Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

qrzor 6 órája Creative Commons License 28924

Előzmény: backloop (28923)
backloop 7 órája Creative Commons License 28923

...jol van....volt kettö uglybetti is :)...a többiben nem hazudtam :)

Előzmény: Kirali12 (28922)
Kirali12 9 órája Creative Commons License 28922

jólkinéző német nudista túrista?

Backloop ...  fakeltél volna inkább mittudoménmiatouronmostalegdurvábbmanővert! :)

bár a karibi vízszíneknél sose lehet tudni, azt se hitte el az elején senki! :)

Előzmény: backloop (28921)
backloop 12 órája Creative Commons License 28921

....latom feleseged nem forumozik :)

Mondom,annyira el voltam foglalva a szellel es a manöverekkel,hogy csak egy beszelgetesre alltam meg....közben magam ele tatrtottam a vitorlat :)))

...apam,es jol is neztek ki...

Előzmény: pam-pi (28918)
backloop 12 órája Creative Commons License 28920

...nagyon kalandoztak a szemeim...ide-oda....persze mersekelten....közös fotora nem is gondoltam,en hülye :(

...mennyivel többet nyomna latba,mint egy spock :)

Az a szomoru,hogy sztem ilyen megegyszer nem lesz.

Előzmény: qrzor (28917)
keleti_szel 18 órája Creative Commons License 28919

Hozzánk is jöhettek volna, sajna a szelünk nem volt totálmetál, csak néha sikerült megsiklani, de jó volt.

4 fővel Levelek beindult, ebben nincsenek benne a csajok.

De egyébként , amíg nem látunk képet a csajszikról nem hisszük el :-)

 

 

pam-pi 1 napja Creative Commons License 28918

És nem küldted el őket hozzánk??? Szél tekintetében úgyis hátrányos helyzetűek vagyunk, ránk férne egy kis kárpótlás:) Tegnap hosszú-hosszú idő után végre lehetett menni délután, de ehhez is 6.9 kellett.

 

Esetleg ha legközelebb megyek hozzátok éjszakára az autómban is szívesen vendégül látnék egy párat, -de csak annyit amennyien beférnek a kocsiba- és csak is kizárólag a hőmérséklet emelésének a céljából, elvégre már elég hidegek az éjszakák:) 

Előzmény: backloop (28916)
qrzor 1 napja Creative Commons License 28917

Az a minimum, hogy megkéred, hogy szelfizzenek veled együtt és posztolják ide. Így csak a képzeletünkre vagyunk hagyatkozva, és abba Te nem férsz bele a lányok mellé :-)))

 

 

Előzmény: backloop (28916)
backloop 1 napja Creative Commons License 28916

:)...."fürdőruha már beizzítva" es hasonloak....es meg rudtancol is :)))..helyes csaj ez a Barbara.

Vasarnap egy kisebb berlini lanycsapat(nudista) lepte el Bluelaket.(volt teritett betli es "nyuzott" macska is :)))

Elkepesztö hangulatot csinaltak :) (imcs felment bennem 17röl 29re).. meztelenül ugraltak es minden trükkre eljeneztek,termeszetesen nemetül :)

Annak idejen,mikor meg BlindRider es Gili Laci elöször lejöttek hozzank,kertek a füszoknyas lanyokat...ha kesve is,de megertük...eljöttek,csak szoknya nelkül.A fotosunk,Camber sajnos  Tatan nyomult.

Tegnap guru eltalalta:10töl 13-ig 5.2-re gazdagon,utana 3ig 4.6al.Jobb volt,mint vas. szelre ertem :)

Előzmény: qrzor (28902)
Kirali12 1 napja Creative Commons License 28915

utalom, hogy ilyenkor sose erek ra!

 

Előzmény: Capacsali (28910)
adam526 1 napja Creative Commons License 28914

Tegnap Sóstó este 7-ig szopás, utána negyed 9-ig 5.8 + 90 L tökéletes, végig siklásban. Megérte ott lenni :D

Vex72 2 napja Creative Commons License 28913

Én kicsit másképp éltem meg a mai Gárdonyt.Kb 1/4 5 körül érkeztem.Teljes szélcsend, tanácstalan szörfösök (volt aki dél óta várt).Az időkép adatait nézve északabbra volt szél csak még nem ért ide.

Már szerelés közben elkezdett mozgolódni valami. Utána kb 3/4 5-től 1/4 7-ig kint a nagy tisztáson hibátlan volt 6.2-re (sajnos 1/4 7 után el kellett jönnöm).

Gyönyörű naplemente lehetett, mert az égbolt teljesen tiszta volt.

Előzmény: vau1111 (28912)
vau1111 2 napja Creative Commons License 28912

A mai gárdonyi sztori...

 

Felkéredzkedtünk a hajóra. Úgy gondoltuk, jó szél lesz, így 5.3 lett a menü. És azonnal megkerestük a hordót, lepihentünk mellette. Vagyis azt hittük, de egyszercsak bennt találtuk magunkat. Majd fél 7 körül 10 percre kiteleportáltunk, utána valahol a hordó fala körül, azaz inkább bennt, de néha kinnt.

 

Jól a kite-osok és a 7+ m2-el rendelkezők jártak. Ilyen kis szél persze nagyon stabilan tud fújni, sokat volt pont határon a szél.

Előzmény: slajder (28911)
slajder 2 napja Creative Commons License 28911

Igen, a bora egyszerre mozog a limnosi északi széllel. Ezért nem megyünk sose olyan messzire... 

 

Ma viszont fél négy után ismét jó volt Tata, kb mint vasárnap.

Capacsali 2 napja Creative Commons License 28910

This is also not something for the faint hearted...

 

Capacsali 2 napja Creative Commons License 28909

Azt hiszem ez a szél minden surfert meg fog mozgatni aprajafalván...

 

badmad 2 napja Creative Commons License 28908

Ehhez add hozzá, hogy a felszerelés gigadrága (egy mai átlagfizetéshez képest), egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy kocsival "lukrafussanak" egy szélcsendre Bp-Balaton, vagy Bp-Fertő viszonylatban. 

Az életünk is felgyorsult a kb 20évvel korábbihoz, nem mindenkinek fér bele a 3óra plusz idő a szörfözés előtt+után.

És a család is nagyon meghatározó, akik 20éve kötetlen huszonévesként (suli, egyetem mellett) elkezdték, ma már pénzkereső, családfenntartók, több gyerekkel, nem biztos, hogy belefér, hogy a hétvégét nem a családdal tölti Apu.

 

És valóban, a longboard visszavezet a korai gördeszkás élményekhez, én pont a trükkdeszkák bejövetelekor hagytam fel vele és most álltam vissza én is longboardra.

A könnyen, gyorsan sikerélményt adó sportok előnyben vannak, lásd pl. wakeboard (vagy akár a snowboard, amit lényegesen gyorsabban lehet megtanulni, mint jól síelni), pici érzékkel 1 nap alatt stabilan körbe lehet menni a pályán, nem vagy függésben az időjárástól (ok, villámlásban nem ajánlott!), sokkal kevesebb és olcsóbb a cucc, ráadásul minden pályán bérelni is lehet, alap cuccokat meg adnak ingyen is a jegy mellé. Ráadásul az egy főre jutó pályák számát nézve nagyhatalom vagyunk. És nem mellesleg nem tűnik el az ember a család szeme elől, a stégek közelében lehet strandolni, napozni, ráadásul nem a cudar szeles időben kell szegény életünkpárjának várakoznia ránk, vagy ücsörögni a kocsiban.

 

Ettől persze a szörf az egyik legjobb dolog az életben, nekem is meghatározó volt az életemben és csak rábeszélni tudok mindenkit, aki még nem próbálta. :)

Előzmény: vau1111 (28907)
vau1111 2 napja Creative Commons License 28907

Szerintem az alapokhoz már visszatért a szörf. A mai kezdő cuccokkal gyerekjáték megtanulni a szörfözés alapjait. A régi hosszú deszkák stabilitása sehol nem volt a maiakhoz képest. Viszont a windsurf továbbra is nagyon macerás és eszközigényes, minden alkalommal bepakolni a kocsiba, utazás, kipakolás, szerelés, becipelés, (élvezkedés), majd kicipelés, szétszedés, kocsiba visszapakolás, hazautazás, otthon kipakolás, esetleg szárítás. És még ott van a szélfüggés is. Zárójelbe tettem a felsorolásban a valós szörfözést. A ma emberének ez nagyon macerás, szívesebben választ valami instant sportot.

 

Ha most belegondolok az időigénybe, otthon kb. negyed óra bepakolás (autó a kertben áll, tehát nem kell emeletről cipelni, stb.), este ugyanennyi kipakolás, a parton az össze-és szétszerelés megint negyed óra alkalmanként, ez az utazást nem számolva is 1 teljes óra ökörködés a napból. Ha még az utazást is hozzárakom, egy szörfös nap kb. 3 óra elmegy az előkészületekre és utólagos dolgokra. Nem hangzik túl jól. És akkor ha három órát fúj is a szél, örülhetünk.

 

Persze ez a sok macera hozzá is rak az élményhez, a szörfözést megélni nem csak annyiból áll, hogy kiszolgálnak, hú de fun érzés, majd két nap után megunom. Beletartozik a várakozás, vágyakozás, ami a felfokozott izgalom miatt jóval erősebb élményeket tud adni. Ide persze csak a kitartóbbak jutnak el, ami szerintem nem is baj, van egy erős beépített szűrő a rendszerben.

 

Egy picit visszatérve a Surfcore-hoz, tényleg minden rosszindulat nélküli megjegyzésként, az öcsémmel már egy ideje nézzük, hogy szinte a leszivatósabb helyen vannak. Az előttük levő vízfelület már ok., ott nagyjából kisimul a víz. Tőlük pár méterre az óvoda felé katasztrofális lötyögés kezdődik. Sokszor látom a szegény tanulókat lögybölődni abban a rettenetben, minden elismerésem a kitartásukért. Az is igaz, aki ilyen körülmények között megtanul, annak nem sok helyen lesz problémája idegen vizeken.

 

(a hülye index meg mostanában nem engedi a hozzászólást firefox alól... Fejlesztők, ébresztő!)

 

Előzmény: Laciferi (28906)
Laciferi 2 napja Creative Commons License 28906

Szerintem mindig jó, ha benne vagy(unk) médiába... Az 'utánpótlás'-ról pedig nekem az a véleményem, hogy manapság egy olyan sport, amit évekig kell gyakorolni, míg élvezeti szintre jutsz, nem fognak a fiatalok megszeretni... Mi akkor kezdtünk szörfözni, amikor minden 3. balatoni nyaralóban volt szörf, és tömegek csinálták. Közülük választódott ki a mai 'csapat'. 

Pont tegnap merengtem az egyik sportáruházban, hogy 'lám lám, a longboard visszatért a gördeszkák közé', pedig anno mekkora sztori volt, hogy lehet ugrani a modern deszkákkal, meg lecsuszni a korláton, meg félcsövezni, persze csak sok éves szopás árán... (ugye akkor a vissza a jövőbe c. film miatt pl. a mi osztályunk fiainak fele gördeszkázott, és csak 1-2 ember jutott el egy flip-ig..  Vajon a szörfnek is ez az egyetlen jövője, hogy full visszatér a gyökereihez, a két nap alatt megtanulható 'longboard' okhoz?

Meglátjuk...

 

 

Előzmény: Kirali12 (28905)
Kirali12 2 napja Creative Commons License 28905

Vegulis a surfsulisok es a surfboltosok orulhetnek az ilyen ingyenreklamnak! :)

 

Viccet felreteve, persze nyilvan nem latja meg a nehezsegeket, meg, hogy meddig lehet eljutni a dologban.

Viszont valahol el kell kezdeni. Ha pedig megprobalta es sikerelmenye volt akkor probalkozni fog ujra.

Ezzel szemben, ha vesz valami kulfoldrol lomizott osregi kacatot, es sajat fejjel nekiall akkor nem nagyon fog probalkozni kesobb.

Utanpotlasunk (nem az RSX es egyeb okorsegekre gondolok) pedig eleg vekony. Erdemes csak kicsit korulnezni a hazai spotokon atlageletkor tekinteteben. Ellentetben mondjuk a nemet spotokkal.

Előzmény: the crow (28903)
badmad 2 napja Creative Commons License 28904

Pár hete hasonló, "színvonalas" írás borzolta a wakeboardosok népes táborát, mikor vmi netes "életstílusmagazin" nagypofával világgá kürtölte a Top5 hazai pályát.

Persze, kellenek az ilyen cikkek, egyrészt reklám az adott szörfös bázisnak, másrészt a köznép úgysem olvas szakirodalmat, az ilyen bulvárcikkeken keresztül el lehet érni szélesebb közönséget is. És nyilván, minél többen olvassák, annál több civilben mozdulhat meg a vezérhangya a szörf irányába. :)

Persze, aki meg "bennfentes", az nagy röhögések közepette olvassa az ilyen cikkeket, de ez komolyabb magazin hiányában így lesz a világ végéig kishazánkban.

Előzmény: qrzor (28902)
the crow 2 napja Creative Commons License 28903

Attól, hogy a cikk kicsit reklámízű, még el kell fogadni, hogy ma a hasonló írások uralják a netet (gondolok itt az autó és étteremtesztekre). És ha csak 1-2 hasonló fiatal bekapcsolódik a sportba, már örülhetünk. Holló

Előzmény: qrzor (28902)
qrzor 2 napja Creative Commons License 28902

Anyáááám !

 

 

Windsurf: tanulja meg uralni az elemeket

Vendégszerzőnk megtalálta a kedvenc vízi sportját. Arra azért készüljön fel, hogy másnapra lesz izomláza bőven. Tovább »

forrás: divany.hu

 

 

VargaÁki75 3 napja Creative Commons License 28901

A vasárnap Fenyvesen végül remekül sikerült. Reggel szlovén sporttársakkal telt meg a part, közepes cuccal néha jó volt, de nagyon pöffös. Irigykedve néztem a telón a sóstói lökéseket (45-50 km/h)... bár az alapszél ott is sokkal lejjebb lehetett, tehát eléggé ingadozó volt arra is. Aztán d.u. egy körül pihi, gyros, kiterülés, az eget és a vizet nézve azért halovány reménnyel, hogy nyugatabbra húzódik a szeles rész széle, aztán 14 után nagy cucc összerakás, az nemsokára sok lett, és kb. 3-tól talán 6 - 1/2 7 - ig tudtam menni orbitálisan jót 108l + 6,2-vel (90kg körül vagyok, másoknak elfért volna jóval kisebb is). Szép kifújt lett, (ahogy néztem utólag 5 bft teteje, súrolva a 6 bft alját) bombajó hullámokkal a szörfsulitól Mária felé, jó hosszú hullámvölgyekkel, pont jó felöl jöttek sorjában, szépen ki lehetett nézni nyugat felé a legjobbakat, szemberongyolni, és nagyokat ugrani, visszafelé meg rá rásiklani a hullámok tetejére. Eszméletlen finom 3 óra volt, nálam a napsütés, a még jó vízhő, a közepes szél, de főleg a bombajó gyönyörű hullámok miatt idei top3-ban volt feelingre. A következő remélem végre megint kiscuccos 6-7 bft. szél lesz, hasonló hullámokkal...

Előzmény: vau1111 (28893)
Camberjack 4 napja Creative Commons License 28900

 

Tata, sok szörfös, remek szél vasárnap...

villi0 4 napja Creative Commons License 28899

tegnap podersdorf a windguru előrejelzése szerint működött. szikrázó napsütésben 11-től 16-ig 6.0+116 litert választottam. sokszor mehettem volna 5.0+89 l-el is de így kifeszítve folyamatosan lehetett csúszni. a közel 100 fős mezőny 4.7-5.5 m2 között repült súly és liter függvényében. még ilyet kérek sokat... sokat... 

Gerpeti 4 napja Creative Commons License 28898

Azért nekik is megállt időnként, voltak akkora lukak amin ők sem tudtak átsiklani.

Továbbá a másik véglet, láttam esetet amikor percekig rendesen fújt, Agárdon a nádashoz érve fordulás helyett megállt, vízre tette a vitorlát és leült a deszkára pihenni.

Pedig tudom adott felszereléssel nagyobb szélben is simán megy.

Gondolom megvolt az oka amiért több órás szörfözés után épp akkor választotta a pihenést.

Előzmény: Laciferi (28897)
Laciferi 4 napja Creative Commons License 28897

Szlalomosok tudták, nekem ugy tünt...

 

Előzmény: vau1111 (28893)
pdicdiver 4 napja Creative Commons License 28896

3-6ig 6féllel mentem, a nyílt vizen jókat lehetett siklani (egyszer éreztem kicsit soknak, semmi egészséges halálfélelem csak figyelni kellett a hullámokra, hogy ne repüljek el valamelyikről ...) az "óvoda" belső végén viszont jókat lehetett fordulni a tükör vízen ha nem fogyott el pont akkor a pöff. Nagyon élveztem  a tegnapi csúszást, ráadásul sokkal többet siklottam mint nem így még el sem fáradtam.

Előzmény: vau1111 (28893)
slajder 4 napja Creative Commons License 28895

Tata jó volt (kivételesen), 5.5 majd 4.7 ment egész nap, verőfényes időben.