Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 5 perce 0 0 135269

A Gyulai versenyre készül valaki?

 

Előzmény: laborművek (135263)
pacsepa Creative Commons License 5 perce 0 0 135268

De azért jól esett a megelőlegezett bizalom! :-D

Előzmény: Bárk_i (135259)
kupeci Creative Commons License 1 órája 0 1 135267

Főleg az ilyenek!:)

Előzmény: Csikky (135264)
kupeci Creative Commons License 1 órája 0 0 135266

Hajrá!:)

Előzmény: laborművek (135263)
Button Presser Creative Commons License 1 órája 0 0 135265

Őszintén gratulálok! További sok sikert Neked!

:)

Előzmény: laborművek (135263)
Csikky Creative Commons License 1 órája 0 1 135264

Igem, kellenek a visszaigazolások, hogy hol tartok. :)

Előzmény: kupeci (135262)
laborművek Creative Commons License 1 órája 0 3 135263

Megjárták Baját a Pálinkáim. 1 Arany (Füge) 1 Bronz (Kiffer Körte) Alma-Szilva Emléklap. Folytatás részemről Perkáta.

kupeci Creative Commons License 1 órája 0 0 135262

Jó érzés nyerni valamit, ugye?:)

Előzmény: Csikky (135261)
Csikky Creative Commons License 1,5 órája 0 1 135261

118 nevezett tètel, 8 bira!

Előzmény: kupeci (135255)
snapszmester Creative Commons License 1,5 órája 0 1 135260

Na látod, így mindjárt felértékelődött az elért eredmény. még egyszer nagy gratula.

Előzmény: Csikky (135252)
Bárk_i Creative Commons License 2 órája 0 1 135259

Rossz helyre ment. Csikkynek szántam.

Előzmény: Bárk_i (135256)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2 órája 0 0 135258

Gratulálok!

Előzmény: Csikky (135252)
foxrudi Creative Commons License 2 órája 0 1 135257

Gratulálok! 

Előzmény: Csikky (135252)
Bárk_i Creative Commons License 2 órája 0 1 135256

Gratulálok az elért eredményekhez. 

Előzmény: pacsepa (135253)
kupeci Creative Commons License 2 órája 0 1 135255

Gratulálok én is. Ez Baján volt? Mennyi minta volt összesen, és hányan bírálták, ha lehet tudni?

Előzmény: Csikky (135252)
pacsepa Creative Commons License 2 órája 0 0 135254

Köszönöm mindenkinek a választ és a bátorítást!

A baracklekvárjaink száma idén erősen csökkenni fog. :-)

pacsepa Creative Commons License 2 órája 0 0 135253

Igen kaptam, de ennyire részletes infót nem! :-)

Előzmény: Figyelget (135242)
Csikky Creative Commons License 3 órája 0 4 135252

7 mintám volt csak!

Barrique szilva (arany), őszibarack (ezüst), levendulán èrlelt alma (arany), presenta szilva (bronz), irsai olivèr (arany), cserszegi fűszeres (bronz), kèkfrankos (ezüst).

Előzmény: snapszmester (135248)
Green Corner Creative Commons License 3 órája 0 2 135251

Mondjad már Te is!

Előzmény: mili70 (135250)
mili70 Creative Commons License 3 órája 0 2 135250

Hét mintából meg főleg nem. :)

 

Előzmény: snapszmester (135248)
obsitos3 Creative Commons License 3 órája 0 0 135249

Ha ismered a lekvár összetételét,akkor könnyű dolgod van.Szoktam főzni sárgabarackból lekvárt,de én sem cukrot,sem tartósítószert nem teszek hozzá.Na,az ilyen lekvárt nyugodtan hozzáteheted a sárgabarack cefrédhez.Ha van benne cukor,akkor minden kiló cukorhoz 4 l víz,élesztő,esetleg táp,ha pedig tartósító is van benne,valamivel több élesztő,és óránként egy miatyánk,amíg tisztességesen meg nem indul.Én a cukroslekváros cefrét nem keverném a normál cefrével,külön főzném.Ha volna.

Előzmény: pacsepa (135238)
snapszmester Creative Commons License 3 órája 0 2 135248

Gratulálok, 10 mintából nem is rossz! 

Előzmény: Csikky (135244)
körte51 Creative Commons License 3 órája 0 0 135247

Mi csak a nyilvános bírálást néztük és hallgattuk ,nagyon érdekes volt! Megnyugodtunk,hogy jó kezekben ,hozzáértő bíráknak adtuk a mintáinkat! A vége felé járt a bírálás és egy rögtönzött  előadást is élvezhettünk a bírálásról! Tegnap 70 mintát és ma a másik felét vizsgálták meg. Gratulálok ,szép eredmény!

Előzmény: Csikky (135244)
rézműves1 Creative Commons License 4 órája 0 0 135246

Na, ez már igen...fórumtársak, igazi pálinkafőző van köztünk...:):):)...nagy-nagy gratula...

Előzmény: Csikky (135244)
öreg_néne_b Creative Commons License 4 órája 0 3 135245

Ez a szmötyi nem vízoldható, csak épp az emulgeáló adalék miatt jól elegyedik a cefrével.

Szakmai szemmel valóban nem vízoldható, hanem vízzel hígítható. Gyakorlati szempontból egyenértékű a vízoldhatóval. A szilikon vízgőzdesztillációjáról még nem hallottam, tudsz róla valami forrást adni?

Előzmény: kopasz szuzukis (135237)
Csikky Creative Commons License 4 órája 0 5 135244

Szaktársak, megjártuk a hadak útját, magam rèszèről 3arany, 2ezüst, 2bronz! :)

Figyelget Creative Commons License 4 órája 0 0 135243

Lesz közte különbség, majd meglátod. Karakteresebb lesz a pálinkád, ha nem csak a levét főzöd a cefrének. 

A habzásgátló nem okoz semmi problémát a pálinkában, nyugodtan használd. 

Előzmény: Wuti91 (135241)
Figyelget Creative Commons License 4 órája 0 0 135242

Már itt is kaptál teljesen hasonló választ. :)

(Megjegyzem, vérbeli pálinkásból talán itt is akad egy -egy...)  :))

De látom, Green leírta részletesen, mit kellene tenned. 

Egy másik felhasználás, mikor az alszeszhez teszel kicsit, finomításkor. Persze ehhez rengeteg negyven üveg. 

 

Előzmény: pacsepa (135238)
Wuti91 Creative Commons License 5 órája 0 0 135241

Értem, akkor kipróbálom mindennel meg majd csak a levével is egy gyümölcsnél hogy mennyi lesz a különbség, a habzásnak lesz 30 centi hely és még annyit hogy ha jól értelmeztem akkor a foamsolt lehet a cefrébe is tenni meg még amikor főzöm akkor az üstbe is? Ez ugye akkor nem befolyásolja a pálinkát?

Előzmény: rézműves1 (135236)
Green Corner Creative Commons License 5 órája 0 2 135240

Hígítsd ki a lekvárt 30-35 C fokos vízzel! 1kg-2l víz.Élesztőzzed dupla adaggal, vagy akár 50gr/100l, nincs semmi gond a nagyobb mennyiséggel! Tegyél hozzá élesztőtápot,30g/hl.Én ezt használom!http://floravita.superwebaruhaz.hu/eleszto-tap-sali-tiaminati-1kg-t211454Vedd meg nyugodtan az 1kilóst, sokáig felhasználhatod! Amennyiben meleg helyen (20-25 fok) tudod tartani a cefrét 10 napon belül főzheted! Említetted, hogy túl van cukrozva, tehetsz hozzá vízből többet is. A kóstolót majd privátban!:))

Előzmény: pacsepa (135238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!