Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Maitréja buddha 1 napja Creative Commons License 46094

Jó, egyrészt a FAMAS egy régi konstrukció, nem véletlenül akarják kidobni a franciák is már. Másrészt még itt a topikon is megoszlanak a vélemények róla.

Emlékszem én olyan nyugdijasra, aki szidta mint a bokrot.

 

Lehet hogy nem is amerikai volt a dokumentumfilm.

 

Az amerikai gyalogsági karabélyok elég nagy része nem is amerikai tervezés (HK, FN)

 

Az azért sokat elmond, hogy a gyalogsági műfaj csúcsa, amit Special Air Service nek hivnak, nem FAMAS-t használ, hanem M4 re tervezett tipusokat, HK-kat meg az amerikai Colt cég kanadai C8 variánsait.

 

Továbbmegyek, az összes francia alakulat, aminek nem felülről nyomják le a torkán a FAMAS-t, átállt amerikai meg német vagy svájci, esetleg belga fegyverekre. Nem Kalasnyikovra, a legendára, nem a FAMAS-t csókolgatják...ez is jelez valamit.

 

Egy gyalogos katona ideális fegyverének paraméterei közül csak egy a lövészeten mutatott pontossága (becserélnéd te azt szivesen egy kevésbbé pontosra, de (pld.) megbizhatóbbra), egyébbként lehet, hogy ti lőttetek jól, nagy valószinűséggel azokat az eredményeket megugrottad volna egy másik tipussal.

 

Hagyjuk már ezt az agymosott amerikai dolgot, ha agymosást akarsz látni, kapcsold be akármelyik magyar tv-t, olvass el egy random újságot. Vagy olvass több topikot itt az indexen. Ez pont olyan mint a magyar iskolarendszer, papiron lehet hogy olyan a tanterv mint a Jedi akadémián, aztán sorozatban jönnek ki a zombik.

 

Itt egy topiktársunk, akiről tudom, hogy a legjobb egyetemet célozta meg, se Moszkvába ment a Lebegyejevre, nem is Budapestre, hanem az USA-ba, pedig tippem szerint nem két fityingjével került többe neki.

Előzmény: kürtök (46093)
kürtök 1 napja Creative Commons License 46093

Nemrég láttam egy filmet, ahol egy ami szakértő tesztelte a Famast és egy amerikai gyalogsági fegyvert, a típusára már nem emlékszem. 25 méterről tüzelt. A sajátjával fejbe sorozta a táblát, a Famassal meg ahova jött. Erre közölte, hogy a Famas nem is olyan jó fegyver. Meg kéne vele osztani, hogy nálunk azt a szórást háromszáz méterről sem enésztik meg, az alap pedig kétszáz méterről szívbe illendó. Abba a kis narancssárga háromszögbe. Ha nem a fejére céloz, persze hogy tökön találja. Az amerikai agyamputált propagandával az a legnagyobb baj, hogy minket európaiakat is olyan hülyének néznek, mint az ő agymosott nebulóik.

Maitréja buddha 1 napja Creative Commons License 46092

Nem az volt a gond, hogy nem a WP-ról, hanem már be volt osztva a gyalogsághoz ?

Előzmény: mabelle (46087)
Maitréja buddha 1 napja Creative Commons License 46091

Hát, már csak tudnak egy kis műtrágyabombát, vagy valamit :)

GCP alatt, de kézifegyverben felett :P

Előzmény: mabelle (46086)
qru qrx 1 napja Creative Commons License 46090

vigyàzz Dobri!

qru qrx 1 napja Creative Commons License 46089

le chalet de Vergio

 

Dobri 2 napja Creative Commons License 46088

Mostanában mindenki be akar csajoztatni! :) Cégnél a csajok ( 42 és 23 éves titkárnők, 40 éves könyvelő ) is elhatározták. A könyvelő azonnal felajánlotta a 37 éves hugát. :) 

Előzmény: mabelle (46086)
mabelle 2 napja Creative Commons License 46087

jaja, komoly ez a sztori, tele van vele a net. de ha egyszer torvenybe utkozik , akkor torvenybe utkozik. mondjuk west pointrol a legioba erdekes egy gondolat

Előzmény: Dobri (46081)
mabelle 2 napja Creative Commons License 46086

allitolag  20 -ok nem tudnak jol fozni:) szoval Dobrinal bajban lennenek.

 

amugy meg hasonlo dolog mint a a GCP, volt mar talan itt szo roluk, ok is a COS resze, harcertekuk megitelese megosztja a szakirodalmat de csak egy picit teszik a gcp ala. viszont a mezei legiosnal joval @kommandossabbak@

Előzmény: Maitréja buddha (46085)
Maitréja buddha 2 napja Creative Commons License 46085

Igen, de érdekes hogy már 2008 ban azt tülkölték.

 

Vannak képek GCP+HK de a fene tudja, hogy tényleg GCP-e.

A CPA 10/20/30 az olyan szintű dolog, mint a GCP a seregnél ?

Találtam neked egy csajt, a 20 nál van.:)

http://www.defense.gouv.fr/operations/rubriques_complementaires/dans-la-peau-de/dans-la-peau-d-une-femme-commando-parachutiste-de-l-air-au-mali#

 

 

Előzmény: Dobri (46084)
Dobri 3 napja Creative Commons License 46084

A GCP nél nem cserélték akkor le a FAMAS-t HK-416 -ra ?

.........................

Ha a legjobbaknak (2REI ) jó a FAMAS, akkor az ejéknek is jó lesz! :)

Előzmény: Maitréja buddha (46083)
Maitréja buddha 3 napja Creative Commons License 46083

Érdekes...éppenséggel hideg, meg éhség lehet Afganisztánban is.

 

A GCP nél nem cserélték akkor le a FAMAS-t HK-416 -ra ?

Előzmény: Dobri (46081)
Maitréja buddha 3 napja Creative Commons License 46082
Előzmény: Dobri (46080)
Dobri 3 napja Creative Commons License 46081
Dobri 3 napja Creative Commons License 46080

Egy kis ajándék, így karácsony közeledtével! :)

 

A REP GCP munkájának bemutatása Maliban van a mostani Raids-ben.

 

A szokott helyről leszedhető.

Maitréja buddha 3 napja Creative Commons License 46078

10 évre itélték, nem állitott valótlant a szpk.-ád de csak 5-öt ült le, 61-66 ha jól emlékszem (tegnapról :).

Jó hát ez a hős viszonylagos, gondolom a  gaullisták, meg az ifjú kommunisták másképp néztek rá, mint az a millió pied-noir akit elzavartak otthonról, vagy a sok franciabarát arab.

 

Ebben benne van az atrocitás is, de az meg a környezettől függ.

Gondolom az öreget nem a Ft. Saint Nicolas melletti kiskocsmában baszogatták, ahol vele sörözgetett az összes altiszt aki valaha alatta szolgált :)

Előzmény: kürtök (46074)
kürtök 3 napja Creative Commons License 46076

De Gaulle sok mindent másképp gondolt mint ahogy lett. A francia történelem mindig is zavaros volt számomra. Az egyik nap forradalmár, két nap múlva sitten rohad, lesz belőle felszabadító. A gyarmataikon még sok helyen van napjainkban is így. Csak szerencsére fegyverre nem igazán telik.

A párizsi egyetem 15. században megszerzett befolyását sem mindig úgy használta, ahogy kellett volna. A nagy fejek bizony forróak is voltak. A kiforratlanság, rossz időzítés és képzetlenség, tapasztalatlanság falai között született kezdeményezések sok életbe kerültek hosszú ideig. 

Előzmény: mabelle (46071)
kürtök 3 napja Creative Commons License 46075

Nem, nem akarok csatlakozni, meghalni sincs időm. De a billentyű egy snassz mezei billentyű, csak le kell kötni róla a csipogót és máshova csatlakoztatni. 

Előzmény: mabelle (46070)
kürtök 3 napja Creative Commons License 46074

Még meg is verték az utcán. Illetve próbálták. Az algériai puccs résztvevői akkor, nem voltak nemzeti hősök. Nekem a szakaszparancsnokom mondott anno tíz évet, amikor kihirdette egy sorakozón, hogy buszt indítanak a hatodikhoz az előadására. 

Előzmény: Maitréja buddha (46072)
Maitréja buddha 4 napja Creative Commons License 46073

Franciáknál, olaszoknál nagyon menő volt komcsinak lenni, szerintem amiatt hogy az antifasizmussal fort össze a kommunista szó a 2 VH. ban.

 

Mondjuk Faludy szidja (nem emlékszem kit, Aragont talán ?) mint a bokrot a balos költőket Recsken, mert amég ők vonatoztak egymás s.ben az orukkal (szó szerint) addig a párizsi értelmiségnek ez a része mint a Paradicsomra tekintett a Szovjetúnióra. Mint Yves Montand, addig amég ki nem vitték egyszer. Szétnézett...aztán mire hazaért jobboldali nacionalista lett :P

Előzmény: mabelle (46071)
Maitréja buddha 4 napja Creative Commons License 46072

" Csak " öt évet ült.

De ő nemzeti hősnek számitott a puccs előtt, már Indokina után egy szakajtóval vitték utána a kitüntetéseit, mert orra esett, ha mindet kitűzte :)

 

Furcsa lehetett az a kor, mert még az OAS tagok megitélése se lehetett országszerte egyértelmű, hiába kiáltották őket ki terroristáknak (meglehet, azok is voltak a jog szerint)

SM meg ha tagja is volt az OAS nak, nem az algéria utáni OAS nak...nem hiszem hogy a közvélemény őt közellenségnek tartotta volna, csak egy háborús hős volt.

Bár abban az időben a francia kommunisták erősek voltak és nagyon csókolóztak a ruszkikkal, úgyhogy a ballib értelmiség körében nem hiszem hogy kint volt a fényképe a klubszobában :)

Előzmény: kürtök (46069)
mabelle 4 napja Creative Commons License 46071

erdekes es osszetett idoszak volt ez a franciaknal. nekem szemely szerint nagyon tetszett amikor De Gaullenak vissza nyalt a fagyi es 68 -ban amnesztiat kellett adnia az osszes algeriai veterannak. Massu ezt kerte cserebe azert hogy a sereg semleges maradjon, amikor a balosok felforgattak Parizst

Előzmény: kürtök (46069)
mabelle 4 napja Creative Commons License 46070

csatlakozni is akarsz vele halozatra hogy elesben tudjal adni-venni? ha cask otthon akarsz gyakorolni akkor az elemes verzio is tokeletes

Előzmény: kürtök (46067)
kürtök 5 napja Creative Commons License 46069

Nyugodj békében veterán. Az tény, hogy nem sok ember válik halála előtt, közellenségből példaképpé. Ő tíz év börtön után is elölről kezdte és megmutatta hogy katona. Elnéztem a temetésen néhány öreg kitüntetéseit. Nem tudom hol jártak, de vissza is jöttek. És szegény lecső nem lehetett ott a becsületrendjével...

qru qrx 6 napja Creative Commons License 46068

késve, de csak most talàltam  a  videora , ez a St Marc temetesi ceremoniàja.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_kqwQ0YdlVY

kürtök 2014.12.12 Creative Commons License 46067

Igen, Végül is teljesen új, lehet adapterről hálózatról is működtetni, de csak amikor levettem a fedelét, akkor láttam, hogy kilenc voltos elemhez van csatlakozó. Az lenne az igazi, ha például a cw playerrel tudnám használni, de nem tudom hogy milyen csatlakozóra kell kötni, és hova dugni hogy ne szálljon el az alaplap és a program is lássa. Egy rajzon úgy láttam, hogy sima 3,5 vagy 6 mm-es jackdugóra kell kötni, de egy fórumon sem találtam erről véleményt. Van rajta egy kis hangszóró, de fejhallgatón jobb.

Előzmény: mabelle (46062)
qru qrx 2014.12.12 Creative Commons License 46066

qru qrx 2014.12.12 Creative Commons License 46065

Mitomàn a javàbol

qru qrx 2014.12.12 Creative Commons License 46064

Egyre jobb hirek

Maitréja buddha 2014.12.12 Creative Commons License 46063

Lol...hogy ? :)

Másszon fel Münchenstauerbalchensiegfriedjungenstatte melett a táviróoszlopra, mint  Bőrharisnya ? :P

Előzmény: mabelle (46062)