Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Maitréja buddha 2014.04.16 12:51:12 © 45392

Tiszteletem

 

Kürtök messze nem a kedvencem, marhára szokott idegesiteni.

De !

Amennyire tudom, nem a Sátán, csak egy srác.

A könyve életrajszerű- nem olvastam,csak a publikus részt, az korrektnek tűnik- igy akkor hiteles,

ha azt irja, amit megélt, ami a fejében van.. Ha úgy tudja hogy az légiós erőd Csádban, akkor azt, ha azt irja, hogy Caen, akkor ő úgy tudja. Mivel nem történész, hanem a saját megélt dolgait irja...igy neki Cayenne az Caen. Nem értem ezt a boszorkányüldözést, könyörgöm a Lecső könyv meg a hasonlók jelennek meg itthon, biztos hogy Kürtök az 1 sz. közellenség ???

 

 

Legyünk toleránsak, mégha ő fel is száll néha a bunkó vonatra...igy nekünk is elnézik, ha elírunk valamit.

Ugye a francia mondás is úgy szól : L'exception qui confirme la regle. És ez egy expression :P

Még az olyan kiváló kutatók, mint a nemrég emlegetett Nóvé úr is követhetnek el hibákat, pedig a legnevesebb szakírót emliti szaklektronak...ugye a BBC-s cikkében, amiben innét többen is szerepelnek, most belenézve, az első mondatban, ami megütötte a szemem, Morrisot őrnagyot emleget.

Én kérek akkor elnézést Christian Morisot úrtól.

 

A '48-ról alkotott véleménye Kürtöknek markáns, de az egyetlen hibája az, hogy nem sajátként irta, hanem abszolutumként kijelentette. Véleményként meg fogok dögleni azért, hogy elmondhassa: mert ez a demokrácia. Mégha nem is értek vele egyet.

Őszintén szólva, kurvára nem értek vele egyet:P

De ez meg az én véleményem.

 

Viszont Kürtöknek meg azt javasolnám, higyje már el nekem bemondásra, hogy nem kellene neki Izé ecettel baszakodni. Nem azért, mert azt mondom, hanem mert semmiben nem tudja túldobni.

Bárugye ez a számomra most érthetetlen nick, kicsit olyan ecetes:P.

 

Viszont, ha kérhetem, az küldje el a susnyásba Ecet urat légiós témában, akinek több mint 30 év leszolgált ideje van, mert az a helyzet, hogy nagy valószinűséggel mondjuk a legutolsó 10 tábornok, aki parancsnokolt a Légióban, ha meghallaná hogy rosszat mondok rá, nyakon b***na úgy, hogy csak csörögne a fejem.

Úgyhogy ennek tükrében, nem beszélve az ancien mivoltáról, az elért rangjáról, a kitüntetéseiről, elég röhejes hogy Kürtök lemacskajancsizza. Pedig meg se született, mikor Ecet már őrmester volt a Légióban.

 

Történelem témakörben is az küldje majd el a susnyásba, akinek doktoritól magasabb tudományos fokozata van, aki jobb egyetemen végzett (dolgozott kutatóként) mint Pierre de Sioracé (igy irom, Kürtök szokott olvasni, ebből majd rájön mire gondolok)

 

Iróként is az küldje el a susnyásba, akinek ha beütöm a nevét a Bibliotheque National de France keresőjébe, több találata van mint M. Ecetnek.

 

A helyesirásáért is az küldje el, aki soha nem vét hibát, de az se, ugyanis több mint 50 év külföldön, nem magyar közösségben, az több mint 50 év. Nem mindenki van tisztában a helyesirásjavitó használatával, 

ugye még Kürtök is vét hibákat, pedig virtuóza a dolognak.

 

 

Még annyit hozzátennék, aztán nem érdekel, hogy ezt olvasom valami Becsületkódexben:

"  Respectueux des traditions, attaché à tes chefs, la discipline et la camaraderie sont ta force, le courage et la loyauté tes vertus. "

 

Hogy is van ez akkor ?

Állandóan Camerone van szajkózva, az elődök tisztelete, az előljárók tisztelete, meg légionnaire un jour, légionnaire toujours, dolgozz és tartsd a pofád etc.... erre már az évben a második nyugdijas algériai veterán van elküldve a picsába, mert két "l"-el irja az Alá szolgáját.

AKkor ez most hogy van ???

Ha nyilatkozunk, a katona szolga...ha meg beszól valaki, aki jobban ért hozzá, akkor a : Büdös picsát ???

Na, ezt annyira nem vágom.

 

Nyilván ne hagyja magát senki, ha baszogatják.

De ha a serpenyő másik felén olyan fajsulyos valaki ül, mi meg olyan könnyűek vagyunk, hogy a sztratoszférába dob fel minket, mikor felé billen a mérleg...ott lehet hogy vissza kellene kúrni vagy kettőt.

Persze vissza lehet csipkedni, ha Ecet úr nincs ecetes kedvében, jó fej.

Ecetet is lehet kóstolni többféleképpen, ugye mindenki ismeri a festményt. :P

 

De ez csak az én szerény véleményem, amit morfondirozásként megsztottam ha nem gáz. 

izé meg ecet 2014.04.16 05:51:07 © 45391

Amikor Csàdban jàrt a szerző, ott részletezett egy légió àltal épitett erődröl, amit csodàltak és fényképeztek. Valaki nekem  megsúgta, hogy a Légió sosem  volt Csàdban 1969 elött. Na meg a kedves szerző, amikor ott volt, a Caen-i repülő térre érkezet. Amikor én oda repültem én Cayenne-be érkeztem. Igy irod a történelmet és a földrajzot, camerade. Hàt maradj magadnak, és bújj el. Menj el utca seprőnek, ha tengetni akarod az életed.

Előzmény: izé meg ecet (45390)
izé meg ecet 2014.04.16 05:34:30 © 45390

Cher Ami,

L'expression confirme la règle, mondja a francija. Irodalomról beszélve, én nm vagyok se kurva, se, se szakértő. A jegyzeteim azok amik azok,  imék részletessebben. Abból tanultam, hogy a Camerone-i csata szinhelyén, 1892 ben egy emlékművet àllitottak fel, a "szerző szrint làtható rajzzal. Én olvastam  azt is, hogy az első emlékmű egy oszlop volt, majd később egy sirdomb rajta a felirat " Ils furent ici, moins de soixante"...1963  lett a mai emlékmű. Csak azt nem értem, mi, a könyv szerint, a rajz meg ez meg az ? A rajz az egy oljfestmény, a Légió muzeumàban, szóval a könyv hülyeség.

 

Előzmény: kürtök (45381)
izé meg ecet 2014.04.16 04:29:44 © 45389

tu es con comme un balai

Előzmény: kürtök (45370)
izé meg ecet 2014.04.16 04:19:48 © 45388

A két àltalànost ami nekem hiànyzik azt àltalad kivàntam, kielégiteni, javitani. Sajnos, tévedtem, azért  vagyok annyira haragos.

Előzmény: kürtök (45381)
izé meg ecet 2014.04.16 04:05:35 © 45387

Beszàlltam ide mert nulla vagyok, viszont én is szeretném elmondani a "miatyànkot", mint a Kûrtök, magyarul, magyaràn. De nem csak a Légiorol, az csak egy részlet. Az utóbbi ajànlotta segitségét a kezdőknek. Erről lenne nagyba szó. De seggre estem, miutàn elolvastam figyelmesen bejegyzéseit. Szó sem lehet rólla, hogy én osztozzam véle. Ki ez, mi ez ? Miért beszél ilyen gyűlölettel a mi kulturànkról, eredetünkről, a  mi vallàsunkról, történelmünkről, Magyarorszàgról, édes hazànkról ?  Mes amis, je vous le demande ?

Előzmény: izé meg ecet (45386)
izé meg ecet 2014.04.16 03:40:59 © 45386

Politizàlt, hülyéskedett a pàpa, de  szerintem nem fektetett be egy fillért  sem a német hadiiparba vagy hadseregbe. A 29 es 33 as években, a Vatikànnak nem volt egy fillérje sem. Akkor kapott Mussollini tol egy szép kàrpotlàst (170 millio dollart ?). Majd a Vatican gazdagodott és befektetett a tözsdén Olaszorszàgban de főleg Amérikàba. Màr a hàboru elején, minden nagyobb àllamfő azon törte a fejét mi lesz a hàboruból és utànna. Mi lesz ha Németorzàg veszt, mi lesz ha  nyer ? És mi lesz ha mindnyàjunké ki lesz ? Ez volt a nagy fejtörés. Ha a Vaticàn befektette volna vagyonàt Hitlernél ma olyan szegény lenne mint a templom egere. Capito ?

Előzmény: izé meg ecet (45385)
izé meg ecet 2014.04.16 03:14:21 © 45385

Sokat beszélsz a vallàsról és kevered Hitlerrel, mézzel-màzzal. Én leszarom Hitlert, a Vatikànt és téged (sauf respect monsieur). Még azt is feltételezed (45370), hogy a Vatican pénzelte Hitler hàboruit. Lehetséges, hogy a XII ik Piusz Pàpa nem volt egy "Zséni". De ez egy olyan terjedelmes téma, hogy Ezer egy éjszaka kevés lenne kommentàlni, vagy megérteni. Én nem értek semmit, de azért ràd sem halgatok, tanàr úr ugye meny

ire magasztallak, remélem nem sértődsz  ? A Vatican az egy àllam és a pàpa àllamfő. Nem az ő dolga őrizni a bàrànykàkat. Foglalkozzon a politikàval, a pénzel, a gazdasàggal, mert pénz nélkül nincs hatalom, de ez neked magas.

 

Előzmény: izé meg ecet (45384)
izé meg ecet 2014.04.16 02:53:53 © 45384

Na és, egy olcsó magànkiadàs lett bellőle. A kiadók, bizonyàra beugrottak a könyv cime miatt. Ebből a cimből, probàltal magadnak - habàr légiós szökevény - alapitani egy kereskedelmet. Hàt tévedtél. Sok könyv van a Légiórol, az màr  nem üzlet. Hàromezer példàny az csak fedezi a befektett pénzt. A haszon utànna. Franciaorszàgban az első kiadàs nyolc ezer. Ha ismernek, ha van kiadód, irjàl vagy öt könyvet évente, hogy ne dögölj éhen. Ilyesmit hallottam egy kiadónal ahol felvettek mint "technicien de surface". Sajnos, alulról felfelé söpörtem a lépcsőt és kidobtak. A tudomànyos akadémiàt nem probàltam ki, meghagyom neked

Előzmény: kürtök (45379)
izé meg ecet 2014.04.16 02:33:45 © 45383

Tisztelt M.B.Mostmàr tudom, hogy valami nincs rendben kedvenced  elméjében és ha elküld  melegebb éghajlatra  az nem nagy baj. Én jàrtam még a Szaharàt is de tuléltem. Légy széles, ne cipeld a Kürtök keresztjét, hagyd egyedül az ő keresztutjàn.

Engem is elfogott a vàgy a magyar nyelv irànt, de nehéz dolog. A te négy éved (az én nyolcam utàn) szép dolog. Neked tizenkettőt ütött a kakkukos óra. Én a nyolcat felejtem màr  évtizedek óta. Te meg ő, melyikünk a nagyobb szamàr ?

Előzmény: Maitréja buddha (45378)
Maitréja buddha 2014.04.15 22:17:56 © 45382

Kürtök

 

Jézusom...

Ne röhögtesd már ki magad :(

 

 

 

kürtök 2014.04.15 19:14:14 © 45381

„Utànna jônnnek a bonyolulatok” – az „a” betű kivételével mindet aláhúzta a helyesírás ellenőrző a szövegdobozban. Miután lefordítottad meg is magyaráznád miről beszélsz? A jegyzeteid ha az a betű nem az egyetlen kivétel, amely helyesen van írva, küldd át mailben. Nem tudom hogy magyar tudás nélkül hogy titulálja valaki olyan kurva nagy irodalom szakértőnek magát, hogy a karcolmánya etalon. Végezd el még azt a két általánost ami hátra van, utána ugorjunk neki még egyszer.

Előzmény: izé meg ecet (45375)
kürtök 2014.04.15 19:08:00 © 45380

Azt hittem, hogy egy egyházi valaki a légióst kóstolta be, hogy egy katonának semmi köze sincs a kereszténységhez. Erre volt reakció hogy egykor az egyház se azt tette, amiért létrehozták, mert a népirtás egy evangéliumban sem szerepel.

 

Ami a tudományos akadémiát illeti, tanulj meg magyarul, mert addig téged még söprögetni sem vesznek fel oda. Kritizálod a francia helyesírásomat, miközben az „egyébb” hiányosságokról beszélsz.

 

A Vatikán igen is lepaktált Hitlerrel, onnan tudom teccik tudni, hogy szoktam OLVASNI, nem a saját agyamputált véleményemet hintem szentírásként.

Nem tudom mennyit voltál a Légióban, de itt a másik baszogatásán kívül itt még semmit nem hallottunk tőled, két állomáshelyen kívül, amelyekhez annyi információt bármelyik gugli találat ledob, amit megosztottál. Szívesen venném az mle-t egy e-mailben például.

 

A tudományos akadémián az emberek tanulni szoktak, nem az agytrösztöket veszik fel egy oktatási intézménybe, hanem ott lesznek azok, vagy nem. Ott nem vitázni szoktak, hanem előadásokat hallgatni, többek között arról is, hogy hat évvel huszonkilenc-harminchárom után, miből tellett egy ilyen hadseregre, honnan lett egyedül erre Németországnak tőkéje. 

 

„Te beszélsz mindenről, de nem tudsz semmit” – nem beszélek mindenről, amiről igen, azokhoz meg nem a magadfajta észosztó okostojások fikázó háeszei szolgáltak információval. Alásszolgája.

Előzmény: izé meg ecet (45377)
kürtök 2014.04.15 18:54:20 © 45379

12 kiadót kerestem meg vele, kilenc kiadta volna, azonnal 3000 példánnyal akartak nekiugrani. Szóval...

Előzmény: izé meg ecet (45375)
Maitréja buddha 2014.04.15 12:30:52 © 45378

Tiszteletem Izé meg ecet

 

Irtam egy hosszút, letöröltem, a kevesebb több.

Irtam egy rövidet, letörölte az index.

Szerinte a semmi az több mint a kevés, ami több mint a sok.:P

 

Akkor zanzásitva:

 

- Tudom mi a véleményed Kürtök könyvéről, emlékszem rá.

Ettől függetlenül irtál  most pozitivat, ha van esze, elteszi azt magának.

Olvasva a sorok között, meg azt irtam: Izé meg ecet nem egy no name fikázó Kürtök...ezt meg azért, mert 

ha Kürtök is beborul, elküld melegebb éghajlatra- az meg nem jó senkinek.

Ő is másképp áll hozzád, ha tudja, hogy nem Pistike veri a billentyűzetet, hanem olyan valaki akinek valószinűleg több éve van a Légióban, mint ahány éves a Lénárd.

Mostanában kapott hideget-meleget, nem feltétlenül jogosan, biztos hogy érzékenyebb.

Ugyan mindig az kapja a pofont aki középre áll, de ezt elviselem, ha ez az ára, hogy a jövőben rendszeresen irj ide.

 

- Sándor francia linkjét az atyáról elég sokan értik itt, nem engem kell alapul venni.

 

- Kürtök félreértette amit irtam, úgy kell elolvasnod.

 

Ő azt hitte, hogy egy Légiós és a Pápa elképzelt párbeszédéről irok, én meg csak poénként írtam, hogy a REP es atya életrajza kicsit eltér a megszokott papi életrajzoktól. Ennyi.

Én kérek elnézést, nem Kürtök hibája. Mindig úgy kell írni, hogy mindenki értse akinek írod.

Mentségemül, a magyar nehéz nyelv és még csak 4x éve tanulom.

Előzmény: izé meg ecet (45377)
izé meg ecet 2014.04.15 03:24:09 © 45377

Monsieur Kürtök  !

 

Nem értem a gondolatmenetedet mert nincs abban se mérséklet se tisztelet semmi irànt. Itt egy légiós tàbori papról volt szó és te előhozod a keresztes hàborùt meg a Vatikànt Hitler koràban és amit irsz az hitetetlen. Neked talàn valami  tudomànyos akadémiàra kellene menni de nem vitàzni, hanem söpörni ott a szemetet. Ugyanùgy a Légióval. Te beszélsz mindenről, de nem tudsz semmit.

Előzmény: kürtök (45370)
izé meg ecet 2014.04.15 02:56:35 © 45376

Tisztelt Q.Q.

Ebben nem tudom miféle tanulsàgot vontak le a topiktàrsak. M.B. úr nem értette, a màsik hozzàszóló sem de azért fújja a  büdös füstöt.

Előzmény: qru qrx (45367)
izé meg ecet 2014.04.15 02:41:28 © 45375

Tisztelt M.B. Nem akarok ellent mondani, de ha elküldeném a jegyzeteim folytatàsàt az emlitett irodalomról, hàt meglepődnél,a  véleményben van egy bekezdés, ami lehet dicséretes. Utànna jônnnek a bonyolulatok, majd, a végén, a tanulsàg. Ugy is mondhatnàm, hogy : thèse, synthèse et antithèse. De az emlitett könyv nem érdemel sok kommentàrt. Azért, hogy értelmesebb legyek, és  csak neked mondom, a Daniel Forrester könyve, az életéről a  Légióban egy könyv a sok közül, valamivel jobb mint a vacaksàgok amit elolvastam. Nem is hiszem, hogy érdekelne az egy kiadót.

Előzmény: Maitréja buddha (45365)
qru qrx 2014.04.12 13:30:12 © 45374

https://www.youtube.com/watch?v=RTXPwUO-j20

qru qrx 2014.04.12 13:01:06 © 45373

https://www.facebook.com/photo.php?v=683827918325163&set=vb.127131997328094&type=2&theater

Maitréja buddha 2014.04.11 11:22:22 © 45372

A hol szolgáltad az Urat gyeremekemben a "hol "on volt a hangsúly, mert ugye pap pap, csak a libatöpörtyűsi katolikus pap a polgármester borospincéjében szolgálta Istent, ez a manusz meg Kolwezinél egy C 130 asból ráugorva egy széttépett feka lázadóra és a szart a parákkal lapátolva adogatta fel az utolsó kenetet.

 

Mindössze erről szólt az ominózus mondat, mégcsak nem is pro vagy kontra, mert a közösségének a libatöpörtyűsi atya is ugyanolyan fontos és lehet, hogy semmivel nem értéktelenebb ember.

 

AZ érdekes sorsokról volt csupán szó.

Előzmény: kürtök (45370)
Maitréja buddha 2014.04.11 11:16:42 © 45371

Én most komolyan nem vágom miről beszélsz :(

 

A linkelt dokumentumfilmben a 2 REP volt lelkésze szerepel, aki előtte szolgált az 1 RE ben, az 1 RCP nél, meg a 3 RPIMa nál, több mint 900 ugrása van, ugrott Kolwezinél, megjárta Csádot, Libanont etc.

Annyi kitüntetést kapott mint Brezsnyev, köztük a Becsület rendjének parancsnoki fokozatát.

EGy kurva tökös katonapap,aki valószinűleg fasza gyerek is- tehát egy jóféle, egyenes, humánus ember.

Ráadásul ahogy hallom, az asztal alá tudja inni bármelyik veteránt.

 

Én mindössze ennyit írtam: respect bro.

Bakker, még az ejőernyős fohászt se találtam a linkemben, amit ez az SAS (ZIrnheld)  gyerek irt, nemhogy belerejtve a Hitler-Pápa történelmi conteo elméletet. Ami attól lehet igaz, tőlem okosabb emberek irtak róla köteteket, engem nem nagyon érdekel.

 

Előzmény: kürtök (45370)
kürtök 2014.04.10 20:43:03 © 45370

Jó volt hallani az ejtőernyősök fohászát.

 

Hogy a Légiós szolgálta-e az Urat? A keresztesek akik a hitet népirtással és tömegmészárlással, halálig való kínzással terjesztették, ők melyik Urat szolgálták? Jézus ilyet nem mondott a tizenkét apostolnak. Na már most, ha az egyház tőlük származtatja magát, hol szedték össze út közben ezt a kötelességüket? A Vatikán az elsők között volt, akik lepaktáltak Hitlerrel. Sokági kerestem a választ arra, hogy Hitlernek 29-33 után hat évvel, honnan volt pénze egy olyan hadsereget felállítani, amely hat éven át tűzben tartotta a világot? Aztán egyszer csak a Vatikán nyilvánosan bocsánatot kért a koperációért. Na megbánásból, csak a botrányt már nem tudták elkerülni, ki kellett állni a nyilvánosság elé.

Előzmény: Maitréja buddha (45369)
Maitréja buddha 2014.04.10 12:47:38 © 45369

AZért abba belehallgatnék, mikor a pápai kihallgatáson felel arra a kérdésre, hogy :" Te hol szolgáltad az Urat gyermekem ? " :)

 

Lol...hát ha nem tudnám hogy az egyház embere, azt mondanám, Meffret róla irta a Loup de guerre-t :)

 

Isteni (elnézést a szóhasználatért) sztori lehet.

Pont tegnap tárgyaltuk valakivel, hogy mennyi érdekes (érdekes...az nem szó) élettörténet tűnik majd el.

Na, ez pont ilyen...ha csak a CV szerű adatokat megnézi az ember, milyen ezredek, hány ugrás, milyen hadműveletekben vett rész, milyen kitüntetései vannak.

 

 

Előzmény: Maitréja buddha (45368)
Maitréja buddha 2014.04.10 12:30:32 © 45368

Tiszteletem Sándor...igy is tanulságos, hogy egy szavát se értem:P

 

Az a fajta lelkész lehet, akivel nem érdemes baszakodni a nyájnak:)

Mondjuk a nyáa is elég sok fekete bariból állhatott:)

A becsületrendet Kolweziért kapta ?

 

Van róla egy kis cikk itt, ha valakit érdekel: http://patrianostra.forum-actif.eu/t291-pere-lallemand-surnom-est-padre

Előzmény: qru qrx (45367)
qru qrx 2014.04.10 11:21:21 © 45367

hogy emelkedjen a neha naiv tema, itt egy tanulsàgos intervju

 

http://www.youtube.com/embed/Y6ZhLaS0gdo

Maitréja buddha 2014.04.09 14:53:20 © 45366

Ha valakit érdekel, a BBC History ban megjelent cikk irójának, Nóvé Béla úrnak az irása, még tavaly lett publikálva, de nem emlékszem hogy lett linkelve.

 

http://kommentar.info.hu/iras/2013_1/_patria_nostra_

Maitréja buddha 2014.04.08 11:32:12 © 45365

Kürtök

 

Ezt:

 

Mint irtam koràbban könyvbaràt vagyok és van jó néhàny könyvem a Légiórol is de nem mind. Szerencsére az "Eletem a Légioban megvan.....". Még jegyzetet is irok az olvasott könyvekről. Komolynak minősitettem a  tartalmàt.  "

 

Nyomtasd ki és tedd fel a falra, mert ennél nagyobb elismerést sosem fogsz kapni:) 

 

 

Maitréja buddha 2014.04.08 11:20:52 © 45364

Előzmény: izé meg ecet (45363)
izé meg ecet 2014.04.07 03:42:58 © 45363

Köszönöm a felvilàgositàst. Mint irtam koràbban könyvbaràt vagyok és van jó néhàny könyvem a Légiórol is de ne mind. Szerencsére az "Eletem a Légioban megvan.....". Még jegyzetet is irok az olvasott könyvekről. Komolynak minősitettem a  tartalmàt. Viszont a francia dokumentokban zsúfolva voltak a  nyelvi a hibàk és egyébb "détails" gyengitette a művet. De azok  nem tartoznak a könyv lényegéhez, ne vedd rosz  néven.  

Előzmény: kürtök (45356)