerte szétszórt (fent felsorolt) ingyenes múzeumok mindegyike egy-egy szép, tiszta ingyenes nyilvános WC is egyben! Akinek Passa van, a fizetősök is így funkcionálhatnak.

 

Mit tegyünk, ha drága a csomagmegőrző (is)?

 

A tanácsom erre a problémára is az ingyenes múzeumok igénybevétele. Mindegyiknek van ingyenes csomagmegőrző szekrénye, és senki nem veszi észre, hogy csak „erre kellett” a belépés. Nyitáskor egy tízes érme hátrahagyásával be lehet pakolni, és akár zárásig bent lehet hagyni a cuccot, a szekrény visszaadja a lóvét.

 

Érdemes-e időben kiérni a T-Centralhoz a reptérre induló buszhoz?

 

Igen. Ugyanis előfordulhat, hogy – a jelentős számú utazóközönségre tekintettel – kettő is elmegy az orrotok előtt. Figyelni kell arra, hogy nem a kiírt peronon kell várakozni, hanem be kell menni a terminálépületbe, ahol a sor áll (különben elzavar a peronführer).

Képtár-linket még nem tudok csatolni, mert még nem „csináltam meg” a fotóimat, de ha valakinek lenne kérdése, szívesen válaszolok a fent felsorolt látnivalókkal kapcsolatban. Annyit azért még hozzáfűznék, hogy nagyon fontos a logisztikázás (főleg, ha valaki egy hétnél kevesebb időre utazik és több múzeumot is szeretne látni), mert össze-vissza vannak a nyitvatartások, de (szinte) minden helyen van egy-egy napos hosszított látogatási idő, sőt sok helyen heti ingyenes nap is.

 

Szép időt és hosszú, esőmentes nappalokat mindenkinek!

Downunder1 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 612

Május 26 és 29 között leszek Stockholmban. Ha esetleg van valakinek eladó Skavsta-Stockholm buszjegye (retúr) kedvezményes áron, az kérem szóljon.

HejaBajen Creative Commons License 2016.05.25 0 0 611

Az Åhlens aruhaz (Sergels Torg, T-Centralen) alatti Hemköp az ev minden napjan nyitva van:

https://www.hemkop.se/Butiker/Hemkop-Stockholm-City/

 

De szet tudsz nezni az ICA, Coop, Hemköp sajat honlapjain, terkep alapjan üzleteket keresni (butiker / hitta butik), es megnezni mindegyikük nyitvatartasat (öppettider).

Előzmény: Jona8 (610)
Jona8 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 610

Sziasztok! Remélem, van még, aki olvassa a topic-ot, és talán tud segíteni. Midsommar idején (06.23-26.) utazunk 4 napra Stockholmba. Azt már megnéztük, mely múzeumok lesznek nyitva, és melyek lesznek zárva.
Abban tud esetleg valaki segíteni, hogy az ünnepek idején lesz-e nyitva élelmiszerbolt a belvárosban vagy közelében és ha igen, akkor hol?
Köszönöm előre is a segítséget!

geodo1 Creative Commons License 2016.05.07 0 0 609

Ha Stockholm eszembe jut, mindig vigyorogni kezdek. - igen-igen, valóban ilyen érzést hoz elő az emberből, pontosan!

Előzmény: vélemény (608)
vélemény Creative Commons License 2016.05.06 0 0 608

Ha Stockholm eszembe jut, mindig vigyorogni kezdek.

Nem is tudom, mit tetszett legjobban. Talán a Vasa hajó és a Drottningholm palota. És a Milesgarden. 

Emlékszem, hogy amikor először utaztam Stockholmba, megkérdeztem itt, ezen a topicon, hogy van-e Stockholmban 4-5 napnyi látnivaló, nem fogok-e unatkozni. Végül 7 napra mentem és 2 év múlva újabb 6 napra, mert olyan sok látnivaló volt. 

Előzmény: geodo1 (607)
geodo1 Creative Commons License 2016.05.06 0 0 607

Köszönöm szépen!

Nekem is nagyon tetszett! Az épületek, a környezet, a víz, a szervezettség, a tényleg nagyon kedves és segítőkész emberek... Tényleg vissza kell mennem még.

Előzmény: vélemény (606)
vélemény Creative Commons License 2016.05.06 0 0 606

Jóvolt végigolvasni! Én 2005-ben és 2007-ben jártam Stockholmban, mindkétszer júliusban. Nem is volt nagyon drága, mert a szállodaárban benne volt a minden múzeumra, helyi közlekedésre sőt többféle hajókirándulásra érvényes Stockholm card.

Csupa  nagyon jóemlékem van.

Előzmény: geodo1 (605)
geodo1 Creative Commons License 2016.05.06 0 0 605

stockholmi élmények, április végéről.

hunylac Creative Commons License 2016.04.21 0 0 604

Budapestről fapadossal már évek óta elérhető, szuper hosszú hétvégés úticél Stockholm. Még az egyetemi évek alatt, 2009 márciusában jártam itt utoljára, amely nagyszerű élmény volt anno, amit szívesen megosztok az érdeklődőkkel. Az útról készült élménybeszámolót itt találjátok:

 

http://rokavar.blogspot.hu/2011/01/stockholm.html

890312 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 603

Űdvözlöm a fórumozókat !

 

 Tervezek menni Stockholmba , motorkerékpárral...Egy gyakorlati kérdéssel fordulnák hozzátok ! Ebben a városban , hogyan viszonyulnak a ( motorral ) járdára parkoláshoz ?

kobab Creative Commons License 2014.06.25 0 0 602

Megjártuk, klassz volt bár az időjárás lehetett volna kegyesebb is.

ódor krisztián Creative Commons License 2014.06.20 0 0 601

Hali. 3 napig vagyok Stockholma rengeteg piám van szabolcsszarka2@gmail.com 0769715719

HejaBajen Creative Commons License 2014.06.17 0 0 600

Ingyenes programok jun.20-an, benne talan az összes stockholmi midsommar-ünneppel:

 

http://www.gratisistockholm.nu/showObjects.aspx?eventDate=2014-06-20%2000:00:00

Előzmény: kobab (599)
kobab Creative Commons License 2014.06.17 0 0 599

Köszönöm mindkettőtöknek, ha esetleg még láttok valami információt és beírjátok, az jó lenne. Nem vagyunk maximalisták, annyit nézünk meg ami sikerül.

Előzmény: Oszi (598)
Oszi Creative Commons License 2014.06.16 0 0 598

Valóban a Skansen-ben van a legnagyobb, legtradicionálisabb ünneplés - viszont ott olyan nagy tömeg szokott lenni, hogy látni alig lehet valamit, mozdulni is nehéz, nem hogy mondjuk beállni táncolni...

 

A magam részéröl inkább a Tyresö slott-hoz szoktam kimenni (kicsit kívül esik a városon, de tömegközlekedéssel ki lehet jutni), ott hatalmas a tér, kényelmesen el lehet férni, mindent látni, lehet piknikelni stb.

Ráadásul (a Skansennel ellentétben...) ingyen van.

HejaBajen Creative Commons License 2014.06.16 0 0 597

A Midsommar itt a legnagyobb ünnep, tehat valoszinu hogy sok minden zarva lesz. Az internet koraban nem nehez leellenörizni a nyitvatartasokat: nezd meg mindegyik hely honlapjat, ahova szeretnetek menni ;)

Ugyebar pentek este lesz a "nagy buli", masnap meg az alvas/jozanodas, ezert lesz zarva sok minden.

 

Midsommar unnepseg sok helyen lesz, föleg parkokban, vagy regi farmokon, melyek ma mar gyakran kulturalis központkent mukodnek. Ha valami igazan tradicionalisat kerestek, akkor erdemes elmenni a Skansen-be.

A "majusfa"-allitas es a hires bekatanc altalaban eleg koran van, 2-3-4 ora körul, utana mar csak esznek-isznak az emberek.

 

Egy gyors kereses utan egyelöre csak egy tavalyi listat talaltam, de ennel biztos hogy több lesz majd a varosban: http://www.dn.se/sthlm/har-kan-du-fira-midsommar/

Előzmény: kobab (596)
kobab Creative Commons License 2014.06.15 0 0 596

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy most 21-22-én mi lesz zárva? Az útikönyv szerint szinte minden, de ezt nehéz elhinni. Előre is köszi a választ.

Még egy kérdés: a nyári napfordulós ünnep Stockholmban hogy néz ki? Melyik téren, (esetleg tereken) szokott a legnagyobb ünnepség lenni?

Esetleg van ennek oldala, (linkje)?

ancsitibi Creative Commons License 2014.05.28 0 0 595

Köszönöm az észrevételt. Már javítottam is.

Előzmény: Oszi (594)
Oszi Creative Commons License 2014.05.23 0 0 594

Jó poszt lett, de van benne pár apró pontatlanság.

Például nem a Városháza kék termében adják át a Nobel-díjakat, itt "csak" a díjátadást követö vacsora van.

Előzmény: ancsitibi (593)
ancsitibi Creative Commons License 2014.05.23 0 0 593

Megjöttem Stockholmból és leírtam az élményeimet, tapasztalataimat.

Szeretném meg köszönni a tőletek kapott sok infót.

http://utravalo.gportal.hu/gindex.php?pg=36341449

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!