Keresés

Részletes keresés

emeletes Creative Commons License 5 órája 0 0 52280

Felejtsétek el a Xanaxot, a Frontint és társait. Helyette írassatok fel Grandaxint! Itt lehet róla olvasni: http://www.stresszdoktor.hu/blog/Tofizopam-Grandaxin.html

 

Én már szedem, reggel egy szemet veszek be, és egész jól érzem magam tőle. Kicsit drága, mert 20 szem kb. 1000 Ft-ba kerül, és nem minden pszichiáter hajlandó felírni. /már miért ne hülyítenék meg a népet!/ Ez agyógyszer nem okoz függőséget, bármennyi ideig lehet szedni, ráadásul Magyarországon nem is nagyon ismerik, pedig magyar orvosok dolgozták ki még a 70-es években. Külföldön jobban ismerik, itthon pedig a gyógyszerészek néha összekeverik az Andaxinnal. Írja is a doktor úr, hogy szerencsétlen a névválasztás, helyette inkább a Notox néven kellett volna bevezetni a gyógyszert. Ajánlom a fent megadott címen leírtakat figyelmesen elolvasni!

bandolesa Creative Commons License 1 napja 0 0 52279

légzéskimaradásom van alvás közben-ezt majd műszerrel bemérik a Klinikán alvás közben.

Előzmény: Peter2015 (52278)
Peter2015 Creative Commons License 1 napja 0 1 52278

Szerencsére a gyógyszert sikerült minimálisra csökkentenem, egyedül a szívem miatt kell szedni a bétablockoló/ritmusszabályzót, ez talán nem nyírja annyira a gyomrot.

Ráadásul most jobban is lettem, mert rájöttem hogy a sav okoz nagy problémét, de egy sima renie segített sokat, szóval talán nincs nagy para.

 

Most már csak azt kéne hogy ne ébredjek éjjel 2-kor pánikrohamra és át tudjam aludni az éjszakát.

 

Igazából azon agyalok, hogy lehet légzéskimaradásom van alvás közben, emiatt megborul az oxigénegyensúly és ettől kapcsol pánik módra a szervezet?

Lehet elmegyek mégis alvásklinikára...

Előzmény: bandolesa (52276)
Ariel_500 Creative Commons License 3 napja 0 0 52277

Jó'stét!

Ma a tv-ben elcsíptem egy adást. dr.Bányai Éva beszélt a hipnózisrol

Google azonnal kidob róla mindent. Kár hogy csak egy mondat erejég foglalkozott a pszichoszomatikus betegséggel, de az is sikeresen gyógyitható megfelelő hipnózissal

Ő saját segitséggel kimászott a daganatos betegségböl, pontosabban az önhipnózis abban segitette hogy a kemo mellékhatáésai erősen csökkentek és igy végig tudta vinni a terápiát

Az onkológiai intézetben is segíti a daganatos betegeket

 

Én már biztos nem, de valaki kipróbálhatná.

 

Engem egyszer próbált hipnotizálni egy pszichiáter, siikertelenül, merthogy ellenálltam

Én nem úgy gondolom, de mindegy is már

bandolesa Creative Commons License 3 napja 0 0 52276

nekem ott is nagyon nem stimmel valami, mert szinte állandóan érzek valamit a gyomrom tájékán. Étvágyam az mondjuk tökéletes.

 

Én is voltam így, voltál gyomor tükrözésen, megnézték?  Sajnos a sok gyógyszer sem jó a gyomor hártyának.

Előzmény: Peter2015 (52271)
jessicajean Creative Commons License 3 napja 0 0 52275

Elmentem valamerre a párommal és megint nagyon rajtam van a derealizáció, de avval nyugtatom magam, hogy el fog múlni...

jessicajean Creative Commons License 3 napja 0 0 52274

Köszi. :)

Muszáj komolyan venni és bízni benne, rájöttem, hogy úgy jobban meg fogja hozni a hatását.

Megpróbálok változtatni az életemen is, pl. átmegyek másik iskolába, mert ezt nem bírom. 

Rajtam van még mindig a derealizáció, de megpróbálok bízni benne, hogy igenis el fog múlni. Hiszen itt is sokan írtátok, hogy elmúlt. 

Csinálom az autogén relaxációt is és kerestem másik dokit. 

Muszáj pozitív dolgokra gondolni még ha rossz is, mert csak úgy lehet jobb!

Előzmény: Peter2015 (52270)
AirTiger Creative Commons License 3 napja 0 0 52273

30 év tapasztalatát,többszáz beteg ,és vagy 10 orvos véleményét sűritik össze azok,amiket ide írok,annyira hülyeség csak nem lehet.

Előzmény: AirTiger (52272)
AirTiger Creative Commons License 3 napja 0 0 52272

Na,akkor kijózanodva:)

 A gyógyszerek közt is van különbség,az orvosok sokszor vagy teljesen figyelmen kívül hagyják ezt,vagy tesznek rá,sok a rossz felírás,illetve az escitalopram automatikus felírása elsőnek.

Holott,például annak van szív érintettsége,qt megnyúlás, és sokan amúgy is rosszul tolerálják.

A másik a mirtazapin,amit "szeretnek" irkálni,az gyakorlatilag egy antiallergiás,antihisztamin altató,mint a pipolphen,az sem idevaló, azéletbe nem gyógyul meg tőle senki. Akkor már az analógja,a mianserin ,de azt meg kontrásnak tartják valamiért a legtöbb orvos,pedig az legalább jól altat tényleg,ezzel párhuzamosan jól is szedál.

Amiket én írok(ugye szertralin,fluoxetin,fluvoxamin,paroxetin) pont abban különbözik,hogy nincs szivre hatásuk,nem bántják a májat,de a szorongást,félelmet erősen,és kifejezetten csökkentik. Ideveszem még az anafranilt(clomipramin) ami a több mellékhatás mellett is nagyon hatásos a félelemre,az ugye a golden standard itt a dilibogyók közt,nyilván nem véletlenül.Még a venlafaxin ami magára a pánikra nagyon hatásos,de az is vérnyomást emel,mániát indukálhat,meg izzad tőle a legtöbb beteg mint a ló, a vegetativ idegrendszer nem kivánt stimulálása okán.

Az orbáncfű nem rossz,ha emlékszel,én ajánlottam:) De komoly,rossz állapotokban,mikor az ember nem tud kimenni az utcára,kevés.,plusz enziminduktor,minden gyógyszert kiürit kb,kis tulzással.

 

 

Előzmény: Caran78 (52267)
Peter2015 Creative Commons License 3 napja 0 0 52271

Újra itt vagyok még ma éjszaka, ilyen még nem történt velem, ennyire durva talán sosem volt.És a legrosszabb hogy a frontin sem használt kb. semmit, pont ettől tartok hogy egyre több fog kelleni és az sem lesz hatásos...

 

Szóval ez a gyomorideg ez már nagyon durva és mellé ilyen fulladás jellegű érzés, egyszerűen borzasztó. Ugyanakkor álmos is lennék de valami nem hagyja a szervezetet lenyugodni,  iszonyú feszült érzésem van.

 

Ami kicsit segít ha kényszerítem magam hogy bentartsam a levegőt és lassan engedjem ki, bizonyára a pánik egyik okával áll kapcsolatban a C02/oxigén háztartás megbomlása miatt.

 

A másik amit valaki írt az SSRI kapcsán, hogy a szerotonin a gyomorban termelődik és tutti h nekem ott is nagyon nem stimmel valami, mert szinte állandóan érzek valamit a gyomrom tájékán. Étvágyam az mondjuk tökéletes, meg is van a 100+ kg, de lehet hogy a magas savszint és 7+ koleszterinszint is erősíti ezt a pánikot?

 

Kérdésem még h valaki Helexet használ e még, meg a pszichiáter nekem még azt írta fel, és Frontin helyett ezt a retard cuccot javasolta h tovább hat. Én most ott tartok hogy Frontin után beveszek még egy Helexet hátha jobb lesz. Szerintetek?

 

 

 

Peter2015 Creative Commons License 3 napja 0 0 52270

Jessica én nagyon drukkolok neked, hogy jobban legyél! Azt látom a hozzászólásaid alapján h komolyan veszed a Scippa kezelést, nekem is azt írták fel csak nem kezdtem el.  Nagyon meggyőző lenne ha azt mondanád h elmúltak a tünetek!

 

Tök érdekes amúgy h egy ismerősnek is GAD-t diagnosztizáltak de nem kapott SSRI-t. Frontint írtak fel neki, meg h gondoljon pozitív dolgokra, és járjon rendszeresen pszichiáterhez.

 

Most az ablakon kinézve szép havas tájat látok, de ez az időjárás változási front egész nap hatással volt rám és végül jött a szokásos éjjel 2-es gyomorideg rángatózás. Nagyon érdekes h volt napközben is, de elmúlt, le tudtam győzni, éjjel viszont nem bírok vele, frontin kellett, most várom a hatást...

Előzmény: jessicajean (52256)
AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52269

Itt próbálok segiteni aki most olvas nem egymásnak irkálni,legalább valami hasznos lis van a ologban:)

AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52268

nyehehe. De baszki igen. Akkor se vágod ezt a témát:) Mesélhetnék száz évig se értenéd baszki a felét selol:))

Előzmény: Caran78 (52267)
Caran78 Creative Commons License 4 napja 0 0 52267

Ebből semmi nem értek. Nem arról volt szó, hogy hagyod a szombati ivászatot ? :)

Előzmény: AirTiger (52266)
AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52266

Olvasd az ego hatalma című művet,ha van ilyen.Amúgy lófac,meg az összes doktorba,az az igaz amit mondok:)

Lehet vele izélni,persze minden ilyen hátrányosan hat a betegekre.

Előzmény: Caran78 (52265)
Caran78 Creative Commons License 4 napja 0 0 52265

Mindenki azt dicséri, ami neki bevált. A drugs.com-on (ami eléggé reprezentativnak tekinthető a rengeteg visszajelzés miatt) semmivel sem áll jobban a szertralin, mint a versenytársai. Az újabb kutatások meg éppen a escitalopramot emelik ki a többi közül, bár ebben nyilván lehet nem kevés marketing is, mindenesetre nem véletlen, hogy boldog-boldogtalannak ezt irják fel az utóbbi 1-2 évben (legalábbis Magyarországon).

 

Ha rajtam múlna, akkor mindenkinél orbáncfűvel nyitnám a kezelést (ahogyan a németek is csinálják), aztán ha nem hat, akkor jöhet a többi. És biztos vagyok benne (persze bizonyitani nem tudom :)), hogy rengeteg embernél ez működne. Rengetegnél meg nem. Igy megy ez.

Előzmény: AirTiger (52258)
AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52264

Lassan,fokozatosan kellene jobban legyél. De ha rám hallgatsz,íratsz vagy fluoxetint,vagy szertralint,és jól leszel.

Mirzaten semmit nem segít,hagyd el.

Előzmény: Bjudee (52263)
Bjudee Creative Commons License 4 napja 0 0 52263

Szerdán megyek pszichiáterhez, akkor leszek 4 hétnél összesen. Enyhülést kellene majd éreznem, vagy mint egy filmszakadás, eltűnik teljesen? Azt hiszem a Mirzatent totál feleslegesen szedem. 

Előzmény: AirTiger (52262)
AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52262

Ha használ,érezned kell kb a 3.4. héten,erre gondolok.

Előzmény: Bjudee (52261)
Bjudee Creative Commons License 4 napja 0 0 52261

Mármint az emelt dózis harmadik hetére gondolsz? Az első két hét 5mg volt, de ott még Xanax nélkül bírtam a szorongásokat, most vagyok a 10. Napon a 10mg dozisbol. 

Előzmény: AirTiger (52255)
AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52260

Rendben:))

Előzmény: sarah87 (52259)
sarah87 Creative Commons License 4 napja 0 0 52259

Én teljesen elhiszem :) Ha nem szüntette volna meg a pánikot az escitalopram, tuti azt próbáltam volna következőnek, de szerencsére bevált. Minimális mellékhatással nagyon gyorsan elvitte a rohamokat, félelmeket azoktól. Már nagyon rég nem volt pánikos rosszullétem. Egy próbát mindenképp megér a Scippa és társai, akinek nem ok, kérjen sertralint :))

Előzmény: AirTiger (52258)
AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52258

DE: a félelem gátlója az emberi szervezetben a szertralin,mint első választás alig megkérdőjelezhető. Azokhoz írom ezt,akik csak olvassák a fórumot,és ilyen problémájuk van. Tudom,majd Caran és V.né (xd) ,meg Sarah ,akiket kedvelek,mondja hogy nem biztos. De,biztos(xd).

bandolesa Creative Commons License 4 napja 0 0 52257

Ja, hát most mit tudok tenni,előtte- Venlalaxin volt-attól hétalvó lettem este 10-másnap délig. meg az izzadás,hőhullámok állandóak voltak.

Mindig fáradt voltam... ásítoztam.

 

Ez egy fokozattal gyengébb a rexetin,de nincs is annyi melléktünet.

Előzmény: Bjudee (52254)
jessicajean Creative Commons License 4 napja 0 0 52256

Szia! Nekem a múltkor 2 hét után kezdett hatni már, jobban voltam aztán elfelejtettem bevenni 4 napig aztán jól kiütött. Nem csinálok ilyet többet. Most 1 hete szedem újra emelt adaggal és már valamennyire kezd hatni.

Bízz benne, hogy hatni fog talán ez a titka.:)

Én is ebben bízok és próbálok elmenni erre arra még ha van derealizációm, mert csak úgy fog elmúlni ha leküzdöm!

Előzmény: Bjudee (52251)
AirTiger Creative Commons License 4 napja 0 0 52255

Ha az ssri használ,úgy a 3.héten kezd enyhülni a félelem, kellene lassan a leirásod alapján ,már. Xanaxot vegyél be többet szerintem,az bébiadag,semmit nemér a 0.25. Mikor valóban marhára szarul voltam orvosnőm 4(négy) milligramban határozta meg a napi max. xanax adagot,ami rosszullét esetén bevehető. Mivel mindenben igaza volt,és jól is lettem,ezt is elhiszem neki. Szóval 0.5-0.75 nyugodtan mehet,amig az antidepi nem hat.

Előzmény: Bjudee (52251)
Bjudee Creative Commons License 4 napja 0 0 52254

Szia!

Rexetin mellett szorongsz? Akkor nem túl jók a kilátások, hogy elmúlik...

Előzmény: bandolesa (52252)
bandolesa Creative Commons License 4 napja 0 0 52253

Megvan a cikk:

 

Idegsejtvédő antidepresszáns

A tianeptin (Coaxil, Servier) az első olyan antidepresszívum, amelynek markáns stressz elleni védő hatása van. Az idegsejtek újraképződésének beindításával helyreállítja a stressz hatására kialakult idegszöveti elváltozásokat, így egyes agyi régiók dendritjeinek sorvadását, a hippocampus térfogatcsökkenését, az idegsejtképződés gátlását. Hatásmechanizmusáról Füredi János professzor, az OPNI pszichiáter igazgatója és Németh Attila, a Nyírő Gyula Kórház osztályvezető főorvosa számolt be egy februári sajtótájékoztatón.

 

http://medicalonline.hu/cikk/gyogyszergyari_hirek_9

Előzmény: Bjudee (52251)
bandolesa Creative Commons License 4 napja 0 0 52252

Én rexetin szedő vagyok,nálam is reggel ébredés után kezdődik a félelem, aggódás,ami este felé csökken le.

Nem tudom mi lenne jó.

 

A Coaxil az használt,a félelmet kiűzi,de pörget,szapora pulzus, aludni nem tudtam és hasmenés volt,abba hagytam...

Előzmény: Bjudee (52251)
Bjudee Creative Commons License 4 napja 0 0 52251

Sziasztok!

 

Escitalopram szedők (Scippa stb)., mennyi idő alatt csökkentek a félelmek? 2 hétig szedtem 5mg-ot, most vagyok a 10. napon a 10mg-os adagból, de ébredés után azonnal indul a félelem, rettegés, aggódás. Nem tudok megnyugodni, rohamom nincs, de nonstop szorongok egész nap.

Egyelőre 0,25 Xanax-ot veszek be hozzá, de kezdem úgy érezni hogy nagyon kevés. Mennyi idő után lesz ezzel elviselhető a létezés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!