Keresés

Részletes keresés

vau1111 Creative Commons License 4 órája 0 0 31804

2 nap megint egymás után :)

 

Sóstó.

 

Tegnap délután, 5 körüli érkezéssel és vízreszállással. Víz meglepően hideg de bírható, 4/3 hosszú ruha, 4.8 m2. Tökéletes volt sötétedésig. Egyenletes, kifújt, sík (nem "sík"!!) víz, freestyle gyakorlás. Négyen voltunk vizen, páran hazamentek korábban, de igazából szerintem nem hittek benne az emberek, vagy Fenyvesre mentek. A két nap közül ez volt a jobb! V.Peti adta a freestyle-hoz a style-t, én csak a "free" részhez adtam valamit...

 

Ma dél körüli érkezés, fél 1 körüli vízreszállás. Víz JÓVAL hidegebb, 6/5-ös téli ruha, cipő nélkül. Azt hittem, fázni fog a lábam, de egyáltalán nem volt gond. 4.2 m2 vitorla. A szél kezdetben túl nyugatias volt, furcsa volt az irány. Mindenesetre továbbra is freestyle gyakorlás, a sík vizen, bár ma jobban zavart a "hullámzás". Párszor benézegettem a nagyobb hullámok közé, de talán az irány miatt furcsa, nem elég rendezett és nem elég nagy hullámok voltak. De az is lehet, hogy az alacsony víz ezt is megeszi. 2 részletben voltam bennt, mire a második részletre bejutottam, a társaság nagyrésze hazament.

 

 

the crow Creative Commons License 1 napja 0 0 31803

Aznap elfújó déli, elég változó gyenge szél volt, de néha siklásra is alkalmas. Nem könnyű visszakreuzolni. Holló

Előzmény: qrzor (31802)
qrzor Creative Commons License 2 napja 0 0 31802

Erről tudtok valamit? http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bkkb/aktualis/segitettek-a-balatoni-vizirendorok-6

 

... nagyon elfáradt.... , ... teljesen kimerült...

 

Nekem úgy rémlik, hogy aznap nem is volt igazán erős a szél, hanem inkább változó irányú és erejű. Lehet, hogy ez adott hamis biztonságérzetet néhány fürdővendégnek?

Előzmény: vau1111 (31800)
minerel Creative Commons License 2 napja 0 0 31801

+1: Esés következtében bumcsat kötélszakadás miatt úszás :-) (nem régi Naish cucc)

Tanulság, egy darab kötél plusszba ilyen dzsihádban nem árt :-)

Előzmény: vau1111 (31800)
vau1111 Creative Commons License 2 napja 0 0 31800

Kis ismeretterjesztés:

 

A legutóbbi DNY-iban elég sokan szenvedtek árboctörést (háromról biztosan tudok), soha nem árt felidézni a legjobb önmentési megoldásokat. Hozzáteszem, ha jól tudom mind a három esetben a vitorla teljesen szét lett szedve.

 

Árboc:

https://www.youtube.com/watch?v=LP4ryPnMVRU

 

szkeg, bár ez eléggé közismert:

https://www.youtube.com/watch?v=nqzoU-qKba0

 

bum, ez is elég ismert, de a modularitás érdekes:

https://www.youtube.com/watch?v=NBLZqDmCdDM

 

PJ, amihez hozzátenném, hogy a deszkakár megelőzésére megpróbálnám a trapézt is odakötni:

https://www.youtube.com/watch?v=uvd__DWh2l0

 

Plusz biztonsági megjegyzés:

Ha a deszkát különszeded, mindig kösd magadhoz előtte.

 

Dimpfelmoser Szörfmester Creative Commons License 3 napja 0 0 31799

Megtörtént a történelmi első szörfözés a Pilisszentiváni Slötyi tavon!!!

Előző hét Kedden, az-az 09.12-én páran leugrottunk, hogy kipipáljuk ezt a tételt is a szörfös bakancs listáról.

 

Sajnos a történetnek van egy árnyoldala is.

 

Én indulta elsőként és megközelítőleg 10-15 percet el is töltöttem a szörfön, mikor jelezték nekem társaim, hogy ki kell jönnöm. Mikor odanéztem láttam, hogy két rendőr áll mellettük.
Rövid beszélgetés után kiderült (az egyébként korrekt és teljesen rendes rendőröktől), hogy lakossági bejelentésre jöttek ki és mivel itt hivatalosan nem lehet szörfözni, meg kell hogy kérjenek rá, hogy jöjjek ki.

 

Nyilván nektek nem kell ecsetelnem, hogy milyen idő volt kedden, túl sok járókelő nem volt arra, kivéve 2-3 horgászt, akiktől illedelmesen próbáltunk megfelelő távolságot tartani... Ezzel azt hiszem meg is válaszoltam egy-két kérdést.

 

A rendőrök arra a kérésre sem tudtak érdemben válaszolni, hogy nyáron és az egyébként évtizedek óta ott fürdőző, kajakozó, korcsolyázó emberekkel mi a helyzet, egy jól úszó, mellényt viselő sportoló, miért érdemel különb bánásmódot.

 

Természetesen megtettük amit a rendőrök kértek és hangsúlyozom, hogy tényleg rendesek voltak, adtak is pár tippet, hogy mit tudunk esetleg tenni.

Sajnos ezzel a kis incidenssel sikerült a napot nullázni, mivel már túl későn értünk a dorogi Palatinus tóra, addigra már besötétedett.

 

 

Minden esetre akkor is szörföztünk, szerintem elsőként, de ha más információtok van efelől kérlek javítsatok ki. :)

 

Blind Rider Creative Commons License 5 napja 0 0 31798

Tegnapelőtt Szántód egészen elképesztően muzsikált, 4.7-es vitorla eleinte pont jó (bár a szél kissé forgott és pöffös is volt), a végére pedig kezdett nagyon sok lenni :). Befelé eszményi loop és shaka hullámok, kifelé pedig a fantázia szabott csak határt a manővereknek, még néhány switch freestyle manőverre is vetemedtem, pedig mostanában inkább a klasszikus vonalat élvezem.

 

Köszönjük dényugati szél, gyere még!

 

vau1111 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 31797

Mai Gárdony hozta a DNY-i formát :) Bár szerintem túl sokat forgott a szél, és néha déliesebb volt a kelleténél. Ahogy mondták, 11-12 között nagyon brutálul fújt, így megérkezve 4.2-t raktam. Pár kör bennt meggyőzött, hogy ez az adott szélben nem ad elég erőt (jelentősen gyengült), így 4.8 fel. Na azzal tökéletes volt sokáig. Majd sok lett, nagyon. Ekkor újra képbe jött a 4.2, és jó lett. Viszont amikor a kicsire fújt, hirtelen brutálmód megnőttek a hullámok, kifejezetten nehéz lett freestyle-ozni, még akkor is, ha lassan a power move alapokat is tanulom.

Sokat kellett úszni, volt, hogy a cucc állva maradt vitorlával továbbsiklott. Az eslider katapult viszont lee oldalra dob el pár métert, még várni is kell a cuccra :)

V.Peti skopu-jai (én csak sikertelent láttam) néha brutál magasak. Rögtön az első olyan volt, hogy akaratlanul is kiáltottam egy húbazz-t.

Én valahol fél 7 tájékán jöttem ki, szinte nonstop 6 óra szörfözés után, nem kicsit vagyok hulla.

 

A vízen is látható volt, de a parton este beszélgetve is kiderült, hogy sokan még mindig nem hiszik el, hogy Gárdonyban rendes DNY-i előrejelzésre nem kell nagycucc, soha. Mondjuk én is majdnem beleestem a csapdába, reggel még gondolkoztam, hogy berakjam-e a szlalomot, de aztán meggyőztem magam, hogy az elmúlt 10 vagy mégtöbb év alatt egyszer sem kellett 5.3-nál nagyobb vitorla ilyenkor. Azért az 5.3-at pszichológiai okokból beraktam, de a 3.7-et is (ez majdnem kellett...).

Blind Rider Creative Commons License 2017.09.13 0 0 31796

sík = "sík" :)

Előzmény: vau1111 (31794)
Camberjack Creative Commons License 2017.09.13 0 0 31795
vau1111 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 31794

A Balaton déli része alacsony vízállásnál szinte végig sík a marás és a part között. Ez persze azt is jelenti, hogy a víz nagyon alacsony, vigyázni kell.

 

A mai szél megér egy misét.

Reggel felkelve... az előrejelzéseket megnézve... nem nagyon bizakodtam. De ha már szabit kértem ki, lementem, Gárdonyba, mert ha már szlalom az esélyes, abból 31-es a kis szkegem, és annyira nem szeretném lecsiszolni.

 

Kb. délig semmi. Azaz dumaparti, beszélgetés a parton.

 

Aztán elkezdett fújni, 7.0 be.

És megállapítottam, hogy mindennél van lejjebb. Sőt, annál is. Méginkább. Talán életem legszarabb szele fogadott, szlalommal is használhatatlan. Lukas, rángatós valami, az alapban 9+ m2-ek is álltak, a ráfújásokban a 4.8 is elindult volna 1 másodpercre. Káromkodás, szenvedés, fáradás, ki.

 

Aztán szerencsére jött a második etap, nekem kb. du. 2-től. A szélmérő adatiaból ez semennyire sem látszik, de a szél minősége megváltozott. Végre szörfözni lehetett, szlalommal gyakorlatilag nonstop. Kezdetben a nagy szkeggel voltam bennt (42), de mivel a cucc nagyon rodeós volt, és a sípcsont melletti izom túlzott munkát kapott, kijöttem cserélni a 31-es szkegre. A kis szkeg sokkal jobb, nem borít, stabilabb a vizen, és csodák csodája, ugyanúgy kreuz-olt. Ja, és nem ért le partközelben :)

Kicsit meccseltünk pár másik szlalomossal, azaz ők meccseltek egymással, és meg beálltam. Kifejezetten fárasztó folyamatosan határon menni.

Előzmény: ibp7au (31793)
ibp7au Creative Commons License 2017.09.12 0 0 31793

Hello Vau,

 

hol van Soston sik viz? milyen hosszu kb es milyen mely?

Előzmény: vau1111 (31789)
Roland MB Creative Commons License 2017.09.11 0 0 31792

Csakis Sóstó:)

 

Aki szeretne deltát próbálni, az a vízben állítson meg, úgy, hogy mutat egy nagy deltát (háromszög), de szigorúan 10 után, és lehetőség szerint 11 előtt, amikor már kiszörföztem magam, és lenyugodtam de még nem kell mennem.

 

Ha fúj a szél, ezzel a cuccal leszek, csak kék bukóval, bár Nagy "Surfstation" Berci ugrását nem tudom garantálni, hogy megismétlődik:)

Előzmény: vau1111 (31791)
vau1111 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 31791

Miután sikerül felkelnem :) Ez reálisan 9-10 körül lesz...

 

Más:

Hirtelen ránéztem a PWA honlapjára, szlalom verseny van Dániában, de a mai futamok egyelőre tengeri növények miatt nem nagyon mennek. Számomra érthetetlen, pont egy ennyire technikai jellegű versenyszámban, ahol minden versenyzőnek van vagy tíz szkegje, talán 1-2 centis lépésekben (esetleg többféle típus is), és nem képesek egy sima weed szkeget (vagy a korábban említett deltát) magukkal hordani? Ha fúj a szél, simán vinni kéne a versenyeket tovább, akinek meg nincs szkegje, az így járt. Legközelebb lesz... Gondolom egy ilyen helyen a helyi szörfbolt konténernyi weed szkeget is tart raktáron.

Előzmény: Kirali12 (31790)
Kirali12 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 31790

Szerintem en reggel még ránézek az elörejelésre meg a webcamekre aztán spontán döntök.

Te mikor érsz le? 

Előzmény: vau1111 (31789)
vau1111 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 31789

Persze hogy leszünk páran. Én eddig nem is gondolkodtam Gárdonyban, Sóstó annyival jobb volt az utóbbi időben. Plusz a balatoni síkvíz is elég csábító. A guru tényleg Gárdonyra írja a sokkal többet, a met.hu délig még szépen írja a Balatont is. Sóstónál nem árt a rövid szkeg.

Előzmény: Kirali12 (31788)
Kirali12 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 31788

Holnapra tervez valki valamit?

 

En nagyon hezitálok, hogy Sóstó vagy Gárdony. Mert ugyan Gárdonyba írják a jobbat, de ugye az mindig elég "fos".

the crow Creative Commons License 2017.09.10 0 0 31787

Amivel próbáltam az egy sima deeptuttle boxos deszka. A foil Mantafoils hibrid Freeride (nálunk kapható illetve rendelhető). Tényleg a legjobb hasonlat az érzésre a repülő szőnyeg, azzal a kitétellel, hogy az óvatlan mozdulatok hatására meglepően nagyot lehet zakózni. Igazi adrenalinbomba, legalábbis ennyire nem paráztam szörfön már évek óta sehol. Amire rájöttem, hogy nem szabad erőltetni az azonnali emelkedést, jobb ha az a rész stabil amikor már épp hogy éri a deszka alja a vizet. Innen két pumpálás és olyan érzés mint amikor felszáll a repülő. Amikor meg fent vagyok akkor csak óvatosan kis mozdulatokkal, tényleg vigyázzállásban kell menni, nekem ilyenkor előrébb kell terhelni, az állás a jégszörfre is hasonlít. És még egy izgalmas rész a lassulás, azaz a vízre érés, mert eléggé megfog. Holló

Előzmény: Blind Rider (31785)
minerel Creative Commons License 2017.09.10 0 0 31786

OFF.

 

Most a kínai kite vb-n mindenki folilossal tolja :-)

Tegnap Zamárdinál egy kisvitorlással repült valaki.

ON.

Előzmény: Blind Rider (31785)
Blind Rider Creative Commons License 2017.09.09 0 0 31785

Én egyelőre csak kite-al hydrofoilozok, eddig 4-5 normális session van mögöttem (tehát eggyel vagyok kb. előrébb a full kezdőnél :), és elég rögös a kezdés - gondolom windsurffel se könnyebb :). A terhelést nagyon szokni kell, teljesen fölötte kell maradni, első lábat terhelni, nem szabad hátradőlni, hátsó lábat / sarkat terhelni, mert kiugrik alólad. Nagyon cifra esések voltak az első 1-2 alkalommal, most már azért egész hosszú meneteim vannak. 

 

Nekem az érzés elképesztően tetszik. Külső szemlélőként unalmasnak tűnhet vigyázállásban lebegve szeletelni, de ahogy elhagyod a vízfelszínt és tök csendben repülsz, mint egy varázsszőnyegen, és nagyon finom súlypontáthelyezésekkel variálod a repülés magasságát, az állati. Az esés persze fáj, 1 méteres mast + testmagasságról csapódik a fejed a vízbe - nekem ez 3 méter :D, de tanuláshoz a bukó + mentőmellény úgyis erősen ajánlott. 

 

Milyen deszkával mész? Deeptuttle a finbox? Én kipróbálnám mindenképp, ha valamikor össze tudjuk hozni, mert a windfoilozás is nagyon érdekel.

 

A legjobb az egészben, hogy pl. kiteal kb. 6-7 csomós széltől lehet menni, ha jó a technikád. Az 10-12 km/h szél!! Ez a legzseniálisabb az egészben, hogy nem kell bosszankodva várni a frontot meg a 20-25 csomós szelet a 4.7-el meg a wave deszkával, hanem szinte bármelyik nap tudsz menni! Aztán ha jön a hidegfront, elő a kiscuccal meg a normál deszkával, de addig sem unatkozik az ember.  

Előzmény: the crow (31783)
Camberjack Creative Commons License 2017.09.09 0 0 31784

 

Rákosi életképek

Előzmény: the crow (31783)
the crow Creative Commons License 2017.09.09 0 0 31783

Ma megvolt a hyrofoil proba. A szel hatareset volt, 6.3-mal mentem, 7.5-8.0val lehetett neha siklani. A 2-3 ora alatt sokszor "felszalltam", de ez meg nem stabil siklas. Sok volt a slajder, es ijeszto a magassag is. Trapezt nem mertem akasztani. Ha valaki tesztelni szeretne, csak szoljon. Hollo

Roland MB Creative Commons License 2017.09.08 0 0 31782

A beillesztés előbb lemaradt...

 

Akit bővebb információ érdekel a Deltákkal vagy akár a szlalom szkegekkel kapcsolatban, vagy akár kedvezményesen szeretne rendelni, az írjon nyugottan. Mivel sokat vásárolok, így kapok kedvezményt, amit meg tudok osztani másokkal is:)

Előzmény: Roland MB (31781)
Roland MB Creative Commons License 2017.09.08 0 0 31781

Kedves vau1111 és VargaÁki75,

 

mellékelem a hétvégi száguldás szkegjének a képét.

24-es Mauiultrafins Delta XT prototípus (egyelőre, de valószínűleg ez lesz a végső shape is).

 

A szél még fújhatott volna erősebben is, de így is 7-8-as vitorlával 56kmh feletti csúcsot tudtam menni sima vizen, illetve benn a hullámokan 53kmh felett (6.4-es vitorlával, mivel azt hittem majd fújni fog a szél, de nem). Ausztráliában 70kmh  felett mentek a 20 cm-es változatával durván növényes körülmények között.

 

A MUF honlapján még nem található meg, mivel csak Ausztráliában tesztelik, Európában csak pár darab került, egyik első nálam van, mit múlt pénteken hozott a postás:)

 

Delta szkegeket egyébként már a megjelenésük óta használok (5+ éve) slalom és speed változatban is. Összehasonlítva egy freeride szkeggel nem nagyon vesz észre a vizen különbséget az ember, csak annyit, hogy nem akad le kis vízben, és ha homokpadra is fut, akkor sem hírtelen ránt, hanem szépen átmegy, mint kés a puha meleg vajon.

 

Mivel korábban futottam homokpadra nagyobb sebességgel, melynek akkor egy NP X9-es bum látta kárát (mindkét oldala egyszerre tört el a trapézkötél környékén), így azóta csak óvatosan.

 

Növényes terepen szintén előnyös, mivel egyszerűen lecsúszik róla a sok gaz.

 

Durva slalom szkeghez képest kicsit lassabb, és jobban kell figyelni a hátsó láb terhelésére, valamint valamennyít veszít az ember a gyorsulásból, és a upwind képességből is, de durva slalom szkeget 10 perc behúzni és egy másik 10 perc szenvedés kihúzni most alacsony vízállás mellett Sóstón.

 

Egyébként 60 felletti 10mp-ket ezekkel a szkegekkel tudtam eddig menni Sóstón (NP RSR EVO9 7.8, illetve EVO 8 6,4-vel, illetve iSonic107-es deszkával):

MUF SPC 34-es https://www.mauiultrafins.shop/Slalom-Pro-Carbon_1

MUF SRC 32-es és 36-os https://www.mauiultrafins.shop/Slalom-Race-Carbon_1

 

6.4-es vitorla és 74 literes Manta:

MUF Delta Speed 18 https://www.mauiultrafins.shop/Delta-Speed_1

 

70kmh felett 6.4-es vitorla, 74literes Manta

MUF Speed 2.0 https://www.mauiultrafins.shop/Speed-02_1

 

Mahalo, Roland

Előzmény: vau1111 (31779)
Espace 3,5V6 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 31780

Akkor tiltakozzunk? Vagy csöndben figyelünk, hogy valakik lazán tulajdont szereznek a Balatonból.

Leírtam, hogy ha megépül a kikötő Sóstón a legnagyobb gond az iszaposodás lesz. Balatonlellén tapasztaltuk, hogy a kikötő közvetlen közelében 3 év alatt iszapos, büdös hordalék rakódott le. Az üzemeltető csak a kikötőt kotorja. Mi, akik a vízben, nyakig állunk minden viharban a vízben, mi tapasztaljuk, hogy a hullámok, hogy rendezik át a homokot. Ennek a szörnyűségnek a hatására, szépen megtelne a töltés után a Sóstói öböl.

De, a másik probléma, hogy -ami 100%, hogy meglépik- az a szabadstrand lezárása. Hiszen a hajókat, daruzni kell, az veszélyes üzem, ember nem lehet a közelben, a hajókat télen tárolni kell. Hová raknak 99 db hajót? A lakóparkba?

És a mi szempontunkból a lényeg...pofátlan módon lenyúlják a legjobb szörfös helyet a Balatonon! 1973-ban már megerőszakolták ezt a partszakaszt, amikor 3 km hosszban feltöltötték, 100 méter szélességben. Senkit nem értesítettek. Megjelentek az uszályok és ledobálták a köveket, utána évekig szivattyúzták az iszapot a Balatonból. A hajózási térképeken látszik, hogy 7-9 méteres gödör van a terület elött 3 km hosszan. Ennek örültem a 80-as években, mert baromi hullámok voltak itt, mindig is. 

Kérek mindenkit, hogy ne hagyjuk!

  1. Petíciót alá lehet írni, https://www.petitions24.com/tiltakozom_a_balaton_szabadifurdi_strandra_tervezett_magan_yachtk
  2. akik elszántabban tiltakoznak, egy előre kitöltött levélben, az adataik kitöltése után, e-mailben tiltakozhatnak a Siófoki jegyzőnél.

 https://docs.google.com/document/d/1t-2HPgxH6mETHVdfqFe0TljHYx-dRA4WAJrFAfjp3a8/edit

  1. Csatlakozni lehet a Facebook csoportokhoz,

https://www.facebook.com/groups/ellenzemakikotot/?multi_permalinks=115093195836350&notif_t=like&notif_id=1504795218753933

vau1111 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 31779

Ha jól tudom, Roland Sóstón delta szkeget használ, legalábbis többen ezt állítják. Személyesen nem ismerem, és nem is láttam a szkegjét közelről. Ő az, aki minden szélben szlalom cuccal vágtat a sóstói hullámok között, elképzelhetetlen sebességgel.

Előzmény: VargaÁki75 (31778)
VargaÁki75 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 31778

11 - 16 óra között voltunk vizen, a felhőviszonyok miatt tényleg nem volt túl konstans, és néha beforgott ÉK-i irányba, aztán vissza, a vízállás éa a hullámok miatt a homokpadon kívűl szoktam menni, az újraindulásoknál dolgoztam annyit a lábammal, mint egy vizipólós kapus, mire megjött a pöff, és végre kirántott. 6.2 108l, a 4.7 89 liter meg hiába várta a lilulós előrejelzés alapján várt vadulást, az nem jött meg, legalábbis du. 4 ig. Azért klassz volt.

 

Apropó vízállás, ismeritek a mauiultrasails delta szkegeket ? Van valakinek tapasztalata ? Egy kollégám mutatta az imént a neten, térdig érőben nagy vitorlával repülő kamikazénak tűnő sporttársak közüll valszleg nem egy ilyennel nyomja, a 40 cm helyett huszonpár centis szkegekkel. Ha tényleg jól viselkedik, meggondolandó kipróbálni.

Előzmény: Levcsi2000 (31777)
Levcsi2000 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 31777

Szerintem nem volt olyan rossz Fenyves. Én 6.6-al mentem, ami a 100kg-omhoz kell. tényleg voltak benne lukak, meg az irány is kissé keleties volt, de pl a postás üdülő előtt el lehetett kapni a befújást, és kb a csalogány strandig el is tudott menni az ember. Ráadásul, m ikor már mindenki kiment, kb fél 6-kor újra beerősödött.

Előzmény: Capacsali Reload (31775)
vau1111 Creative Commons License 2017.09.03 0 0 31776

Akkor kifejezetten szerencsés, hogy nem mentünk tovább Fenyvesre. Ugyancsak dél körül értünk le, Sóstóra. Kevesen voltunk, de meglepett, hogy a Hi-Surf csapat nem Fenyvesre ment. Főleg úgy, hogy a met.hu adatai alapján Máriafürdőn tombolt a szél. Kis körbetelefonálás után felhívták a figyelmemet, hogy a fenyvesi kamerát is érdemes nézni, mert néha az online széladat csalóka. 

 

Aztán ráfújt. Én 13:44-kor mentem be, 15:30-ig biztos bennt voltam, 4.8-al. Nem volt acélos, de egyenletes, jól használható szél fújt szinte tükörsima vízzel. Rudi szerint a maráson túl fújt csak normálisan. Waveride-olni nem nagyon lehetett, mert pont ott sokszor elállt a szél.

 

Aztán szép lassan elhalt a szél, néha egy-egy biztató lökéssel, de már nem jött vissza rendesen.

 

Szerintem az előrejelzések kb. hozták a minimális szintet. Guru rövidtávon amúgy is felejtős, met.hu lila/kék úgy azért gyanús volt, hogy máshova nem nagyon igért semmit (arome finomított a képen). Plusz az eső sem volt jó előjel. Biztos ami biztos alapon nálam volt a wave deszka és a 3.7 is, de persze nem kellett egyik sem. Szlalom guruk mentek pár extra órát Sóstón a mi szelünk előtt és után.

Előzmény: Capacsali Reload (31775)
Capacsali Reload Creative Commons License 2017.09.03 0 0 31775

Nahát ma kb. az egész Balatonra megvolt a király betli...

 

Fenyvesre dél körül érkeztem, akkor még fújt 5.3-ra vagy egy órát, aztán megállt. Kicsit később jött még egy pöff vadászós session, de ez inkább fárasztó volt, mint élvezetes.

 

Kérdezem én, hol volt a guru által beigért 5-7 bft vagy a met.hu wrf és arome modellje által igért lila és kék?

Valahol eltévedhetett az éterben :((

 

Legalább az eső nem esett...

Előzmény: minerel (31774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!