Keresés

Részletes keresés

körtés 01 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 123034

 

 

Köszi, a pálinkát és a sajtot ismerem, viszont lekvárt eddig nem hallottam, feltétlen kipróbálom. Kajszis-nyárialmát, szoktunk csinálni . 

 

 

Most a narancs pálinka érdekel, hogy a rossz íz miatt kell agyon szűrni vagy az erős aroma miatt.

És felesbe almával cefrézni milyen lenne. Régen voltam bérfőzetni, a főzőmesterrel beszélgettünk mondta mikor narancsot főzött utána aznap mindenki pálinkája narancsos lett, de senki sem panaszkodott. 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: kopasz szuzukis (123030)
foxrudi Creative Commons License 3 órája 0 0 123033

Nekem is van!:-)Elég egyszerű,de a célnak megfelel! :-)

In Lak'ech Creative Commons License 4 órája 0 0 123032

Nálunk ezt fordítva mondták. De az a vidék nem is annyira híres tradicionális pálinkafogyasztásáról.   :-)

Előzmény: kopasz szuzukis (123030)
csanek Creative Commons License 4 órája 0 0 123031

Dabason az Agrocentrum lerakatban voltál már hallottál róluk valamit? Mert náluk is van mindenféle üveg,kupak,dugó stb.. legalább is a honlapjuk szerint. Még oda gondoltam hogy elmegyek,most van rá időm utána járni.

Előzmény: gabor0036 (123027)
kopasz szuzukis Creative Commons License 4 órája 0 0 123030

"Én még körte, birs lekvárról nem hallottam."

 

Nagyanyám mondta: fiam, amiből pálinkát lehet főzni, abból lekvárt is.

Ha legközelebb megyünk a Zanyósomhoz, vigyek 1 üveg birslekvárt kóstolónak?

 

Jó ideje már csak "egzotikus" lekvárokat főzünk: birs, körte, pöszméte, josta, cseresznye, sőt, a japánbirs is lekvárba kerül.

Előzmény: körtés 01 (122974)
csanek Creative Commons License 4 órája 0 0 123029

Szuper! Nagyon egyedi! A címke is igényes!

Előzmény: gabor0036 (123028)
gabor0036 Creative Commons License 4 órája 0 0 123028

Ilyen. 

 

Előzmény: gabor0036 (123027)
gabor0036 Creative Commons License 4 órája 0 0 123027

0.35-ös fekete agárdis üveget szoktam venni szilikon dugóval 250ft-ért. Annyi hogy a címkét nekem kell levenni. Amúgy a fekete 0.35 üvegből 4-500 alatt nem nagyon találtam es meg a dugó is kell hozzá akkor...

Előzmény: csanek (123026)
csanek Creative Commons License 5 órája 0 1 123026

Üdv! Én ezt köszönöm személy szerint hogy be linkelted mert a Bp-i cím pár percre van tőlem be is nézek a napokban. És az üveget hol szerzed be? Náluk vagy máshol? ( 0.5L víz tiszta átlátszó érdekelne)

Előzmény: gabor0036 (123009)
In Lak'ech Creative Commons License 7 órája 0 1 123025

Ez tényleg érdekes. Én 14. 34.-kor kaptam. De én nem tudtam, hogy a szakmain is fenn vagyok (ezek szerint). De ha most tényleg elküldted a rendes ZD-sre, akkor én a rendes ZD-n nem vagyok, mert nem kaptam meg még egyszer a fotókat. :-DD

Most akkor mi is a tényállás?

Előzmény: rézműves1 (123017)
gombászok Creative Commons License 7 órája 0 0 123024

Köszi, várom a híreket!

Előzmény: mili70 (123004)
norris53 Creative Commons License 7 órája 0 0 123023

Oda meg is érkezett :-))

Előzmény: rézműves1 (123017)
vizimento Creative Commons License 7 órája 0 0 123022

Az én mailomra is küldesz képeket? :)

Előzmény: rézműves1 (123017)
endrepp Creative Commons License 8 órája 0 0 123021

A héjon lévő gombaölő szerről nem is beszélve. 

Előzmény: In Lak'ech (123020)
In Lak'ech Creative Commons License 9 órája 0 0 123020

Ja. Olvastam, hogy beledarálták neki a szumma mennyiség felét héjastól. Erős a gyanúm, hogy még szűréssel sem lehet megszabadítani az olajtól. De mandarin ouzo-nak jó ehet.

Előzmény: rézműves1 (123018)
körtés 01 Creative Commons License 9 órája 0 0 123019

A gyártónak biztos nagyobb tapasztalata van, tőle kellene megkérdezni. A homorú fenéklemez miatt betapadhat a sarokba a sűrű alma, körte.

Előzmény: mili70 (122993)
rézműves1 Creative Commons License 9 órája 0 1 123018

Ne bántsad már, én mondtam neki , hogy "zsepizzen" a fagyasztás után. Elfelejtettem, hogy szűrni kellett volna..DD...Amióta ez az új szűrőm van, már nem emlékszem, hogy előtte mennyit kínlódtam.

Ráadásul ő most mandarinnal szenved, ha jól emlékszem.

Előzmény: In Lak'ech (123016)
rézműves1 Creative Commons License 9 órája 0 0 123017

Hát ez érdekes, mert már reggel 8-óra előtt elküldtem az összes kép linkjét, de most vettem észre, hogy a ZD-s szakmaira ment reggel. De neked akkor is meg kellett volna kapni. Most a rendes ZD-sre elküldtem mégegyszer.

Előzmény: norris53 (123014)
In Lak'ech Creative Commons License 9 órája 0 0 123016

Ugye elnézed nekem, ha nem írom le még egyszer?

Olvasd vissza, mit javasoltam. És hogy ismét egy hasonlattal

éljek: A végbél kúp sem használ szájon át bevéve.

Előzmény: Füredi1 (122995)
In Lak'ech Creative Commons License 9 órája 0 0 123015

Hozzám jöttek a fotók.

Előzmény: norris53 (123014)
norris53 Creative Commons License 10 órája 0 0 123014

Nem !

És gyanítom hogy más sem !

Nézz utána :-)

 

Előzmény: rézműves1 (123010)
endrepp Creative Commons License 10 órája 0 0 123013

Felfűtés alatt érdemes sztem. tolni neki, tettem rá egy hővédő lemezt, 50Cfok körül üzemel, van benne túlmelegedés védelem, az még soha nem kapcsolt le. Nem hiszem, hogy ez egy kritikus hőmérséklet lenne, katalógusban megnéztem, ilyen kis  dc motororok 80fokig tartósan üzemelhetnek. PWM vezérlővel maxon megy az elején, aztán kicsit vissza veszem. Megbízható így, főzeléket öntök fel, nem hígítom, sisakot bugyogja össze, de az zavar legkevésbé, eldugulni nem tud.

Előzmény: PaGyu (123012)
PaGyu Creative Commons License 10 órája 0 0 123012

Sziasztok. Ugyanez az elgondolás vezetett engem is, az utolsó szezonba elhelyeztem a hajócsavar szerü 180mm átmérőjű kavaró lapátot, kb. 120-at forog, 10-15 percenként forog 1-2 percet, hogy ne melegedjen túl a Logan a.m.motor.   Megemlítem, 85l- es duplafalu rozsdamentes főzőm van, de az itteni tanácsok alapján tettem bele kavarót, és jobb, valamivel rövidebb a főzési idő. (Gabonánál még több az előnye)

Előzmény: endrepp (122991)
PaGyu Creative Commons License 11 órája 0 0 123011

Ha nem ugyanaz lenne, bele sem tenné.

Előzmény: körtebolha (122979)
rézműves1 Creative Commons License 11 órája 0 0 123010

A ZD-s levelezésre ment a link. Miért, te nem kaptad meg?

Előzmény: norris53 (123005)
gabor0036 Creative Commons License 13 órája 0 0 123009

Én itt szoktam szoktam szilikonos dugót meg pálinkás (nincs szőlő a tetején) kapszulát is venni...

http://borosuveg.hu/termekkategoriak/palinkas-dugo--palinkas-dugo-szintetikus-palinkas-termekek

mili70 Creative Commons License 13 órája 0 0 123008

Lehet, hogy egy kicsit megtévesztő voltam , de mégis jól emlékszem.

A kapszulát 7 Ft-ért, az aglomerát dugót meg 11 Ft-ért vettem legutóbb januárban.

És igen a kalapos dugó az drágább. Annak az árára most pontosan nem emlékszem, de mivel más ügyből kifolyólag van dugózógépem, szoktam az aglomerát dugót is használni ( sűrűn ) A két kis zacskóban kétfajta kalapos van. A nyugtát nem találom de azok is 30-40 között vannak. 

 

Előzmény: rézműves1 (122998)
gabor0036 Creative Commons License 13 órája 0 1 123007

Ha már cimkézés... Ugyan ez az új is, csak mennyiség és v/v nélkül... A keskeny 0.35-ös üvegre, a tömzsi 0.5l-es.

mili70 Creative Commons License 14 órája 0 0 123006

Szabályozás ügyben keresd patxaran kollégát. Neki olyan készüléke van, ( igaz 220-ra ) amivel szabályozza a keverés beindulásának gyakoriságát, valamint az egyes keverések időtartamát is. Nem ő készítette, de van tapasztalata és jó ötletei is, biztos segíteni fog.

Előzmény: körtebolha (122978)
norris53 Creative Commons License 14 órája 0 0 123005

Nocsak kinek és hová ? :-)

 

Előzmény: rézműves1 (123002)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!