Keresés

Részletes keresés

BLASIUS Creative Commons License 5 órája 0 0 447328

Jó estét!

 

 

Nagyjából megvan a diagnózis; a tartály ép, de az egyik cső eldurrant és átnézték, még egy csőre ráférne az azonnali csere, plusz a termosztát házát is ki kell cserélni, hogy biztos ne legyen gond. Sajnos az eldurrant csövet Göteborgból kell megrendelni, így az egy bő hét, mire újra járóképes lesz. De viszont valószínűleg le is vizsgázik, mert egy hónapon belül vagyunk, a szakik szerint a többi dologban okés az autó. Hát, várok... :P

 

Mivel az egyik céges autónk is szervizben van, az ahelyett csereautóként adott zsír új Focus kombit nyertem meg egyelőre. :) Kellemes autó, de a bejáratós 1,6-os benzines (nem rossz motor az elvileg!) a közlekedési szabályok magas szintű betartására ösztönöz. :)

 

 

 

Előzmény: fargo (447258)
fargo Creative Commons License 5 órája 0 0 447327

Velem még 2002-ben történt, amikor mit sem sejtve a későbbi következményekről naivan rácsodálkoztam a jelenségre: libsit szimatoltam, amitől heveny asztmás roham tört rám, na azóta prüszkölök minden ilyen képződménytől, mint a DK meg a Momentum meg az LMP. A tünetek kissé csökkentek, amikor a szadesz eltűnt a történelem szemétdombján, bár amikor felidézem a szagukat, egyből elkezd facsarni a zorrom. A szocikra érdekes módon egyre kevésbé vagyok érzékeny, mert már látszik hogy hamarosan csak egy rossz emlék lesz az egész bagázs. De ha felbukkan a láthatáson a DK, különösen ez a gyurcsótány, vagy a vadai elftásnő, vagy neadjisten az a hányinger niedermüller, akkor egyből elkezdek viszketni és a hányinger is kerülget.

 

Érdekes módon ha belefutok valahol egy volt szadeszosba, egyből felismerem, mert már a jelenléte is heves allergiás reakciót vált ki...

 

Hát így :)

Előzmény: wadam (447326)
wadam Creative Commons License 7 órája 0 0 447326

ajjajj, nekem gimiben a vasszulfid gyártsá bemutatásakor robbantotta rám a cuccot. vanpor, kénpor keveréke, Bunsen égő alá, majd amikor  fél percig nem történt semmi rájött, hogy nagy a baj.nem mert a közelébe menni, a gázcsőnél fogva próbálta a lángot kihúzni alóla. namost ekkor belobbant. én ültem a legközelebb. elfordítottam a fejem és elé tettem a karomat, így is éreztem az erős hőhullámot. a füzetem és a tolltartóm, ami előttem volt a padon konkrétan elégett.... nagy mázlija volt mindkettőnknek (kórház-börtön, ki melyikbe juthatott volna...)

Előzmény: Alex Raps (447324)
wadam Creative Commons License 7 órája 0 0 447325

tegnap megvettem az új téligumákat a V70-re. a felniket még 1,5 hnapja szintereztettem le feketére. most leadtam Pali bácsinál (=helyi gumis), szépen összeszerelni, azt majd októberben helyet cserél a nyári kerekekkel.

 

az elméletem az volt, hogy még nyáron megveszem a gumikat, mert akkor biztos még olcsó mert nincs szezonja. (igen igen, tudom.... a nyárnakmár vége van kicsit... de még nincs tél :) )

remélem bejön az elmélet.

 

ha esetleg októberben azt írom be, hogy 30%-kal olcsóbbért lehet kapni, mint most megvettem, és hogy milyen f@sz vagyok stb., akkor nyugodtan gyurcsányozzatok le vagy amit akartok, mert megérdemlem :) :)

Alex Raps Creative Commons License 7 órája 0 0 447324

Annyira veszélyesek ezek a dolgok, hogy minálunk például a kisebbik csajszi a kémia órán elégetett kén füstjének egyetlen beszippantására lett azonnal asztmás. Ráadásul annyira súlyosan hogy a betegség valamennyi kellékével (rohamszerű fulladás, inhaláló spray, 3 havonta tüdőgondozó, stb.) együtt jelentkezett a probléma. A betegség eltartott 2 évig, mire egy tengerpparti nyaralás során váratlanul nyom nélkül elmúlt. És ez csak egyetlen szippantás volt a füstből! Aki pedig a kajába még bele is főzi a kemikália füstjét az tényleg nem tudja hogy mit csinál.  

Előzmény: wadam (447318)
wadam Creative Commons License 7 órája 0 0 447323

már csak azért sem, mert nem ez volt a szituáció, amit írsz. teljesen mást írtam. átformáltad a szitut úgy, hogy engem támadhass. nem szép dolog.

Előzmény: Alex Raps (447319)
wadam Creative Commons License 7 órája 0 0 447322

nincs miből kijönnöm bárhogy is!

Előzmény: Alex Raps (447319)
Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447321

:D

Előzmény: fargo (447313)
Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447320

Min csodálkozol? A nigger nem okos csak a filmekben. :)

Előzmény: 940-eS70-es Jani (447312)
Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447319

Sajnos ebből már nem jössz ki jól. Erőltetsz valamit amit akkor és ott nem ítélhetsz meg, viszont jogszabályi kötelességed velük szemben a 42.§ (1) okán engedőnek lenni. Egy autópályán 400 métert látsz el előre, hátra (némely kevés esetet leszámítva amikor ez a táv csak ~250 méter). Vagyis mindenképpen (letagadhatatlanul) látnod kellett őket és Neked erre le kellett húzódnod miközben nekik eközben illett volna még szirénázniuk is. Persze. Ilyenkor elsziszeg az ember egy "kurvanyádat köcsög"-öt, mert szinte teljesen biztos hogy csak ebédelni mentek (és vagy gyakorlatoztak), de abban a helyzetben nem a Te dolgod ezt megítélni. Egyébként is a veszélyes magatartás nem a belátható útszakaszokon merül fel sosem, hanem pldául a Lehel utca-Róbert Károly nagyforgalmú keresztben.

Előzmény: wadam (447315)
wadam Creative Commons License 8 órája 0 0 447318

nálunk vidéken egyik comcéd tüzet rakott és hungarocellt meg valami hasonló anyagot égetett rajta. a kb. 5 éves fia dobálta rá a tűzre az égés során erős mérgező anyagokat felszabadító (ezt most hülyén ragoztam, de asszem érthető) cuccokat.

szólt neki apám, hogy nem kéne a kicsi tüdejét szétcsapatni már így idejekorán, aztán 10 perc múlva még mindig pakolta, és viccelődve lélegzőkészüléket "szimulálva" a kezükkel csúfolgatták apámat a kerítésen onnét.

szerencsére elköltöztek....

Előzmény: nappapi (447316)
wadam Creative Commons License 8 órája 0 0 447317

na ezt nem is hoztam fel, mert nem érdekel. meg ha felhoztam volna biztossss megdobáltok valami feltételezésért.

 

én simán csak a biztonságos közlekedésért állok ki. az (egyik) szakmám is erről szól. meg másról is, de az nem tartozik a nyilvánosság elé... 

Előzmény: fargo (447299)
nappapi Creative Commons License 8 órája 0 0 447316

Mit kötözköcccc állandóan? :))))

Előzmény: 940-eS70-es Jani (447312)
wadam Creative Commons License 8 órája 0 0 447315

hello :)

 

idézem: 42. § (1) *  A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.

 

tehát mivel ketten voltak nem nagyon beszélhetünk közrefogásról.

de ha közrefogott gépjármű van is, akkor is valakinek mindkettőt kell használnia (fény-hang). én ezt így értelmezem. 

 

aztán:

"49. § (1) *  A gépjármű megkülönböztető jelezéseket adó berendezéseit csak abban az esetben szabad működtetni, ha a feladat sürgős ellátása, a személy-, élet- és vagyonbiztonság, továbbá a védett személyek és kíséretük biztonsága érdekében az szükséges, és a forgalmi viszonyok azt indokolttá teszik."

 

tegyük fel ez így volt, de ahogy Sanya mondta, akár gyakorolhattak is, végül is ez mindegy.

 

"(2) *  A megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője - a rendőr és a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette."

 

kivastagítottam a részt, amiről szónokolok két napja. a felesleges vesézlyeztetés, az indokolatlan veszélyeztetés.

 

és egy pici kitétel a csak fényt használókra:

"(2a) *  Amennyiben a gépjármű kizárólag a megkülönböztető fényjelzést használja, akkor a gépjármű vezetője a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti."

 

speciel ezt a passzust nem alkalmazták, nem mentek gyorsabban sokkal mint én.

 

szóval szerintem kell a villogó és a fény is, hogy "szabálytalankodjanak", és ilyen esetben a jogszabály is leírja azt, amit én kifogásolok (Veszélyeztetés)

 

én ezt nem tudom máshogy értelmezni.

 

 

Előzmény: Etyi (447294)
fargo Creative Commons License 8 órája 0 0 447314

Az ilyent akasszák fel :-(

Van sok barom sajnos, mindenféle rendű és rangú ember.

Ma leparkoltam valahol a XII-ben, de olyan helyen, ahol éles jobb kanyar mentén lehet az út szélén megállni. Nem lehet előre belátni túl hosszú szakaszt. Biztosan ezért is van 30-as tábla ott...

Beálltam a sorba, két kocsi közé. Éppen kászálódtam ki a vasból, amikor csikorgó gumikkal megáll éppen mellettem egy némber, valami nagy BMW-ben, talán X4 vagy mi a rossebb. Majdnem elvitte a félig nyitott ajtómat, meg vele együtt engem is. Oszt ordított kifelé a leeresztett utasoldali ablakon. Én meg benyitottam hozzá, belülről kinyitva az ajtót. Tök ledöbbent meg lefagyott, pedig csak megkértem hogy ne visítson, jó a hallásom. Totál ledermedt :-D

Nem csuktam be az ajtaját, hadd szellőzzön :)))

Előzmény: SLX-350 (447309)
fargo Creative Commons License 8 órája 0 0 447313

"Kell a vese, meg a szív"

 

Mit főzöl? :-D

Előzmény: Alex Raps (447308)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 8 órája 0 0 447312

Jó Estét az Uraknak!

Gondoltam megosztom veletek:

Grillezett/grillezik a szomszéd....

…., hát mit mondjak, szerintem van baj nem kicsi, de sok :-)

A hordóban rakott tüzet, (gondolom a "harlemi" feeling miatt, szín alapján "oda illik" a szomszéd), ez még nem is lenne baj, de szerintetek mennyi idő alatt melegszik át a kétcolos palló????

Nooormális???

(vagy esetleg én is szívjak olyan "furcsa illatú" csavart cigit amilyet ők, és akkor nem akadok fel apróságokon??)

 

Legyetek jók!

Jani.

Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447311

Itt http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149055058&t=9009007 idéztem pontosan a hatályos norma számát és tartalmát. Még régebben egyszerre kellett használniuk a szirénát a villogóval, valamikor az "és-t" "vagy"-ra írta át a jogalkotó.

Előzmény: Etyi (447294)
kopiteki Creative Commons License 8 órája 0 0 447310

Arra én is. Meg törpével is kéne találkoznom, jó régen láttam. Meg másért is.

Előzmény: fargo (447298)
SLX-350 Creative Commons License 8 órája 0 0 447309

Általában bízok abban hogy a rendőrök betartják a KRESZ szabályokat de az azért meglep amikor egy rendőrautó (megkülönböztető jelzések használata nélkül) kis híján kivasal a kijelölt gyalogátkelőn.

Előzmény: fargo (447306)
Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447308

Én mindenki elengedek. Menjenek. Kell a vese, meg a szív. :)

Előzmény: fargo (447306)
Baga416 Creative Commons License 8 órája 0 0 447307

köszi a választ igen igy már rémlik aszem 2 milla föle volt akkor is tetszett csak sokaltam az árát

Előzmény: fargo (447305)
fargo Creative Commons License 8 órája 0 0 447306

Hát igen.

Engem is rettentően idegesít, amikor beáll mögém valaki és türemkedik. Ha lehet persze elengedem, néha meg nem -- már ha totál szabálytalan meg pofátlan. Akkor csak szimplán lexarom.

De ha egy szirénázó vas érkezik mögém, azt szó nélkül elengedem, izibe. Még ha pofátlan is. Megteheti, sajnos.

Előzmény: Alex Raps (447304)
fargo Creative Commons License 8 órája 0 0 447305

Ezt a vasat sokáig hirdette a tulaja a facebookon, jóval drágábban.

Úgy tűnt hogy gondos gazdája volt.

Aztán miközben hirdette, beütött neki valami gebasz, nem emlékszem pontosan, de talán a váltója makkant meg?

Ha jól tudom tisztességesen megcsináltatta.

Az autó szép meg talán jó is. Vidd el egy állapotfelmérésre a Nagy Zolihoz, oszt ha jó, vedd meg. Szeretni fogod.

De mindenképpen nézesd át. Beszélj a tulajjal, várd ki hogy megemlíti-e a váltó (?) hibáját...

Előzmény: Baga416 (447302)
Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447304

Ebben mindannyian egyetértünk csak mindenki másként dolgozza fel. :)

Előzmény: fargo (447299)
Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447303

Persze. :)

Előzmény: fargo (447298)
Baga416 Creative Commons License 8 órája 0 0 447302

Sziasztok kérdésem lenne , szerintetek ezek alapján meg érne egy misét eza vas? https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/volvo/s40/volvo_s40_2_4_momentum_automata_amerikai_model-12059409

 

Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 447301

Nem kell. Mi nem vagyunk olyanok. Bőven elég ha megérti. :)

Előzmény: nappapi (447296)
fargo Creative Commons License 9 órája 0 0 447300

Höhöhö :-D

 

fargo Creative Commons License 10 órája 0 0 447299

Ebben egyetértünk, én eccerűen nem értem miért kell egy politikusnak bármilyen felvezetés meg sziréna meg nyomulás.

Keljen fel időben, szervezze okosabban a programját és álljon be a sorba a többi mezei halandó közé.

És legyen nagyon, nagyon hálás nekik...

Előzmény: keton (447277)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!