Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

kürtök 5 napja Creative Commons License 46200

Még mindig az a kérdés, hogy szakmailag használható-e és elismerik-e komoly szinten, mondjuk lehet-e vele munkát kapni, komoly civil biztonsági cégnél utána. 

 

Franciaországban azonnal kapsz munkát utána, egy biztonsági cég mellesleg alapvetően nem lehet komoly. Csak azért tartják őket mert ez feltétele annak, hogy a biztosító fizessen a a tökfejkém hagyja kirabolni a bankot.

 

Éleslövészeten pedig ön és közveszelyesek. Valaki mindig töltött fegyvert tart az emberre a saját rajából,

 

 

Egy ilyet sem láttam hat év alatt, és a gyalogságnál lövészet lövészetet ér. Még jó hogy ilyen kevés van belőle. Az otthoni szerződéses szopósbanda kuplerájban amit fél év alatt ellőttem, belállítatlan és az sorosoktól átvett rozsdás alapból fos ammszel, az a CEITO előkészítőn három órai adag volt.

 

Tatán és Szolnokon is többet lőnek.

 

Nem hinném hogy egy hónapon keresztül napi négy, hat tárat plusz gránátokat ellőnének a magyar elitben. Az volt, amíg a kurvákat is fel nem vették.

 

Takarítás, vasalás, alaki, énektanulás, őrszolgálat, futás.

 

Így igaz. Disznóólban, gyűrötten büdösen mint a magyar sorosok, hagyomány a kétdekás a nyúlmikádó zsebében, döglés őrségben, miközbem az összes üzemanyagot leszívják minden járműből, fizikai kondíció fos mint ami a fejben van... profi színvonalra vágysz látom. Már meg se kérdezem mi volt a beosztásod a cégnél. Gondolom a cammando basket voltál főállásban.

Előzmény: lndtk (46198)
SPAS12 5 napja Creative Commons License 46196

"Mivel jobb a magyar lövészek, harckocsizók vagy a műszakiak kiképzése a franciákénál? Mik azok a speciális tanfolyamok amik a magyarokat jobbá teszi?"

 

Mennyiért "kapsz" jobb "emberanyagot" 1300 Euróért vagy 250 ért?

Nem ismerem Ante Gotovinát, hogy mekkora ász volt vagy miket követett el.

De az idegenlégiós öt évével a Horvát hadseregbe vezérezredes lett.

Elég nagy lehetett a differencia hadsereg és hadsereg között.

Előzmény: Dobri (46194)
Dobri 5 napja Creative Commons License 46194

Aki kimegy a légióba, az hatalmas tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot,

.........................

Azért tényleg vannak olyanok, akik semmit vagy szinte semmit se tudnak róla. Én is ilyen voltam, meg szerintem elég sokan, akik az interneten elérhető infók előtt jelentkeztek. Persze vannak olyanok, akiknek elég pontos képük van az intézményről már a jelentkezésük előtt is.

 

kivéve ha "balhé" miatt kell mennie

................

Szerintem ezt majd mindenki így látja

 

Szakmaért, rossz választás.

..........

Mivel jobb a magyar lövészek, harckocsizók vagy a műszakiak kiképzése a franciákénál? Mik azok a speciális tanfolyamok amik a magyarokat jobbá teszi? Azért a franciáknál több pénz áll rendelkezésre a kiképzésre. Milyen gyakori otthon, hogy ezen fegyvernemek századai teljes létszámban pl. téli hegyvidéki, kommandós ( tudom, csak a neve az :) ) tanfolyamon részt vesz 5 éven belül? Kint ezen ezek a századok majd mindegyike végig megy, a maradék csak az egyiket csinálja meg. Csak olyan tanfolyamokat kérdeztem, amit Európában csinálnak a franciáknál. Mert hát ugye ezek azt a célt szolgálják, hogy a katona jobb legyen és több helyen megállja a helyét. Milyen gyakran vannak ezen fegyvernemek harci századai terepen, hadgyakorlaton? Ezek mennyi ideig tartanak? Én csak egy sima lövész voltam kint, de volt olyan évem, hogy szerintem a felét valamelyik francia gyakorló területen töltöttem. Volt téli hegyi kiképzés, harcászat, lövészet, hadgyakorlat, menetgyakorlat, városi harcászat. Hogy szakmailag abban az évben ( '98 ) jobb voltam-e mint egy magyar lövész alakulat harci században lévő őrvezetője? Biztosan!

 

Ha bárki beleteszi itthon azt az időt és energiát, amit ott elveszteget, abbol simán összeszedi az anyagiakat, jó civil képzésekre, ami használható is.

........................................

5év otthon vagy 5 év az idegenlégióban? Miért vesztené el azt a kinti 5 évet? Megtanul egy nyelvet( ha nem hülye, akkor elég jó ). Világot lát valamilyen szinten, kapcsolatot épít ki ami az egész bolygóra érvényes, megtanul jó katonának lenni. Azért egy CV-ben jobban mutat 5 év lövészként az idegenlégióban, mint 5 év Tatán, Szolnokon, Debrecenben vagy Hódmezővásárhelyen lövészként. Pénz terén jobb az idegenlégió. Milyen civil képzésre mehetnek otthon pl. a lövészek a szolgálati idejük alatt? Erről a témáról semmit se tudok, tehát ez érdekelne. 

 

Lejjebb valaki írta, hogy a CEA nem is harci század. Szerintem az, de utána kell nézni.

A századot különben se lehet megválasztani alapkik. után, néha még az ezredet sem. - reagálva az ott említettekre. Aki meg ezredváltás után (néhány év) se tudja, hogy mi a CEA, ott van egy hangyányi gond.... :)

.................

Rossz az infója, mert az bizony harci század. 2,5db van csak belőle a légióban. Azért ez az ezredváltás kérelem alapján nem gyakori jelenség. Az 5 évem alatt, emlékeim szerint egy ilyen esettel se találkoztam. Vannak akik fegyelmi akok mennek másik ezredbe. Vannak azok, akik a REP-nél alkalmatlanok lettek az ugráshoz, így mennek egy másik ezredbe. Szerintem ők kérik magukat, de hát nem önszántukből cserélnek ezredet. A tengerentúli ezredváltás meg megint más dolog.

 

 

 

Előzmény: lndtk (46193)
lndtk 6 napja Creative Commons License 46193

Nem okoskodásképpen és előre is bocsánat, ha valakit megsértek.

 

Aki kimegy a légióba, az hatalmas tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, kivéve ha "balhé" miatt kell mennie. Szakmaért, rossz választás.

 

Ha bárki beleteszi itthon azt az időt és energiát, amit ott elveszteget, abbol simán összeszedi az anyagiakat, jó civil képzésekre, ami használható is. Persze ez arra vonatkozik, akit a szakma érdekel. Aki a mellét szeretné verni, hogy ott volt, annak jó. Aki ért hozzá, az nem is fog reagálni csak magában nevet egy rövidet.

 

Sokszor emlegetett mondás, aki ér valamit a seregben, az már nincs ott.

 

Vannak itt érdekes hozzászólások....

 

Lejjebb valaki írta, hogy a CEA nem is harci század. Szerintem az, de utána kell nézni.

A századot különben se lehet megválasztani alapkik. után, néha még az ezredet sem. - reagálva az ott említettekre. Aki meg ezredváltás után (néhány év) se tudja, hogy mi a CEA, ott van egy hangyányi gond.... :)

 

Meg az arab verés és hasonló városi legendák....  Guyane-ban, amikor kimentek rendet rakni, civilben kellett kiszökni csukjában meg hasonló. Másnap meg, nem győzték egymást feldobni a biztonsági tisztnél a "bajtársak", nyakig befosva. :)

 

Óvatosan az itt olvasott dolgokkal, mert ha az első megérzésed az, hogy a dolog sántít, valószínűleg igazad van.Mondták... Úgy hallottam.... Olvastam.... Mesélték..... Nem jó kezdetű mondatok.

 

Jóccakát!

 

Don Farapuci 2015.01.21 Creative Commons License 46192

Volt francia katonák harcolnak az Iszlám Államban

Szíriában és Irakban tucatnyi volt katona harcolhat a francia sajtó szerint. Húsz év körüliek, többen idegenlégiósiok voltak. Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

sokoldalú légiósok

kürtök 2015.01.21 Creative Commons License 46191

Egy légióst találtak átvágott torokkal, a falnak térdeltetve az arab negyed szélén. Az ezredparancsnok sorakozót rendelt el, adott egy kis időt hogy mindenki levegye a nevét, rendfokozatát, keressen valamit amivel ütni lehet, kiparkoltatta az összes járművet és irány a bunyul negyed. Elég gyorsan meglett aki tette, de ennyi embert nem igyekeztek összeszedni. Én akkor még nem voltam ott, vagy az affektálásom előtti vagy az azt megelőző évben történt. Csak azt tűnt fel, hogy hatos oszlopban futólépésben ki kellett menni moziba, mindenki félreállt és úgy tekerték fel az ablakokat hogy füstölt a vízfogó gumi. Rákérdeztem hogy ennyire félelmetesek lennénk? Akkor mesélte el tizedes aki benne volt.

Előzmény: Don Farapuci (46189)
Don Farapuci 2015.01.20 Creative Commons License 46190

Famasról

------------------------

és ez mi?

Don Farapuci 2015.01.20 Creative Commons License 46189

kürtök 2015.01.07
46126

A csürhét irtani kell, csak abból ért. Hogy a belügy mikor veteti le a Famasról a plombát az más tészta. Azt tudom, hogy amikor a g..i arabnegydre rászabadították a 2 REI-t, évekig kussban volt a söpredék.

--------------------------------------------------------------

g..i arabnegydre rászabadították a 2 REI-t, évekig kussban volt a söpredék.

 

Ez mit jelent pontosan?

Nem ismerem a történetet.

Előzmény: kürtök (46126)
Ruger Redhawk 2015.01.19 Creative Commons License 46185

hali

találtam egy videót és egy kommentet:

 

https://www.youtube.com/watch?v=kbTpWZyh8v4

 

idézem noringyerek légiósfikázását

 

A légiós dologról nekem pedig egy valami jut szembe, hogy láttam pár eléggé gáz felvételt a légió GCP-jéről, ahol nem kevés szakmai bakit lehet egy azon videón látni, annyit, hogy ilyen szintű egységnél 50 videóban is sok, na hát ebben az egyben volt elég. Csak amit nagy hírtelen, szakmailag, látni lehetett. Az pedig nem egy nevetséges kiválasztó, hanem aktív tagok tevékenységeiről készült összeállítás. És hát az a légió ejtőernyős ezredének hadműveleti egysége. A légió egy szép álomvilág, ahol nem számít az emberélet, sem az egyén. Ott is születnek szép számmal legendák, meg csodálatos videóanyagok szép számmal, hiszen az plántálja a Légiót. Nem más az mint sok megtévesztet, megrészegített, agymosott fiatal búvóhelye. Sok itthoni, vagy más országokból, az úgynevezett meg nem értettek köre tele alkoholistával és kábítószeressel. Egy jó szintűnek mondható lövészalakulat, ahol leszarják magasról, hogy mit akarsz, csak dögölj meg nekik a légió szent ügyéért. Hát én meg ezen nevetek a légiós haverjaiddal kapcsolatban. Tehát akkor a legendákról ennyi elég is. Rejtő Jenőt pedig nem olvasok, sajnálom. Ha érted.

 

szerinte a légiós videók csak kábitás , persze a KMZ ködösités de az az igen..

Dobri 2015.01.15 Creative Commons License 46176

Biztos érdekes lehetett az ottani szolgálat! Csak a homok, a homok és a homok. Meg olyan szerencséje is lehetett az embernek, hogy Etienne Gnassingbe, egy veterán francia idegenlégiós őrmesterrel szolgálhatott. Igaz, hogy az illető nem volt légiós, mert tirailleurként szolgált és nem is volt őrmester. :) Igaz, utána majd 38 évig Togo főnöke volt. :)

Előzmény: qru qrx (46167)
qru qrx 2015.01.15 Creative Commons License 46168

szia ezt hirnek nevezik? Birosàg, meg ugyeszség..... csupa céco. torulnek sokat , se sze se beszed.... ami meg a Charlie- t illeti

Előzmény: Don Farapuci (46166)
qru qrx 2015.01.15 Creative Commons License 46167

szia Dobri ; mai napig sajnàlom, hogy nem lett szerencsem egy "dél csillagos"szaharai szazadban szolgàlni!

Előzmény: Dobri (46164)
Don Farapuci 2015.01.14 Creative Commons License 46166

Na  a kibaszott nagy szólásszabadság francia szele ide ért Magyarországra.

Ezért érdemes charlie-sni

 

http://www.origo.hu/itthon/20150114-a-kuruc-info-cikke-az-elso-amit-betiltottak-magyarorszagon.html

kukundor 2015.01.13 Creative Commons License 46165

Üdv.

 

Nagyon jó video ! Köszönöm !

Kíváncsi lennék mi lett azokkal a régi erődökkel?

Nincs róluk valahol fotósorozat, esetleg régen/most verzió?

Előzmény: qru qrx (46163)
Dobri 2015.01.12 Creative Commons License 46164

Minek számított az ottani szolgálat? Jó helynek vagy szopásnak?

Előzmény: qru qrx (46163)
qru qrx 2015.01.12 Creative Commons License 46163

kürtök 2015.01.10 Creative Commons License 46162

mindig mondták hogy csak a legjobbak kerülhetnek az ejtőernyősökhöz” –, igen meg azzal is cseszegettek, hogy aki nem alapból önkéntes a REP-hez, az zabálni jött. Ez egyfajta ösztönzés volt. Később, a személyügyön egy reppes megmagyarázta, hogy kerülhet az utolsó is oda. Ha az ejtőernyősökhöz csak a javát viszik, a többinek meg a férgese jut, úgy lesz egy k..va jó ezrded, meg tíz tessék-lássék. Tehát minden mezőnyből küldenek minden alakulathoz. Hogy az első választhat, ennyi jár neki nem?

 

az első 3 vagy 10 nem biztos hogy sokkal jobb mint aki 34 helyen végez” – pontosan. A kiképzőknek tele a töke a beosztásukkal, négy hónap, pihi, megint négy hónap, olyanokkal akikkel később nem kell együtt dolgozni, tehát tök mindegy milyenre sikerül. Tesznek arra, ki milyen. Az első párat besorolják, a társaság kétharmadát meg megsorszámozzák. Én a 34. lettem a 44-ből, azok közül akikkel együtt kerültem az REI-hez, az öt év után, csak én kaptam hármat. A többiek egyet, kettőt, volt aki nem kellett tovább, és a tizenvalahanyadik volt. Akár honnan nézzük, Castel csak az előszoba, semmi jelentősége nincs az alapokat leszámítva. Hogy kiből mi lesz, ez annyi mindentől függ, hogy reggelig gépelhetnénk megállás nélkül.

 

Az utolsó bekezdéssel is egyetértek.

Előzmény: drótgyári bolond (46157)
drótgyári bolond 2015.01.10 Creative Commons License 46157

sokszor ez is pofára megy ám

a rangsor  talán az ezredválasztásnál lényeges kissé de a továbbiakban nem nagyon dominál

 

 

mindig mondták hogy csak a legjobbak kerülhetnek az ejtőernyősökhöz

de azért elvitték azt is aki esetleg az utolsó helyen is végzett.....:)

 

arról nem beszélve hogy az ezrednél meg szétszórták ezt a csapatot is az elért eredményre tekintet nélkül

például vagy harci század vagy cea..... jelzem a cea nem volt túl népszerű

 

nekem annyi szerencsém volt hogy amikor ment az osztás az ezrednél ott egy olyan zászlós ült az asztal mögött akinek segitettem valamiben.... másszóval csípte a búrám

már rá volt írva a lapomra hogy cea én meg mondtam hogy nem nem.... harci század

volt két macskajancsija azok meg tiltakoztak kézzel lábbal...hogy de nem azt nem lehet

 

az öreg meg fogta áthúzta a cea-t és igy lett harci század....:)

 

 

az első 3 vagy 10 nem biztos hogy sokkal jobb mint aki 34 helyen végez

persze vannak nagy diferenciák és nem véletlenül első vagy harmadik valaki ezt azért elismerem

de az se teljesen  igaz hogy a legjobbak megválaszthatják az ezredet

mert egy szlovák barátom a 4 lett és irtózatosan szeretett volna a 13dble kerülni

és nyugodt is volt mert az első ott akart maradni castelba a második a repet mondta a harmadik is repdesett

legalább is castelba még ezt mondták

aztán a harmadik mire aubagneba értek és bekerültek a bizottság elé szépen meggondolta magát és elhappolta a 13dble helyet....mivel több hely akkor nem volt oda a barátom nem mehetett a 13dble ezredébe

 

 hogy fog megbírkozni a feladatokkal?

nos ez változó

láttam profi katonát aki kurva jó volt.....de 2 év után bemondta az unalmast

és ismertem alkoholistát aki 13 év után jelenteni nem tudott..... de ott volt

vagy full drogost akit csak azért nem baxtak ki mert a gyalogkakukkot is befogta volna

erre választ adni így nehéz van ott is mindenféle ember

 

Előzmény: EncianT (46155)
kürtök 2015.01.09 Creative Commons License 46156

Ha a karácsonyi meglepi miatt már a belépőteszteket sem csináltad meg, maradj is otthon, ne fogd a helyet senkitől. A következő civil kérés Castel után esedékes. A papír van nincs, mégis van... Igen, ahogy a kolléga is írta, érdekes. Ezzel a motiffal valszeg legközelebb alapból lekoccolnak.

Előzmény: legion16 (46153)
EncianT 2015.01.09 Creative Commons License 46155

Sziasztok!

 

A kiképzés végén besorolják a légiósokat az elért eredményeik, tudásuk, hozzáállásuk alapján. Ez a "rangsor" jelent-e a későbbiek folyamán valamit? Azon túl, hogy a legjobbak megválaszthatják melyik regimentben akarják folytatni a szolgálatot. Az első 3 vagy 10 jó eséllyel fog megbirkózni az előttük álló még nehezebb (?) feladatokkal ?

 

Üdv: Encian

drótgyári bolond 2015.01.09 Creative Commons License 46154

nemrég ezt írtad....."nem kaptam semmilyen papírt"

 

nagy mélás vagy te fiam

Előzmény: legion16 (46153)
legion16 2015.01.09 Creative Commons License 46153

DECLARATION- DEACHARGE


CE DOCUMENT, N´EST VALABLE POUR AUCUNDE DEMARCHE ADMINISTRATIVE

Déclare n´avoir aucune réclamation á formuler lors de mond départ.
Avoir récupéré:

Mon Argent.................Mes objets de VALUER
Mes PAPIERS personnels.....Mes VETEMENTS civils

que j´avais placés en dépôt lors de mon arrivée. Ils m´ont été restitués intégralement.
Le motif de mon départ m´a été également notifié:
rendu á la vie civile pour le motif suivant:


INAPTE TEMPORAIRE : 18MOIS POURRA refaire acte de candidature á compter du : 03/06/2016

SIGNATURE conforme á l´acte d´engagement.

legion16 2015.01.09 Creative Commons License 46152

Aubagneban rontottam el a számítógépes logikai tesztet.

Quartus 2015.01.09 Creative Commons License 46151

Üdv...

 

Mindig annak papírt arról,hogy mikor mehetsz vissza újból....Ha az iq tesztet rontottad el akkor valószínű,hogy 1,5 év múlva mehetsz vissza.Egészségi probléma esetén(fog stb)3 hónap,nem megfelelő sport teszt esetén 6 hónapos papírt adnak.

Előzmény: legion16 (46150)
legion16 2015.01.09 Creative Commons License 46150

valaki segítsen, kérem.

drótgyári bolond 2015.01.08 Creative Commons License 46149

hát akkor részemről ez lezárva...:)

Előzmény: legion16 (46148)
legion16 2015.01.08 Creative Commons License 46148

nem kaptam semmilyen papírt.

drótgyári bolond 2015.01.08 Creative Commons License 46146

elvileg kaptál egy papírt...másold ide be és megmondom

Előzmény: legion16 (46144)
legion16 2015.01.08 Creative Commons License 46144

egy kérdésem lenne, december elején jöttem haza az idegenlégióból, és elrontottam a számítógépes tesztet direkt, hogy jöhessek haza, az ünnepek miatt, meggondolatlan voltam,  a honvágy miatt

már Aubagneban voltam, azt szeretném kérdezni, hogy mikor van lehetőségem újrajelentkezni? mennyi idő múlva?

 

 

 

qru qrx 2015.01.08 Creative Commons License 46142

egy égö gyertya van ma az ablakomban