Keresés

Részletes keresés

kopasz szuzukis Creative Commons License 6 órája 0 0 142057

Ha csak az üst kellene, érdeklődj a szabadkai gyártóktól. 

Egyébként meg vannak magyar forgalmazók is akik rezpalinkafozo-t forgalmaznak, 50ezer Ft. fölött ingyenes házhoz szállítással, utánvétellel. Gyakorlatice ugyanaz, mint a szabadkai termékek.

A teszkós-rozsdamentest nem tudnám jó szívvel ajánlani. Bár, maga az üst és a fedél/sisak jó minőségű, a többi alkatrésze biza eléggé silány. Alulméretezett hűtő, gányolt páracső.

Előzmény: 1.3 4T (142054)
sogi01 Creative Commons License 9 órája 0 0 142056

                                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (142029)
Piszra Creative Commons License 16 órája 0 0 142055

Mi az hogy az alja teljesen feladta? Ezt nem értem.

Előzmény: 1.3 4T (142054)
1.3 4T Creative Commons License 17 órája 0 0 142054

Sziasztok!

 

Mivel (ahogy olvasgattam a fórumot) szerintem ti vagytok a legtájékozottabbak a témában, ezért szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy hol érdemes otthonra (max) 30-40 L-es pálinkafőzőt venni (volt egy 30L-es, de az alja már-már teljesen feladta - esetleg valahol lehetne javíttatni)?
Elég lenne csak az üst is (újonnan vagy akár használtan is), a többi megvan.

 

Illetve mit tanácsolnátok, milyet érdemes venni?

 

Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!

1zsakkrumpli Creative Commons License 18 órája 0 0 142053

Én ezt nem értem, ez most mit jelent?

Előzmény: laborművek (142052)
laborművek Creative Commons License 19 órája -1 1 142052

Ahogy te sem:) Kaptam,érintett vagyok a díjátadóra :)  Erre varrjál gombot..D..

Előzmény: rézmanó75 (142050)
laborművek Creative Commons License 19 órája 0 0 142051

Nem vagyok nyomozó,ezért rossz nyomon sem járhatok,felesleges dolgokon meg sosem fárasztom le magamat..D..D..Kimaradt az életvonalamból az a szakasz,most meg már minek,elég volt a katonaságnál a sok f@szságot végigcsinálni 18 hónapig aminek sokszor értelme nem igen volt :)   OFF-részemről

Előzmény: endrepp (142048)
rézmanó75 Creative Commons License 19 órája -1 1 142050

Szerintem te nem fogsz megvilágosulni! :) 

Szegedről kaptál mailt? :)

Előzmény: laborművek (142047)
endrepp Creative Commons License 19 órája 0 0 142049

Bocsánat. Ez lemaradt:    :)

Előzmény: laborművek (142047)
endrepp Creative Commons License 19 órája 0 0 142048

Nem, a lényeg, hogy rossz nyomon jársz.

Előzmény: laborművek (142047)
laborművek Creative Commons License 20 órája 0 2 142047

:) A lényeg az hogy "öreg_néne_b" ezt mind tudta,sőt neki is van ilyen...csak még nem mutatta meg senkinek mert 7 vagy 100 pecsétes titok,nem kapott rá feloldozást:)) Hogy miért is azt meg CSAK kizárólag ő tudja egyedül..D..D.. Okosabb lettem általa ismét,én mindenképp megvilágosultam..D..D..

Előzmény: Fo Goj (142046)
Fo Goj Creative Commons License 21 órája 0 0 142046

Ő zsűrizett. Nem voltam ott, csak küldtem a pálinkámból. Egyébként Debrecen mellett volt egy kisvárosban, nyilván nem a szakma csúcsa verseny. Arra gondoltam, hogy valakinek esetleg ismerős lehet az aláírás, igazából nem értem nyomtatottal miért nem tüntették fel...

Első szezonomban, első sárgabarackom lett bronz egyébként. Nyilván ez csak nekem nagy dolog. Csak kíváncsi voltam, hogy ki ítélte jónak (a Családon és a barátokon kívül :) ).

Előzmény: körtés 01 (142045)
körtés 01 Creative Commons License 23 órája 0 0 142045

Odavan írva, hogy zsűri. Nem anonim.

Előzmény: Fo Goj (142028)
Yete Creative Commons License 24 órája 0 0 142044

Köszönöm szépen!

Előzmény: Tomsza74 (142031)
öreg_néne_b Creative Commons License 26 órája 0 1 142043

Én a vízszintes csövet hibának tartom. Gyakorlatilag mindig van benne pangó szakasz, csak kompresszorral lehet leüríteni. Ha csak 1-2 százalékot is, de lejtsen valamerre.

Előzmény: Tomsza74 (142041)
endrepp Creative Commons License 27 órája 0 0 142042

Súlyosabb a helyzet. Egy szabadkőműves páholyról van szó.:)

Előzmény: mili70 (142040)
Tomsza74 Creative Commons License 27 órája 0 0 142041

Igen ez így van. De mint ahogy te is írtad régen nem volt külön pálinkafőző, meg wishkey főző. Az az érdekes, hogy délvidéken a nagy főzők páracsöve vízszintes. Gratulálok az új írásodhoz! Egyszer szívesen leölnék veled beszélgetni!

Előzmény: cloaked (142037)
mili70 Creative Commons License 27 órája 0 2 142040

Akkor én már tudom, hogy ki írta alá. Biztosan D.Trump, csak az NSA, az FBI, a CIA, a TEK,  a TIK, az FTC, és az MTK aláíratott veletek valami titoktartási nyilatkozatot. :-)

Előzmény: öreg_néne_b (142034)
endrepp Creative Commons License 27 órája 0 0 142039

Volt lehetőséged kóstolni érlelésre szánt gyümölcspárlatot, amit ilyen elven jó vastagra főztek?

Előzmény: cloaked (142037)
endrepp Creative Commons License 28 órája 0 0 142038

Tulajdonképpen kikapcsolja a páracsövet, mint deflegmátort, így több íz kerül a termékbe, a mi szembontunkból ezek nem kifejezetten értékes, primer aromák.

(Elnéztem, ennek semmi köze Miklós1 kísérletéhez és a páracső szögéhez.)

Előzmény: cloaked (142037)
cloaked Creative Commons License 28 órája 0 0 142037

Ez a megközelítés (flavor) akkor igazán érvényes, ha a szeszt utána jó sokáig érlelik. Eredetileg malátawhiskynél mutogatták ezt az ábrát.

Előzmény: endrepp (142035)
barkócza Creative Commons License 28 órája 0 0 142036

Persze, nincsen még plusz szoknya belül a kupolán, az kell majd. A csiríz szükségmegoldás volt.

Előzmény: vick_1899 (141986)
endrepp Creative Commons License 28 órája 0 0 142035

Egyoldalú ez a megközelítés, a flavor helyett használhatod a flegma kifejezést is, akkor is igaz, de a mondanivaló ellenkező előjelűvé válik.

Ráadásul elméletileg jól hangzik, hogy a lapos páracső több időt enged a rektifikációnak, így magasabb alkoholt ad, ezt Miklós1 mérésekkel bizonyította is, ha jól emlékszem (a régebbi hozzászólásokra), ez pedig ellent mond teljesen ennek az ábrának. :)

 

Előzmény: Tomsza74 (142031)
öreg_néne_b Creative Commons License 30 órája -2 0 142034

Nekem is van ilyenem. :)

De nem érzem magam hivatottnak válaszolni.

Előzmény: laborművek (142033)
laborművek Creative Commons License 30 órája -1 2 142033
Akkor segits neki kideriteni..En csak lehetosegeket taglaltam.Te biztos tobbet tusz ennyi infobol.
Előzmény: öreg_néne_b (142032)
öreg_néne_b Creative Commons License 30 órája -2 2 142032

Rossz nyomon jársz.

Előzmény: laborművek (142030)
Tomsza74 Creative Commons License 1 napja 0 1 142031
Előzmény: Yete (142024)
laborművek Creative Commons License 1 napja 0 2 142030

:) Ennek megfejtéséhez azért némi több infó kellene. Hol, (helység) melyik és milyen verseny,vagy falunapok,pálinkafesztivál kóstolóval egybekötve,meghirdetett konkrét pálinkaverseny,kinek a szervezésében,időpont,támogatók,fővédnökök,zsűritagok stb...  Ha ez tudható,vagy ezekből is csak némi infó áll rendelkezésre,akkor is meglesz az aláíró személyt kiléte nagy eséllyel.   Pld Tiszakécskén volt nemrégiben 2 hete pálinkaverseny de csak helyi-környékbeli gazdák,regisztrált otthoni pálinkafőzők nevezhettek be a "házi" versenyre. Ismerősömtől ki ott lakik érdeklődtem hogy ki volt a zsűri, "lövése" sem volt de ez is utólag kideríthető,ennyi infóval és nem túl fárasztó utánajárással. Az éppen aktuális önkormányzatoknál minden hasonló jellegű szervezésekről van információ:)

Előzmény: Fo Goj (142028)
sogi01 Creative Commons License 1 napja 0 0 142029

                                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142014)
Fo Goj Creative Commons License 1 napja 0 0 142028

Sziasztok!

 

Tud valaki segíteni, hogy kinek az aláírása szerepel a képen?

 

 

Köszi,

üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!