Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

bezzeg Jani másfél órája © 103194

http://www.ebay.com/itm/Red-LED-Digital-Car-Temperature-Meter-Thermometer-55-125-C-DS18B20-Sensor-F-C-/271048456991?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

 

Ezzel mértem, az eprüvettám 1 decis, a hőmérőm után még van 2 méter 2"-os páracső.

Véleményem szerint a páracső még erősít 6-7 fokot.

A hőmérő előtt van 80 cm magas páradóm és egy 48 cm-es egy tálcás pisztoriusz.

Nekem ez a tapasztalatom.

A kár készülék függő is lehet a jelenség magyarázata, hogy a táblázat szerinti 6 foknál nem érzek semmi jó aromát a moslék gőzében.

És a végén a fűtést már nem siettetem.

Előzmény: golyós (103191)
TINTUS másfél órája © 103193

azért az őszibarack nem mérhető egy szilvához, körtéhez, meggyhez, szöllőhöz ám választék bővítésnek megfelel.

Előzmény: körte51 (103185)
vviktor1 4 órája © 103192

Ez már tényleg az, hogy ahány készülék annyiféle, mindenkinek ki kell ismernie a sajátját...

 

Előzmény: golyós (103191)
golyós 5 órája © 103191

Csak azt nem értem, hogyha ez a forráspontod, akkor a táblázat szerint a gőz alkoholtartalma már csak 6% körüli... Akkor abból hogy is lesz 14%-os alszesz az eprüvettában? (Vagy ez már készülékfüggő??) Na persze nem kell nekem érteni mindent , lényeg az, hogy biztosan jó pálinkát főzöl, nagy gonddal , odafigyeléssel, magad, és környezeted megelégedésére...... (végül is erről szól ez a hobby ) jó egészséget hozzá  :-)

üdv,g.

Előzmény: bezzeg Jani (103189)
vviktor1 5 órája © 103190

Nekem a kupolán van a hőmérő, 102-nél kell kb lezárnom.

Előzmény: forgione1 (103184)
bezzeg Jani 6 órája © 103189
Előzmény: bezzeg Jani (103188)
bezzeg Jani 8 órája © 103188

Biztos úgy van ahogy mondod.

Én már a moslék gőzében nem érzek semmi jó aromát.

 

 

 

Előzmény: körte51 (103181)
bezzeg Jani 8 órája © 103187

,,kiskáté" 4.2.2

Előzmény: golyós (103180)
norris53 9 órája © 103186

Az olaj feletti hőmérsékletet mérheted de az nem ér semmit

 Az olaj hőmérsékletet mérd

 azt kell

130 elég lesz - megvásárolni ? szerelvény bolt esetleg megrendeled Ebay-n

Előzmény: forgione1 (103184)
körte51 10 órája © 103185

Úgy látom ezt a hiányosságot is pótolnom  kell , őszibarack pálinka is lesz a repertoáromban! :-)

Előzmény: golyós (103182)
forgione1 10 órája © 103184

A cefrét ki szoktuk facsarni.....

 

 

Daplafalú vizes főzöm, sajnos 35 % foknál már csak csepeg(ett). Tömítetlenségi hibák javítgatása után ezt letornáztam 20 %-ra. De ennél többet gazdaságosan már nem tudok belőle kihozni.

 

Így gondoltam áttérek olajosra. Maga a külső fal hőszigetelve van, amin egyetlen nyílás egy 1/2 colos csap. Ezt kitekerve nyitott rendszerűvé válna és egyben lehetőség egy hőmérő beiktatására.

 

Kérdés az, hogy milyen hőmérőt és honnan szerezzek be, illetve mennyire engedjem felszökni a leégés veszélye nélkül?

 

Mondjuk az olajat mérve 135 fok? Vagy az olaj feletti rész hőmérsékletét érdemesebb nézni?

Előzmény: golyós (103173)
kibé 11 órája © 103183

Jössz a hétvégén ?

Előzmény: golyós (103182)
golyós 11 órája © 103182

pölö az idei őszibarack cefremoslékomat a muslicák le se sz.rták... Igaz, hogy a második menetet

53 össz % ig hagytam jönni, mert az a savanyú up. sehogy se akart megjelenni, annál inkább volt kellemes őszibarack íze...

igen jó tud lenni az őszibarack pálesz (nekem az első volt, de biztos nem az utolsó...)

üdv.g.

Előzmény: körte51 (103181)
körte51 11 órája © 103181

Gazdaságosságból nem főzik tovább!  Én lenullázom és nem az alkohol miatt ,hanem az íz miatt! Szinte desztvíz jön ,de még mindig van egy kis jó illata, íze! Az a kis jó

nekem kell a pálinkámba! Akkor piszkosul örülök ,ha a moslékba semmi jó illat sincs! :-)

Előzmény: bezzeg Jani (103179)
golyós 12 órája © 103180

Ezen nagyon meg tudnék lepődni....

üdv.g.

Előzmény: bezzeg Jani (103179)
bezzeg Jani 12 órája © 103179

,,A lepárlást addig kell folytatni, amíg a kifolyó alszez alkoholtartalma 10-15 Tf%."

Előzmény: golyós (103173)
gombászok 12 órája © 103178

Ha jól látom, rátaláltál arra a "másik fórumra".

Nem olyan borzasztó ám, ahogyan itten néhányan ijesztgetnek vele, szánjál rá egy kis időt, aztán tégy, ahogy jónak látod!

Ha szorgalmas leszel, még engedélykérelem mintát is találsz.

Előzmény: Jozso27 (103168)
zsuzska60 14 órája © 103177

a Stanley most érik, a másik már leérett szerintem

Előzmény: Sündisznóó (103145)
sogi01 15 órája © 103175

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (103128)
Ferike29 17 órája © 103174

Üdv.Hát ezért nem értem,500 kg gyümölcs volt elvileg.

Előzmény: golyós (103173)
golyós 23 órája © 103173

Persze azt nem tudhatjuk, hogy hány kg gyümölcsből készült az a  440 l cefre...

Aztán meg ha az eprüvettában még a végén is 5 %-osan csorgott akkor miért álltál le? A cefrét ki szoktuk facsarni.....

Nekem csak 20 foktól mér a fokolóm, ezért inkább a hőmérsékletet mérem a sisakban....

üdv.g.

Előzmény: Ferike29 (103158)
bezzeg Jani 25 órája © 103172

Nem értem mi a gond, finomításkor 30-ról vissza erősítettem 75-re a fontos almát.

És 60-nál vágtam. Igaz kisüsti volt. Ezért jó kis hobbi, miden gyümi más-más beállítás.

Kell némi rutin. 

Előzmény: Babar66 (103155)
bezzeg Jani 25 órája © 103171

1 L-rel tégy egy próbát 49 Tf% -ra.

Ha opálos a maradékkal vissza lehet töményíteni.

Ha érlelni akarod hagyd minél töményebben!

A szűrést nem javaslom, a hozzátett cukor miatt.

A nektarin 1-2 év múlva hozza az igazi illatát-zamatát. 

 

Előzmény: Laccci82 (103163)
bezzeg Jani 25 órája © 103170

Én már 25 éve célpont vagyok .

Ahogy snapszi írta,  A fegyverek töltve vannak, és a céltáblák is megvannak.

Úgymint a bérfőzetők!!!!!!!!!!!!!!!! 

 

Előzmény: Jozso27 (103166)
TINTUS 25 órája © 103169

47

Előzmény: Laccci82 (103163)
Jozso27 26 órája © 103168

rendben, köszi a segítséget :), amúgy már csak egy réz bográcsot kell találnom jó áron és mehet az össze állitás :), találtam 60l-es fazékot :)

Előzmény: körte51 (103167)
körte51 26 órája © 103167

Minden le van írva a másik fórumon ott kérdezz ez ügyben itt a finom pálinkafőzést tárgyaljuk ki! :-)

Előzmény: Jozso27 (103166)
Jozso27 26 órája © 103166

szoval röviden.:

ha veszek valahol főzőt akkor nem kell bejelentenem,de gondolom igazolni kell számlával hogy vettem, mert ha nem tudom akkor magamnak csináltam, ami viszont engedély köteles.

(de ha kérek engedélyt tudják, hova kell jönni ellenőrizni be van e tartva a többi szabály :) )

és ez lett volna a következő kérdés, hogy mit tartalmazzon az engedély kérés? :)

Előzmény: körte51 (103165)
körte51 26 órája © 103165

Van aki kért ,van aki nem! Egy kérelem, egy egyszerű rajzzal! Nem kell fizetni érte ,legalábbis a mi megyénkben! Az utolsó kérdésedre magadnak kell megkeresni a választ ,nem nagyon lehet jól dönteni !

Előzmény: Jozso27 (103164)
Jozso27 27 órája © 103164

már most össze vagyok zavarodva.

Sose tudtam eligazodni a paragrafusokon :D

Szoval ti mind kértetek engedélyt? mi kell hozzá? mennyibe kerül? és ha nem kérek?

Előzmény: körte51 (103151)