Nekem van egy Multiaer 125kW-os a családban, a fiam meg van elégedve vele. Állítólag a multiaer egység a kritikus pont, de az időben elvégzett olajcsere és az egység szűrőjének cseréjével kiküszöbölhető.
Az lenne a kérdésem, hogy vásárolnék egy Guiletta t a tervek szerint. Milyen motorral érdemes megvásárolni? Ami nálam alapból ki esik az a diesel. Tehát kizárólag benzines lehet az alany. Amennyiben lehet olyan kérésem, hogy pro-kontra. Nem szeretném senki idejét rabolni. Meg egy olyan címet + telefonszámot esetleg akik normálisan bevizsgálják az alanyt. Ne adj még garanciát is adnak a szakvéleményezésükre. Köszönöm
A fékbetétjező lámpa tök össze-vissza, saját kedve szerint világít és múlik el. Random kapcsolódik, nem fékezéskor. De bevetem a kitekert kormány megtekintését mindenképp. Aztán amúgy is elballagok szerelőhöz, mert közeledik a vizsga ideje.
Az üléshez én még komplett javítószettet is találtam (így hirdették, lehet, hogy csak bovden), legalább is a lehetőségét, mert épp kifogyott a raktárkészlet, de hát - majdnem - a ház aljában van a Karcsi székhelye, így legfeljebb ráugrasztom. A bovdenre azért tippelek, mert mióta sztrájkba lépett a kallantyú, azóta lifeg is. De tévedhetek.
Amint beszerzek egy készletet vagy rosszabb esetben egy ülést, akkor köszönettel biztosan élek a szerelési szeánsz lehetőségével. Köszi-köszi-köszi!!!
Nem kéne alaposabban diagnosztizálni a züllést, mielőtt vásárlásokról kerül szó? Törött kar, szakadt bodwen, kiakadt kampó mittomén? Nem Meetoo-nál, de olyat is láttam, hogy valami a kampó fölé szorult és egyszerűen nem tudott felnyílni :D
" Azonnal rohanjak cseréltetni, vagy előfordulhat, hogy más okból vicceskedik? "
Türelem, a hosszú élet ritka. Két okból pislákolhat. Első eset amikor tényleg elkopott és betétcsere kell. Ez könnyen kideríthető mert ha fékezel egy könnyed lábú de hosszút akkor az alatt végig fénylenie kell. A másik eset ha valami eldörzsölte a jeladó vezetékét és ott testel le. Ezben az esetben sztohasztikus a pislogás lehet hogy gyorsításkor bvillan lehet hogy fékezéskor, etc.... Ha kitekert kormánynál végigpillantasz a vezetéken általában ennek a nyoma is felfedezhető.
Az első esetnem sem kell azonnal cserére rohanni általában 1-2 ezer kilométert még gond nélkül elmegy az autó. A második esetben meg csak szét kell húzni a csatlakozót és nem zavar tovább.
" A jobb 1 ülés előrehajtó karja (bovdenje, izéje, bizbasza stb.) - a jelek szerint - elhalálozott és nem tudom előre hajtani a háttámlát, ami - lássuk be - nem praktikus egy 3 ajtós járgánynál."
Ez a neccesebb dolog. Mert fogalmam sincs, hogy ezt hogyan és ki javíthatná. Külön alkatrészként sem hinném, hogy hozzáférhetó*. Én saját részről azt tenném, hogy keresnék egy bontott ülést és egy az egyben kicserélném (ez utóbbiban ha kell tudok segíteni).
Segítségre volna szükségem MITO ügyben. Hátha valakinek volna válasza az alábbi két kérdésre. Elsősorban Paco a reményem
Két jelenséggel mulattat a gépsárkány manapság. (Nem, nem akarok házilag barkácsolni, csak kíváncsi vagyok, de nagyon. :-) )
1. A fékbetét-kopást jelző lámpácska hol bekapcsol, hol elmúlik. Azonnal rohanjak cseréltetni, vagy előfordulhat, hogy más okból vicceskedik? Mondjuk ugyanazon vagy hasonló alapon, mint az airbag lámpa akár a 146-ban és a Mitóban is.
2. A jobb 1 ülés előrehajtó karja (bovdenje, izéje, bizbasza stb.) - a jelek szerint - elhalálozott és nem tudom előre hajtani a háttámlát, ami - lássuk be - nem praktikus egy 3 ajtós járgánynál. Hol kaphatok rá gyógymódot? Értsd: hova a fenébe vigyem megjavíttatni? Vagy van rá egyszerű házi megoldás is? (Bonyolultba nem bocsátkozom, mert már elértem az úrinő kort és elmúlt az ifjonti barkács kedvem egy ideje. Ezt meg is fogjuk ünnepelni idén is, csak előre jelzem. :-D )
Szétesett a szarolaszom ablakemelője. A hibás alkatrészen látható feliratra lehet tippelni, a helyes megfejtők között több tonnányi presztízst sorsolunk ki.
Tegnap láttam őket. Érdekes, hogy a Ferrarik erősen a használat jeleit mutatják, és mellettük hasonlóan csapzott RR Silver Shadow II és kifejezetten bontószökevény Bentley (szerintem motor nélkül) és Masereti Quattroporte állt, pl Aston Martinok társaságában. Aztán melléjük parkolt egy vatta állapotú új Ferrari. Megjött a bontó főnöke, vagy mi? És mindennek a hotel bejáratával szemben találtak helyet...