Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2 perce 0 0 143744

Ok.

Előzmény: hevezoli64 (143741)
endrepp Creative Commons License 20 perce 0 0 143743

Nem a volumen a lényeg,  hanem a betét és az üst távolsága. Ha eddig gázzal tudtad fűteni, akkor villannyal is át tudod adni azt a hőmennyiséget, de ha a betét túl közel van, akkor ott leég.

Előzmény: petyko2000 (143732)
TINTUS Creative Commons License 1 órája 0 0 143742

A 100 lityisem alatt ilyen van,  teli üstnél is max egy óra kell mérsékelt lángnál is.

Előzmény: ROBI876 (143733)
hevezoli64 Creative Commons License 1 órája 0 0 143741

Igen. kb 2 négyzetcentiméter területű, 1 milliméter vastag megaszalódva egy darab.

Előzmény: kupeci (143728)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 1 órája 0 0 143740

Nekem is ilyen van, gázos boltba kapható pb-s fúvóka bevállt nekem. Én a nagy csonkon keresztül táplálom, a kicsi le van dugózva.

Előzmény: ROBI876 (143737)
zsorsz Creative Commons License 2 órája 0 0 143739

Hígított,hűtött.

Előzmény: macokk (143738)
macokk Creative Commons License 2 órája 0 0 143738

Tejes derítést kihigított, vagy higítatlan pálinkán szokás csinálni?

ROBI876 Creative Commons License 2 órája 0 0 143737

 Ezt nem tudom sajnos értelmezni, palackról menne majd. Mehet simán a pb a kis lyukról, vagy muszáj a középső alsó nagy kimenetre megcsinálni a pb-csatlakozást? Ez a dilemma.

Előzmény: körtés 01 (143736)
körtés 01 Creative Commons License 3 órája 0 0 143736

Cirka 0,7-1 köbméter gáz kell neki. Égésbiztosító használata kötelező!!

Előzmény: ROBI876 (143733)
ROBI876 Creative Commons License 3 órája 0 0 143735

 No, típus végre megvan, egy vízmelegítőből származik, Fég V-4 a neve, földgázzal hajtva 17, pb-gázzal hajtva 16 kw a névleges teljesítménye, a kazán leírása szerint. Ugyanilyen, itt nagyobb a kép: https://xn--gzkaznbont-s4ae3v.hu/Feg-V4-egotalca .  85-ös az üstöm,,,ez már csak combosabb lenne hozzá,,,megfelelően megépítve az égőt.

Előzmény: ROBI876 (143733)
ROBI876 Creative Commons License 3 órája 0 0 143734

 Amúgy 800 pénz volt, szinte ingyen és nagyon zsír állapotban van,,,konkrétan semmi bajt nem látok rajta. Menet nem colos, sajnos, de ezt írta már itt valaki.

Előzmény: ROBI876 (143733)
ROBI876 Creative Commons License 4 órája 0 0 143733

  Sziasztok! Én szerettem volna kicsit még gyorsítani, mert az új berendezés miatt lassabb lettem, 4 óránál, amit már úgy megszoktam. Jó a film! :) Az utolsó emberkén azért látszik, hogy "nem issza meg". :) 

  Ma voltam bolha piacon, szereztem egy ilyen gázégőt. Kérdésem: Típusa mi lehet? Valaki biztosan tudja, láttam itt régebben ilyen égőt. Google-val egyenlőre nem találtam meg. 

   Mi lenne a helyes megoldás, ezt átalakítani pb-re? Elképzelésem: A középső nagy csonkot ledugózni, vagy külső, vagy belső menettel és a kisebb csövecskére szerelnék valamiképpen csapot, ott kapná a pb-t. Életszerű? (azt tudom, hogy át kell fúvókáznom pb-re, valami 100 ft darabja, 12 kell). Levegőt nyilván nem tudok rajta majd állítani, de úgy nézem, be tudja ez szívni a magáét, a fúvókák mellett. Fúvóka méret esetleg,,,ami nagyon bejött,,,, vagy csak sima pb fúvóka és kész.?

  Fogyasztási adatokra is kíváncsi vagyok, ha valaki esetleg ugyanilyennel tüzel.

   Ilyen jellegű kérdéseim merültek fel a dologgal kapcsolatban. Hamar összeraknám, aztán végre kideríteném, hogy ez mennyivel tud többet, vagy kevesebbet, a kínai zsámolynál.

   Viszont építő jellegű hozzászólásokra szükségem lenne, amit előre is köszönök! Képek, (painttal próbáltam kicsinyíteni, mert a teló nagyobbat készít, mint amit ide fel lehet tenni,,,remélem jó lesz..):

Előzmény: körtés 01 (143718)
petyko2000 Creative Commons License 6 órája 0 0 143732

Jó napot Urak!

Egy gyakorlati kérdésem lenne felétek, hátha itt valaki meg tudna erősíteni :)

Dupla fenekű edényben adott 3,5 liter közölőolaj, ez elegendő lehet e 4-5 kw elektromos energiához?

Magyarul 40 liter aktív melegítésnél nem lesz e kevés a 3,5 liter olaj, érdemes e a betétek beépítésével foglalkoznom vagy maradjon az eredeti gázüzem.

Válaszotokkal, segítségetekkel leköteleznétek és előre is köszönöm!

Jocó0423 Creative Commons License 7 órája 0 0 143731

Én bevallom még nagyobb gonoszságot követek el :)

Lereszelt birsre teszem rá a nem hígított pálinkát és azon érlelem kb 3 hónapig. Erősen aranyszínű lesz, viszont Isteni ízű, illatú.

Előzmény: hevezoli64 (143723)
barkócza Creative Commons License 7 órája 0 0 143730

Bocs, vegyes. Ez a telefon...

Előzmény: barkócza (143729)
barkócza Creative Commons License 7 órája 0 0 143729

Biztos finom, de nem birs, hanem veges.  :-)

Előzmény: subigalamb (143725)
kupeci Creative Commons License 9 órája 0 0 143728

Csak a tisztán látás kedvéért, "1-2 chips" az 1-2 darabkát jelent?

Előzmény: hevezoli64 (143726)
sogi01 Creative Commons License 9 órája 0 0 143727

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (143709)
hevezoli64 Creative Commons License 10 órája 0 0 143726

1 literhez 1-2 chips.

Előzmény: kupeci (143724)
subigalamb Creative Commons License 10 órája 0 0 143725

Sziasztok!Ha finom birs páleszt akartok akkor próbáljátok a cefrét felesben körtével(vilmos,pachmans)!Egy nagyon finom selymes pálesz lesz belőle!

Előzmény: kupeci (143724)
kupeci Creative Commons License 21 órája 0 0 143724

Mik az arányok?

Előzmény: hevezoli64 (143723)
hevezoli64 Creative Commons License 21 órája 0 0 143723

Szia!

Én felvágom a birsalmát vékony csíkokra, és a radiátoron megszárítom. Az így elkészült "chipset" teszem a pálinkába vagy 3 hónapra. Sárgás lesz kissé a pálinka, aki azt nem szereti ezt ne csinálja. Engem kárpótól a selymesség, plussz íz.

Előzmény: In Lak'ech (143711)
In Lak'ech Creative Commons License 21 órája 0 0 143722

Az ilyen várhoz kizárólag sza/r/hatósági engedély kell. :-)

Előzmény: kupeci (143720)
In Lak'ech Creative Commons License 21 órája 0 0 143721

Igazából nem én akartam kipróbálni, hanem após. De felhívtam, hogy többen is azt mondtátok szükségtelen. Így kihalászta. 15 liter pálinkában volt 5 db. egész alma. Nem egészen 24 órát.

Előzmény: kupeci (143719)
kupeci Creative Commons License 21 órája 0 0 143720

Egy ilyen várhoz, milyen szakhatósági engedélyek kellenek?:)

Előzmény: In Lak'ech (143710)
kupeci Creative Commons License 22 órája 0 0 143719

Egyetértek a többiekkel, de ha mégis kiakarod próbálni hát egy kisebb adaggal miért is ne!?

 

Előzmény: In Lak'ech (143711)
körtés 01 Creative Commons License 22 órája 0 0 143718
Előzmény: körtés 01 (143717)
körtés 01 Creative Commons License 22 órája 0 0 143717

No ez az,   10:00-nál a veterán bérfőzető is említi, de az agyanúm ott még saját levével állítják be a szeszfokot.

Előzmény: mili70 (143714)
öreg_néne_b Creative Commons License 23 órája 0 0 143716

A birs meglehetősen savas, nem hiszem, hogy jót tenne a pálinkával...

Előzmény: Figyelget (143715)
Figyelget Creative Commons License 23 órája 0 0 143715

Ha a látvány miatt szeretne tenni bele, akkor érthető, de alapból nincs rá szükség, mert nagyon intenzív íze van natúr is. 

Előzmény: In Lak'ech (143711)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!