Keresés

Részletes keresés

Reu Creative Commons License 16 órája 0 1 61116

Kövesd azt a fokozatos csökkentést, amit eddig, de ne hagyd el hirtelen a 10 mg-ot. 

Tudom, hogy az emberek egy része hosszabb szedés után is le tud jönni, én is csináltam ilyet kétszer. De van, akinél komolyabb tünetek alakulhatnak ki, amik bizony hosszan tartanak - és ezek új tünetek, és nem az, amire a gyógyszert szedték eredetileg.

Előzmény: bandolesa (61114)
AirTiger1 Creative Commons License 16 órája 0 1 61115

Nem,néhány hét elég. A hatás múlt el 6-7 év alatt,nem a mellékhatás.

Előzmény: bandolesa (61114)
bandolesa Creative Commons License 1 napja 0 0 61114

-Ennyi idő kell a gyógyszer elhagyása után a teljes mellékhatás elmaradásának?

6-7 év alatt lassan elmúlt a hatás.-

Előzmény: AirTiger1 (61113)
AirTiger1 Creative Commons License 1 napja 0 0 61113

Az én tapasztaltom az hogy 6-7 év alatt lassan elmúlt a hatása,szóval mindegy,hogy leteszel e 10 mg-ot,de inkább ne tedd le:)

Előzmény: fsk13 (61111)
Reu Creative Commons License 2 napja 0 0 61112

Gratulálok @fsk13, ez nagy teljesítmény, a kitartásodnak lesz is eredménye!

Elnézést kérek, hogy rámutatok, pár bejegyzéssel lentebb látod a sertralin kötődését a szerotonin transzporterhez. Javaslom, ha elhagyod, akkor a maradék 10 mg gyógyszert is lassan tedd le, ne egyből - persze, tudom, hogy van, akinek sikerül, de jobban jársz. 

A legjobbakat kívánom a továbbiakban! 

Előzmény: fsk13 (61111)
fsk13 Creative Commons License 2 napja 0 0 61111

No 18. napja 10 mg sertralin, elvonasi tunet nem volt semmi.

Hangulat alvas oke, annyit eszre vettem hogy nem porgok ugy mint nagyobb dozisnal, ez nem is baj.

Airtiger ha most tartok egy kis ssri szunetet, /hianyzik a normalis libido már/, es ne adj isten visszaternek a szorongasos faszsagok . 

Hatasos lesz-e vajon ujra a sertralin ? Az eddigi tapasztalatok alapjan igen, bar hallottam olyat is hogy egy ido utan kifut egy ssri hatasa es akkor masfajtara kell valtani.

Mert ezzel is kalkulalok, a szorongasos betegsegek szeretnek visszaterni.

Bar most van par alternativa, joga szauna, hideg vizes zuhany, meditacio, wim hof legzes, kerdes vajon eleg-e.

AirTiger1 Creative Commons License 2025.07.30 0 0 61110

Ez a tianeptin(aneptinex) antidepresszáns,de én őszintén mondom,sok hatását nem veszem észre.

Még ha egyszerre veszem be a napi 3 szemet,akkor sem érzek semmit.

Előzmény: AirTiger1 (61109)
AirTiger1 Creative Commons License 2025.07.30 0 1 61109

Hátfájásra írta fel,nem ő tehet róla,hogy rákaptam,ez az én hibám. Gyakorlatilag az alkohol helyett szedtem tramadolt,persze nem egy 50mg-ost,hanem 12-t egyszerre. Az már csinál jókedvet.

Most meg szenvedhetek a leszokással. A budapesti OPAI hoz kerültem, nagyon rendesek, írnak is tramadolt,de csak indokolt esetben.

Nekem heti 2 szemmel megy a csökkentés,most napi 8 db kapszulát szedek,mellé a tianeptint,hogy ne hiányozzon az ópiát ,3x1-et.

http://www.opai-addikt.hu/

Előzmény: slagelse (61105)
Reu Creative Commons License 2025.07.27 0 1 61108

Ezen az ábrán látod a sertralin hatását a szerotonin receptoron (szerotonin receptor (SERT) telítődése százalékban adott gyógyszerdózis mellett (mg)).

50 mg sertralin a receptorok 81%-át telíti már, a 100 mg feletti dózisok arányosan sokkal kisebb további hatással bírnak. A gyógyszer abbahagyása szempontjából ez fontos -  különösen az  alacsonyabb dózisokon érezheted meg emiatt jobban a csökkentést és tapasztalhatsz elvonási tüneteket, különösen, ha már régebb óta szeded a gyógyszert. Fontos ilyenkor óvatosnak lenni.  

Forrás: The Maudsley Deprescribing Guidelines, 124.o. 2024. (magyarul: Maudsley Gyógyszerelhagyási Útmutató).  

Előzmény: slagelse (61106)
fsk13 Creative Commons License 2025.07.27 0 0 61107

200 mg az jo betyaros adag, mire szeded?

Előzmény: slagelse (61106)
slagelse Creative Commons License 2025.07.27 0 0 61106

én is a szertralinról jövök le.

200-ról kell nekem.

most 150-et szedek aztán 100-at, aztán majd orvos megmondja menjen-e lejjebb. lehet elég lesz csak az antipszichotikum

Előzmény: fsk13 (61104)
slagelse Creative Commons License 2025.07.27 0 0 61105

az jó gyógyszer, régi antidepresszáns, de ma már szerintem arra nem használják 

te ilyen jóban voltál a dokiddal, hogy állandóan felírta?

egyszer vettem be egy szem 50mg, de én nem éreztem euforikus érzést.

Előzmény: AirTiger1 (61101)
fsk13 Creative Commons License 2025.07.26 0 0 61104

Ah nem hinnem, annak jonne a tobbi "cuki" tunete.

Egyebkent mar csak 10 mg megy, szep aprankent elhagyom teszek egy probat.

Kb 3 evig ment 100 mg aztan 1 evig 50 mg 1 honapig 25 mg most az 5. napja 10 mg.

Előzmény: AirTiger1 (61103)
AirTiger1 Creative Commons License 2025.07.20 0 0 61103

Hát az életuntság nem hinném,hogy attól a kis szertralintól van,elég depressziósnak hangzik..

Előzmény: fsk13 (61102)
fsk13 Creative Commons License 2025.07.20 0 0 61102

Akkor zajlik az elet Airtiger, de nyugi mindenrol le lehet szokni, en 12 eve nem drogozok 4 eve nem iszom alkoholt, koffeint is elhagytam meg a xanaxot.

Nekem am olyan gondom van most bar mar regebb ota, de talan most jobban elojott hogy unok mindent.

Egyfajta kieges eletuntsag nem nagyon kot le semmi, nemigazan erdekel semmi, nem veszek komolyan semmit,beleszarok mindenbe.

Meg regebben beszeltuk hogy ez lehet az ssri mellekhatasa is, sertralin 25 mg megy mast mar nem szedek, de a mellekhatasokat ez a kis adag is hozza amugy..

Szerencsere tunetmentes vagyok, a fenti dolgot leszamitva, ennyi roviden nálam.

AirTiger1 Creative Commons License 2025.07.19 0 0 61101

Ide is leírom: Sajnos eljutottam az addiktológiáig a tramadollal.Kaptam egy új gyógyszert,aneptinex,ez kötődik az ópiát receptorokhoz,segíti a leszokást,és csökkentés szigorúan.

AirTiger1 Creative Commons License 2025.07.10 0 1 61100

Nekem sincs.Minden éjjel 1-2 alkalommal felébredek,de hamar visszaalszom.

Előzmény: bejja-beáta (61098)
Ádám Cser Creative Commons License 2025.07.09 0 1 61099

Nekem nincs hála Istennek, maximum annyi, hogy felkelek inni 1-2x, mert kiszáradok, néha szedek melatonint 0.5 mg ot kb tehát nagyon kis mennyiséget, ha többet szedek másnap nyomott vagyok. 

bejja-beáta Creative Commons License 2025.07.09 0 0 61098

Alvással van gondja valakinek?

Ádám Cser Creative Commons License 2025.07.08 0 0 61097

15 öt szedek “csak”.  Most 1-2 napja jobban vagyok hála Isten, remélem már marad is, lehet hogy beteg is voltam mert több mint 1hete fáj a torkom, nem tudom. Ez a hidegebb idő sokkal jobb nekem amúgy. Egyszer regebben en is próbáltam a tramadolt amúgy cseppben, eléggé kemény volt:D 

AirTiger1 Creative Commons License 2025.07.07 0 0 61096

A flesh,meg a jó közérzet  miatt.Ópiátok,mint a tramadol,kerülendők,veszélyes a függöségi potenciálja, a xanax sehol nincs ettől. Az nem jó ha nem vagy jól.30 mg scippával sem?Ha jól emlékszem annyit szedsz?

Előzmény: Ádám Cser (61094)
bejja-beáta Creative Commons License 2025.07.06 0 1 61095

Szia Ádám! Vagyogatok... Sajnos már lassan 4 éve vagyok agybajos-és még a min. gyogyót  szedem...25 mg sertralin, 25 mg Amitrex este néha 0,5 frontin..amitől nem tudok szabadulni. Tudom nem sok... de jobb lenne szermentesen. 17 kg-t hiztam 4 év alatt-kb 1 éve hogy Amitrex csökkentve lett ment le 6 kg.Kellene még 15-kg-t fogyni...de nem megy.A tulsuly megneheziti a napjaim, főleg nyáron fájnak a lábaim...Alvásom nagyon rossz-elalvás megy- átalvás nem jó-3 körül ébredek mindig...reggel bezzeg tudnék aludni...

Előzmény: Ádám Cser (61094)
Ádám Cser Creative Commons License 2025.07.06 0 0 61094

Sajnálom Tiger, hogy hogy rávetted magad? Elvonás vagy inkább a flash? Én sem vagyok a legjobban az utóbbi hónapokban sajnos, volt egy 2-3 jó hónapom télen/tavasszal de május óta elég csúnyán visszaestem, bár talán már kezdek kifele jönni belőle úgy érzem, 3 hónapig nem szedtem xanaxot, most amióta rosszul vagyok heti egyszer max 0.5 muszáj volt. Hozzátesz ehez biztos, hogy elszakadt a bokámba a szalag és otthon voltam 3 hónapig majdnem és most kezdtem 1 hete dolgozni ez is elég nagy stressz most sajnos, sőt még lehet hogy műteni is kell a bokámat szóval nem könnyű menet ez most nekem sem sajnos.Többiek hogy vagytok?

AirTiger1 Creative Commons License 2025.07.02 0 0 61093

Megbotlottam a tramadollal,16 tiszta nap után tegnap bevettem 8 db-ot,volt még,én marha.Most szenvedek,mint egy narkós,fájnak az izmaim,csontjaim,sóvárgás,van minden:(

bandolesa Creative Commons License 2025.07.02 0 1 61092

Hibás a magyar ajánlás az egyik ritka szindrómára, komoly állapotromlást is okozhat, ha alkalmazzák.-

A krónikus fáradtság szindróma becslések szerint 17–24 millió embert érint világszerte. A betegség több szervrendszert érint és krónikus, gyógymódja nincs, csak a tünetek enyhítése lehetséges különböző terápiákkal. A kialakulásáról sem tudni sokat, a szakirodalom általában vírusfertőzésekkel (például Epstein-Barr-vírus vagy SARS-CoV-2), valami okból megváltozott immunfunkciókkal, stresszhormon-változással és genetikai okokkal köti össze. A nőkben gyakoribb, és jellemzően 40–60 év körül jelenik meg, de gyerekek és fiatalok is érintettek lehetnek. Ritkán, de életveszélyes állapotot is okozhat, a Guardian korábban írt már a betegséggel összeköthető halálesetről is.

Az ME/CFS-t a legjobban úgy lehet leírni, hogy aktivitásra súlyosbodó krónikus fáradtsággal jár együtt, és ez a fáradtság nem enyhül pihenéssel, valamint legalább hat hónapig fennáll. Összekötik még fizikai vagy szellemi megerőltetés után fellépő rosszulléttel (PEM), alvás- és kognitív zavarokkal, mint a koncentrációs nehézségek vagy az emlékezetbeli problémák, valamint ortosztatikus intoleranciával, ami a felálláskor szédülést, hányingert vagy látászavart okozhat.

A krónikus fáradtság szindrómát nehéz felismerni, és még nehezebb kezelni, az elmúlt tíz évben pedig a terápiás ajánlásokban rengeteg minden változott. A brit Nemzeti Egészségügyi és Gondozási Kiválósági Intézet (NICE) például 2021-ben átírta a korábbi irányelveket, és frissítette az orvosoknak szóló ajánlásokat.

https://www.msn.com/hu-hu/egeszseg-fitnesz/betegs%C3%A9gek-%C3%A9s-%C3%A1llapotok/hib%C3%A1s-a-magyar-aj%C3%A1nl%C3%A1s-az-egyik-ritka-szindr%C3%B3m%C3%A1ra-komoly-%C3%A1llapotroml%C3%A1st-is-okozhat-ha-a

bejja-beáta Creative Commons License 2025.06.20 0 1 61091

Szia Sajnos nem jött be a melotanin. igy vagyok vele- alszom ha álmos fáradt vagyok--- mindent próbáltam- 

Előzmény: AirTiger1 (61087)
AirTiger1 Creative Commons License 2025.06.11 -1 1 61090

Lementem vele 2x1 tablettára,2 nap múlva abbahagyom ezt is.Nem könnyű..

AirTiger1 Creative Commons License 2025.06.09 -4 1 61089

Miért lenne nehezebb?Duloxetin ugyanoda hat.Károgsz itt egyfolytában:)

Előzmény: F.Rajmond (61088)
F.Rajmond Creative Commons License 2025.06.08 0 0 61088

Igen. Így azért nehezebb ha mást is szedsz. 

Úgy gondoltam csak a tramadololort szeded. 

Legalább az alkoholt sikerült abbahagyni. Az jó dolog. 

Előzmény: AirTiger1 (61087)
AirTiger1 Creative Commons License 2025.06.06 0 0 61087

Szia Bea! Az a negyed szem szerintem nem hízlal az Amitrexből,azért is fogytál 5 kg-ot. Ne erőltesd letenni,ha kell.Én fogytam vagy 10 kilót-volt honnan-95 kg vagyok így is.Persze,már nincs alkohol elég régóta,"ahelyett" szedtem fel ezt a Tramadol függőséget.Csökkentgetem,ahogy tudom.3-4 50 mg-os kell most belőle.Addiktív,veszélyes gyógyszer,határ a gyógyszer-kábítószer közt,könnyű,boldog vagy tőle az elején,aztán egyre több kell ehhez.. Az olanzapint nem szedem,csak ha nagyon rosszul vagyok,akkor veszek be egy felet az 5 mg osból.Dulsevia van 2X30 mg,az SNRI antidepi,teszi a dolgát. Munka? 16-án kezdek új helyen,idén már volt egy munkahelyem,az nem jött be.Hát így vagyok.Alváshoz esetleg melatonint nem próbálod meg?

Előzmény: bejja-beáta (61086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!