Keresés

Részletes keresés

kardosur Creative Commons License 10 perce 0 0 146223

Na, meg az Orgazmus?!

barkócza Creative Commons License 15 perce 0 0 146222

Arra lennék kíváncsi, hogy Galántai János fanyarkája milyen fanyarkából készülhetett.

Előzmény: mili70 (146216)
endrepp Creative Commons License 3 órája 0 0 146221

Nem is hívják pálinkának, ha a táblázat fejlécét megnézed kiderül.

Előzmény: szentöltvíz (146217)
Figyelget Creative Commons License 3 órája 0 1 146220

Hát kérem szépen ez a híres magyar narancs tovább nemesített gyümölcse! :)

Előzmény: szentöltvíz (146217)
kardosur Creative Commons License 3 órája 0 2 146219

Nekem a Imperial Stout sör és a Homoki fehér szarvasgomba tűnt fel. $$$

öreg_néne_b Creative Commons License 4 órája 0 2 146218

Banán? Orgona virág?

Előzmény: szentöltvíz (146217)
szentöltvíz Creative Commons License 4 órája 0 3 146217

Mandarinból hogy lehet pálinka?

Magyarországon termett???

Előzmény: mili70 (146216)
mili70 Creative Commons License 5 órája 0 0 146216
Előzmény: KGPista (146214)
sogi01 Creative Commons License 8 órája 0 0 146215

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (146175)
KGPista Creative Commons License 12 órája 0 0 146214

Kíváncsi vagyok, hogy milyen eredménnyel zárult az ongai versenyem egyetlen beküldött mintája. Egy birssel neveztem. Bízok a pozitív kritikába. :)

kupeci Creative Commons License 16 órája 0 0 146213

Illetve ha való is, tud működni.

Előzmény: kupeci (146212)
kupeci Creative Commons License 16 órája 0 0 146212

Nem ördögtől való:)

Előzmény: kardosur (146211)
kardosur Creative Commons License 16 órája 0 0 146211

Szerintetek külön választható a réz fontossága  az alszesz főzés illetve  a tisztázás során?

 

Lenne lehetőség nagyobb, de teljesen saválló főzővel főzni a cefrét. Csak a páracső  réz.

A tisztázáshoz kisebb,  viszont teljesen réz  főző van.

 

 

 

kupeci Creative Commons License 17 órája 0 0 146210

Eleinte nekem is nehezen ment, de belelehet ebbe jönni!:)

Előzmény: kardosur (146209)
kardosur Creative Commons License 17 órája 0 0 146209

Na, megint szereztem egy barátot :)

 

 

Előzmény: In Lak'ech (146201)
ketco Creative Commons License 19 órája 0 0 146208

Csak alma cefrét szeretnék, ismerős ajánlotta, hogy az kiszívja a cefre folyós lett a pektin bontó által, viszont attól féltem, hogy összetöri a magot.

 

Előzmény: rézműves1 (146207)
rézműves1 Creative Commons License 19 órája 0 0 146207

A zagyszivattyúk biztosan nem törik az almamagot...viszi az, csak kellően híg legyen...a nagyon sűrűt nem viszi.

Én is használok, de csak a lefőtt cefrét szivattyúzom ki, az öblítővízzel hígítva...viszont a szilva, vagy kajszi magot nem szereti, attól megáll a szivattyúzás és csak zörgeti a magot.

Előzmény: ketco (146205)
obsitos3 Creative Commons License 20 órája 0 0 146206

Errefelé nem ciánosnak hívják.(:-

Előzmény: ketco (146205)
ketco Creative Commons License 20 órája 0 0 146205

Sziasztok valaki használt már szennyvízszivattyút alma cefre át szivattyúsához? Mert szeretném az ezer literes tartályból átrakni hordókba, viszont félek h összetöri a magot és ciános lesz az íze.

rézműves1 Creative Commons License 20 órája 0 0 146204

Lehet, hogy inoxot nem, de savállót már hallottam...:):):)...

Előzmény: Imi09 (146200)
endrepp Creative Commons License 20 órája 0 0 146203

A klasszikus pisilős kisfiú és az Óz bádogemberének közös gyermeke, kétségtelenül van benne valami bájos, viszont ajándékba nem szeretnék kapni egyet. :)

Előzmény: In Lak'ech (146201)
endrepp Creative Commons License 20 órája 0 0 146202

Szakipari naiv giccs - outsider art. :)

Előzmény: kardosur (146199)
In Lak'ech Creative Commons License 20 órája 0 2 146201

Akkor most immár végérvényesen kiderült, hogy én ízléstelen vagyok, mert szerintem poénos, ötletes, jópofa.

Előzmény: kardosur (146199)
Imi09 Creative Commons License 20 órája 0 0 146200

Kedves Fórumtársak!

 

Használ valaki közületek pálinka tárolására inox tartályt?

Honnan érdemes beszerezni?

Ezeket a tartályokat meddig érdemes tölteni, hogy a pálinka ne szenvedjen minőségi károsodást?

 

kardosur Creative Commons License 21 órája 0 0 146199

Ízlések és ízléstelenségek különbözőek...

Előzmény: endrepp (146166)
körtés 01 Creative Commons License 24 órája 0 0 146198
Előzmény: Wuti91 (146186)
rézműves1 Creative Commons License 26 órája 0 0 146197

De igen, szelepet akartam, nem órát...a -0,5-ről indulást, azt nem én írtam...D...

Előzmény: Wuti91 (146191)
kupeci Creative Commons License 26 órája 0 0 146196

Visszább már voltak próbálkozások női pulcsival:)

Előzmény: endrepp (146195)
endrepp Creative Commons License 26 órája 0 0 146195

Na ja. És ez a cucc egy hideg, őszi-téli főzésnél nagyon oda fogja rakni magát, de nem gond lehet rá adni egy meleg, kötött sálat. :)

Előzmény: kupeci (146194)
kupeci Creative Commons License 26 órája 0 0 146194

Egy időben én is haladtam abba az irányba,......nem szabad ám túlzásokba esni!:)

Előzmény: endrepp (146192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!