Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 3 órája 0 0 111861

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111851)
kezman46 Creative Commons License 21 órája 0 0 111860

Kösz, úgy gondoltam én is.

Előzmény: snapszmester (111859)
snapszmester Creative Commons License 21 órája 0 2 111859

Szerintem melegben kitisztul, de ha szűröd előtte be a fagyasztóba 1 napra.

Előzmény: kezman46 (111858)
kezman46 Creative Commons License 21 órája 0 0 111858

Szerintem se, opálos lett a pálesz azért kerestem az oldalad, tavalyi vegyes cefre, 150 liter, kicsit a halála előtt volt már, azért lett 10 liter 47 fokos pálinka, (higítva) kihígítottam melegébe, levittem a pincébe, tiszta volt, másnapra kicsit homályos lett, olajleválasztás meg volt, ha kiviszem meleg helyre szerinted kitisztul vagy szűrjem?

Előzmény: snapszmester (111857)
snapszmester Creative Commons License 22 órája 0 0 111857

Több mint 200-an segítség nélkül regisztráltak. Végig olvastam a vendégkönyvet, van akinek segítséggel sem ment. Szerintem Őket nem is érdekli igazán.

Előzmény: kezman46 (111856)
kezman46 Creative Commons License 22 órája 0 0 111856

Semmi gond csak kicsit értetlen voltam, másodjára nekem is sikerült, ja és kösz a szakértő segítséged.

Előzmény: snapszmester (111855)
snapszmester Creative Commons License 23 órája 0 2 111855

Tisztelt Látogatók!

A vendégkönyv első hozzászólása kellő útmutatást ad a belépéshez. Tudom hogy problémás nekem is csak másodszorra sikerült belépnem, de ez az ára annak hogy én tudjam kezelni, bővíteni, frissíteni az oldalt. Köszönöm a türelmeteket.

sm

rézműves1 Creative Commons License 24 órája 0 0 111854

Nagyot azért nem tudsz tévedni, ha a páracsövet 22-esből csinálod. Az az alsó mérete egy 80-asnak. A spirált csinálhatod 15-ösből is, mert a 22-est már nehéz szépen tekerni, hacsak nincs géped. A 15-ös lágy vörös csőnél az a jó, ahogy azt már többször is megírtam, hogy azt még különösebb macera és homoktöltés nélkül, kézzel is rátekerheted óvatosan egy 11-kilós gázpalackra, berogyás nélkül.

A hatvanas hordóba  nem fér el jól a 15-ös (gázpalackos) spirál, min 120-as kell hozzá, de az is átfolyósba. Igaz nem kell, hogy a víz állandóan menjen, de egy párszor rá kell nyitni a csapot egy főzés alatt. Ha nem akarod átfolyósra, akkor 200-220-as hordó a jó egy 80-ashoz.

Előzmény: Abdul80 (111848)
Figyelget Creative Commons License 24 órája 0 0 111853
Ilyen ez a meggy! :-)
Előzmény: kezman46 (111852)
kezman46 Creative Commons License 26 órája 0 0 111852

Kösz szépen, kicsit lassú volt a felfogásom, talán a meggytől :)

Előzmény: Figyelget (111835)
sogi01 Creative Commons License 27 órája 0 0 111851

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (111837)
Figyelget Creative Commons License 28 órája 0 0 111850
Szia!
Írok egy kb. adatsort, ezektől egy kicsit eltérhetsz persze(de azért ne nagyon).
Páracső:28mm,1,5m hosszú(ne nagyon legyen rövidebb, ha lehet)
Hűtőspirál:22 mm, kb 3,5 m hosszú ( olyan átmérőre tekerve, ami belefér a hűtődbe)
Ezek rézcső esetén elég jó paraméterek szerintem. Gondolom átfolyósra tervezed a hűtőt(60 literes úgy jó igazán). Persze a spirál lehet saválló is , akkor egy kicsit(+ 1/2 -1 m) számolj még hozzá a hosszhoz. Sok sikert!
Előzmény: Abdul80 (111848)
TINTUS Creative Commons License 1 napja 0 0 111849

Ha nem cseréled a vizet akkor nem elég. És akkor  200 literes kell.

Előzmény: Abdul80 (111848)
Abdul80 Creative Commons License 1 napja 0 0 111848

Sziasztok!

 

80 literes főzőhöz készitenék páracsővet,spirált mekkora lenne az optimális csőátmérő?Mekkora spirált érdemes csinálni?Valamint egy 60 literes hűtő elegendő?

 

 

foxrudi Creative Commons License 1 napja 0 0 111847

Fölülre:wp

Alulra:wp,  semmi más,és enter,aztán már a többit tudni fogod. :-)

Előzmény: sörös100 (111841)
sogi01 Creative Commons License 1 napja 0 1 111846

Most ébredt fel a kómábol,nem tehet róla! :-DDDD     Almapálinkás szép estét!

Előzmény: Figyelget (111845)
Figyelget Creative Commons License 1 napja 0 0 111845
Azt tudod ugye, hogy egy 2010-es hozzászólásra reagáltál? :-))
Előzmény: Csutka Rozi (111844)
Csutka Rozi Creative Commons License 1 napja 0 0 111844

Ereszt valahol a fedél és elillan a szén-dioxid, olyankor nem látod a bubikat a csőben.

Előzmény: dvdcd (25348)
japofan Creative Commons License 1 napja 0 0 111843

Na szóval...

 

1. wp és wp

2. regisztráció (nicknév és email)

3. a kapott jelszóval bejelentkezés (nicknév és jelszó)

Előzmény: japofan (111842)
japofan Creative Commons License 1 napja 0 0 111842

Jó az... csináld újra... valamit elnéztél.

(most próbáltam és elsőre jó lett)

Előzmény: sörös100 (111841)
sörös100 Creative Commons License 1 napja 0 0 111841

Szia úgy csináltam de nem jó, azt írja elfelejtettem a jelszót pedig ezt a 12 karakterből álló jelszó jött E-mailba.

Előzmény: Figyelget (111840)
Figyelget Creative Commons License 1 napja 0 0 111840

Neked is. Először (ami előjön jelszó ablak) wp/wp és utána (ekkor jön elő az "igazi") kell az általad választott jelszóval belépni. Sok sikert.

Előzmény: sörös100 (111839)
sörös100 Creative Commons License 2 napja 0 0 111839

Tiszteletem reggel regiztem az oldaladra de a megadott jelszóval nem enged be mi lehet az oka??

Előzmény: snapszmester (111833)
kornel8 Creative Commons License 2 napja 0 0 111838

Köszi, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar kiforr. :)

Előzmény: snapszmester (111833)
sogi01 Creative Commons License 2 napja 0 0 111837

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (111829)
Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111836

Plusz egy szóköz a megfelelő helyen....:-)

Előzmény: Figyelget (111835)
Figyelget Creative Commons License 2 napja 0 0 111835

Fogaggyisten!

Írtad a wp/wp-t? Az szokottmegtévesztő lenni.

Előzmény: kezman46 (111834)
kezman46 Creative Commons License 2 napja 0 0 111834

Aggyisten, a reggelivel kapcsolatba lenne kérdésem, hogy lehet bejutni snapszmester oldalára, nem tudok regisztrálni, kidobál, valamikor nem kellett regisztrálni, úgylátszik már rég jártam erre bocsesz :)

snapszmester Creative Commons License 2 napja 0 0 111833

Kiforrt, főzd nyugodtan.

Előzmény: kornel8 (111831)
berczes Creative Commons License 2 napja 0 0 111832

Kérlek részletezd, hogy hogyan szoktad pontosan csinálni!

Előzmény: Tucso69 (111828)