Keresés

Részletes keresés

kozmaolaj Creative Commons License 3 órája 0 0 114942

Norris53, barkócza, köszönöm a válaszokat. Úgy döntöttem megrendelem, kipróbálom.

Előzmény: barkócza (114939)
Tucso69 Creative Commons License 3 órája 0 0 114941

Látod ez a hisztéria, hogy a kozmaolajszűrés elveszi az aromákat!

Előzmény: Pecabubus (114831)
Tucso69 Creative Commons License 3 órája 0 0 114940

El is várom, hogy megkínálj! :-)

Azért ezt az ellenpéldát nem kéne népszerűsíteni, mert nem ez a jó cefre előállításának módja.

Ha csinálnál egy kontrollmintát, a ZD zsűri megmondaná melyik készült a fáradt cefréből.

Előzmény: stapika (114777)
barkócza Creative Commons License 4 órája 0 1 114939

Jól mondod, de a gyártónak abban mi az üzlet, ha otthon magad regenerálod?:)

Előzmény: norris53 (114932)
naivkezdo Creative Commons License 5 órája 0 0 114938

nem értek ehhez sem, de Péter_33 linkelt nekem egy oldalt, lehet azirányban érdemes nézelődni.

Én veszek hamarosan, kiváncsi vagyok milyen rézmentesen vs mostani állapot.

Előzmény: norris53 (114932)
naivkezdo Creative Commons License 5 órája 0 0 114937

a borász barátom szokta mondani, hogy így kurva nehéz telefonon keresztül segíteni.

na itt is ez van szerintem:)

édes az íze? biztos, hogy rossz az illat? amúgy, ha káros folyamat indult be, az nem javul az idővel, csak rosszabb lesz.

Érted, főzd le minél előbb, ha kierjedt.

Előzmény: a_kis_donatellácska (114929)
naivkezdo Creative Commons License 5 órája 0 0 114936

furcsa, mert bornál is az elején használják amennyire én tudom.

Előzmény: TINTUS (114928)
cloaked Creative Commons License 5 órája 0 0 114935

Jeges vízzel felhígítva, ízlés szerint 12-15% alkohol körül. A víz tényleg max. 0 fokos legyen, így kapsz kellemesen hűvös italt.)

 

Egyesek fagyasztva töményen isszák, de töményen szerintem minden ánizsos ital undorító, pontosabban fanyar és émelyítő (pedig sokfélét ismerek és szeretek).

Előzmény: TINTUS (114925)
TINTUS Creative Commons License 5 órája 0 0 114934

Köszönöm !

Előzmény: envision (114930)
zsolex74 Creative Commons License 6 órája 0 0 114933

Szia!

 

Köszönöm a választ.

Előzmény: Figyelget (114888)
norris53 Creative Commons License 6 órája 0 1 114932

Csak azért gyanús a dolog mert "Javasolt csere: lemerülést követően, illetve RO víztisztító után bekötve 3-6 havonta (tisztított vízminőség -keménység- és vízfelhasználás függvényében)." ha kation cserélő műgyanta a töltet minek a csere akkor 10% os só oldattal regeneráljuk - vagy rosszul tudom ?

Előzmény: barkócza (114886)
Figyelget Creative Commons License 6 órája 0 0 114931

Szia!

"Nézd meg Snapszmester honlapját, van rajta egy zseniális kép, hogy hogyan kell kierjedt cefrét tárolni."

Értem miről van szó,csak gondoltam megnézem alaposabban,mert eddig még nem találkoztam azzal a képpel,pedig már sokszor átolvasgattam az egészet. Most sem találtam meg az említett képet,segítenél benne,hogy pontosan hol keressem?

Előzmény: barkócza (114920)
envision Creative Commons License 6 órája 0 0 114930

Szia ....

Azt hogy kell inni azt nem tudom ,de én mélyhűtőbe teszem és lehűtőm annyira hogy az ánizsolaj kristályok megjelenjenek benne.

Ha  kristályos állapotot eléri akkor akkor szoktam  leküldeni :)

Egészségedre :)

 

Előzmény: TINTUS (114925)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 6 órája 0 0 114929

Üdvözlet.

 

Megint bajban vagyok...

2 hordó körtém van, az egyik egészséges szagú, a másik enyhén kesernyés. Sejtem, hogy valamilyen káros folyamat vette kezdetét, de mi ez, illetve menthető lehet?

TINTUS Creative Commons License 7 órája 0 1 114928

Borászati használatnál lehet, hogy úgykell... de itt az elején már mehet bele , hadd dolgozzon mennél többet és jobban.

Előzmény: '99A4 (114927)
'99A4 Creative Commons License 8 órája 0 0 114927

A kerteszaruhazba zimopec p 110L folyékony pektinbonto enzimkoncentratumot kaptam aminek a leirasaba az van, hogy főzés előtt 2-3 nappal kell beletenni. De mindenhol azt írják hogy az első napokba kell az élesztővel együtt. Most akkor mi legyen? :)

TINTUS Creative Commons License 8 órája 0 0 114926

helyesen OUZO .. bocs még leírni sem tudom.

TINTUS Creative Commons License 8 órája 0 0 114925

OFF: kaptam ajándékba ÚZO-t  , hogy kell inni?  Kíméljetek a viccektől például húzóra stb:

TINTUS Creative Commons License 9 órája 0 0 114924

Én külön fözném !!!

Előzmény: Ruronin (114897)
naivkezdo Creative Commons License 10 órája 0 0 114923

SM, van olyan kereskedelmi barackp, amire azt mondod, hogy igencsakjó?

Kontrollnak kellene.

Előzmény: snapszmester (113595)
bujukcekmece Creative Commons License 11 órája 0 1 114922

Pincében jó...ha el nem rohad. A nagy meleg kiégeti a kálciumot az almatermésekből ezért rohadásra hajlamosak. Permetezéssel pótolható. A fádat meg kezd el öntözni mint barom, különben lepereg az összes!

Előzmény: schankox (114921)
schankox Creative Commons License 12 órája 0 0 114921

Birsem idén ismét korábban kezd hullani, mint ahogy beérne. Van valami ötletetek, hogyan tudnám a termést megmenteni? Arra gondolok, hogy hol és hogyan tároljam, hogy utóérjen. Sajnos az eddigi években nagyon sokat ki kellett dobni, mert még zölden rothadni kezdett. A maradékból viszont elég tűrhető pálesz lett, ezért szeretnék minél többet megmenteni.

barkócza Creative Commons License 12 órája 0 1 114920

Kierjedés után minél hűvösebb helyen tartsd. Jó az a pince.

Előzmény: Péter_33 (114919)
Péter_33 Creative Commons License 12 órája 0 0 114919

Megpróbálhatom, de hely hiányában nem száz h elfér...napra sejtem miért ne, egy napig ott volt és nagy barna foltok (talán napégés?) lett rajta, még nem is láttam ilyet, talán nem kezd el ott rothadni, puhának nem lett puha.

Előzmény: Szomjas cápa (114918)
Szomjas cápa Creative Commons License 12 órája 0 0 114918

Én a helyedben a pincéből addig valami száraz, de melegebb helyre pakolnám, de semmiképp sem a napra. Gyorsabb lesz az utóérés. 

 

Előzmény: Péter_33 (114908)
Figyelget Creative Commons License 13 órája 0 1 114917
Barkócza:
" A kierjedt körte, ha nem savaztad, nagyon könnyen pimpósodik. A cukor segít, és arra figyelj, hogy hogy minél kevesebb levegő maradjon fölötte. Ha sok felette a légtér, tegyél bele pl. vízzel teli lezárt PET palackokat, vagy befőttesüvegeket. A fólia is jó. Nézd meg Snapszmester honlapját, van rajta egy zseniális kép, hogy hogyan kell kierjedt cefrét tárolni."
Előzmény: Ruronin (114916)
Ruronin Creative Commons License 14 órája 0 1 114916

Huh a palackos 5let az tetszik köszönöm.

Mikor lett írva az a leírás róla nem tudod véletlenül?

Előzmény: Figyelget (114915)
Figyelget Creative Commons License 14 órája 0 0 114915
De,az gáz.Pontosabban "gáz"-talan lesz az üres tér és ott lesz a baj forrása.Barkócza nem oly rég írta le a számtalan lehetséges kiküszöbölést.Jobb,ha tele(vagy majdnem tele) a hordó.Ha erre nincs mód(de van pl teli vízespalackokat raksz bele),akkor símíts vékony fóliát a cefre tetejére,úgy hogy a hordó falára is rásímuljon belül.Így nagy eséllyel lezárod a levegőtől.
Előzmény: Ruronin (114914)
Ruronin Creative Commons License 14 órája 0 0 114914

Most úgy van, hogy 3/4ig töltöttem a hordót aztán szépen feljött, de ha kész és nincs teljesen tele nem gáz,nem?Rácsavarom a tetőt azt annyi?!

Előzmény: Figyelget (114913)
Figyelget Creative Commons License 14 órája 0 0 114913
Jobb egyből főzni,de azért 2hétig minden további nélkül el lehet tárolni.Csak tényleg legyen kizárva a levegő!
Előzmény: Ruronin (114912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!