Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

backloop két órája Creative Commons License 29159

Furcsa,hogy a sracnak 2 honap kellett,mire megszokta a Rodeot.

Sztem is fantasztikus gep.Nekem 10 perc sem kellett hozza,mar ereztem,hogy nagyon gyors,nagyon pörög,nagyon szepen lehet elemelni a vizröl.

Nem is csereltem volna le,mert ennel jobb deszka nem nagyon van a piacon.

Csak veletlenül futottam bele egy teszt erejeig a Twister 2015-ösbe...es lass csodat...amit a rodeo(2012es) tud azt 2-vel,sliding manövereknel 3-al is meg lehet szorozni.Szinte keptelenseg,de ez van.

Megtartom a twistert,de a Rodeot is.mert mindkettö csucs minöseg.

Furdulokra nem nagyon alkalmasak,viszont a kockas minta nekem kimondottan tetszett,tetszik.Amugy a  te deszkad nem sarga,hanem arany :)

Ez onnan jött,hogy Broekhoven vilagkupas elsö helyezeseert kapot elöször egy ilyen "arany" hajot.Csak penzt adtak neki egyre kevesebbet,ezert ment el Polakovhoz.

Sztem nem banta meg,sokkal komolyabb ceg.

A tegnapi nap volt a legjobb.Kifujt kenyelmes 5-6 bft,nekem(84) 4.6-al tökeletes volt.

A viz teli hangulatot arasztott :)...es most egy darabig csak az emlekek maradnak.

Előzmény: tsipet (29157)
Riki610 10 órája Creative Commons License 29158

"Camber számomra a magyar loop király..."

Fenyo tenleg ujra enekelhetne

O a loop kiraly 

https://www.youtube.com/watch?v=NX9tko_5TQQ

tsipet 19 órája Creative Commons License 29157

Néha azon gondolkodtam tegnap, hogy csak már csak pár ember hiányzik egy freestyle magyar bajnoksághoz. Meg egy vízálló kamera.

 

Az egyik Rodeo az enyém volt, sárga, 102 literes (mérés szerint 103), 2013-as.

Annyit tudok elmondani róla amennyit, aznap mentem vele, ugyanis az volt az ismerkedési est délután.

Röviden: Állat.

Hosszabban: "Érzésre nagyon feelinges!" :)

Nagyonsokkal gyorsabb, mint az előző deszkáim, és sokkal stabilabb is (azaz nem rázzák szét a hullámok, (persze ha nem siklik, akkor labilisabb, mint a nagydeszkák), viszont a rövidsége miatt néha le tudja fúrni az orrát. Azt, hogy mennyivel később siklik meg, mint az etalon 108-as Chilli nemtudom, de feltételezhetően semennyivel (amennyi litert építettek a hátuljába nem is csodálkozom).

 

Ugrani ugyanúgy ugrik, mint bármi más alattam (nekem azt a szél, meg a hullám dönti el, hogy mekkorát ugrok), viszont switch stance backwindből irgalmatlan módon el tud katapultálni a levegőbe. Voltak olyan kiugrásaim, amiből már a vitorla átvételekor tudtam, hogy nem lesz semmi (sebesség se elég, nagyon lent van a vitorla, nem állok eléggé szél felé,...) de aztán valahogy mégis elrepültem belőle.

 

Annyira rövid az egész deszka, meg vastag a feneke, hogy siklómanőverekre nem nagyon tudom mennyire alkalmas. Konkrétan egy db végigsiklott jibe-ot nem tudtam összekaparni, bár lehet, hogy csak meg kell tanulni ezen is, hogy hol terheljem a deszkát.

 

A footpadek kicsik, de pont eltalálták a szükséges és elégséges mértéküket, valamint az összes papucsot dupla csavar rögzíti, kétféle opcióval (tág, meg szűk papucs), ez elég nagy jóság. Cserében, ha az első papucsok hossztengellyel bezárt szögét ennél a deszkánál stabilan 45 fok) meredekebbre szeretnéd állítani akkor házibarkács kell, valamint, ha kinyírsz egy inzertfuratot, akkor vagy lehet insertet cserélni, vagy valahol keresni egyel nagyobb átmérőjű csavart. Ilyen mindenütt duplacsavaros opció 2013-tól van (hátul már az első Rodeo is dupla insertekkel érkezett), de figyelni kell, mert nem mindegyik változatnál.

Papucsok, szkeg nélkül 6.4 kg-ot nyom a mérlegen.

 

Ennél jobb deszkám még sosem volt, nagyon kiváncsi vagyok mi lesz majd -ha egyátalán- amire azt mondom, hogy na erre lecserélném. Még az idióta kockás festést is hajlandó vagyok elnézni.

 

A benyomásokat következők függvényében kell nézni:
Előtte volt alattam tartósabban 107, meg 108 literes Chilli, 104 literes Joker. Sliding freestyle-ra alkalmatlan vagyok, csak switch kono into wasserstarot sikerül néha valahogy összekanalazni, de dolgozok a befejezésén.

80 kg vagyok, szeretem az erős szelet (lehet, hogy azért mert gyengében béna vagyok) és nem nagyon zavar ha pöffös.

 

Itt egy másik vélemény is.

http://www.boddenstyle.de/cms/index.php?id=146

 

Itt meg még van egy 2013-as 96 literes is, egész olcsón:

http://www.telstarsurf.nl/windsurf/windsurfboards/33874/f2-rodeo-air-2013

 

Előzmény: pam-pi (29156)
pam-pi 22 órája Creative Commons License 29156

Jaja... Én voltam a "csilivel". Te rodeóval voltál? Ha igen akkor sajnálom, hogy nem maradtál a végéig, mert ki akartam kérni a véleményed róla. Egy cimborám gondolkozik egy ilyen vételén kb. 70 kg és egy 90l-es a kiszemeltje. Ha mégis keverlek valakivel akkor bocs.

Szívesen megkínáltalak volna a sárgamuskotály szőlőpálinkámból, Camber is biztos emiatt ugrott dupla loop-ot:)

Előzmény: Kilmer Petty (29151)
pam-pi 22 órája Creative Commons License 29155

Először azt hittem, hogy ugratsz a szép spockokkal, mivel nekem is úgy rémlett, hogy csak egy pár elb@..tatt láttál. Aztán Backloop is említette, hogy "megdicsértél" ekkor meg arra gondoltam, hogy biztos pont azt láttad, amikor éppen beálltam egy spock 540-et. ( Ami tényleg szép lehetett, mert totál lendületből végig pörgött volt nem az utolsó 180 csak úgy rányomva) Ezek szerint mégsem vagyok egy teljesen reménytelen eset, így küzdök tovább:)

Előzmény: vau1111 (29149)
pam-pi 22 órája Creative Commons License 29154

Azért a szép manőverek közül kár lenne kihagyni a shakáidat! Nagyon látványosak!

Az én spockjaimat meg kár ide sorolni! Viszont slajder flakái és grubby-jai atom biztosak lettek ahogy láttam. VPeti manőverei közül nekem is a burner az abszolút favorit a switch konói is nagyon tetszenek, de a burner mindent visz.

Camber számomra a magyar loop király, tőle látom a legszebb loop-pokat élőben, de a dupla loopról lemaradtam. Sikerült is neki, vagy "csak" próbálta?

 

Nekem ez volt az igazi 3 napos ünnep nem a karácsony! Ma is sikerült egy jót menni Nyéken! Ugyan itt csak 5.9 volt a menü, de ez eleinte sok volt és csak a jósolt gyengülés miatt raktam ekkorát és fél kettőkor lehelte ki lelkét.

Előzmény: backloop (29148)
slajder 23 órája Creative Commons License 29153

Olyan sötét volt egész nap mintha este lett volna, plusz gyakran esett is. Nem fotózásra való idő.

 

 

Viszont ma megint megpróbáltuk, kettőig elég jól lehetett menni 5 alatti vitorlákkal, bár a vége pöffvadászattá fajult. A nap viszont többször is kisütött.

 

vin. 1 napja Creative Commons License 29152

Fotózott valaki? Ahogy olvasom lett volna mit megörökíteni. :)

Előzmény: Kilmer Petty (29151)
Kilmer Petty 1 napja Creative Commons License 29151

Amugy a vegen mar nekem 4.0 is sok volt,Peti 3.8-al ment,evvel ugrott egy brutal magas konot is.Szep magas hullamok voltak,egyenletesek.

Hat igy emlekeztünk Giliröl."

 

majdnem ilyen cimbeli hullamok voltak akkor: (soka eljen a tiszta eszaki irany!!!!)

http://youtu.be/Xsp8DmgtjHY (internetadora optimalizalt nyitokeppel)

 

(persze a fertoi hullammeret es minoseg ugy aranylik pl. a zoldfokihoz, mint az offspring zenei fontossaga pl. a magyar supernemhez. tessek igy erteni.)

 

ezzel egyutt a nadas elott (a tuloldalon) nagyon szepen simult, ugye? :)

 

a ness rajder duplajarol en is hallani akarok!!! mondjuk akkora merettel konnyu ;)

 

bekklupptol vvolt shakka iss. fu. de a vp burner volt a legkemenyebb. tiszta brukkhoven.

 

vaunak vegre nem allt el. atok megtorve.

 

szezon masodik legjobb szele. remek tarsasag. szoval pampi volt a 2007-es csilivel+kek vyzard-dal. kar h a sotet meg a hofok (meg a folytonos (el)rohanas) nem engedelyezett egy kozos koccintast a vegen.

 

neha egyidoben annyi manover porgott mint egy pwa hiiiitben.

 

eso, hideg, felho... minden megbocsatva. kurvajo volt minden.

Előzmény: backloop (29148)
tomstone 1 napja Creative Commons License 29150

Apropó Laci: lehet csak nekem új, de én mostanság tudtam meg hogy a baleset előtt kevéssel fogant egy gyermeke. Aki azóta megszületett, jól van, kb 3. hónapos....

Most nem is tudom hogy :-) vagy :-( illik-e ide jobban...

vau1111 1 napja Creative Commons License 29149

Nem mondod, hogy Camber ugrott dupla loopot! Vagy akár csak hasonlót is, az elég komoly. Kár hogy nem láttam.

 

Részemről kezdetben 5.3, majd felraktam a 4.2-t, utána meg annyira sokalltam, hogy Liznjan feelingel jöttem ki a vízből, félve! Backloop szerint utána visszábbgyenült kellemesre.

 

Azt kell mondjam, az év egyik legjobb szele volt Fertőrákoson, egyenletes, stabil, erős, gyönyörű vízzel, ami freestyle-ra is tökéletes volt.

 

Én külön kiemelném Pampi spock-jait, nekem nagyon tetszettek. Abban nem vagyok biztos, hogy láttam sikereset, de annyira szép és stílusos az ugrás/slide, hogy messziről kiszúrható. Megérte a sok tanulás :)

Előzmény: backloop (29148)
backloop 1 napja Creative Commons License 29148

Nagyon szep,hogy emlekeztetek Lacirol.Mi is szörföztünk erte,csak a foto maradt el,mert Camber nem volt hajlando kijönni a vizböl az 5-ös vitorlajaval,mikor mindeki 4....valamivel ment,igy lett ö a nap legelvetemültebb harcosa.

Nalunk VPeti Beaja kepviselte a nöi nemet,komoly chophop-okkal,es szep fordulokkal.A nap szep manöverei: VPeti Burner-je,a Kilmer Brothers Kono-i....(switch),Pampi szep spockjai,Vau Eslider-e,

es Camber dupla loopja!!!

Amugy a vegen mar nekem 4.0 is sok volt,Peti 3.8-al ment,evvel ugrott egy brutal magas konot is.Szep magas hullamok voltak,egyenletesek.

Hat igy emlekeztünk Giliröl.

Előzmény: Szörfkiralylany (29147)
Szörfkiralylany 1 napja Creative Commons License 29147

Ma balzsamosat csúsztunk Fenyvesen. Sokan voltunk. A víz melegebb cuccokban kellemes volt, egyáltalán nem fáztam, csak a kezem dermedt le kicsit a végére, a kesztyűt viszont ignoráltam. A női nemet kivételesen csak egy magam képviseltem, valószínűleg utoljára tudtam csúszni az évben. Ha jönne valami déli, mint pl. tavaly nov. 2-án, az még lehet vállalható lenne.

 

Megemlékeztünk Giliről, szörföztünk az emlékére.

 

A csipetcsapat, baráti mag:

 

 

Előzmény: backloop (29146)
backloop 2 napja Creative Commons License 29146

"vastagruha, mellény, TÁRS!"

...lengöteke,fotel,harsfatea...erröl ez jut eszembe,bocs.

 

Mas:

Rakoson emlekezünk es szörfözünk Gili Laci emlekere...

Előzmény: tomstone (29140)
slajder 2 napja Creative Commons License 29145

Rákosig kell mert Kéktó északiban kuka, oda úgy tűnik meg is jön kora délután.

Előzmény: vau1111 (29144)
vau1111 2 napja Creative Commons License 29144

Ja, Gárdony brutál stabil volt... Az 5.3-at nagon hamar cseréltem kisebbre, mert a befújásokban sok volt (freeride-ra még ok, de ugribugrira túl poweres), az alapban meg amúgy is álldigáltam. 4.2-vel annyival lett jobb, hogy a befújásokban nem sokalltam el. De rángatott kegyetlenül, az a tipikus őszi/tavaszi 2m-es csíkos izé fújt. Legalább fárasztó... Nem is értem miért nem jöttem ki lila fejjel hamar.

 

Aztán valamikor a du. folyamán egyszercsak rádurrant, de nagyon. Először a vitorla lapult ki, majd bementem a wave deszkával, merthogy érezhetően elég volt. És ekkor TÉNYLEG stabilan fújt, hirtelen kisimultak ráncaim, élvezkedtem, bár inkább "freesurf" volt (ez elképzelésem szerint valami freeride és ugribugri kombináció, a Velencei tavon wave-elésnek nem nevezhetném). Aztán szép lassan visszaállt a korábbi rend. 

 

A gárdonyi mérő adatai gondolom a pöffösség miatt nem mérvadóak. Az 50 körüli alap volt kb. 20-25, a befújások kb. 50, és amikor rádurrant, érzésem szerint olyan 70-es max. befújások lehettek, mivel a 4.2 középszélre trimmelve bírható volt.

 

Víz még meleg (majd az éjszaka megteszi áldásos hűtését), a levegő teljesen ok.

 

Holnap azt hiszem a Kisalföldig el kell menni a szélért, délutánra. Majd kiderül.

Előzmény: the crow (29141)
slajder 2 napja Creative Commons License 29143

Nálunk még az ereje is kevés volt.

Előzmény: fpessoa (29142)
fpessoa 2 napja Creative Commons License 29142

lellén fél5-től 6ig rángatós-pöffös, nyugatias, 70-es befújásokkal

the crow 2 napja Creative Commons License 29141

A stabiltól igen messze volt. Holló

Előzmény: Laciferi (29139)
tomstone 2 napja Creative Commons License 29140

Holnap lesz Lacink 1 éves évfordulója :-( Nagyon vigyázzatok: vastagruha, mellény, TÁRS!

(kérdezte valaki, engem is érdekelne hogy van-e eredménye a vizsgálatnak)

T

Laciferi 2 napja Creative Commons License 29139

Neten néztem a szelet.. :(

 

Velencei tünt a legstabilabbnak..

 

slajder 4 napja Creative Commons License 29138

Inkább a jó fényviszonyok inspiráltak. Bár azért már látszik, hogy alacsonyan jár a nap, nem lehetett levenni a záridőt rendesen (1/2000 alá) csak közelre fotózva.

Előzmény: backloop (29137)
backloop 4 napja Creative Commons License 29137

Fotomüvesz arteriak ? Nagyon köszönöm a kepet.

Vau inspiralt egy picit :),vagy nem?

Előzmény: slajder (29135)
pam-pi 5 napja Creative Commons License 29136

Az a baj, hogy esőt is ír sajnos elég sokat:( Talán a Kék-tó az ahova a legkevesebbet jósolják.

 

Előzmény: vau1111 (29132)
slajder 5 napja Creative Commons License 29135

Keserves volt a mai nap, nem bírt rendesen fújni. de legalább meleg volt (még)

Dtomi_84 6 napja Creative Commons License 29134

Mostanában elég jól bejött neki

Dtomi_84 6 napja Creative Commons License 29133

Tényleg jót ír jövő hétre ;) így október végére talán lesz tényleg egy erős szeles napunk

vau1111 okt. 18. Creative Commons License 29132

Ha a jövő hétre tényleg bejön a hideg, ünnepelünk. Mondjuk még bőven a mézesmadzag határon van, de eddig egész stabilan felrakta-levette-felrakta, és ugyan oda rakta vissza. Ebből lehet valami. Remélem.

pam-pi okt. 18. Creative Commons License 29131

Én egy 7mm-es Cressit használok ha nagyon hideg van alá veszek egy 1mm-es kapucni mellényt, de én is gondolkozok szárazruhában. Szerintem a szárazruha óriási előnye átöltözésnél (is) van.

 

Mit értesz zacskós feelingen? Nem szellőzik a test, vagy hideg, esetleg kényelmetlen?

Előzmény: Laciferi (29127)
keleti_szel okt. 18. Creative Commons License 29130
Előzmény: Laciferi (29128)