Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

szilvakukc egy órája Creative Commons License 105688

A probléma ottan gyökeredzik, hogy rengeteg embernek halvány fogalma sincs, mi a fene az a hlf.

Előzmény: Cipurró (105684)
sogi01 másfél órája Creative Commons License 105687

                                           vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (105640)
Hiluxosattila másfél órája Creative Commons License 105686

Annó az utolsó évben is mikor még volt bérfőzési szeszadó, leszoritott árral is simán 1200 forintért csináltuk literjét. Már akkor is rettentően sokallták, többen emlegették, inkább otthagyják a gyümölcsöt a fenébe. Hogy most ezután mi vár ránk....

Virágzani fog méginkább a fekete bérfőzés

Előzmény: snapszmester (105685)
snapszmester 10 órája Creative Commons License 105685

Bár csak ez lenne a legnagyobb gondunk.

Előzmény: Cipurró (105684)
Cipurró 10 órája Creative Commons License 105684

Ebben mi az új? Ez eddig is így volt. A hlf akkor is ugyan annyi.

Előzmény: kabold (105683)
kabold 12 órája Creative Commons License 105683

...meg közben a PM végrehajtási rendeletének vonatkozó pontjait, tisztelettel:

(3)304 A Jöt. 64. § (3) bekezdésének alkalmazásában 50 liter bérfőzött párlatnak 50 liter 86 térfogatszázalékos gyümölcsszesz felel meg.

(4)305 A szeszfőzdének a bérfőzetők részére kiadott bérfőzött párlat litermennyiségét 86 térfogatszázalékos gyümölcsszesz literre számítva kell megállapítania.

 

Előzmény: hevezoli64 (105682)
hevezoli64 12 órája Creative Commons License 105682

Igen. Nem értem mit kell még ezen rugózni másoknak.

Legközelebb az elfogadott törvényt kell elolvasni.

Bérfőzetők hátrányban, szeszfőzde tulajdonosok hátrányban, magánfőzők előnyben, míg a politika akarja.

Előzmény: szilvakukc (105615)
vasbicikli 12 órája Creative Commons License 105681

Ha nem tudsz erősebben aláfűteni, próbáld meg takarni a kupolát (pl. egy száraz törölközővel). A huzat miatt lehet hogy túl nagy kondenzáció van a "púpon".

Előzmény: pepe234 (105679)
szilvakukc 12 órája Creative Commons License 105680

Kiégett??!!

Leégett! Elhagyta a múzsa! Homlokon már nem csókolja, legfeljebb a mázsa!:((

Előzmény: kibé (105674)
pepe234 12 órája Creative Commons License 105679

Sima gázzsámoly van alatta, zárt környezetben. A kupola hőmérő mutatja a 75 fokot.

Előzmény: vasbicikli (105678)
vasbicikli 12 órája Creative Commons License 105678

Nyilván gyenge a fűtés. A gázégőről nem írtál, pedig azon sok múlik.

Van üstház, vagy valami szélfogó a főződ körül?

A gőz, vagy a cefre hőmérséklete a 75 fok?

Előzmény: pepe234 (105676)
Cipurró 12 órája Creative Commons License 105677

Ez ugye te sem gondoltad komolyan hogy pont SM-nek magyarázod meg a szeszadó számítást. Pontosan úgy kell számolni ahogy leírta, és kicsit lejjebb valaki le is vezette. 

Előzmény: T-omti (105658)
pepe234 13 órája Creative Commons License 105676

Elnézést, hogy a vita hevében saját gondjaimmal traktállak benneteket. Van egy 30 literes DES főzőm, amit palackkal fűtök. Az utóbbi két főzéskor, nem tudtam 75 fok felé emelni a hőfokot, aminek meg is lett az eredménye: kínlódás - cseppenként jön az alszesz. Szerintetek mi lehet az oka? Esetleg a szeles idő ( nyitott garázsban fűtök ) ?

Babar66 14 órája Creative Commons License 105675

Ne keverd a szezont a fazonnal!!!

Előzmény: forgione1 (105664)
kibé 14 órája Creative Commons License 105674

Kiégett!

Előzmény: peca_matyi (105672)
bezzeg Jani 14 órája Creative Commons License 105672

Pl. 56 liter 48,6 tf% bérfőzött párlat,  27,2 hlf-ban  , az az  56liter * 0,486 = 27.216 hlf

 

27,2 *1670 = 45424 Ft.  az adója.

 

Az az 45424 / 56 = 811 Ft./ liter

 

 

Előzmény: T-omti (105658)
peca_matyi 14 órája Creative Commons License 105672

Szilva versei hol vannak? S.O.S.

KücsükBüyük 14 órája Creative Commons License 105671

Összeállt az új masina és jelesre vizsgázott :)

Almacefre kevergetve, égés nélkül.

 

  

kezman46 17 órája Creative Commons License 105670

Ez igaz, de sehol sincs olyan összetartás mint egy kis faluban, legalább is nálunk, eddig is főztem amíg tiltották akkor is , már megszoktam, kell kis izgalom az életbe :)

Előzmény: TINTUS (105660)
forgione1 17 órája Creative Commons License 105669

Nem látod át az új tervezetet.

 

Ne keverd az otthonfőzést a bérfőzetéssel.

 

 

Előzmény: körte51 (105667)
snapszmester 17 órája Creative Commons License 105668

Ezt is szoktam írni.

Irigylem a problémátokat.

A bérfőzési díj duplájára fog emelkedni, vállalkozások mennek tönkre, családok maradnak megélhetés nélkül.

 

Igaz, regisztrálni kellene jelképes összegér, gyümi rohad a fa alatt, stb.

Előzmény: gabor0036 (105665)
körte51 18 órája Creative Commons License 105667

Minket jelen esetben egyik sem érint ,önkormányzati helyi adó formájában tervezik beszedni az 1000 Ft-t .A bevallás jó lesz származási igazolásnak. A bérfőzésnél keletkező jövedéki adót kifizeted amikor hozod haza a pálinkát, semmi dolgunk vele.

 

Előzmény: forgione1 (105664)
otifoti 18 órája Creative Commons License 105666

:-)

Előzmény: gabor0036 (105665)
gabor0036 18 órája Creative Commons License 105665

 Na Ja. Csak ennek nagyon olyan szaga van, hogy most 1000ft aztan 5év múlva meg majd betiltják. Addig boldog boldogtalan bejelenti mert csak évi 1000ft, és tudjak is hova kell majd menni.  

Előzmény: szilvakukc (105653)
forgione1 18 órája Creative Commons License 105664

személyi jövedelemadó, meg a jövedéki adó, az két különböző dolog!

 

Az.

Viszont ha regisztráltatod a főződ, akkor logikus, hogy keletkezhet jövedéki adóterhed, melyről az egyszerűség kedvéért majd a személyi jövedelemadód bevallásakor kell nyilatkoznod.

 

"Normál esetekben" nem csupán a céged készíti el a bevallásod hanem már évek óta a NAV is, amit neked csak jóvá kell hagyni.

"Komplikáltabb" esetekben ezt a formát nem választhatja az adózó. A jövedéki termékkel már komplikáltabb leszel:-)

 

Persze ez csak a kezdet.

Az évi ezres évente fog emelkedni és jönnek sorba az újabb és újabb szabályok, melyek a pénzlehúzásról fognak szólni.

Pl. a berendezés időszakos felülvizsgálata, őstermelő igazolvány a saját termelésű gyümölcs miatt stb.    

Előzmény: szilvakukc (105661)
gabor0036 19 órája Creative Commons License 105663

Várd ki a végét, mire elfogadják lesz az 1000Ft/L is 😃😃

Előzmény: snapszmester (105644)
szilvakukc 19 órája Creative Commons License 105662

Igaz, ezt Snapszmester szokta megkérdezni, de most én is megkérdezem:

Te olvasod is, amit írsz?:))

Előzmény: T-omti (105658)
szilvakukc 19 órája Creative Commons License 105661

A személyi jövedelemadó, meg a jövedéki adó, az két különböző dolog! Egyiket ne keverjük a másikkal. Szja ügyben is már évek óta önadózó vagy, csak ezek szerint rendes a munkáltatód, mert megcsináltatja a könyvelőjével helyetted. Ingyé!  

Előzmény: forgione1 (105655)
TINTUS 20 órája Creative Commons License 105660

Egy kis faluban még azt is tudják, hogy milyen irányban hugyoztam az udvaron.....sőt azt is mi volt az alap  :))

 

Előzmény: kezman46 (105657)
T-omti 21 órája Creative Commons License 105659

Hali

 

A GPS világában odatalálnak.

Előbb-utóbb sora kerülsz te is ,1-2 év.

 

Üdv

Előzmény: kezman46 (105657)