Keresés

Részletes keresés

vpe5 Creative Commons License 2022.12.02 0 0 32730

üdv, valsz.eg eladva, de ha mégsem, én megvennèm 15ezerèrt,  facebook  vladar peter néven vagyok, köszi

Előzmény: johannes. (32696)
vau1111 Creative Commons License 2022.09.04 0 0 32729

Facebook-on a "széljelző" csoportot keresd.

https://www.facebook.com/groups/455832808107245

 

Most így ránéztem a windsurfing.hu-ra is, mert a széljelző csoport innen indult, és szembe jött egy most már 3 napos szomorú hír. Majdnem elhittem hogy örökké fog élni.

https://windsurfing.hu/news/pista-bacsi-elment/1851

Előzmény: vaspapucsok (32728)
vaspapucsok Creative Commons License 2022.08.31 0 0 32728

Köszönöm a válaszod!

Mivel régóta nem szörföztem ezért érdeklődöm és mindenféle fórumot olvasgatok , elég sok információt be lehet így gyüjteni. Elég nehéz választani annyiféle jó deszka és vitorla van. Én amúgy egy olyan igazán mindenes cuccot keresnék sajnos csak használt jöhet szóba, olyanokat amivel le tudom fedni itt a keleti országrészben előforduló szelek nagy százalékát.  És olyan vitorlát max 2 db-ot . 6 és 5 négyzetméter körülit. Olyan hajót ami viszonylag kis szélben is már hamar megsiklik de erősebb széllel is még egy kisebb akár  4.7 körüli vitorlával is kezelhető marad. az ettől erősebb szelekben , én már nem megyek vízre. Szeretnék könnyedén siklani , fordulni ,néha ugrani egyet kettőt  egy két egyszerű  trükköt csinálni és kész. Van most egy 2008-as Lorch glíder 105  freeride deszkám , ezt a holnapi naoTisza-tavon vagy Nyéki tavon kipróbálom. Viszont újra rá kell most éreznem a szörfözésre élvezetére , remélem hamar meglesz.. Faceebookon ámúgy milyen csoportban mennek a szakmai beszélgetések?

Előzmény: vau1111 (32727)
vau1111 Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32727

Szia,

 

Bocs, csak most olvastam. Olyan ritkán ír ide valaki, hogy már én is leszoktam a fórum olvasásáról.

Ha esetleg nem késő:

Nekem 2007-es, 99 literes skate-em volt, ill. az öcsém még mindig ezt használja. Én azóta Qcséber-féle, nagyrészt skate freestyle deszkával megyek azóta is, az is 99 liter.

 

73 kiló környéki testsúllyal szerintem nem kérdés, hogy a 100 liter körüli freestyle deszkák mérete elég, teljesen fölösleges fölé lőni. Én 80 kiló körül mozgok, és nem kéne nagyobb. Az is igaz, hogy mostanában nem nagyon tudom rajta felhúzni a vitorlát, ha megpróbálom, de ez inkább a rutin hiánya, merthogy jópár éve nem nagyon huzigálom a vitorlát. Ha eláll a szél, nagy nehezen néha sikerül. Fontos, hogy nem süllyedek vele, tehát ez csak az én technikai hibám (gyanítom, hogy a vitorla végét egy kicsit hosszabban kéne bennthagynom stabilizálás céljából)

 

Ha a skate-ekről beszélünk, volt néhány shape ugrás. Talán 2005 körül volt az első, akkor lett azt hiszem először jó, vagy nagyon jó a deszka, előtte azért még nagyon fejlődött a freestyle deszkák formája. Aztán 2010- vagy 11 táján történt egy minőségi ugrás, akkor méginkább lerövidültek, még nagyobb lett a farvastagság. Onnantól elvesztettem a skate evolúcióját, nem tudom, hogy azóta mennyivel lettek jobbak.

 

Az RRD-nek tudtommal akkoriban twintip néven futott a freestyle deszkája, és amit próbáltam, nagyon jó volt.

 

Mostanában a freestyle deszkákban is nagyobb a méretválaszték, és inkább a kisebb méretek felé mentek el a gyártók. Azt hiszem nem véletlen, mert egy átlag súlyú szörfösnek azért a 110 liter ugribugrira sok, és a hozzá tarozó 67 cm szélesség meg brutális. Vannak persze páran, akik nagyobb testsúllyal nagyméretű, talán a 110-nél is nagyobb custom freestyle deszkákkal mennek.

 

Én amikor próbáltam 110 literes skate-et, az érzésre már túl nagy volt. Lehetett vele mindent csinálni, de mondjuk a mai modern power freestyle manőverekre nem is mernék ezekkel gondolni.

 

Ja, és a térfogat, amit ráírnak, elég csalóka tud lenni. A skate-ek mérete kb. stimmel érzésre is. De pl. amit hallottam, hogy a Starboard mostani freestyle deszkája, az ignite, amit egyébként istenítenek a használói, érzésre sokkal nagyobb, mint amit ráírnak, ezért egy mérettel lejjebb kell menni.

 

 

Előzmény: vaspapucsok (32726)
vaspapucsok Creative Commons License 2022.08.04 0 0 32726

Hello!

 

Érdeklődni szeretnék tőled vagy bárkitől aki olvassa. Freestyle  deszkák a kiszemeltjeim.

 

2005 Skate 100 liter

2005 Skate 110 liter

2005 RRD asa 97 liter

 

Olvastam hogy volt skate deszkád. Kellene egy kis segítség hogy melyiket válasszam.  

Én 73 -74 kg vagyok  alap szörftudással nagyrészt Tisza - tavi szörfözéssel.  Szeretnék egy olyan mindenes hajót ami azért erősebb szélben is megállja a helyét , de nagyobb vitorlával  kissebb vagy pöffös szélben sem hagy  magamra, gondolok itt a korai megsiklásra lyukas területek átsiklására. Szeretem a freestylt és szeretek bohóckodni a vizen.

Én anno még a keskeny hosszú hajókkal mentem

A 2000-es évek elején  volt egy 89 literes Drops freeride  264/54 . deszkám 

Ekkor viszont csak 64-65 kg voltam.( Ez a hajóm még most is megvan.)

 Szivesen hallgatnék vagy olvasnék ezekről a deszkákról még véleményeket tapasztalatokat. Hátha segít a döntésemben.

A legnagyobb dilemma a 100 és 110 liter közül  választani.

Előzmény: vau1111 (12724)
badmad Creative Commons License 2022.06.14 0 0 32725

Szerencsére ezen már csavaros papucsok voltak eredetileg.

 

A HiFly-nak volt egy kósza próbálkozása a CS300-500-700-as sorozattal, hogy egy müanyag lapocska alá kellett befogatni a fröccsöntött müanyag pántokat. Kb beszerezhetetlen volt, aztán meg kb félév után szakadtak is el. Én speciel biztonsági övből csináltam meg, az legalább tartós volt, csak nehezebb volt a rögzítése, mert az anyag vékonyabb volt.

Előzmény: vau1111 (32724)
vau1111 Creative Commons License 2022.06.14 0 0 32724

Bármelyik szörfboltban találsz ilyet.

pl.

https://windsurfing.hu/productlist/windsurf/tartozekok/szorf-papucsok/1/18/33

de van jópár más bolt is itthon.

 

Angolul footstrap, magyarul lábtartó, papucs megnevezésen fut.

Általában 1 vagy 2 csavaros megoldások vannak, eléggé standard. Nagyon régen volt pár egyéb próbálkozás rögzítésre, remélem ez már nem olyan.

 

Saját vélemény szerint ha kezdő vagy, a lábtartókkal annyira még nem kell foglalkozni. Kezdetben inkább útban vannak, majd ha a siklást kezded el tanulni, onnantól lesz igazán értelme.

A szakadozott, de még funkcionálisan jó lábtartó használható, arra figyelj, hogy ne törje a lábadat, azaz a "szivacsozás" legyen megfelelő állapotú. A kinézet mindegy.

Előzmény: zozo119 (32723)
zozo119 Creative Commons License 2022.06.13 0 0 32723

Sziasztok!

 

Veszek tanuláshoz egy Hyfly Superfun 325 windsurf-öt. Használt, de korához képest elfogadható állapotban van. A lábtartók eléggé szakadozottak, kicserélném. Hol lehet ilyet venni? Milyen fajták jók hozzá? Egyáltalán hogy hívják ezeket a lábtartókat, hogy guglizzak rá? (Mindenféle fürdőszobai kapaszkodókat dob ki a gugli.)

CrazyFly Creative Commons License 2022.02.28 0 1 32722

                                                              Gondolatok a téli szörfözésről

 

Egyre több (elsősorban negatív) véleményt hallani szeretett sportunk téli időszakban történő űzésével kapcsolatban. A hogyanját már többen leírták, most én is közölném gondolataim, de inkább a miértjével kapcsolatban, kizárólag szubjektív szempontok alapján. Feltételezem, hogy érzéseim, okaim egy részével nem vagyok egyedül, valamint talán így mások számára is érthetővé válik, miért szállunk vízre egyre többen, kicsit zordabb körülmények között is. Senkitől nem várom el, hogy egyetértsen velem, de páran talán elfogadják álláspontunk.

Először is ott kezdeném, hogy mivel én itt szörfözöm, mit jelent nekem a Balaton? Talán, mint Petőfinek az Alföld, vagy Wass Albertnek a hegyei, csak én nem tudom olyan szépen szavakba önteni gondolataim, mint neves költőnk, ill. írónk. Édesapám négy hónapos koromban fürdetett meg először a Balatonban. Először volt a nagy csodálkozás, majd a sírás-rívás – mikor ki akart venni a vízből. Ettől fogva gyerekkorom összes nyarát Nagymamámnál a Balatonon töltöttem. Már akkor lenyűgözött mindenkori szépsége, és egy életre belém ivódott az a kitörölhetetlen rajongás, amit érzek szeretett tájegységem iránt. Tizenhat évesen itt ismerkedhettem meg a szörfözéssel, amit három nyáron át űztem nagy lelkesedéssel. Aztán másfelé vitt az Élet, és majd’ három évtized után kezdtem újra az egészet, immáron harmadik éve újra űzöm kedvenc sportomat. Azt a sportot, amiről még első deszkára állásom előtt éjszakánként szó szerint álmodtam és vártam a következő éjszakát, hátha sikerül megint arról álmodni, hogy szörfözök, azt a sportot, ami remélem, életem végéig elkísér majd. És már nem akarok egyetlen alkalmat sem elszalasztani, amikor vízre szállhatok, legyen nyár vagy tél. Hogy jobb-e nyáron, meleg vízben és levegőben, kesztyű nélkül szörfözni mindössze egy shorty-ban? Hát persze, hogy jobb! De ez nem jelenti azt, hogy télen ne lenne élvezhető a szörfözés - ellenkezőleg, nagyon is az! Különben nem csinálnánk egyre többen, nem igaz? És nem azért, mert olyan kemény legénynek (leánynak, merthogy ilyen is van közöttünk) képzeljük magunkat, hanem azért, mert ez a sport télen is bőven ad annyi örömet, amiért megéri csinálni, ráadásul úgy néz ki több alkalommal, mint nyáron. A siklás az télen is siklás, és a téli szelek azért erre bőven adnak lehetőséget. Nyilván meg kell válogatni, milyen szélbe megy be az ember. Mivel Balaton déli partról beszélünk az ÉNy-i a legideálisabb, ugye ez a part felé fúj, de ésszel használható az É-i is, csak oda kell figyelni, hogy mély vízbe már ne menjünk. Bármi probléma adódna, a derékig, max. mellig érő vízből egyszerűen ki lehet sétálni a partra. A mostani ruhák tényleg kiválóak. Én most száraz ruhában megyek, de ez nem volt mindig így, korábban egy „sima” 5-3-as ruha alá vettem fel gyakorlatilag mindent, amim volt – nem fáztam, csak nehezebben tudtam mozogni. Nálam (mint sokaknál) a gyenge pont a kéz, de ez is kezelhető úgy, hogy amikor az első 20-30 percben elkezd igazán fázni, akkor nem szabad sajnálni az időt és a fáradságot, ki kell menni a partra 10-15 percre és lógatva, rázogatva, ujjakat tornáztatva teljesen át kell melegíteni. Ezután már nem fog fázni, legalább egy órán át. (Ha ki tudunk menni olyan sekély vízbe, hogy lógatva nem ér bele a kezünk az is jó, de a lógatás fontos!) Szóval odafigyeléssel biztonságosan megoldható a dolog, nem rejt több veszélyt magában, mint nyáron. A parton átöltözni 2-3 (esetenként 0) fokban, nos, vannak ennél kellemesebb dolgok is az életben, de ennyi kis kellemetlenség igazán vállalható. Gyorsan hozzáteszem szörfözés következtében egyszer sem fáztam meg, pedig volt, amikor elfelejtettem törölközőt vinni és a 20x30cm-es vitorlatörlő ronggyal próbáltam megoldani a dolgot úgy, hogy közben félig meddig a szél szárított meg kb. 5 fokban…( Volt erre azért szükség, mert túlöltöztem a száraz ruha alá és belűről teljesen átáztam…)  De bármily hihetetlen, ennek is megvan a feelingje. Mint ahogy annak is, amikor siklás közben arcomba csap a hideg víz, pár másodpercig  „vakon” megyek, amíg a szemem kitisztul, közben érzem a téli Balaton illatát, majd előttem 10m-re lebukik egy sarki búvár. Vagy amikor befordulok a spotra szinte biztos tudatában annak, hogy egyedül leszek, és megpillantok egy már riggelő sporttársat. De volt olyan élmény télen (a fizikai magyarázatát csak találgatni tudom), hogy szabályosan remegett a levegő a víz felett, miközben meleg (nyilván a megszokotthoz képest) fuvallatot éreztünk az arcunkon – szürreálisnak hatott. Nem beszélve egy „vöröskorongos” téli naplementéről, mikor „aranyhídon” szörfözünk. Aztán ott van, amikor a kifröccsent víz ráfagy a parti kövezésre és egyéb tárgyakra, jégburokba vonva azokat – csodálatos látványt nyújt. Tavaly télen januárban, olyan hózáporban mentünk, hogy a látótávolság nem volt 100m. Kizárt, hogy iszonyú elfogultságom ellenére csak engem érintenek meg ezek a dolgok.

Valamint megjegyezném, hogy bár én a szerényebb tudású szörfösök közé tartozom (jelenleg a fordulókkal küzdöm – néha már összejön egy-egy), idáig sem jutottam volna, ha kizárólag „jó időben” szörföznék. Minden egyes vízen töltött perccel nő a tapasztalat, egy kicsi mindig „hozzárakódik” a már meglévőhöz. A tapasztaltabb sporttársaknak, stabil fordulókkal kicsit jobb a helyzetük – ugye kevesebb vízbe nyúlkálás, nem elhanyagolható tényező!

Vannak olyan vélemények, hogy el kell menni melegebb helyekre szörfözni télen. Biztos jó dolog, nekem még nem volt szerencsém. De ezt egy átlag szörfös meg tudja tenni úgy havonta egyszer? Mert én igaz, hogy csak a Balatonon szörfözök, de ha úgy van szél és ráérek, akkor oda el tudok menni akár heti három alkalommal is, (bár nyilván nem ez a jellemző). Ha bizonyos ideig nem állhatok deszkán, nekem komoly elvonási tüneteim vannak. Ide születtem, itt élek, a lehetőségek adottak, csak alkalmazkodni kell a körülményekhez. Gondoljunk csak az északabbi népekre! Ők nem szörföznek télen? Dehogynem! És nem derékig érő vízben…

Tehát szerintem egyáltalán nem ördögtől való dolog a téli szörfözés! Mint a nyári, ez is rengeteg endorfint szabadít fel, fittebbé, ellenállóbbá tesz, és csodálatos élményekkel gazdagítja emlékeink palettáját.

Minden sporttársnak sok jó szelet kívánok, találkozunk a vízen!

Aloha

kszabi23 Creative Commons License 2021.11.10 0 0 32721

Igazán nincs mit, nagyon szívesen!

Előzmény: CrazyFly (32720)
CrazyFly Creative Commons License 2021.11.09 -1 0 32720

Problémám kszabi23-nak köszönhetően megoldódott, még egyszer köszönet a felettébb korrekt eljárásért!

Előzmény: kszabi23 (32718)
CrazyFly Creative Commons License 2021.11.03 0 0 32719

Szia kszabi23!

Rendben, írtam e-mailt.

Előre is köszönöm fáradozásod!

Előzmény: kszabi23 (32718)
kszabi23 Creative Commons License 2021.11.03 0 0 32718

Szia CrazyFly!

 

Az email publikus ha rákattintasz a nevemre, láthatod.

Holnap megyek ki a telekre, akkor megnézem, és írok.

 

Előzmény: CrazyFly (32717)
CrazyFly Creative Commons License 2021.10.30 0 0 32717

Szia kszabi23!

 

Az átmérő majdnamogy irreleváns, mert legrosszabb esetben elvágom 10 centis darabokra, és így tuszkolom be a helyére egymás után valamilyen rúddal. Ezen módon legfeljebb valamennyi hosszt veszítek, mert a tuszkolás során a szivacs némileg összenyomódik.

Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol vele!

Nem tudom, hogy itt hogy lehet felvenni a kapcsolatot privát üzenet módon?  Nem találok ilyen funkciót. Ha másképp nem megy, feladok egy hirdetést a windsurfing.hu-n, hogy ilyet keresek, és itt el tudod küldeni elérhetőséged. Ha messze lakunk egymástól, a postaköltséget és amit kérsz érte természetesen előre utalom.

 

 

 

 

 

Előzmény: kszabi23 (32716)
kszabi23 Creative Commons License 2021.10.30 0 0 32716

Szia  CrazyFly!

 

A jövő héten valamelyik nap megnézem neked, van pár darab, csak az átmérőjét nem tudom..

Előzmény: CrazyFly (32715)
CrazyFly Creative Commons License 2021.10.29 0 0 32715

Tisztelt Sporttársak!

 

Tudom, hogy ez nem adás-vétel topik, de mivel facebookom továbbra sincs, itt keresnék megoldást problémámra.

Vásároltam egy bumot, de van vele egy kis gond. Mégpedig, hogy a végdarabba rakott habszivacs nem illeszkedik a csőbe, hanem lötyög, nem tölti ki a teret. Ezért a víz és a homok szabadon befolyhat a hossz állítására szolgáló lyukakon, ami ugye amíg ki nem folyik nehézzé is teszi a bumot, ill. az említett lyukakon az első darabba is befolyik minden, ami a két cső (első rész és végdarab) érintkező felületén eltömődést (gátolja szétszedést),és fokozott kopást eredményezhet. Mindenhol utánanéztem, de sajnos kereskedelmi forgalomban nem találtam ilyen méretű habszivacsot.

Ha valakinek lenne törött bum hátsó része, amiből ki lehet szedni a szivacsot, kérem segítsen rajtam! Kb. 15-16mm átmérőjű szivacs kellene, de nem baj, ha nagyobb, ugye összenyomható, és ha darabokban tuszkolom is bele, ellátja funkcióját.

Remélem, olvassa még valaki ezt a fórumot!

Ha valaki rendelkezik fent említett szivaccsal, vagy van valami ötlete hol lehet beszerezni, kérem jelezze!

 

Köszönöm!

 

badmad Creative Commons License 2021.08.18 0 0 32714

Az enyémen nincs nyakvédő, vagyis a fejet nem tartja kint semmi. Viszont deréktrapéz kompatibilis, az alsó fele szinte csak neopren, a mellrészen és a lapockánál van benne úszássegítő habbetét.

Előzmény: Torrent2014 (32713)
Torrent2014 Creative Commons License 2021.08.18 -1 0 32713

Jónak tűnik, a gallér itt nem számít alapnak, vagy az közben jön elő, szén-dioxid, vagy mi tartja kinn a fejet eszméletvesztés esetén? Vagy? :)

Előzmény: badmad (32712)
badmad Creative Commons License 2021.08.18 0 0 32712

Van egy ION XL-es szörfmellényem eladó, ha érdekel valakit. Én wakeboardozni használtam, de oda picit kevés volt.

Előzmény: Torrent2014 (32711)
Torrent2014 Creative Commons License 2021.08.17 -1 0 32711

Ahogy látom se tengeren se itthon nem sokan használnak mentőmellényt. Ez miért van? Aki használ az mire esküszik, mik itt a prémium eszközök, mellények?

muresz Creative Commons License 2021.08.15 0 0 32710

Köszi szépen! Én sokáig ellenálltam, de egy ideje beadtam a derekam és el kell ismerni, hogy van előnye.

Előzmény: vau1111 (32709)
vau1111 Creative Commons License 2021.08.13 0 0 32709

Szerintem a f@szbúk széljelző csoportban, a nagyrész odament, legalábbis akinek van FB accountja.

A fórumozást megölte a FB

Előzmény: muresz (32708)
muresz Creative Commons License 2021.08.13 0 0 32708

Sziasztok!

 

Régen jártam erre, de úgy látom, hogy lassan teljesen elnéptelenedik ez a fórum :-(. Meg tudnátok mondani, hogy hol folyik most aktívabb "társadalmi élet"?

 

Köszi!

kszabi23 Creative Commons License 2021.07.05 0 0 32707

Jó szelet fiúk!

Előzmény: Camberjack (32705)
majkel Creative Commons License 2021.07.03 0 0 32706

Én meg már reggel óta itthon ülök :(

Boldog 2 hét volt :)

Előzmény: Camberjack (32705)
Camberjack Creative Commons License 2021.07.02 0 1 32705

Ma reggel megérkeztünk mi is, Jól fújt a tramontána!

majkel Creative Commons License 2021.07.01 0 1 32704

majkel Creative Commons License 2021.06.23 0 1 32703

kszabi23 Creative Commons License 2021.06.14 0 0 32702

Nagyon szép napunk volt vasárnap, szerintem bárhol szálltak vízre országszerte. 

Ennyire  jól sikerült nap régen volt, nagyon sok mosolygós, és ismerős arcot láttam a nap.

Én személy szerint nem voltam vízen 2éve, így halmozottan élveztem az ismerős arcok látványát.

Nem tudom felsorolni a résztvevők névsorát, de nem lehet kihagyni Camberjack, Backloop, Nándi, Balogh Krisztián, Beachsurfer, Slajder, Zsuzsi, Dénes... 

Jajjj, nagyon sok nevet nem tudok megemlíteni.... Ne haragudjatok.....!!!!!

Szerintem biztosan 30 felett volt a létszám.

A víz 23 fokos, a szél az pedig olyan tati volt....  de mi így szeretjük...

 

Köszönöm, hogy veletek lehettem!

 

 

 

 

kelger2 Creative Commons License 2021.05.20 0 0 32701

Vagy általánosan a vitorlák mennyit változtak 2012 / 2016 / 2020 között?

Előzmény: kelger2 (32700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!