Keresés

Részletes keresés

the crow Creative Commons License 26 órája 0 0 31553

Retrospektív beszámoló Szardíniáról: http://vento-surf.blogspot.hu/2017/04/a-szeszelyes-szardinia.html

Holló

pam-pi Creative Commons License 1 napja 0 0 31552

Nyéken is tombolt a szél tegnap. Nekem a 4.1 délig nagyon sok volt lapra húzva! Déltől már ment a freestyle is mivel kicsit visszavett. Kettő körül raktam 4,8-at ez ötig működött, ezután már csak pöffvadászatra lett volna jó. Mivel "elég" kemény volt a szél így totál melegem volt, viszont a kesztyű elfért.

vau1111 Creative Commons License 1 napja 0 0 31551

Csak hallomásból, de állítólag vacak volt a szél, tipikus rángatós nyírásos. Holnap szlalommal remélem tudok támadni. Az irány nyugatiasabb lesz, ettől stabilabb szelet várok egy ideig. Vagy csak naiv vagyok...

Előzmény: ibp7au (31549)
Capacsali Reload Creative Commons License 1 napja 0 0 31550

Sajnos nincs jó hirem... én is jellemzően Sóstó, Fenyves, Fertő tó, Tisza tó, Nyéki tó spotokra lövök.

 

A Velencei tó (remélem nem bántok meg sokakat), az előző kommenttel párhuzamban "ZS" kategóriás megoldás a surfölésre.

 

Egyébként amikor ide költöztünk jómagam is azt hittem, ez itt a nagy csuda, rengeteg vizzel a környéken, milyen jó lesz akár meló után 1-2 órára csúszni egy kicsit, de nem...

Előzmény: Stahlhelm79 (31548)
ibp7au Creative Commons License 1 napja 0 0 31549

sajnos a velencei tavon az iden valami megvaltozott, legalabbis szerintem

es az pont a szel, nagyon instabil az iranya, ezt hivjak nyirasos szelnek ahogy Vautol megtudhattuk.. nekem mar el is ment a kedvem tole sajnos

ha valaki volt ma, leirhatna, hogy milyen volt

 

Előzmény: Stahlhelm79 (31548)
Stahlhelm79 Creative Commons License 1 napja 0 0 31548

köszi az infókat! akkor hová érdemes járni a könyéken? Velence? :)

Előzmény: Capacsali Reload (31547)
Capacsali Reload Creative Commons License 1 napja 0 0 31547

A Dunavarsány és Délegyháza között tavon meg lehet próbálni, de már a megközelitése sem leányálom és a vizreszállás sem egyszerü.

 

Délegyháza és Bugyi között van egy értelmes nagyságú vizfelület, de azon pedig tilos mindenfajta vizisport, mert a tó egyik végében még aktiv müvelésü kavicsbánya van. Ez saccra a vizfelület 5%-t érinti, de a szabály az szabály...

 

Arról nem is beszélve, általában a szél sem fúj oda. 7 éve lakom ott, de helyben még egyszer sem vizeztem be magam, pedig a szándékkal nem lenne probléma.

Előzmény: Stahlhelm79 (31546)
Stahlhelm79 Creative Commons License 1 napja 0 0 31546

sziasztok!

 

a Délegyházi tavak környékén melyik tó alkalmas windsurfingre?

köszi!

vau1111 Creative Commons License 1 napja 0 0 31545

Na én a beszámolód végén említett okokból maradtam távol a víztől az elmúlt 2 napban (hideg+eső). Meg bíztam abban, hogy a hétvége marad. Ahogy nézem nem bízni kell, hanem rámozdulni a pillanatra. Viszont az elmúlt időszakban annyit voltam vizen, hogy nagyon nem motivált a szétfagyás és a kesztyű. Hiába, öregszem.

Előzmény: Capacsali Reload (31544)
Capacsali Reload Creative Commons License 2 napja 0 0 31544

Csak én voltam tegnap vizen?? :)

 

Nagyjából mindegy volt, merre megyek, hiszen keleten és nyugaton is biztatóak voltak az előrejelzések. Végül Tisza tó lett belőle.

 

Fél 11-kor 4.5-et raktam kis hajóval, elég meggyőzően dudált. Combosan, de jó is volt ez a kombó kb. fél 1-ig, akkor érthetetlen okból teljesen megbutult a szél, gyengült és össze - vissza fújt. Optimista voltam abban a tekintetben, lesz itt még rock n roll... lett is :)

 

Fél 2 felé rápöffent, a 4.5 elkezdett brutál sok lenni. Másik két jelenlévő sorstársam át is szerelt 3.7-re és nem úgy néztek ki, mint akik szeretnének nagyobb vászonnal gurulni. Én maradtam a 4.5-nél, de erősen birkózós volt, de már nem volt kedvem szerelni. 4-ig tartott a bevetés, akkor győzött a végelgyengülés. Ebben az évezredben ennyire erős ÉK-i szelet tuti nem láttam.

 

Érdekes módon ott "sokkal" jobb idő volt, mint itt Bp-en. Lefelé menet már Hatvan környékén elállt az eső, napközben néha rákezdett, de inkább csak szemetelt, semmi komoly csapadék nem hullott. Hőfok szerint is 6-7 volt a valóság, eközben itt a fővárosban csak a fele.

E_n_d_r_u Creative Commons License 3 napja 0 0 31543

Nincsen kőbe vésve, viszont ha megunod a sima vizet és épp dagály van, csak átsétálsz a móló túloldalára és már kapod is a hullámokat, amik a Balcsi déli partos feelingjére hajaznak. :)

Előzmény: Capacsali (31542)
Capacsali Creative Commons License 5 napja 0 0 31542

Gondolom arrafelé valamilyen törvény tiltja a hullámos vízen, kis cuccal történő surfölést :))

Előzmény: E_n_d_r_u (31541)
E_n_d_r_u Creative Commons License 5 napja 0 0 31541

A szunetet szerencsere en is aktivan tudtam tolteni, szombat-vasarnap fujt a messzi Angliaban is, igaz nem a megszokott atom módon de vissza szoktatasnak tokeletes volt. Video a szombati napról:

 

https://vimeo.com/213516990

 

 

Camberjack Creative Commons License 5 napja 0 0 31540

https://vimeo.com/213486285

 

Mozgóképben összefoglalva az előző!

Camberjack Creative Commons License 6 napja 0 0 31539

Fűzfőn dél körül voltunk a vízen, állítólag előtte erősebben fújt, de 7,5 m2-t kellett szerelni, ha siklani akartunk! 97 literre ez nem pont ideális, de egy 31 cm wave-slalom szkeggel határeset. Nagy lukak voltak a szélben, aztán két óra környékén rádurrant, csere 5,6m2-re, még az is soknak tűnt párszor! A part mellett a szokásos 0-6Bft örvendeztett meg bennünket.  a végén újra nagy vitorlával kellett menni, mire végleg elhalt. Sokan voltunk, nehogy otthon idegesítsük a családot...

Előzmény: vau1111 (31538)
vau1111 Creative Commons License 6 napja 0 0 31538

Gárdony a tippemnek megfelelően szlalomos lett. Állítólag reggel, amikorra nem igértek semmit, jól fújt. Kb. déltől lehettem lennt, hát annyira nem volt túl jó. Mivel többen mondták, hogy csütörtöknél sokkal rosszabb, és hogy ne is rakjak 5.3-at, maradt a szlalom. Arra is összevissza fújt, néha egész jól, néha meg sehogy. Jellemző, hogy egyszer az irány szerint nyugat felé haladva a túlpart felé ment a cucc, majd a nádas takarásából kiérve azonnal letolt a szél a nádtetős betonpartos rettenethez, ahol a karmesterhullámok közül alig tudtam elstartolni. Két fordulóval később, amikorra szépen feljutottam a nád fölé, hirtelen úgy elállt a szél, hogy 10 percig fürödtem. Szerencsére melegem volt.

 

Azért volt a vizen 5.6, 4.8 és 4.5 m2 is, persze a csökkenő méretekkel arányosan kevesebb siklással, és 4.5-el ugrani sem lehetett.

 

Késő délután kipróbáltam GerPeti 117 literes Isonic wide-ját. Miután félelmemet legyőzve be tudtam lépni a hátsó papucsba is, fantasztikus érzés kinnt állni a deszka szélén, a cucc felemel, mintha katamaránon lennék, és repül. Nagyon köszönöm a lehetőséget!

Előzmény: Capacsali (31537)
Capacsali Creative Commons License 6 napja 0 0 31537

1000 bocsánat, amiért nem mertem hitelt érdemlően reagálni a mai hulladék előrejelzésekre, lutri lett volna...

 

Hála a nyuszinak, a met.hu arome és WRF modelljei vakon voltak. Ugyanis ha igazuk lett volna, akkor ma nem surföltem volna Salty laken :)) A jóslások alapján számomra annyi jött le, talán az ország közepe felé több esélye van a szellőnek, mint a széleken.

 

Sóstónál délben kezdett fújni normálisan, előtte csak kiteosok és egy bazi nagy szlalom cucc siklott.

 

6.2-t raktam, fél 2-ig elég szívatós volt, hol fújt - hol nem, forgott az iránya is. Akkor aztán rádurrant, bőven elég lett volna egy 5 környéki vitorla is, de valahogy nem bíztam benne, hogy tartósodni akarna, pedig mégis. Fél 4-ig egész jól (nagyon) húzott, kellett volna kisebb vászon. Aztán a nevezett időpontban elkezdett felhősödni, a szél pedig butult stabilan. 

 

Mindent összevetve ennyi idő alatt még elfáradnom is sikerült. A nem túl acélos előrejelzéseket figyelembe véve a nap megtette a dolgát. Folyt. köv. jövő héten, kissé kevésbé kellemes időjárási körülmények között...

Levcsi2000 Creative Commons License 2017.04.15 0 0 31536

Sziasztok! Valaki, aki jartas az elorejelzesekben meg tudna mondani, hogy holnap delutan, kora estere mennyi szel marad Fenyvesen?

Elore is koszi!

muresz Creative Commons License 2017.04.15 0 0 31535

Érdemes holnap délután Fenyvesen próbálkozni? Vagy esetleg a Fertőn?

vau1111 Creative Commons License 2017.04.14 0 0 31534

Tegnap Gárdony:

Megérkezve 5.3, az idei legjobb minőségű szelet sikerült megfogni az elején. Végre volt iránya és ereje, nem kellett az összevissza szél"vektor"okkal küzdeni. Már el is felejtettem, milyen felüdülés normális szélben menni. Persze foltos volt, de legalább minőségi.

Aztán lejjebbállt meg újra megjelent az összevissza fújás, így fel a szlalom. Ezzel viszont rohadtul melegem volt, és állandóan szomjúsággal küzdöttem, így a sikeres kreuz helyett inkább visszatértem a partra, de rá is fújt a szél megint. 5.3 egy ideig, majd újra szlalom.

Késő délután megint jött egy nagyon jó szél, azt mindenki kivétel nélkül dicsérte. Én szlalommal voltam ekkor is, mert nem bíztam a szél erejében. Megdöbbentő volt látni, hogy míg 7.0-val néha csak nehezen siklom meg, a freestyle guruk 5.8 ill. 5.4-el elsiklanak mellettem, és ugranak is (már megtapasztaltam a megsiklási különbséget, így eszembe sem jutott a kisebb cucc sajnos). Viszont nagyon szép látvány szlalomról nézve a freestyle! Mintha mozgó kamerával készített nagyon jó minőségű videót néznék a top versenyzőkről. Sima víz, minden mozdulat, előkészítés látszik, testközelből, kicsit felülről lehet látni, és mivel a szlalom gyorsabb, nem kell erőlködni, csak mozizni.

Jibe tovább finomodik, az optimális átvételhez, és rendes siklásban maradáshoz a lerakás csak pillanatnyi. Hullámzásban meg tök más, de kezdek arra is rágyúrni.

 

Ma meg egy kis nyolcszázat fizet egyet kap gyakorlatozás a lepkefing szellőben. 3 hosszt siklottam, 2 kanyarral, de az jó volt. 8.5-9.X vitorlákkal jobban haladtak, de nem irigykedtem, nekik is láthatóan stop and go volt.

 

Vasárnapot kezdik visszábbvenni, félek megint szlalom lesz.

 

Ha a szörfözést edzésként fogom fel, a freestyle a technikai edzés, a szlalom az erőnléti. Ha egész évben így folytatódna, mint ez a tavasz, év végére 5 kiló izomzatot lehetne felszedni megfelelő mennyiségű kajálás mellett :)

Előzmény: Camberjack (31533)
Camberjack Creative Commons License 2017.04.12 0 0 31533

Tatán is 4,4 m2 től felfelé minden vitorla használatban volt, jó rángatós szélben!

Sajnos V. Peti remek ugrásai nem kerültek kártyára, hiába követtem vadászeb módjára, nem működött a "motion detection" a kamerán! Sajnálom, remek felvételek lettek volna...

 

 

https://vimeo.com/212887409

Előzmény: vau1111 (31532)
vau1111 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 31532

Kis szösszenet a mai napról Gárdonyban.

 

Szél: ööö, micsoda?!

Fújt. Néha nagyon, nyírásosan, foltosan, összevissza. Ideális vitorlaméret nem volt. Aki kérdezte, általában azt válaszoltam, hogy azt szerelsz, amit akarsz. 4.2-től 7.X-ig minden volt, és kb. mindegyikkel ugyanannyit lehetett szörfözni. A 7 körüliek a ráfújásokban brutálisak lehettek. Az 5 körüliek a lukakban álltak, a ráfújásokban néha sokalltak (én 5.3). A 4.5 körüliek hasonló, de a ráfújásokban gondolom nem sokalltak el, a 4 körüliek meg sokat álltak. Néha átmentem speed-esbe freestyle cuccal, mert mást nem lehetett tenni. Meglepő, de 46-os tempót is ki lehet hozni egy freestyle cuccból.

 

Később kicsit csökkent a szél, bementem szlalommal. Vicces volt a hirtelen ráfújásokban gyorsulni, majd kimentem a nagytisztásra. Ezúton is szeretnék elnézést kérni attól a sporttárstól, akit túl közel kerültem szél felett. Gyorsabb is voltam, élesebben is mentem, de elszámoltam, és kb. 2 m-ről kerültem csak. És ekkor a szél is lejjebbállt, tolt is felé, ő meg kicsit élesedett, szóval nem volt veszélytelen, az én hülyeségem miatt. SZóltam és intettem is hogy bocs, de hogy ebből mi ment át, azt nem tudom.

 

Aztán megint kijöttem, akkor meg Gianni nyomta a kezembe a cuccát, hogy próbáljam ki, és mondjak valami véleményt, mert neki ma nem tetszett valami. Látatlanban megadtam, hogy a szél volt rossz :). 5.9 Severne S1, és Mojo 106 literes azt hiszem Thriller. Igazából a deszkát figyeltem. A deszka nagyon szépen muzsikált, a kisebb szél ellenére ezzel is meg lehetett hajtani kb. 43-as tempót, jól ugrik, freestyle-ra is kitűnő. A hátsó papucs switch-hez túl szűkre volt állítva...

 

Sebességmérés teszt:

Az biztos, hogy a doppleres mérésnek van létjogosultsága, és a szimpla trackpontos mérés rossz vétel esetén katasztrofálisan félremér. Aki szörfön normális, megbízható sebességadatot akar, az vagy használjon doppleres mérőt, vagy mindenféle árnyékolás nélkül legyen kinnt a mérő, és lássa az eget mindig tisztán. Neoprén alá, mellény alá elrakott mérő szerencsétől függően fog jól vagy rosszul mérni. A doppleres legrosszabb esetben eldobja a rossz pontot, és nem lesz hibás adat (legalábbis a WindRace így tesz).

A Windrace riportja alapján, az adatok doppleres vs. trackpontos sorrendben:

max. sebesség 52.78 vs. 74.87

2 sec max. 50.06 vs. 74.87

10 sec max. 48.35 vs. 48.78

Az ennél hosszabbaknál a különbség elenyésző

 

Látható az összegzésből, hogy ahol a trackpontos extrém értéket adott, ott a doppleres dobta az adatot. Érdekesség, hogy strava-ra feltöltve a strava is dobta az extrém adatokat, azaz ezek csak kiugró tüskék voltak. A gpx track-et visszanézve nem látszik jelentős eltérés a valóságtól.

DE

Abban teljesen biztos vagyok, hogy a múltkori adat  teljesen fals mérés eredménye volt, hosszú GPS jel bizonytalansággal. Biztos nem segít a 6 mm neoprén plusz mellény, amik alá beraktam a telefont.

 

Azaz ha valaki telefonnal mér, csakis WindRace, vagy ha esetleg van más doppleres app, akkor azzal. Én a nem doppleres Garmin és egyéb kütyüket sem mondanám hitelesnek, bár ha kinnt, karon, vagy műholdak által tisztán látható helyen van, nagy valószínűséggel nem tévednek nagyot.

qrzor Creative Commons License 2017.04.11 0 0 31531

Attól, hogy a doppleres mérés nagyon kis sebességváltozást, sebességkülönbséget is képes mérni (nagy a felbontása), az nem azt jelenti, hogy ezt minden sebességtartományban egyformán jól is teszi. A doksik valahol írják is, hogy 5 km/h alatt kvázi értelmetlen. Ez a mérőeszköz tulajdonsága miatt lehet, nem a fizika változik meg.

 

Minél nagyobb a sebességed, annál nagyobb lesz a műhódok vivőjel-frekvenciatorzulása, ami a mérésekből történő számolásnál kb. azt jelenti, hogy nem a "nagyonsokadik", hanem csak a "sokadik" tizedesjegyek eltérését kell számolgatni.

 

A kerti gereblye és a kutyaaknák kerülgetése életszerű egy sörözés utáni túlélésben, de itt momentán nem. :-)

 

Előzmény: vau1111 (31530)
vau1111 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 31530

Wow, egy kicsit olvasgattam, és találtam valami érdekeset:

 

Android app, WindRace. Hasonló doppler elven (is) számol, mint a Locosys. Baromi sokminden beállítható, a leírás szerint a gps-speedsurfing.com-al is kompatibilis.

 

Csináltam a kertben egy mini-tesztet, tettem gyalog két kis kört alig több mint 1 perc. A végeredmény durva. A gyalogsebességemet nem meglepő módon doppleresen 4.3 km/h-ra teszi 2 sec átlagban, 10 sec átlag 4.2, max. 4.4. És itt jön a csavar, mert a trackpontok közötti távolságból mért sebesség 8 km/h 2 sec-re, és 5.5 km/h 10 sec-re, max. 9 km/h!. Nyilván nem mentem 9-es tempóval este, sötétben botladozva. A track-et strava-ra ideiglenesen feltöltve pontosan a trackponttávolságból mért sebességeket adja, azaz a hibás adatot! A sebességgörbe lefutása meg a két adat között mutat valamit.

Gondolom nagyobb tempónál azért nem lesz ekkora a különbség. De gyalogtempóban 50% eltérés eléggé megdöbbentő. Holnap tök mindegy milyen cuccal, de ezt letesztelem.

 

80 km/h megdőlni látszik eléggé durván :)

Előzmény: vau1111 (31528)
vau1111 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 31529

Ja, egyébként holnap is tervezem a vízreszállást, csak még nem tudom hol. Az előrejelzés elég erősen visszábbvett, és jelenleg elég határozottan megint Gárdonyra rakja a középpontot, de ez mint tudjuk semmit nem jelent.

Előzmény: vau1111 (31528)
vau1111 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 31528

Köszi, majd egyeztessünk. Viszont kizálag már használatban levő, esetleg kölcsönzésre használt órát próbálnék, és persze nem mindegy mikor, mert csak szlalommal van értelme mérni, a freestyle esés-kelés hülyén néz ki GPS-en, plusz a 40-es maxtempó sem érdekes ott :) Szlalommal meg 35-40 a normál utazótempó.

Már egy ideje ott van a fejemben elrejtve, hogy érdemes-e beszerezni egy céleszközt sebességméréshez. Eddig meg voltam győződve arról, hogy fölösleges pénzkidobás, de most nagyon erősen elbizonytalanodtam. Na persze végülis tényleg fölösleges pénzkidobás, mert igazából teljesen mindegy, hogy 50, 60 vagy 80 a maxtempó, rajtam kívül sok mindenkit nem érdekel, esetleg egy kis versenyszellemet generál. Persze azért belül erősen zavar, hogy nem büszkélkedhetek csúcssebességgel, mert nem hiszem el az értéket. De valószínűleg egyéni rekordom volt, csak fene tudja mi... És persze a Velencei tónál az egész egy lutri. Ha véletlenül elkap egy pöff a megfelelő pillanatban, nyertél. De csak ekkor.

 

Viszont ha kipróbálhatom, arra készülj fel, hogy lesz összehasonlítás, és udvariaskodás nélkül, a tények alapján leírok egy véleményt. Mivel ilyen extrém kilengést eddig nem láttam, nagy különbséget általánosan nem várok (nagyon hasonló eredmények esetén negatív marketing érték). Ha viszont valós, jól látható különbség adódik, és/vagy sikerül egy ilyen nagytempós mérést produkálni telefonnal, ha addig nem üt be valami katasztrófa, nagyon erősen el fogok gondolkodni a vételén.

 

Amióta erősebben elkezdett érdekelni a szlalom és a speed, nagyon durván eszi a pénzt. 1 új vitorla, árboc, bum, és esetleg egy spéci sebességmérő óra... És a deszkám még 2006-os, és egy régi 31-es szkeg van benne :)  

 

Kíváncsiságból ránéztem a gps-speedsurfing.com-ra. Háát, 10 sec átlagban ha igaz lenne az adat, 3XX-edik helyen lennék, 500 m átlagban viszont a sokkal reálisabb ezer fölötti helyezést csípném meg (még itt is vannak kétségeim). 2 sec. átlagban meg 2XX. hely lenne. Maradok a realitások talaján, de a regisztrált ezer körüli hely is túl jó szerintem világviszonylatban.

Előzmény: the crow (31527)
the crow Creative Commons License 2017.04.10 0 0 31527

Vau. Mivel elég tudományosan fogod fel a sebességmérést, ezért kölcsönadnék neked valamikor egy GW60-as sebességmérő órát, én is kíváncsi lennék, ha egyszerre mér a kettő, hol adódik eltérés. 

Előzmény: vau1111 (31526)
vau1111 Creative Commons License 2017.04.08 0 0 31526

Mai Gárdony zseniális volt. A tegnap délutáni sem lett volna rossz, csak akkor túl hamar elállt, és csak fél óra jutott szlalommal.

 

Ma érkezéskor többen még 8.X-et szereltek, én a 7.0 szlalomot. Valami csoda folytán nem raktam ki a freestyle cuccot szerencsére. Szlalommal be, aztán egyből állítani is kellett a cuccon, eddig nem húztam le eléggé,viszont így a trimm elég gyorsan felkoppant, és a bum plusz 2.5 centis nyitását már nem lehetett a has ellen trimsystemmel korrigálni. Ezért plusz 2 centi le, és egész más lett a vitorla. Még stabilabb, a latnik jobban fordulnak.

 

Cél a nyúl csapat követése Sukoróra. Kimerészkedtem, néha nagyon fújt a szél. Megtanultam kreuz-olni. Hátsó kéz közvetlenül trapézkötél mögé előrejön, vitorla minimálisan hátrébbzár, ezzel megnyílik a hely plusz sok fokkal feljebb haladáshoz (jégszörf rulez!!). A sok félszeles bénázás után így már könnyebb volt feljutni. El is értem a kívánt pontot (még nem Sukoró, de a nádasok fölötti, Sukoróra nyitott vízfelület). És lejjebbállt a szél. Pánik üzemmód, azaz raum-ban le. Itt mentem a nap saját speed rekordját, erről majd később, mert gyanús. De biztos hogy itt voltam a leggyorsabb. Visszaérve megdöbbenve láttam, hogy mindenki 4.8-al megy. 

 

Karok itt már legalább a földig lógtak.

 

5.3 freestyle fel, jót lehetett menni. Kár, hogy a bal lábfejem fájegy régebbi meghúzástól. Később még mentem 1-2 kört szlalommal, de végkimerüléssel befejeztem.

 

Nagy köszönet annak, aki a kinnt felejtett kesztyűmet betűzte az ablaktörlő alá. Kesztyű persze nem kellett, sokszor melegem volt alapból, és jólesett vízbeesni. A szlalom nagyon munkásnak tűnik egyelőre.

 

És a tempó. Valami nagyon gyanús, és irreális, de nem igazán értem hol. Pont a héten kritizáltam meg egy track-et, és ott sem érthető nekem a tempó. Az adott tack-on tényleg mély raum-ban engedtem a cuccot, tényleg gyorsan akartam menni, és a hosszabb távú átlagok is nagyok, de az értékeket nem hiszem el.

max: 80.4 km/h ... persze... meg gyorsvonattal mentem. Erre könnyedén rámondom hogy mérési hiba, hiába van szép fel- és lefutása a görbének

és innen jön amit nem értek:

10 sec átlag: 76.9 ... eddig azt hittem, hogy 10 másodperc alatt a nagy eltérések kiegyenlítődnek

na de még az 1 perces átlag is 51.79, pedig 1 perc alatt már tényleg minden mérési hibának el kéne simítódnia.

Az 1 km-es átlag is 50.11 km/h

 

Amire még gondolni tudok, ha a GPS pontatlansága pont az adott szakasz elején és végén éri el a legnagyobb értékét, az megnöveli az átlagtempót. Na de ennyivel? A track sima, a sebességgörbe szép egyenletes lefutású

 

Emékszem milyen érzés volt az eddigi 54.4 km/h max., igaz csak enyhe raum-ban. Ez most 45 fokban volt lefelé, szóval tényleg ami a csövön kifért. Az indulás elég fenntről, azaz tényleg sima vízről volt, de sok hullámot is kereszteztem, és mivel 2 tack-al teljesen lejutottam, nagyon hamar megnőttek a hullámok.

 

Jégszörffel sem mentem ilyen értékeket. Szóval a leírt adatokat nem hiszem, de ha valakinek van megfelelő magyarázata, hogy miért lehet hiteles vagy hiteltelen az adat, annak örülnék. Azt tudom, hogy az esések extrém tüskéket (100+ km/h) okoznak a track-ben, gondolom a vízalatti lét nem tesz jót a GPS jelnek (a szoftver szépen ki is szűri). De ez nem volt tüske. A mérőeszköz Samsung telefon, azaz akár ez önmagában is okozhatná a hibát. De az elmúlt sok évben bringán, házak, fák között sem volt ekkora félremérés, és ha hibázik, általában 2 másodperc alatt helyre is rakja.

sky777 Creative Commons License 2017.04.08 0 0 31525
Üdv. Van valaki sóstón? Milyen szél van? 11.20
muresz Creative Commons License 2017.04.07 0 0 31524

Köszönöm a tippet. Legközelebb alkalmazom. Vagy eleve nem szorítom meg annyira.

Előzmény: slajder (31523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!