Keresés

Részletes keresés

Pálinkás Alex Creative Commons License 2 órája 0 0 137649

Vannak ezek a nagyon szép csatos övegek. De minden üveg szájánál van két kifúrt lyuk.

 

Nekem viszont van régről olyan üvegem is, amihez nem kell két fúrt lyuk.

 

Ugyan az a működési elv, csak lyuk nélkül feszíti rá a szilikont és a dugót.

 

Látott valaki ilyet kereskedelmi forgalomba?

Ezt bármelyik üveg szájára rá lehetne tenni.

kopasz szuzukis Creative Commons License 5 órája 0 0 137648

Nincs azzal probléma. Csupán az értelmezések körül szerettem volna rendet rakni. Manapság minden átlátszó műanyag csövet "szilikonoznak". Volt már rá precedens, hogy az egyik "szügyfél" körömszakadtáig ragaszkodott ahhoz, hogy neki szilikoncső kell, mert az van most is a berendezésén. Aztán, mikor az első fél liternyi benzint átengedte a csövön, az egész szétmállott. Mert szerinte a Mipolan is szilikon.

Előzmény: körtés 01 (137642)
rézműves1 Creative Commons License 6 órája 0 3 137647

..."Vagy is! Autómatikusan kikapcsol 120 fokon"...

 

Vagy ahova beállítom...egy a lényeg, hogy a főzés folyamán, nem engedi elszaladni a hőfokot...szerintem ez nem csak nekem, hanem sok otthon főzőnek is jól jönne...de ahogy szegény néhai Feribá51 mondogatta "ez csak egy vélemény", vagyis az én véleményem, amit persze nem kell elfogadni...:):):)...

 

Ami a költségeket illeti, én 5-ropiért vettem az egész kazán cuccot a jófogásról, csövestül szelepestől, a hozzávaló

digitális vezérlő sem került (az elektromos résszel) együtt, egy 10-esbe...ezek Kínából jöttek, a Gábor36 és Endrepp fórumtárs segédletével...tudom, hogy egyébként a kombinált szelep nagyon drága és még egyéb cuccok is kellenek hozzá, hogy az égő jól működjön, de kilehet fogni olcsóbban is...meg hát a biztonság is fontos...

 

Előzmény: rézmanó75 (137645)
sogi01 Creative Commons License 9 órája 0 0 137646

                                                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (137599)
rézmanó75 Creative Commons License 16 órája -2 0 137645

Vagy is! Autómatikusan kikapcsol 120 fokon. 

Na ez, nem nagy könnyebség! :) Főleg ha a hozzászólásod végén, említed, hogy nehogy má megfőzte a páleszt magától! Tehát állítganod kell!!!! Te tudod! :)

 

Olyan gázégő kell,ami nem tudja a 150 fokot,a főzés végére! Ennyi! 

Ez az 50 ezres" beruházás pont nem éri meg ha kézzel ugyan úgy bele kell nyúlni! :)

Előzmény: rézműves1 (137633)
deszegregator Creative Commons License 16 órája 0 0 137644

Üdv! 

Nashi körtével kapcsolatban van tapasztalata valakinek? Természetesen hűtő házas lenne. Elsősorban a zamat érdekel... 

endrepp Creative Commons License 17 órája 0 0 137643

Nem túl elegáns. ;)

Előzmény: körtés 01 (137642)
körtés 01 Creative Commons License 17 órája 0 1 137642

A mipolancsővel mi a probléma Hagyóék is ezen csorgatnak, Szerintem legalább 1000 litert kell csorgatni, hogy kicsit opálosodjon.   

Előzmény: kopasz szuzukis (137639)
körtés 01 Creative Commons License 17 órája 0 0 137641

És, nagyon jó csavaros kiflit készítenek.

Előzmény: kopasz szuzukis (137637)
endrepp Creative Commons License 17 órája 0 0 137640

Megszabadultam mindtől. Egy fa gyűjtőedény beszerezésén gondolkozom.

Előzmény: kopasz szuzukis (137639)
kopasz szuzukis Creative Commons License 17 órája 0 0 137639

A PVC és a MIPOLAN cső kimondottan kemény, szinte víztisztán átlátszó. A valódi szilikoncső jóval puhább, a sima guminál is puhább, és kevésbé átlátszó. Viszont az átlátszósága csak évek múlva csökken. Az olajat, oldószereket viszont nem bírja.

Előzmény: endrepp (137612)
kopasz szuzukis Creative Commons License 18 órája 0 0 137638

A nyomás emelkedése pont a felhabzás ellen hat. Nálunk a "tűzoltó" módszer volt a nyomásemelés. Addig, míg a megfelelő meínnyiségű habgátlót be nem nyomtuk.

Előzmény: pacsepa (137618)
kopasz szuzukis Creative Commons License 18 órája 0 0 137637

A Kisvárdai Szeszipari Vállalat és az Ászári Keményítőgyár is foglalkozik alkohol ipari/vegyipari célratörténő előállításával. Ha több tonna, lehet, hogy átveszik.

Előzmény: Dr Nickelsdorf (137624)
cloaked Creative Commons License 19 órája 0 0 137636

Ismerem ezt a, hmm, italt, az ágyas körtés és az ágyas szilvás változatot, bár nem ebben a hájtek kiszerelésben vettem. (Van ilyen szuicid kíváncsiságom a piaci kínálat iránt.) Maga a kiszerelés és a név tényleg évek óta létezik, korábban csak kommersz szeszesitalokkal töltve, de az a helyzet, hogy a színvonalát/célközönségét/árát tekintve ez az ital is az. Maga a szesz nem kimondottan selejt, de alig iható, teljesen élvezhetetlen (fonnyadtalmás-kesernyés, a szeszfokhoz képest karcos), a szilvaággyal viszont sikerült tovább rontani rajta. Mondanám, hogy aki a szöveget írta a selymességéről, lágyságáról, annak nem biztos, hogy van tükör a lakásában, de valószínűleg sosem kelett megkóstolnia. Jó neki :)

 

 

A népegészségügyi termékadó (kb. 900 Ft/L egy 37,5 fokos italnál) miatt valószínűleg olcsóbb opció lett a gyümölcsaromás finomszeszt filléres alma-körte vegyesre cserélni, majd különféle gyümölcsökkel ágyazni – ami lehetővé teszi, hogy több ízben is készüljön aroma nélkül (azaz különadó nélkül). Nem biztos, hogy itthon főzik (az ágyazást leszámítva), a legtöbb szeszfajtából meglepően olcsón lehet fapados minőséget rendelni tartályokban.

Előzmény: Pálinkás Alex (137625)
Bárk_i Creative Commons License 19 órája 0 0 137635

Igya az akinek nincs sajátja.:-)Biztosan van akinek megfelel.:-)Szerintem nekünk,ez elrettentésre szánt példa.:-)

Előzmény: Pálinkás Alex (137625)
Figyelget Creative Commons License 19 órája 0 0 137634

Nagyon meg lennék lepődve, ha valaki ilyen "pálinkához" folyamodna, az itt előforduló pálinkások közül. 

De biztos van rá kereslet, nem véletlen van piacon... 

Előzmény: pacsepa (137631)
rézműves1 Creative Commons License 19 órája 0 1 137633

..."De hogy autómatikusan  szabályoz,az kicsit túlzás! Max.beállítod egy hőfokra, és ott kikapcsol. Ennyi!"...

 

Majdnem ennyi, de nem egészen!...például a beállított 120°C-on tartja az olaj hőfokát, de azt anélkül, hogy állandóan figyelnem kéne az olajhőmérőt...vagyis automatikusan szabályozza, nem kell hozzányúlni!!! ...

Ez azért már elég nagy segítség nem?...az olajtérbe forrasztott mérőszondán keresztül , az elektronika állandóan figyeli az olaj hőfokát és ha kell, ennek a kombinált szelepnek a segítségével, automatikusan beavatkozik...emeli, vagy csökkenti a hőfokot, igaz "csak" az előre beállított értékhez képest...de már ez is egy nagy könnyebbség, gondolj csak bele...a legtöbb otthon főzőnél, ha a duplafalban olaj van, rányitják az égőt és ami a "csövön kifér", hiszen úgy sem ég le...ez azért nem egészen így van...én már mértem olajban 150°C-ot is...azt már te is tudod, hogy ez bizony túl sok...úgyhogy az állandó hőfok szinten tartása (bizonyos ideig), szerintem fontos és egyben nagy könnyebbség is a hosszú főzéseknél...szerencsére a pluszban hozzáépített fél colos gázcsap,  ezen kívül még kézi vezérlésre is lehetőséget ad, mert a beállított hőfokot, egyszerűen egy gombbal, digitálisan feljebb tudom emelni...így aztán én nem teszem a polcra, mert ennyi beavatkozás (ha kell) nem okoz nagy gondot...

Meg aztán nehogy má megfőzze azt a páleszt magától...:):):)...(még jobb lenne)...he-he...

Előzmény: rézmanó75 (137622)
öreg_néne_b Creative Commons License 20 órája 0 0 137632

Régóta árulnak ilyent.
Bennem még nem merült fel a kóstolás gondolata sem...

Előzmény: Pálinkás Alex (137625)
pacsepa Creative Commons License 21 órája 0 0 137631

Én már korábban "megcsodáltam" ezt a szerzetet, de valamiért nem volt bizalomgerjesztő...

Reklámdumától függetlenül ilyen kiszerelésbe olyan cuccot tesznek, amit akkor fogyaszt akinek erre igénye van, ha alkoholfüggő. Tök mindegy az íz, az aroma a lényeg az alkohol.

Aki élvezeti cikknek tekinti a pálinkát, az ilyenre nem vetemedik.

Előzmény: Figyelget (137630)
Figyelget Creative Commons License 21 órája 0 0 137630

Új értelmet nyer a tiplizés.... :)))

Előzmény: Pálinkás Alex (137625)
Jolida Creative Commons License 21 órája 0 0 137629

A következő az intravénás fecskendő lesz? :-)

Előzmény: Pálinkás Alex (137625)
endrepp Creative Commons License 21 órája 0 1 137628

Kávé mellé tejszín helyett. :)

Előzmény: Pálinkás Alex (137625)
mili70 Creative Commons License 21 órája 0 0 137627

Én" fázok " ettől a formabontó, hungarikumnak számító  ágyas szilvás alma-körte gyümölcspárlattól. :)

Bár gondolom, hogy lesz rá kereslet. :)

Előzmény: Pálinkás Alex (137625)
Pálinkás Alex Creative Commons License 22 órája 0 0 137626

Szia Dr Nickelsdorf!

 

Küldj egy e-mailt a palinkakedvelo_kukac_freemail_pont_hu ra.  Ha tudok segítek.


 

 

Előzmény: Dr Nickelsdorf (137624)
Pálinkás Alex Creative Commons License 22 órája 0 0 137625

Előre is bocsánat az Adminnak!

 

Mi a véleményetek a dizányjról? Zacskós tej után a zacskó sör is várható?

 

 

 

Tipli Snapsz Ágyas Szilvás gyümölcspárlat 0,04L

 

A termék 100%-ban gyümölcspárlatból készült. Selymességét, lágyságát, jellegzetes ízvilágának alapját kiváló minőségű Alma-Körte gyümölcspárlat biztosítja.
Formabontó kiszerelés a szeszesitalok között. A hungarikumnak számító mini-palackos fogyasztás kielégítését szolgáló egyszerű, praktikus és könnyű csomagolás. Polipropilén pohárban és fedőfóliával. Vedd ki, nyisd ki, TIPLI.

 

Gyártó oldaláról és még zárjegy is van rajta :)

 

 

Dr Nickelsdorf Creative Commons License 22 órája 0 0 137624

Sziasztok!


 Nagy mennyiségű kukoricakeményítő maradékot kellene elhelyeznem(több tonna).Azt az információt találtam,hogy  keményítőből készül a bioetanol,illetve  gabona,burgonya cefrét is használnak  alkohol előállításra a keményítő tartalma miatt.
Egy ilyen megoldást szeretnék találni a hulladékként való elszállítás helyett,ne vesszen kárba az anyag.

Szeretnék tanácsot kérni,hogy milyen cégek foglalkoznak ilyen anyagokkal,akik esetleg átvennének keményítőt?
Nem a nagy bioetanol gyártókra ,inkább kisebb üzemekre gondoltam,akiket esetleg ez érdekelhet. Akár ingyen is odaadnám.
Tiszta alkoholt egyáltalán gyártanak kisebb cégek,vagy csak ital előállítással foglalkoznak?

mili70 Creative Commons License 23 órája 0 2 137623

Azért ez annyira nem érdekesség. Valaki a gőztérbe akasztott kosarat rakja meg aszalvánnyal, vagy friss gyümölccsel, valaki meg csak úgy belehajigálja ezeket az alszeszbe a főzéskor. Elrontani nem fogod vele......

 

 

Előzmény: KGPista (137621)
rézmanó75 Creative Commons License 23 órája 0 0 137622

A biztonság az rendben van. De hogy autómatikusan  szabályoz,az kicsit túlzás! Max.beállítod egy hőfokra, és ott kikapcsol. Ennyi! 

Legalább is nekem nem működött vizes duplafalú esetén. Végig nem tudsz vele főzni egy bizonyos hőmérsékletre állítva. Max ha a főzés végi hőmérsékletre állítod a hőfokot. De akkor meg pont felesleges! 

Hiszen ahogy ürűl a cefréből az alkohol úgy kell növelned a hőmérsékletet is. Magyarúl melegebb víz vagy olajhőmérséklet kel! Után fogod állítani mindíg?

Úgyhogy ment a polcra! :)

Előzmény: rézműves1 (137395)
KGPista Creative Commons License 23 órája 0 0 137621

Sziasztok!

 

Hallottam egy érdekességet. Gondoltam kikérem ezzel kapcsolatban a véleményeteket.

Az egyik haver alma pálinkát csinált. A finomításnál az alszeszhez feldarabolt almát rakott az üstbe és úgy tisztázott. Állítólag nagyon jó lett a pálinka. Mondjuk én még nem kóstoltam...

Van egy kis almacefrém. Szerintem a jövőhét végére faszául ki is forr. Szerintetek érdemes lenne nekem is megpróbálni ezt a mutatványt?

mili70 Creative Commons License 24 órája 0 0 137620

Engem legalább ennyire érdekel, hogy ma 15 órától " vonult-e " közülünk valaki a 100 éves cukrászdától a Várkertig? :)

Előzmény: Csikky (137588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!