Keresés

Részletes keresés

envision Creative Commons License 2 órája 0 0 126546

Én savaznám .....

Előzmény: Jolida (126530)
sogi01 Creative Commons License 4 órája 0 1 126545

                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (126532)
Tomsza74 Creative Commons License 15 órája 0 1 126544

Köszönöm!

Előzmény: Green Corner (126502)
endrepp Creative Commons License 16 órája 0 0 126543

Várj ki vele, teljesen lekváros lesz, akkor már mézédes. Most kezd érni, előbb kóstoltam, pazar.

Előzmény: kivimánia (126542)
kivimánia Creative Commons License 16 órája 0 0 126542

Köszönöm válaszaitokat,akkor meg próbálkozom vele,ismerőstől veszem és várhatunk a fán éréssel,úgy hogy talán sikerül a legalkalmasabb időpontban leszedni.

naivkezdo Creative Commons License 21 órája 0 1 126541

jólvan hagyjuk ezt már, nem mostam le, lehet, hogy szennyezett volt 1-2 szem.

Ettől még minőségen aluli? Ahogy szeretnétek, biztosan Ti láttátok:)

Előzmény: öreg_néne_b (126536)
vinik táltos Creative Commons License 22 órája 0 0 126540

Egy kis kiegészítés: az összes gyökeres tövet (köztük termőt is) már elígértem, csak vesszőt tudok küldeni, az időpont Március eleje.

vinik táltos Creative Commons License 22 órája 0 1 126539

Üdv!

 

Miután a táltos6066 szőlőről levettük az első fürtöket (négy nap késéssel a hideg és eső miatt), azzal a kéréssel fordulok az olvtársakhoz, hogy jelezzék felém itt, vagy a szőlő topicban (ahová most írtam és tettem fel képeket), hogy mi történt a szőlővel az évek alatt.

Küldtem sima vesszőket, 1-2 éves gyökeres tövet, de egy két visszajelzést kaptam mindösszesen.

Nem számoltam össze, de legalább 50 helyre küldtem, itt a környezetemben is van 7 tő.

A beszámolókat előre is köszönöm, annál is inkább, hogy a fajta még mindíg nincs azonosítva.

A bora rendszeresen 13-14.5 között van. (A borkészítéshez fenn hagyom augusztus közepéig, nagy darázscsaták közepette.

 

gabor0036 Creative Commons License 22 órája 0 1 126538

Én mindig Stanley-t csinálok. Átlagon felül adja, és nekem bejön. 

Előzmény: kivimánia (126533)
öreg_néne_b Creative Commons License 23 órája 0 0 126537

Én ittam már jó pálinkát belőlük.

Előzmény: kivimánia (126533)
öreg_néne_b Creative Commons License 23 órája 0 0 126536

újra olvasva további erős állításokat sem értek: minőségen aluli gyümölcshöz?

Honnan veszed?

 

Talán onnan, hogy a jó gyümölcsből, tisztán készített cefre nem büdös. Kicsit sem és átmenetileg sem.

Előzmény: naivkezdo (126534)
naivkezdo Creative Commons License 24 órája 0 0 126535

ízlések, pofonok.

Nekem pl a besztercei túl tömény volt tavaly, a korai fajta jobban bejött.

Előzmény: kivimánia (126533)
naivkezdo Creative Commons License 24 órája 0 0 126534

újra olvasva további erős állításokat sem értek: minőségen aluli gyümölcshöz?

Honnan veszed?

Jók ezek a távmegállapítások:) esetleg pénzenergiát is küldhetnél:)

 

Amúgy hagytam a bundát a tetején, direkt nem kevertem azóta. Barack illat jön elő, undorító távozik, érdekes.

Viszont a tetejéről levettem pár centit, ki tudja, ér-e valamit alapon és csak ezután nyomtam lébe.

Előzmény: körtés 01 (126520)
kivimánia Creative Commons License 24 órája 0 0 126533

Pálinkás szép napot!Lehet-e C.lepotica és Stely szilvából jó pálinkát főzni,vagy a későbbi szilvák jobbak?

sogi01 Creative Commons License 25 órája 0 1 126532

                                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (126521)
mili70 Creative Commons License 1 napja 0 1 126531

Akkor lehet, hogy még is csak előveszem a polcról és beüzemelem. :)

Előzmény: In Lak'ech (126452)
Jolida Creative Commons License 1 napja 0 0 126530

Nálam is ugyanez a helyzet.

 

Ma estére a CM-el beoltott hordónál gyakorlatilag eltűnt a bunda (a 228-as esetében még van egy kevés), a CO2 elillant, kénytelen leszek holnap főzni.

 

 

A gondom csak az, hogy egyszerre nem fér fel, két főzésre meg nem lesz elég gázom, de időm se nagyon (5 óra kb. egy főzés).

 

Savazzam le az egyik hordót, vagy öntsem nyakon napfénnyel?

Előzmény: envision (126528)
mili70 Creative Commons License 1 napja 0 1 126529

Írtam már, hogy nálam nem volt még ilyen. ( se opál, se takony )  Lehet, hogy csak szerencsés vagyok. Viszont láttam már  taknyos epret. A vízszűrőről nem tudok nyilatkozni, mert nem az enyém, a szomszédból hordom a tisztított vizet hígítani. A készülék, akkora mint egy átlagos számítógép ház.

Előzmény: Tomsza74 (126439)
envision Creative Commons License 1 napja 0 2 126528

Nálam pont az ellenkezője van .

Budafokival oltva 48 óra alatt kierjedt a kajszi (átfordult a cefre) max hőmérséklet a helységben 23 C°-volt

Néztem mint a moziban....

Gondolom a magozó olyan szinten pépesítette az anyagot..... ,emiatt zajlott le ilyen gyorsan az erjedés.

Kicsit tartottam tőle hogy nem -e lessz negatív kihatással a pálinka minőségéra a gyors erjedés ,de rendben van az anyag.

Érzésre nem mondanám azt hogy észrevettem volna minőségbeli változást a tavalyihoz képest... pedig az sem volt rossz ... :)

 

 

Előzmény: endrepp (126515)
naivkezdo Creative Commons License 1 napja 0 0 126527

amikor beszéltünk telefonon arra?

Előzmény: TINTUS (126526)
TINTUS Creative Commons License 1 napja 0 1 126526

eme megjegyzésed mihez kell kapcsolnom ??

 

Előzmény: naivkezdo (126525)
naivkezdo Creative Commons License 1 napja 0 0 126525

Tintus: azért nem hívtalak, mert olvastam itt, hogy már becefréztétek a barackot.

De ha félreértettem valamit, írj.

naivkezdo Creative Commons License 1 napja 0 0 126524

ebbe nem került csodaélesztő, mert már késő volt.

Előzmény: körtés 01 (126520)
naivkezdo Creative Commons License 1 napja 0 0 126523

ezzel mivel akarsz viccelni?:)

Előzmény: körtés 01 (126518)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 126522

Az mondod még addig tart, hétfő-keddre készülök, 35-40mp-ként böffent egy rövidet, már nem húzom tovább.

Előzmény: körtés 01 (126519)
sogi01 Creative Commons License 2 napja 0 1 126521

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (126504)
körtés 01 Creative Commons License 2 napja 0 0 126520

Az aceton szerintem valami monília ( penészgomba), a másik meg valami talaj baci. Az előerjedés (aerob) 4.-6. órájában egyszerű cukrokat fogyasztanak az anyagcseréjükhöz.

      A 4.-6. óráig az élesztők nem termelnek alkoholt, csak szaporodnak. Aerob fermentáció, népiesen (rothadás).  Ezek szerint a 3.5 pH alatti savazás sem volt elegendő, nem védte meg a cefrét. Sajnos megfizetted a tanuló pénzt, sajnálom. Ezek szerint, nincs csodaszer élesztő, a minőségen aluli gyümölcshöz.

Előzmény: naivkezdo (126514)
körtés 01 Creative Commons License 2 napja 0 0 126519

Azért pénteken lefőzhetnéd mikor ujjnyi vastagon felreped a bunda. És megcsillan a lé.    

Előzmény: endrepp (126515)
körtés 01 Creative Commons License 2 napja 0 0 126518

Ez igazán reduktív erjedés, esélye sincs az oxidációnak. Kevés kovászos uborka lé mehetett volna hozzá. 

Előzmény: naivkezdo (126513)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 126517

A főzéshez a víz hozzáadása szokás és technika kérdése. Van-e keverőd, tudsz-e fűteni, duplafal stb. Ha bizonytalan vagy, ne sajnáld a vizet.

Vagy a cefrébe kérdezted? Valamennyi került bele, nem erőltettem.

#126493 

Itt is

Előzmény: mj620di (126516)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!