Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 3 órája 0 0 125275

                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125252)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 órája 0 0 125274

Camlock csatlakozó.

Előzmény: endrepp (125271)
Pálinkás Alex Creative Commons License 10 órája 0 1 125273

Jól mondod Mester! De én már a 80L-t nem mertem leírni. Így is én vagyok a nagyfogyasztó a családban. Több a fogyasztásom mint egy zsigulinak dombra fel menetben.

 

 

Bárk_i: 

Rajtunk ne múljon! Én mindent megteszek azért, hogy minél több ember jó pálinkát igyon!  :) Feleségek nagy 'örömére'.

 

A cefrézésre már találtam egy Kazinczy idézetet is:

"Jót s jólEbben áll a nagy titok."

Előzmény: snapszmester (125265)
Bárk_i Creative Commons License 10 órája 0 0 125272

Többen a mai napig meg vannak győződve arról, hogy a barackpálinka sárga. Mert a boltban is sárga volt.

Tökéletesen igazad van,innen nehéz jó útra terelni ezt a nemzetet.

Én azt gondolom ,sok türelemmel ,kitartással eredményt lehet elérni ezen a téren .Rajtunk is múlik.:-)

Előzmény: Pálinkás Alex (125266)
endrepp Creative Commons License 10 órája 0 0 125271

Milyen az a fényes szerelvény a végeken?

Előzmény: 1zsakkrumpli (125270)
1zsakkrumpli Creative Commons License 11 órája 0 1 125270

Ma elkészült a páracső hajlítás.

 

Sajnos kilágyítva, sóval feltöltve, görgőzve, mégis egy kicsit megráncosodott.

 

Kicsit jobbra számítottam:

 

fehérkutya Creative Commons License 12 órája 0 1 125269

Hogyan zajlik egy pálinka mustra? Gondolom nem nyelik le a mintákat. Vagy a jókat igen?

Szájban forgatás és lenyelés ugyanazt az eredményt adja?

Én amatőr fogyasztóként csak lenyelve és gyakran többször rápróbálva tudok ilyen-olyan véleményt kialakítani.

Előzmény: snapszmester (125263)
Dr. Rádio Creative Commons License 17 órája 0 0 125268

Köszönöm, viszonyítási alapnak tökéletes.

Előzmény: körtés 01 (125238)
kivimánia Creative Commons License 17 órája 0 0 125267

Most olvastam egy agrár hirdetési oldalon, Körte pálinka eladó 2700 ft/liter Ikervár vas megye.Érdekes.

Pálinkás Alex Creative Commons License 18 órája 0 2 125266

"Nekem az a jó ital, amire újra és újra kíváncsi vagyok, a legtöbb egy pillanatra szép, de nincs benne elég funky. :)"

Mi is volt a kiindulási alap? Fekete cseresznye 'pálinka'!

Amikor a nép akarata teljesült. Vissza a régi címkét, mert az új címkével nem fogyott annyira polcokról. 

Többen a mai napig meg vannak győződve arról, hogy a barackpálinka sárga. Mert a boltban is sárga volt. A régi jó ízek.

Innen azért sok-sok idő kell, hogy gyökeresen változzon mindenki ízvilága.

Amíg az emberek nem tudják, hogy mi is az igazán jó, addig nehéz egyenes irányt mutatni a fejlődésben.

Kicsit hiányolom az átlag embereknek is megfizethető, elfogadható minőségű bolti pálinkákat.

Sokkal több embernek lenne több ízbéli tapasztalata.

De legalább házi pálinka téren mindenki szerezhet elég tapasztalatot. Ez remélem idővel kiöli a kommersz vágyat az emberekből.

Előzmény: endrepp (125258)
snapszmester Creative Commons License 18 órája 0 0 125265

"Hanem hogy ha főzök 4 fajta gyümölcsből, akkor kb. 20 L pálinkám van gyümölcsönként. És lehet akármilyen isteni pálinkám, egy év alatt, 20 L is nagyon hamar elfogy."

Hát még a 80 L, az is gyorsan fogy.

Előzmény: Pálinkás Alex (125264)
Pálinkás Alex Creative Commons License 18 órája 0 0 125264

Nem arra gondoltam, hogy a Kisüsti tűnik el.

 

..."Amiből eléggé kevés van és a termék hamarosan már csak emlék."...

 

Hanem hogy ha főzök 4 fajta gyümölcsből, akkor kb. 20 L pálinkám van gyümölcsönként. És lehet akármilyen isteni pálinkám, egy év alatt, 20 L is nagyon hamar elfogy.

 

Akinek kis főzője van, többször cefréz, kevesebb lesz a kiemelkedően jól sikerült mennyisége is. És ez a termék hamarosan már csak emlék... mert a sok baráti gyomor gyorsan befogadja! 

Előzmény: rézműves1 (125257)
snapszmester Creative Commons License 22 órája 0 2 125263

Bár csak lenne ekkora merítésem a piacról.

Némely bírálaton 50-80 mintát kell elemezni, de a hazai piacról. 

Az a félelmem hogy rosszul lett kommunikálva az egész pálinkázás.

Nekem a saját termékeimnél nincs olyan tapasztalatom mint amiket itt olvasok. Változik, kétségtelen, de nem jó vagy rossz irányba. 

Ha a pálinka nem jó az nem a rendszerek hibája. Elfér a piacon a jó labanc és a jó kisüsti is. Teljesen korrekt szilvám megkapta hogy fülledt, dohos. Aki mondta adott mintát a sajátjából. Csak tiszta jellegtelen középpárlat. Neki az a minőség. Egy úr elég rendszeresen kóstolja a pálinkámat és minden alkalommal a pirulásomig dicséri, de nem kaptam abból ami neki nem ízlik. Neves kollégáktól válogat. Addig nem tudok neki hinni amíg nem értem hogy neki mi nem ízlik.

Amiket felsoroltál valószínűleg mind kiváló termékek, de nem ízlenek mindenkinek. Itt is azt várnám, nem azt hogy jó és 3 hónap múlva ihatatlan.

Előzmény: cloaked (125237)
patxaran Creative Commons License 23 órája 0 0 125262

"Szerintem mindig a valós fogyasztói piac ízlése mondja meg, hogy mennyire jó a termék."

Egy barátomtól idézek:Az ízlésemet a buksza vastagsága befolyásolja!

Egyetértek veled,de én a szubjektív ítélet miértjére vagyok kíváncsi.Úgy,ahogy Te is elmondtad az autó megítéléséről a véleményedet.

Előzmény: Pálinkás Alex (125255)
rézműves1 Creative Commons License 23 órája 0 0 125261

Idáig "gyötrődtem", de az irigységtől nem tudtam idáig írni, hogy milyen klassz lesz az a kifolyó.

Ügyes vagy. Most már azért értem, hogy miért 2mm-es az a lemezvastagság...DD...ezzel még az ügyes kezdőknek is megy...:):)))...meg persze egy jó kis TIG-es géppel...azért látom a tanfolyam is használt...

Én is gondolkodom egy ilyen fajta gyostalpalón, mert aki eddig csak "trafózott", annak a MIG is kínai...

Kár hogy csak OKJ-s van jó drágán, pedig jó lenne egy "nyugger-tanfolyam" is, pár gyakorlati órával...

Azért az én "fogyós-Gorillámmal", még saválló huzallal sem sem lenne ilyen szép, mint a tiéd...DD...

Előzmény: 1zsakkrumpli (125219)
TINTUS Creative Commons License 23 órája 0 2 125260

Az idén nagyon takarékosan kell a pálinkával bánnom. A tavaszi fagy komoly károkat okozott.

rézműves1 Creative Commons License 23 órája 0 0 125259

Az igaz, hogy abból már nekem is kevés van, de ha legközelebb is erre jársz, még kaphatsz belőle..:):)...

Előzmény: gabor0036 (125241)
endrepp Creative Commons License 23 órája 0 0 125258

mindig a valós fogyasztói piac ízlése mondja meg, hogy mennyire jó a termék

 

Ezt a holland csokis példád cáfolja.

Szerintem ez a megállapítás egy tradicionálisan kialakult piacon állja meg a helyét, nem egy olyanon, amit évtizedekig megraktak szemét kereskedelmi termékekkel és jelen pillanatban is káosz uralja.

Az emberek nagy része hisz a rossz minőségű, kommersz szeszekben, főleg, ha színes üvegben van és sok óriásplakát hirdeti a minőségét, jól lehűtik, hogy ne fájjon, ennek a piacnak az ízlése legfeljebb profitszerzés szempontból lehet érdekes, nem ennek kéne meghatározni az irányt.

Nekem az a jó ital, amire újra és újra kíváncsi vagyok, a legtöbb egy pillanatra szép, de nincs benne elég funky. :)

Előzmény: Pálinkás Alex (125255)
rézműves1 Creative Commons License 23 órája 0 0 125257

Ez nagyon korrekt írás volt a lényegről...,de...

 

..."Amiből eléggé kevés van és a termék hamarosan már csak emlék."...

 

...ebben remélem nem lesz igazad, ha arra gondoltál, hogy az igazi jó (a hagyományos, nem a tehéneltolós kerítésszaggató) kisüsti eltűnik, mert az elég szomorú lenne. De ezért van ez a fórum..D...

Előzmény: Pálinkás Alex (125255)
endrepp Creative Commons License 24 órája 0 0 125256

Melyik irányba? Ja már tudom, a buszt nem nekem kell vezetni, lehet könyvet olvasni utazás alatt és némelyiken van wc! :)

Előzmény: öreg_néne_b (125254)
Pálinkás Alex Creative Commons License 24 órája 0 2 125255

Vajon hány pontot kapott az a pálinka, amely arany érmes lett és mennyire megbízható a névtelen-neves zsűri értékelése?
A szubjektív díj hol van az objektív skálán?

 

Adott helyen, adott időben, adott zsűrinél, az adott nevezőkkel szemben a Te pálinkád a legjobb, második legjobb, harmadik legjobb!

 

Milyen jó is lenne, ha országosan lenne egy pálinka-szomelié aki megmondja, hogy kinek milyen a pálinkája.
Igaz a 60 év feletti átlag ember véleményét sok esetben figyelmen kívül kellene hagyni, főleg ha azt mondják, hogy ha az a jó pálinka, aminek olyan utóíze van, hogy szemmel el tudod tolni a tehenet.

 

Jó pár éve, mikor már itthon is voltak finom csokoládék, egyik ismerősöm hozott Hollandiából kakaóbabból készített finom keserű csokit. Na nem olyan vicces sütiket, hanem rendes csokoládét. Minőségi, finom, jó drága!
Szerintetek 10-ből hány ember tudta lenyelni? De hogy 9-en nem vettek újabb darabot a szájukba az is biztos.
Más íz, más ízvilág és mást tartunk finomnak.


A Pálinka olyan mint a jó Női test!
Ha belekóstolsz és a Te igényeidet minden téren maximálisan kielégíti, akkor maximális pontszámmal díjazod!
De Józsibá biztos hogy a fejét csóválná, mert: ez a némbőr ván? Há' hun tud ez neked paradicsomot kapálni, vagy paprikát csumázni?

 

Mondjuk én nem szeretem ezeket az anorexiás modell stílust, szerintem egy kis zsírpárna, az luxus felszereltség!

Nekem a nyitott tetejű cabriók a legjobb autók versenyén elbuknak, mert ha le van nyitva a tető, nincs csomagtartó. De fel van húzva a tető, két zsák kukoricánál több nem fér bele. Nálam minimum, hogy 4 db tápos zsák beleférjen. Lehet akármilyen jó a fogyasztása és a sebessége, ha kétszer kell mennem a tápboltba egymás után, az dupla út, dupla idő és dupla üzemanyag.

 

Egyébként meg nagyon egyszerű megállapítani, hogy hol van a pálinkánk a ranglétrán.
Kezedbe veszel egy olyan pálinkát, amely szerinted jó! Neves, nemes, elismert és jó! Akár a bolt polcáról, akár a szomszéd faluból. És úgy gondolod, hogy a tied ennél még jobb!
Keresel egy személyt, akinek a véleménye fontos számodra.
Leteszel elé két poharat, és megkéred, hogy mondja meg, hogy melyik a finomabb.

Szerintem mindig a valós fogyasztói piac ízlése mondja meg, hogy mennyire jó a termék.

És itt a pálinka a termék. Amiből eléggé kevés van és a termék hamarosan már csak emlék.

öreg_néne_b Creative Commons License 24 órája 0 3 125254

De az igazi nagy minőségi ugrás a Trabant és a buszbérlet között van.

1zsakkrumpli Creative Commons License 25 órája -1 0 125253

Igazság szerint Trabant is elvisz mindenhová, de az emberek egy része mégis Mercédeszt vesz ...

Előzmény: TINTUS (125251)
sogi01 Creative Commons License 27 órája 0 1 125252

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125201)
TINTUS Creative Commons License 1 napja 0 1 125251

Ha olyan csilli-villik ezek a főzők akkor mért nem főznek benne kiemelkedő párlatot?

Előzmény: 1zsakkrumpli (125195)
körtés 01 Creative Commons License 1 napja 0 0 125250

Szerintem fordítva. Mikor jönnek az ízek up. váltás előtt, növeld a deflegmációt , ep. váltás körülire, kb.80% ra. Kesernyés lesz. És tartsd 65% fölött, amíg gazdaságos a finomítás. 

Előzmény: patxaran (125224)
gabor0036 Creative Commons License 1 napja 0 1 125249

Haza értem rápróbalok. Még van egy kicsi az üveg alján. :D Utoljára nekem nagyon ízlett! :))

Előzmény: otifoti (125245)
otifoti Creative Commons License 1 napja 0 0 125248

:-)

Előzmény: patxaran (125247)
patxaran Creative Commons License 1 napja 0 0 125247

Fogjuk a nyuszira!

Előzmény: otifoti (125246)
otifoti Creative Commons License 1 napja 0 0 125246

Elfogyott???? Ki itta meg?

Előzmény: patxaran (125244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!