Keresés

Részletes keresés

evodia2010 Creative Commons License 11 órája 0 0 155659

A gáz térfogatáram a sebesség és az átmérő szorzata. qv=v*A

Visszanéztem, korrigálom magam: természetesen az A keresztmetszet és nem átmérő, bár összefügg (A = d négyzet szer pi per négy) :)

Előzmény: evodia2010 (155654)
vandox4 Creative Commons License 13 órája 0 0 155658

Gázégő fajtáját is jó lenne tudni...

Előzmény: endrepp (155656)
vandox4 Creative Commons License 13 órája 0 0 155657

Lehet vele szerintem birset is darálni, a hátránya hogy csak kis mennyiségekben gondolkodhatsz.

Ha kombináltan használnád talán, de gyümölcsre van jobb opció is.

Előzmény: evodia2010 (155651)
endrepp Creative Commons License 13 órája 0 1 155656

Nem törvényszerű, hogy a nyomást növelni kell, az általában az üstház problémáit kompenzálja. Szóval milyen a főződ, kéménybe van kötve?

Előzmény: Domekk (155652)
evodia2010 Creative Commons License 13 órája 0 0 155655

50-170 mbar reduktor

evodia2010 Creative Commons License 13 órája -1 0 155654

Nálunk itt újpesten 2800 Ft az 50-170 mbar reduktor a gázcseretelepen.

Van nekik, ami felmegy 4 bar-ig is akár, de annak izmos a gázfogyasztása is, tehát a 11 kg-os palack pár óra alatt kiürül, miközben le is fagy...

Szerintem az elöbb említett talán jó lehet, olvass vissza szó volt már gázfúvóka felfúrásról is. A gáz térfogatáram a sebesség és az átmérő szorzata. qv=v*A

Előzmény: Domekk (155652)
evodia2010 Creative Commons License 13 órája 0 0 155653

Találtam videót

Előzmény: evodia2010 (155651)
Domekk Creative Commons License 13 órája 0 0 155652

Üdvözlet mindenkinek!!

Új év, Új főző...egy 100 literes főzőre sikerült végre beruháznom.  Érdeklődni szeretnék hogy ehhez a mérethez milyen nyomáscsökkentőt tudnátok ajánlani? ( pb gazpalack) 
előre is köszönöm!!

evodia2010 Creative Commons License 13 órája 0 0 155651

Hello, kellene vennem egy terménydarálót, és azon gondolkodom, vajon ez a típus alkalmas lehet-e a reszelő tárcsával birs/alma feldolgozásra? Szerintetek bírná egy ilyen? köszi

Jocó0423 Creative Commons License 19 órája 0 0 155650

Mér pont nyáron? Na jó megfogtál :DD

Előzmény: Jolida (155649)
Jolida Creative Commons License 20 órája 0 2 155649

Na, még egyet és nyáron. :-p

Előzmény: Jocó0423 (155648)
Jocó0423 Creative Commons License 20 órája 0 0 155648

Őőő a barátom 2 hete szedte a jégbornak való olaszt 34 es brixel :)

Előzmény: Jolida (155647)
Jolida Creative Commons License 21 órája 0 2 155647

A 0-32 teljesen jó (mellesleg kíváncsi lennék egy 32-es Brix-ű gyümölcsre itthon :-) ), úgysem az "abszolút érték" számít, hanem a változás.

Előzmény: vick_1899 (155646)
vick_1899 Creative Commons License 22 órája 0 0 155646

Sziasztok!

 

Rendelni szeretnék egy refraktometert, és úgy látom, hogy itthon ugyanazt árulják amit külföldről(leginkább kína) meg lehet rendelni 4 ezer forint körül, csak itthon 10-15 ezerért dobálják.. Az lenne a kérdésem, hogy a 0-32% ig skálázott lesz a legmegfelelőbb számomra? vagy van olyan is ami 0-40%brix, és 0-20% Alcohol-t is mutat egyszerre. A cefre erjedését szeretném követni vele, mivel most a banán esetében jól jönne, mert kereken egy hónapja cefréztem,de még mindig percenként 2x dolgozik a kotyogó, pont mint 3 hete.. 

Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 155645

Én sem,de jól hangzik!:(

Előzmény: endrepp (155644)
endrepp Creative Commons License 1 napja 0 0 155644

Komolyan 6 profi kell ahhoz, hogy lepontozzanak egy pálinkát? Ezt nem akarom elhinni.

Előzmény: Green Corner (155643)
Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 155643

"A szárazpróba bizottság tagjai a tételnél csak annak tisztaságát vagy hibás voltát vizsgálják. Érmet csak az a termék kaphat, mely e bizottság által nem kapott hibás minősítést.Az értékelés 20 pontos rendszer alapján történik: -Tisztaság:5 pont:nem optikai tisztaság, hanem párlat tisztaság. Az elő-utópárlat és egyéb technológiai hibákból származó (pl.: penészes cefre, ecetesedés, merkaptán, kénstb.) hibákat vizsgálják illat alapján.5 pont, ha nem érezhető ilyen hiba. A hibák mértékétől és mennyiségétől függően vonnakle pontot."

Lehet értelmezni selejtezőnek is, de akkor mi értelme van a különböző mértékű pont levonásnak? Esetleg a bírálati eredményhez, de akkor a további zsűrizéshez csak tovább kell kóstolni.

Előzmény: !MARATHÓN (155642)
!MARATHÓN Creative Commons License 1 napja 0 0 155642

,,A szárazpróba bizottság tagjai a tételnél csak annak tisztaságát vagy hibás voltát vizsgálják. Érmet csak az a termék kaphat, mely e bizottság által nem kapott hibás minősítést."

 

Még meg sem kóstolják, már félre teszik, hibás minősítés esetén. Egyfajta selejtező. Én így értelmezem. 

Előzmény: endrepp (155639)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 155641

Oké. :)

Előzmény: Green Corner (155640)
Green Corner Creative Commons License 2 napja 0 0 155640
Előzmény: endrepp (155639)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 155639

Lehet. Tudod vagy gondolod?

Előzmény: !MARATHÓN (155638)
!MARATHÓN Creative Commons License 2 napja 0 0 155638

Miért nem? Kétszer,  három kóstolás, az hat kóstolás. A száraz próbát ketten (,,kóstolják"), a gyors próbát ketten , az ellenőrző próbát ketten.

Előzmény: endrepp (155637)
endrepp Creative Commons License 3 napja 0 0 155637

Sehogy, a 6 kóstolás nem stimmel, mi indokolná? Az inkább maximum leher, ha nincs egyetértés pl.

Előzmény: Figyelget (155635)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 155636

A nap 24 órából áll. És ott van még az éjszaka. :D

Előzmény: Figyelget (155635)
Figyelget Creative Commons License 3 napja 0 0 155635

150???

Azt hogy??

Elképzelni sem tudom.....

Előzmény: mili70 (155632)
schlumberger Creative Commons License 3 napja 0 0 155634

Vagy hazudnak... Mi értelme? Fontos?

Előzmény: mili70 (155632)
schlumberger Creative Commons License 3 napja 0 0 155633

Ez naponta ~150 minta fejenként. Remélem bírni fogják mind az érzékszerveik, mint az idegeik. 

 

Szerintem nem...

Előzmény: mili70 (155632)
mili70 Creative Commons License 3 napja 0 0 155632

Kemény  három nap lesz az ítészeknek. 

"....Minden pálinkát egymástól függetlenül minimum 6 bíráló minősít (bizottsági, gyors zsűri és szárazpróba bíráló tagok vegyesen). Ha nincs konszenzus vagy 14 pont felett minimum 3 pontnál nagyobb különbség mutatkozik meg a bírálatok között, akkor automatikusan új bizottsághoz, majd szükség esetén a csúcs zsűrihez kerül a versenyminta...."


Ez naponta ~150 minta fejenként. Remélem bírni fogják mind az érzékszerveik, mint az idegeik. 

Előzmény: !MARATHÓN (155627)
foxrudi Creative Commons License 4 napja 0 0 155631

Viszont vállalhatóbb,1x0,35l minta 3x2000-ért,benne étkezéssel,mint 2x0,35l minta 8x3000-ért meddőn.

Előzmény: !MARATHÓN (155629)
Green Corner Creative Commons License 4 napja -5 4 155630

"Akkor hova kellene nevezni?"

Én pl. két éve nem nevezek sehova, pedig az azt megelőző években 4-5-6 helyre is küldtem mintát.Ja és kísérőnek nem kevés nevezési díjat is! Mint ahogy Foxrudi is mondta, tavalyelőtt én is, ez már nem a pálinkáról szól!:( Nem hiszem, hogy nekünk mezei főzőknek, versenyzőknek kellene szponzorálni egy szűk, bennfentes kör szórakozását. 

Előzmény: !MARATHÓN (155629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!