Keresés

Részletes keresés

drótgyári bolond Creative Commons License 3 napja 0 0 47188

fogat lehet tömetni

szemet lehet lézeresen korrigálni bár ha csak olvasáshoz kell az nem olyan gáz szerintem

(van szemüveges légiós is)

 

de ez ma már nem nagy probléma tehát csináltasd meg ha zavar

 

a gerinc ha látható ki fogják szúrni....vagy nem

 

véleményem szerint veszel egy retúrjegyet Marseille ig

kiveszel 3 hét szabadságot a munkahelyeden és elindulsz

 

Marseille ból óránként van vonat, busz de szerintem a taxi is átvisz nem túl sok euróért Aubagne ba

 

ami  a központ  és mindenkit oda visznek bárhol is jelentkezik az országban

 

ott kb 3 héten belül kiderül hogy felvesznek vagy sem tehát ha kitesznek a meglévő jegyeddel hazautazol és annyi nem vesztettél semmit max az utiköltséget

 

hogy anyagilag mi vonzó azt te tudod de szerintem egy főiskolával te itthon is kereshetnél ennyit

külföldön meg ha csak mosogatsz többet keresel...szóval te tudod

 

a légióban meg nem 12 órázni fogsz hanem 26 órázni néha alvás nélkül

tehát relatív az jó kereset a légióban....főleg ha soha nem fognak kiküldetésre vinni

 

többen meg ne induljatok mert egymás esélyeit rontjátok...főleg a tiedet

 

a papírok sokat nem számítanak....a nyelvtudás sem érdekli őket igazán....de neked jól jöhet majd

 

viszont sétálni ott nem fogsz...menetelni fogsz árkon bokron hegyen völgyön esőben sárban

feltört vízhólyagos lábbal is néha napokon keresztűl ....pocsék kajával.....kevés alvással...őrséggel megfűszerezve...:)....és ha fejben gyenge vagy .....nos akkor bal lesz

 

persze próbáld meg mit veszíthetel...üdv

 

 

 

 

 

 

Előzmény: pecsisrac1984 (47187)
pecsisrac1984 Creative Commons License 3 napja 0 0 47187

Tisztelt Urak! Segítség kéréseZoboki András József vagyok,Pécsről Szeretnék Öntöl segítséget kérni. Röviden bemutatkozásom: Zoboki András József vagyok,Pécsről, 33éves, 178cm magas, 70kg,sportos alkatom van.   Iskolák:Van érettségim, technikumom ill egyetemem is(történelem-földrajz szak, frissen diplomáztam, földrajzból, történelem 2010ben me gszereztem)   Mindig is szerettem volna katonai pályán dolgozni, 2004ben,érettségi után felvételiztem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre, szárazföldi felderítő szakágra. Sajnos van szemüvegem így a felvátelit abbahagytam, mivel előtte pár héttel jött egy uj törvény nem lehet szemüveggel felderítő, ekkor egy világ omlott össze bennem.

 Így maradtam techniusi képzésen a szakközépiskolámban(átviteltechnika, távközlés technika)
  Majd felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetemre történelem szakra 5 év, majd tanárképesítés 2 év. Suli utolsó 2 évében dolgozni kezdtem egy német cég, magyar leány vállalatánál mint tecnikus 12órás műszakba dolgozom 18-06ig, állandó éjszaka 5 nap, álló,közelpesen nehéz fizikai munka, relatíve jól keresek, nagyából 190.000Ft. Sajnos munkahely meg fog szűnni március- április-május magasságában8megy a cég Mexikóba ahol 200dollár/hóért dolgoznak majd), mivel nem akarok munkanélküli lenni, ill ennél kevesebb őénzt keresni valószínű külföldre kell mennem dolgozni. Többünkben felvetődőtt a Légióba való felvételi megpróbálása. Tanár nem szeretnék lenni,nagyon kevés a pénz.
Sajnos csak 1 fővel tudtam beszélni aki dezertált 1 éve 3 év után, ő nem mondott semmi jót, igaz rosszat sem.

Fizikai résszel talán nem lesz gond, rendszeresen sportolok futás, felülés, guggolás, fekvőtámasz, felülés, hátemelés(naponta 1 órát szoktam itthon edzeni, önszorgalomból, munka előtt egy kis bemelegítés.+napi 1,5 km erős séta a munkahelyre, majd vissza.     Egészségügy: na itt már van ami kicsit aggaszt.
Van szemüvegem(-1es és -2es, szemüveg nélkül dolgoozm,vezetek, olvasáshoz, számítógépezéshez használom)
Van több tömött fogam ill koronám is(volt többször tömve fogam, ami eltörött ekkot lett több tagú korona feltéve)-- szakorvos tömte, kezelt fog.
   Van kis mértékű gerincferdülésem, mely 1994óta megvan sajnos anno 18,5cm t nőttem 10hónap alatt, maga a ferdülés nem fáj, nem gátol semmiben sem, de van, tapintható, látható a hátamon. Törés, műtétem nem volt.
Nem dohányzom, nem fogyaztok alkoholt, nem drogoztam soha sem.gyermekem nincs, élettársam van   Nyelvismeret Angol- jól megy német alapfok latin alapfok francia kb 500szavas szókincs, turista legfontosabb 50mondata kategória a tudásom.
  Hobby, kert, túra, séta, túrázás talán ez is előny egy kicsit, h nem gond erdőben sétálni pl 10km 10kg cuccal. Miért szeretnék Légióba elmenni?
Katonáskodás miatt, mindig is vonzott a katonai élet annak ellenére, h nem dolgoztam benne soha, másrészt kalandvágy, új ország(ok)megismerése, nyelvtanulás s ne utolsó sorban anyagilag is vonzó.
Ön szerint próbáljam meg a felvételit? Milyen választ célszerű adni, ha megkérdezik, h miért akar pont Légiós lenni ember? Mikor lenne érdemes megpróbálnom a felvételit? -Mivel van eléggé sok gondom-szemüveg, tömöt fog, gerincferdülés, eleve nagy hátrányom van, egyeltalán próbálkozzak? Várom válaszát. Tisztelettel: Zoboki András József-Pécsről

Ha sikers a felvételim s megvan alapkiképzés melyik ezredet érdemes választani?

pecsisrac1984 Creative Commons License 3 napja 0 0 47186

a

drótgyári bolond Creative Commons License 5 napja 0 0 47185

mára már csak a Mossberg M500A a maradt

vadászni meg nem nagyon járok...talán majd kacsázni megyek még az idén

na ennyit vadászatról....és a balkezeknek nem valami előnyös MC 21 esről

 

 

 

 

Előzmény: Lt.cap border forces/ret (47184)
Lt.cap border forces/ret Creative Commons License 5 napja -5 0 47184

Órákig tudnám mondani a baromságokat,miután rajtam kocsmáros még nem sokat keresett,el tudod képzelni ,hogy határőrtisztként,vadászként is mit álltam ki,miután én" másnap is emlékeztem".Vadászati etikát,főleg  újgazdagéknál,ahol elvárás volt a vadászat,és mindent készen kapott/nem volt vadászjelöltség,ídősebbek melletti felkészülés/ pláne kár keresni..Nehogy "szó érje a ház elejét" mert ez nem vadász fórum,ha érintőlegesen szóba is került.Szerintem privátban még sok van ebben a témában,publikus az emilem ,ha van kedved írjál.

üdv

Előzmény: drótgyári bolond (47183)
drótgyári bolond Creative Commons License 5 napja 0 0 47183

igen, érdekes volt amit írtál nekem tetszett

 

amugy nekem egy izs27 es volt az első puskám de volt egy egycsövű monte carlom is

azokat nagyon szerettem és azok még ejektor nélküliek voltak

nemrég jártam egy pályán ahol egy szinte vadonatúj izs 27 el lövöldözött a srác aztán az egyik lövés után ahogy törte meg a fegyvert hát az nem szétesett....néztem is nagyot

 

amúgy ez a "nem vadászias" duma nekem mindig csípte a szememet

szerintem meg az nem volt vadászias amikor a vadászat végén a fegyvereket csak úgy letámasztották

én meg viccesen végigjártam őket és az ég felé fordítva elhúztam az elsütőbillentyűt...na volt is ribillió

mert javarészt töltve feljtették ott fegyvereket

na meg ahogy este a vacsora után segg részegen kusztak másztak a vadászházba na nekem ott telt be a pohár egy idő után mert szerintem meg az "nem volt valami vadászias"

 

 

Előzmény: Lt.cap border forces/ret (47182)
Lt.cap border forces/ret Creative Commons License 6 napja -5 0 47182

No igen szakértők mindig vannak...31 évig vadásztam...zömében orosz és magyar duplapuskákkal...a bockokat kevésbé szerettem.Akkoriban ez az orosz automata volt az egyedül elérhető,egy barátomtól megvettem egyet /a Mossbergeket később kezdték behozni/az eredeti verzíó 5 darab lőszeres volt +1 a csőben.Aztán kezdték ezt a "nem vadásziast" kitalálva,meg állítólag a nemzetközi gyakorlatot emlegetni,végül 3 darabos tárröviditéssel lehetett csak használni.Nos ez korlátozás csak a félautomata fegyverekre vonatkozott/olasz,francia is/ az előágytáras ismétlő sörétesekre nem.Végül túladtam rajta nehéz volt,egy egész napos vadászatkor cipelni,nem volt elég egy patronöv,kénytelen voltam egy koronglövő málhamellényt hordani,rengeteg lőszerrel.,ha rossz napod volt hamar üres lett a tár..A cseh Plastik slugot jól hordta,disznóhajtáson verhetetlen volt/persze csak a hajtóvonalban,de hát csak egyszer voltam vele fenn a Börzsönyben.Apróvadnál egyszer jutottam el vele az 5 lövésből 3 kacsáig....Tudod mit?Ha jól kijött a lépés az IZS-18E egycsövű sörétes puskámmal amit 870 ft-ért vettem 81-ben kellemesen elfácánozgattam....OK rég volt....No nem légíó ,nem szolgáltam ott ,profin nem tudom idézgetni a You-tube és egyébb linkeket,magam szakértőként eladva/ de remélem legalább hozzátudtam szólni

üdv

Előzmény: drótgyári bolond (47181)
drótgyári bolond Creative Commons License 6 napja 0 0 47181

jól tetted...ez az index tele van (mek)mesterekkel....:)

 

valamikor régen sokat jártam vadászni na ott volt még sok ilyen szakértő

volt egy usából behozott mossberg sörétesem amit nagyon szerettem mert belefért 5+1

mindenki azzal baxtatott hogy na ne má ez nem "vadászias" meg hogy ahogy ürül úgy változik a súlypont magyarázták az okosok nekem....

jelzem szerintem akkor láttak elősször előagyszános sörétest

(hát a fene tudja gondoltam magamba mert amiba én meg a remi 870 et meg a mossberg m500 at láttam mindenkinél)

aztán valahogy mindig én lőttem a legtöbb kacsát a szakértők meg durrogtattak a vadászias kétcsövűvel javarészt mellé...meg volt valami ruszki fos félautomata amibe 3 fért na azt úgy istenítették pedig brrrrrrrrr de ronda vót még ránézésre is és az balkezeseknek tényleg nem volt jó

 

na jó meg egy kicsit azért lőni is tudtam mégha változott is súlypontja amit mondjuk én soha nem éreztem túlzottan....:)...na meg vadászias se vótam...:)

 

 

 

Előzmény: kürtök (47179)
Vuduman Creative Commons License 2016.08.20 0 0 47180

Végül is, megérdemli az 'újságiró', egyrészt a nyegle cimért, ami jellemző az indexre.

Álértelmiségi hipszterek firkálgatnak mindenféle szarokat, de még ahhoz is lusták legtöbbször, hogy az eredeti angol nyelvű cikket elolvassák.

 

Egyébbként tudtommal a másik legismertebb bullpop, a Steyr, is átállitható balkezesre.

 

Úgy ir, mintha a FAMAS nem 35 évig lett volna rendszerben, hanem egy elbaltázott kisérlet lett volna.

Majdnem mindenhol lecserélték vagy cserélgetik a szolg. fegyvereket.

Az, hogy hol, miből, mennyit rendszeresitenek nagy számban, inkább politika, mint a fegyver képessége. Ott is húznak olyanokat a f. politikusok a tendereken, hogy csak pislogunk.

Valamelyik nap cikkeztek arról, hogy a pentagon hány billióval nem tud elszámolni.

(Nem, nem keverem, 6.5 trillion áll az amerikai cikkben)

 

A különleges alakulatok igénye, akik rámartak a HK ra meg a SCAR ra, meg ezer más dolog miatt más, nem feltétlenül a bullpop miatt.

 

Egyébbként nem értek hozzá, de ezen a videon látszólag nem túl képzett lövész  lő a klasszikus M 14 el, meg az átalakitott bullpop változattal- sorozatot. Egyáltalán nem tűnik a bullpop instabilabbnak,

pedig a 7.62 s NATO lőszerrel lőnek. A 2. lövész pedig nagyon OK. 

 

Előzmény: kürtök (47179)
kürtök Creative Commons License 2016.08.19 0 0 47179

Most küldtem el a hülye anyjába.

Előzmény: drótgyári bolond (47174)
vasy78 Creative Commons License 2016.08.13 0 0 47178

vmi amator fegyverszakertot kerdezhetett meg a famas osztalyozasarol :) aki keprol levagta egybol h ez igy nem franko es dagado mellel elmondta az ujsagironak a szte legnagyobb hibajat :D

szemely szerint nekem bejon a famas bar teny h neha voltak vele problemak a sok apro alkatresz miatt..

Előzmény: kürtök (47177)
kürtök Creative Commons License 2016.08.12 0 0 47177

A  hülye puskáknál már csak a cikk írója hülyébb. A fegyver évtizedekig szolgálatban állt, de gondolom a szagember fényképen már látott valakit, aki evett túrós rétest. Az ilyen faxok hogy képesek hitelt kapni?

Előzmény: vasy78 (47176)
vasy78 Creative Commons License 2016.08.09 0 0 47176

bal kezesek is tudjak hasznalni,at lehet rakni a masik oldalra a huvely kidobalast :)

 

rossz fegyvernek nem lehet mondani,en mindig pontosan tudok vele loni..

Előzmény: drótgyári bolond (47175)
drótgyári bolond Creative Commons License 2016.08.04 0 0 47175

"ráadásul balkezesek nem nagyon tudják használni a fegyvert, hiszen az pont az arcuknál hajigálná ki az forró lőszerhüvelyüket"

 

ezt azért én átgondolnám egy kicsit......:)

 

Előzmény: drótgyári bolond (47174)
drótgyári bolond Creative Commons License 2016.08.04 0 0 47174

A franciák is szabadulnak a hülye puskáiktól

Belga és német fegyverek maradtak a FAMAS cseréjére indított tenderben, a bullpupnak annyi. Tovább »

forrás: Index.hu

vasy78 Creative Commons License 2016.07.27 0 0 47173

teljen le a buntetetted es mehetsz

 

de manapsag mar nem nezik jo szemmel ha sitten voltal..

Előzmény: Gergő Kis (47172)
Gergő Kis Creative Commons License 2016.07.23 0 0 47172

Hello ! Én ezt az egész légios helyzetett komolyan gondolom . közel vagyok parizshoz angliaban élek cambridgetől nem messze egy falú ban . ez az élet amit élek ... Olyan amin változtatni akarok . olvastam már sok sok mindent a forúmokon nekem nagyon konkrét válaszra segitsegre van szügségem tőletek igazi légiot járt embertől lenne szügségem válaszra , válaszokra , Nekem volt vakbélműtétem meg 10 éves koromban most 24 vagyok.és hat , ez maradando de eleg szép heg a többi emberekéhez képest a szemöldökom mind kettő felvan repedve felvolt de csak heges meg latszik. Buntett ve is vagyok voltam rablásért van még felfüggesztettem ami nem tudom de meg tart , de az életem ezt amiben most élek szeretnem feledni és egy komoly embert biró kalandba belevágni, kilépni a megszokott emberi életből és mégjobban férfivá válni ! Szoval amiket irtam ezekmiatt probálkozhatok vagy nem de számitok a pozitiv válaszokra ezt kell tegyem tudom de biztosra megyek csak . várom a a válaszaitokat .

Plieur Creative Commons License 2016.07.16 0 0 47171
Előzmény: Vuduman (47170)
Vuduman Creative Commons License 2016.07.16 0 0 47170

kürtök Creative Commons License 2016.07.01 0 0 47169

Nem ismerem, az igazság az, hogy ott tartottam ugyan magyarokkal a kapcsolatot, de elég zárkózott és válogatós is voltam...)))

Előzmény: drótgyári bolond (47168)
drótgyári bolond Creative Commons License 2016.07.01 0 1 47168

hello cp

nem ismerted véletlenül azt a magyar srácot aki a guggoló sorban balról a második

"Leidel" néven futott kint

a kép alapján talán a cea ba volt az rei ben

mi lett vele?

 

 

amugy nem vagyok morci......főleg ha románra fordítom a szót........ akkor meg főleg nem.....:)

 

Előzmény: kürtök (47167)
kürtök Creative Commons License 2016.07.01 0 0 47167

Ne légy már ilyen morci -)))

Előzmény: drótgyári bolond (47165)
drótgyári bolond Creative Commons License 2016.06.24 0 0 47165

"Szerintem abban is te voltál az első aki képes volt szerelés után letölteni a soros idejét Magyarországon. ;)"

 

pedig akinek volt egy csöpp esze(még légiós előélet nélkül is)messziről elkerülte a sorkatonai szolgálatot...:)

Előzmény: kószák egyike (47162)
drótgyári bolond Creative Commons License 2016.06.24 0 0 47163

 "én voltam a legfiatalabb életkort tekintve. :)"

 

tehát ha a 2cie a 3cie és a cea nem volt ott és ugye a ccs nem számolom mert ott csak a "vének" voltak

akkor tehát a 4cie és a tied a 1cie csonka századait vehetjük alapul

tehát igy azért már más a leányzó fekvése..:)

 

ergo cirka 200 emberből akkor pillanatnyilag állításod szerint te voltál a legfiatalabb

 

csak nem igazán értem miért számít ez bármit is??

 

1969 környékén én voltam az óvodába beíratott legfiatalabb gyerek életkort tekintve

de őszintén szólva én ezt még nem nagyon írtam le sehova

 

 

viszont ha már életkor

ismertem egy srácot aki 16 évesen lépett be úgy hogy lenyulta a bátyja útlevelét és kicserélte a fényképet az okmányban....

 

azért ez neked valami fontos adat lehet hisz oly sokszor leírtad már...:P

olyan ez mint amikor 3 istván feküdt egy körletben.....:)

 

(jelzem a 2rep es dobnik jános(iván) sem volt több 16-17 évesnél)

de nekem még soha nem kérkedett ezen (volt) adatával

 

 

 

 

Előzmény: Dobri (47161)
kószák egyike Creative Commons License 2016.06.21 0 0 47162

Szerintem abban is te voltál az első aki képes volt szerelés után letölteni a soros idejét Magyarországon. ;) Legalábbis másról nem tud a fáma. 

 

Más. Egy kis bulvár. Úgy látszik még mindig kattintás vonzó bele keverni a Légiót bármibe. Elég pár vadhajtás szégyenfolt és kész a hír.

http://444.hu/2016/06/20/egykor-a-francia-idegen-legional-szolgalo-magyar-szurkolokat-iteltek-felfuggesztett-bortonbuntetesre-a-marseille-i-stadionban-tortent-balhe-miatt 

Előzmény: Dobri (47161)
Dobri Creative Commons License 2016.06.18 0 0 47161

'96-os karácsonyi ezredfutás eredményeinél, a születési dátum is fel volt tüntetve. Ti, a második és a CEA már Boszniában volt, így a fél ezredet tekintve, én voltam a legfiatalabb életkort tekintve. :)

Előzmény: kürtök (47158)
Vuduman Creative Commons License 2016.06.18 0 0 47160

Iuventus ventus :P

kürtök Creative Commons License 2016.06.16 0 0 47159

Igen, tegnap volt pont húsz éve hogy jelentkeztem.

Előzmény: Dobri (47155)
kürtök Creative Commons License 2016.06.16 0 0 47158

Már akkor is az volt Dobri fiam? 23 évesen... na ja, neked még a személyid is nyomdaszagú volt.

Előzmény: Dobri (47155)
kürtök Creative Commons License 2016.06.16 0 0 47157

Láttam a Camerone-t az idén, hát az alingement az több volt mint siralmas. Ha már ez se megy....

Előzmény: vasy78 (47156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!