Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2016.10.18 0 0 2588

Lehet, hogy most már ilyen sunday brunch specialista leszek?

 

Dupla születésnap, ( az egyik az enyém), úgyhogy spóroljunk egy kis energiát- alapon sunday brunch Intercontinentál lett a vége.

Igazából nem tudom azt mondani- mint a Gundelnél- hogy alapjában véve rossz volt. Voltak jó felvillanások, mint a sült báránycomb, vagy a vadpástétom, vagy a bélszín, de az édességek  nagyon is felejthetők, a levesek közül meg a gombalevesből írtóra hiányzott a petrezselyem, a húslevesben volt egy kis kocka íz.. Az apró előételek finomak voltak, de tényleg. A kiszolgálás meg kifogástalan. A kávék isteniek egytől egyik, de mégis ezt kell mondanom, hogy ugyanebben az árban a Mariott sunday brunche kenterbe veri az egészet.

szkati Creative Commons License 2016.06.12 0 0 2587

Most már ne menj!

Előzmény: kheiron (2586)
kheiron Creative Commons License 2016.06.12 0 0 2586

Pfff.... én voltam egyszer pár éve ott, rendes vacsorát ettem, az akkor hibátlan volt. Lehet, hogy a "brunch" miatt rontották le a színvonalat. :-(

Előzmény: szkati (2585)
szkati Creative Commons License 2016.06.12 0 0 2585

Gundel, sunday brunch

Kisebbik gyermek hívott meg minket, a munkában összegyűjtött pontjaiért( idegenforgalomban dolgozik)

 

Hát kérem én még ilyen szart nem ettem!

 

Az előételek egyforma ízűek, fűszertelenek, a leves( paradicsom) édes, a húslevesben némi leveskocka ízt fedeztem fel.

A főételek kevesen voltak. Pocsolya ízű pisztráng, debreceni bélszíncsíkok a legolcsóbb lecsókolbász karikákkal,  unalmas csirke ügyek, kiszáradt steak burgonya, és minden szinte hidegen. Az egyetlen ehető dolog a mini gundel palacsinták.

4 sunday brunch, 2 ásványvíz, 3 kávé, 12% szervíz díj 44 ezer Ft. Szegény gyerek meg csak pironkodott, holott ő csak jót akart. Azt mondja, hogy a munkahelyi menzán jobbat eszik.

Gulper Creative Commons License 2016.05.11 0 0 2584

Nincs semmi baj, hiszen közönséges halandó nem kap ott semmit enni, úgyhogy kár is odamenni vacsorázási szándékkal :)

Előzmény: bakibaby (2583)
bakibaby Creative Commons License 2016.05.11 0 0 2583

Na ezt jól félre címeztem :-/

Viszont bekerült a helyes topicba is.

 

bb

Előzmény: bakibaby (2582)
bakibaby Creative Commons License 2016.05.11 0 0 2582

Talán befér ide:

 

Bemutatták a magyar tálakat a Bocuse d'Oron

Nagyon jól sikerült Széll Tamás tála. Nem elképzelhetetlen a dobogós hely. Tovább »

forrás: Index.hu

 

bb

homerx Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2581

mekkora kamuhir mar? idejon, de nem csak magyarorszagra, hanem egesz europaba egy amcsi tesztelo, es minden orszagbol kivalaszt egy ettermet. 15 evig tesztelte oket? ez meg az ilyen csillagosoknak is nehezen megy.

bakibaby Creative Commons License 2016.02.05 0 0 2580

"(egykor) kedvenc halétkezdém tulaját is kiosztottam" - ki volt az?

 

bb

Előzmény: Mazsola0070 (2579)
Mazsola0070 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 2579

Én a legjobban a balatoni süllőfesztiválon akadtam ki, ahol a Balaton parton külföldi süllőt árultak.

Miért kell hülyíteni az embereket? Ha már nem lehet a Balatonból halászni, legalább ne szervezzenek a nagy semmire fesztivált.

Vagy hívják balatoni kazah hal fesztiválnak....:) 

 

De a múltkor (egykor) kedvenc halétkezdém tulaját is kiosztottam, mert a "fogas" néven árult valami pocsolyaízű szar volt.

Mondtam neki, hogy azzal tisztában vagyok, hogy "fogas" néven nem fogast kapok, hanem afrikai sügért, de azt néha megveszem.

De azért ne menjenek már le kutyába, hogy "fogas" néven ilyan pocsolyaízű szemetet (pangasiust?) árulnak.

A gyerek csak forgatta a szemét, mint a reklámmacska....  

 

 

 

Előzmény: v_peti (2577)
vállalkozó55 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 2578

Sziasztok!

Ismeritek ezt a programot: http://vendeglatoprogram.com/simple ? Szerintem jól jönne az éttermeknek, vendéglátós helyeknek, mivel ezzel a programmal sokkal gyorsabban és gördülékenyebben tudnák kiszolgálni a vendégeket.

v_peti Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2577

Na ja, ki vagyok én is akadva, hogy alig lehet halat enni a Balatonon (a hekk ebből a szempontból nem hal). Bár még egyes helyeken árulnak (Balatonfenyves, Siófok), nem tudom honnan szerzik be. Köszönjük elnök úr, ez egy hatalmas pofon volt a balatoni gasztroturizmusnak. :(

Előzmény: Mazsola0070 (2572)
kheiron Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2576

Nekem nagyon jó halélményeim vannak az Új Budavárban, a karácsonyi halászlevük (szegedi típusú) gyakorlatilag szobahőmérsékleten kezdett kocsonyásodni. :-)  Viszont meg kell nézni a naptárat meg az étlapot, mert halászlé és harcsapaprikás csak péntektől vasárnapig van, egyébként meg mindenféle sült halakat kapni.

Előzmény: szkati (2575)
szkati Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2575

Tisztában vagyok a magyar szürke harcsa ízével, mert hogy karácsonykor mindig azt csinálok. Na ez nem az volt.

Nem is azért bosszant a dolog, mert hogy 13 ezer Ft-t fizettünk a semmiért, hanem hogy hirdetik, még a facebookon is sokan dicsérik,  az ember bedől, és odamegy a nagy semmire, hanem azért, mert ha jó halat akarok manapság enni, akkor azt magamnak kell megcsinálnom. Férj szerint még a pálinka is vizezve volt, és neki hiszek, mert nagy szakértője.

Előzmény: Mazsola0070 (2572)
homerx Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2574

gyakorlatilag az utolso menstvarakat is megfosztottak a normalis alapanyagtol.

Előzmény: homerx (2573)
homerx Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2573

a csegei csardaban direkt rakerdeztunk. nincs mar ottani hal az etlapon. ha nekem ettol kezdve barhol azt mondjak, h ottani folyami hal, azt lerugom.

Előzmény: Mazsola0070 (2572)
Mazsola0070 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2572

Ha már sikeresen betiltották a halászatot, és étteremben szinte sehol nem lehet enni Magyarországon jó magyar harcsát (fogast/süllőt), stb., akkor hozhatnának egy olyan fogyasztóvédelmi rendelkezést is, hogy a halételt árusítók ne kamuzzanak, hanem írják ki korrekt módon, miből van az a halétel.

 

Tele van már a hócipőm azzal, hogy a fogasról kiderül, hogy afrikai (Viktória-tavi) fogas (és ez még a jobb eset, mert az nem is olyan rossz), ami nem is fogas, hanem sügér, csak Magyarországon ezzel a névvel jobban el lehet adni, a harcsáról meg, hogy pangasius, a balatoni (!!!) süllőfesztiválon meg kazah és ukrán süllőt árulnak a Balaton partján.

 

 

Előzmény: szkati (2571)
szkati Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2571

Halbisztró, Jókai tér.

 

Nemrég nyitottak és nagyon igyekeznek, de kevés sikerrel.

Hideg és mérhetetlen olajszag van.Minden, rajtunk lévő cuccot ki kell mosnunk.

Haltepertő nem volt más, mint apró kockákra vágott hal kisütve. Külön kellett kérni a kenyeret, mert azt nem hoztak hozzá. Egyébként is mindent külön kellett kérni. Szalvétát, evőeszközt, majd az italok közül a pincér elfelejtette hozni a pálinkát.

A főételek közül a harcsapaprikás forró, a mellé rakott túrós csusza pedig jéghideg volt, az adag meg ini-mini. A harcsapaprikást illetően egyébként is kétségeim voltak, mert nagyon pangaziusra hajazott.

Harcsafilé rántva: 3 vékony szelet hal jó vastag és olajos bundában. A bundát lehántottam, és megint csak nagyon pangaziuszosra sikeredett a kép.

Senkinek sem ajánlom a helyet!

 

Pater Altenburg Creative Commons License 2015.10.18 0 0 2570

Remém, a Tommy di Napoli (Komjádi uszoda) jó kommentárokat kap. Vagy mégsem?

Amerigo61 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 2569

Bezárt átmenetileg a legnépszerűbb budapesti levesező, többen kórházban fekszenek

A hepatitis-betegek augusztus elején vietnámi pho levest ettek. Az étterem kivizsgálja az ügyet. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Hát ez gáz  ...

qdz Creative Commons License 2015.08.10 0 0 2568

Óvakodj az Ezüst pontytól

Ponty arra volt kedvünk, hogy valami kedélyes kerthelyiségben leüljünk és harapjunk (és természetesen, hörpintsünk) valamit. A „kedélyes kerthelyiség” olyan manapság Budapesten, mint az éjféli delizsánsz – már-már nincs is. Kihalt, felparcellázták, beépítették, luxus[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: szkati (2563)
freesleep Creative Commons License 2015.05.31 0 0 2564

Milennium da Pippo

az Andrássyn. Nagy csalódás volt, mert sok olaszt szoktam látni a kiülős pár asztaluknál, ezért aztán feltételeztem, hogy jó. Nem volt kedvünk pizzázni, rendes frissensültre vágytunk, de nem kaptuk meg. Két borjúalapú ételt rendeltünk, mind a kettő valami előrepárolt, jellegtelen vékony szelet volt olyan mártásban, ami teljesen lenyomta volna a húst, ha normális lett volna. Nem így képzelem a saltimboccát (az enyém állítólag az volt), nagyon nem. A köret egyenesen botrányos volt, vízben főtt 2 db krumpli majdnem-rozmaringos olajban melegítve, 1000 ft-ért. Répáshután a Vadászban szoktunk ilyen stílű ételt kapni, ennél lényegesen olcsóbban, és végül is a Bükkfennsíkon az ember elnézőbb tud lenni. Itt egy sör, egy deci vörösbor + főfogás két emberre egyébként 9000 volt. 

Ne menjetek ide, vagy ha mégis, rendeljetek pizzát, az elég jónak nézett ki. A bor jó.

szkati Creative Commons License 2015.05.10 0 0 2563

Ezüst ponty.

Valami tragédia:(( Én még ilyen rosszat mostanában sehol sem ettem.

A barátunk halászleve olyan sűrű volt, mint egy főzelék. Megállt benne a kanál. Igaz, hogy este 8 óra volt, és lehet, hogy ez volt az aznapi maradék. A férjem gombás hala egy sűrű, lisztes rántásban lévő megnevezhetetlen, ízetlen hal. Gomba alig volt található benne. A haltöpörtyű finom volt, de az én hal brassóim vitte a pálmát. Zsírban úszó, feketére sütött, ízetlen  krumplikockák között, pár kocka főtt hal. Ez már nem bírtam ki, és mondtam, hogy ez ehetetlen. Megkérdezték, hogy kérek-e esetleg valami mást, és mondtam, hogy naná, hogy nem.  Javukra legyen mondva, hogy a számlában sem szerepelt. Az ára egyébként olyan 2-3 ezer Ft körül volt.

Lehet, hogy a turista csoportok ezeket a kajákat szó nélkül megeszik, de normális ember szerintem menten kifordul. Ez csak azért nagy baj, mert nagyon kevés a budai kisvendéglő és ami meg van, az ilyen.

Alpári Gnác Creative Commons License 2014.11.01 0 0 2562

Borkonyha.

 

Nekem ekkora csalódást étterem még nem okozott.

 

Egyszerűen nem értem, hogyan kapott ez a hely csillagot, a másik két csillagos hely éteri magasságokban van ehhez képest.

 

Pedig kimondottan tetszik, ahogy Sárközy Ákos főz, sallangmentes, de tisztán látszik, hogy videon megnézni egy főzést és meg is kóstolni a végeredményt nagyon nem ugyanaz.

Ugyanakkor vannak momentumaik, de ez így roppant kevés.

 

Na lássuk akkor, mi fogadja a mezei étteremlátogatót:

 

Először is iszonyú zaj.

Ha én Michelin-tesztelő vagyok, azonnal fordulok is ki, a felszolgáló hangját konkrétan nem lehet érteni.

A zajt úgy kell érteni, hogy a Nyugati pályaudvaron, péntek délután nagyságrenddel nagyobb a csend, mint itt.

 

A kiszolgálás tökéletes, kellően laza, készséges, perfekt, lesz még ilyen momentum, kár, hogy nem a legfontosabb témakörökben.

 

Üdvözlő falatnak tökéletes kenyerek érkeznek, egy jó közepes vajjal, ez megint elviselhető.

Hát mondjuk kedvcsinálónak el tudnék képzelni vajaskenyérnél nívósabb ételt, de ha ez a legjobb, akkor ez így rendben van.

 

Előétel: tengeri sügér lencsével és bikahere favababbal.

 

Mindkettő tökéletes, a hal gyönyörűen van megsütve, a here szintén nagyon jó, gondoltam, olyan nagy baj már nem lehet.

És mekkorát tévedtem...

 

Merthogy főételként angus marha duó jön és préselt báránycsülök.

 

Namost a marha duó attól duó, hogy hátszín és pofa van benne.

A pofa természetesen tudja, amit tud, az nyilván finom is, pofát elrontani nem nagyon lehet.

De a hátszín, bár az is tökéletesen van megsütve, szép rózsaszín, de gyakorlatilag semmi íze.

Itt egyértelműen az alapanyag a rossz, de az nagyon.

A Csarnokban bármikor veszek ennél lényegesen jobb hátszínt és nem is kell angusnak lennie.

És sokkal jobban meg is sütöm, ebben a márványozottságnak nyoma sincs, ezért hiába van példásan elkészítve, egyszerűen semmi íze, mellette még rágós is.

 

A báránycsülök pedig kész rejtély, az íze olyan, mintha penészes lett volna.

Nyilván nem volt az, ezt nem is feltételezem, de vagy a fűszerezés ment mellé, vagy mégis az alapanyag nem jó.

Nagy akarattal persze meg lehet enni, de egy csillagos helyen én nem ezt várom.

 

A desszertek semmilyenek.

Egy kókuszos izé, említésre sem méltó és egy csokis, amiről a legtöbb, ami elmondható, hogy nem rossz.

 

De a Costes csokis desszertje olyan, hogy angyalok fuvoláznak a háttérben, ez meg amolyan középjó.

 

Ami a hely mellett szól, hogy nem drága, a többi csillagos helyhez képest nagyjából a feléből meg lehet úszni, de hát ez nem szempont, nem azért megyek fine dining helyre, hogy olcsó legyen.

Az adagok túl nagyok, ezért ha normális tempóban esszük, a végére kihűlnek.

 

És a csúcs: a melletünk lévő asztalnál valami stand up-os faszi ült, az egyik tulaj ismerte és ott beszélgetett vele egész este.

A stand up ember annyira jelentős, hogy bár ismerem ezeket, neki a neve sem jutott eszembe.

Mivel az asztalok 50 centire vannak egymástól, egy teljes órán keresztül a tulaj-ember segge volt a borospoharammal egy vonalban, tulajdonképpen rá is ülhetett volna az asztalunkra, az se zavart volna jobban.

 

Valószínűleg az egyik pincér meghallhatta az emiatti pikírt megjegyzéseink egyikét, ezért a vacsora végén spontán kaptunk egy-egy pohár tényleg finom desszertbort, ami tényleg szép, legalább megpróbáltak korrigálni, na de azért mégis már!

 

Namost lehet mondani, hogy éppen rossz napjuk volt, de egy csillagos helynek ne legyen rossz napja, amellett ha az alapanyagok gyengék, akkor megette a fene az egészet.

 

Ceterum censeo: mint már korábban írtam, halvány lila segédfogalmam sincs, hogyan kaphatott ez a hely Michelin-csillagot, egy jó bisztrónak se nevezném, a Bock például lényegesen erősebb hely ennél.

 

Sajnálom...

 

v_peti Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2561

Nem az íze a baj, hanem a tartási körülményekről (szennyezett vízben nevelik őket) voltak viták.

 

Előzmény: H_G (2560)
H_G Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2560

Ugyan, dehogy. A pangasius természettől egy nagyon finom halfajta. Egyes szállítmányoknak büdös a húsa, mert sárga barátaink méltatlan körülmények között tenyésztették, rossz vízben/táplálékon -- ez elmondható a magyar pontyról is. Nem minden tenyésztő ilyen ott sem, kapható mellékíz nélküli pangasius is. Az egész fajt leírni egyben nőimagazinos-felületes hiszti.

  

Előzmény: v_peti (2559)
v_peti Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2559

Étterem, Győr!

Árban, minőségben, adag méretében átlagos, nem sok szót érdemel. De az étlapon Pangasius is szerepelt!

Jobb helyeken ezért kirúgnák a szakácsot!

 

kifli Creative Commons License 2014.01.27 0 0 2558

Astoria

Előzmény: barrix (2557)
barrix Creative Commons License 2014.01.27 0 0 2557

Hidd el, pont erre gondoltam én is utána. Sajnos. Bár Mekit sem tudok arrafelé. 

 

Előzmény: Mazsola0070 (2555)
v_peti Creative Commons License 2014.01.27 0 0 2556

Monjuk azért az érdekes, hogy túristaövezetben vasárnap zárva tartanak a vendéglátóegységek. A hétfői szünnapban még van logika.

Előzmény: barrix (2554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!