Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

trakisbandi két órája Creative Commons License 104801

O.K.

Előzmény: snapszmester (104800)
snapszmester 3 órája Creative Commons License 104800

Értem én, de a kollégának nem a hőmérővel, a desztillálással vannak gondjai.

Előzmény: trakisbandi (104799)
trakisbandi 3 órája Creative Commons License 104799

Hali !

 

Forralni akkor is kell.

 

Viszont a hőmérőt lehet a víz forrásához állítani (hitelesíteni ) néhány tized fokon belül (nyomáskorrekció nélkül).

 

Előzmény: snapszmester (104798)
snapszmester 4 órája Creative Commons License 104798

És ha nincs hőmérő, akkor nem kell forralni a vizet csak felmelegíteni?

Előzmény: trakisbandi (104796)
snapszmester 5 órája Creative Commons License 104797

Köszönöm, ez jó!

Előzmény: szapali (104795)
trakisbandi 5 órája Creative Commons License 104796

Hali !

 

"Mit hibázhattam???"

 

Szerintem hittél a hőmérődnek, ami nem pontos.

 

Hőmérő beépítés után, néhány liter víz az üstbe, forralás, mikor már a hűtőn keresztül jön a víz akkor 100 fok -os a gőz ( a víz tudja a fizikát lehet neki hinni ).

 

Előzmény: Laccci82 (104789)
szapali 6 órája Creative Commons License 104795

Egy kis történelem:   

            http://www.vasiszemle.t-online.hu/2008/06/balazs.htm       

 

sogi01 9 órája Creative Commons License 104794

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (104732)
snapszmester 15 órája Creative Commons License 104793

Be írod google keresőbe még jobban jársz.

Előzmény: Jozso27 (104791)
snapszmester 15 órája Creative Commons License 104792

Mi lenne ha nem vennél vissza? Ha nem viszel be energiát nem lesz forrás.

Előzmény: Laccci82 (104789)
Jozso27 15 órája Creative Commons License 104791

Láttam volt itt téma az almabor is. Lehet kérdezni a készitéséről?

rézműves1 16 órája Creative Commons License 104790

...nem értem..D...egy "szoknya", hogyan tud "részben sikerül"-ni...

...hidd el, segítenék szívesen, de amit leírtál az édeskevés...

 

Előzmény: Laccci82 (104789)
Laccci82 16 órája Creative Commons License 104789

Jó estét!

 

Rézműves1 talán te tudnál segíteni!!!

 

Csináltam szoknyát a főzőmhöz (100l) , de csak részben sikerült!

 

Kipróbáláskor köbö 25 perc alatt víz 90 fok, üst gőz 50 fok (nagy az öröm)

 

 (rár perc múlva, a zsámolyon is visszább vettem mert 100 fok köröl volt a víz)

 

Köbö 1 óra múlva a gőz az Istennek se ment feljebb :-(((

 

Mit hibázhattam???

Öregdömperes 17 órája Creative Commons License 104788

Ma a harmadik főzéskor sok sok pici réz pontocskákat láttam a réz elejében.

Meg győzödtem róla,hogy butaságot kérdeztem a minap.Tanulok én csak lassabban és nehezen.

Tan-csi 18 órája Creative Commons License 104787

Inkább ne vizezd, taposd. Egyszerű és tökéletes módszer, finom pálinkát eredményez. régebben én is főztem vizezett törkölyt, iható, de inkább gyenge szőlőpálinkára hasonlít, mint igazi törkölyre.

Előzmény: naivkezdo (104749)
Tan-csi 18 órája Creative Commons License 104786

Olvasd a reggelink-et, addig is pektinbontó és élesztő azonnal, max 3% cukor legkésőbb a főerjedés végéig. Röviden ennyi, bővebben az említett irományban.

Előzmény: dempsey84 (104653)
nebamun 24 órája Creative Commons License 104785

Beírod ide oldalt, hogy "sütőtök", OK gomb és megkapod a választ.

Lehet főzni, de különösebben nem érdemes és nagyon nem gazdaságos.

 

Előzmény: vnorbi81 (104763)
zsorsz 26 órája Creative Commons License 104784

Tavaly télen  300l-t cefréztünk,a fagyok után jobb szedni,egy húsosláda fölött az ágat finoman megütögetni,könnyebben bele potyog.

Előzmény: Elveon (104782)
sogi01 26 órája Creative Commons License 104783

                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (104732)
Elveon 26 órája Creative Commons License 104782

Kökényt csinált már valaki? Mikor érdemes szedni, esetleg a fagyok után amikor kicsit megduzzad és lédúsabb lesz?

snapszmester 28 órája Creative Commons License 104781

Szerintem a zöldségből főzött szesz eleve rossz és hamar romlik. Azért kérdezem az előállítás paramétereit mert hátha tud valaki valami jobbat.

Előzmény: vnorbi81 (104779)
szentöltvíz 1 napja Creative Commons License 104780

Az én tapasztalatom szerint 3 nap alatt kiforr,utána azonnal főzni.

Az egyhetes cefre már ecetes volt.

Előzmény: vnorbi81 (104763)
vnorbi81 1 napja Creative Commons License 104779

A cefre pincében pihent állandó hőmérsékleten teljesen lezárt hordóban, a főzésről nem tudok beszámolni de annyit tudok hogy ugyan az az ember főzte mindkettőt. Nekem kóstolni nem volt alkalmam egyiket sem, ezek csak állítások, azért kérdeztem mert idén én is csinálni szeretnék és dilemmába estem hogy mikor főzzem?!

Előzmény: snapszmester (104764)
körte51 1 napja Creative Commons License 104778

Egyszer főztem egy ecetes körtét  ,az előszesz savanyú volt már az elején,de nem volt ecet szaga, és alig volt szeszfoka. Ki sem finomítottam . Nem láttam még ecetszagú pálinkát .

Előzmény: körte51 (104776)
bezzeg Jani 1 napja Creative Commons License 104777

Pektinbontó nélkül két napig héjon erjesztve, egy napig gyűjtve az utómust.

A pésből kivéve 1 méterről elejtve a pogácsa egyben matadt.

Nem sok kihozatalra számítanák, kabai nélkül.

Előzmény: obsitos3 (104774)
körte51 1 napja Creative Commons License 104776

Ecetnek is szúrós szaga van  , kénnek is ,nem lehet ,hogy inkább kén ? Az eső miatt sokat permeteztek és a kén átmegy a párlatba.   Azt nem tudom ,hogy a kén az előszeszben ,vodkában mennyire érezhető, de szerintem ott is érezhető csak lehet kevésbé.

Előzmény: vastibi (104773)
bezzeg Jani 1 napja Creative Commons License 104775

Nem túl élet szerü helyzet!

Meg, hogy nem kóstoltad meg ? Kóstoláskor nem feltétlenül muszály lenyelni a pálinkát sem.

Paranormális jelenség, ezt jelentened kell az ufó kutatóknak.

Előzmény: vastibi (104773)
obsitos3 1 napja Creative Commons License 104774

Én nem használnám,ha pektinbontó van benne pláne nem.A törköly kilúgozása után(préselés előtt néhány napig a kádban tartva forr,esetleg pektinbontó)mire számítasz?

Előzmény: bezzeg Jani (104772)
vastibi 1 napja Creative Commons License 104773

hát pont ez az...a cefre kellemes illatú volt, nem volt ecetszaga, és a vodkának sem... főzés közben jött elő a szag, nem kóstoltam még de, ha a szaghoz hasonló az íze, az elég gáz... 

Köszönöm a válaszokat, sajnos sokat dolgoztam vele és nem kis mennyiségről van szó...

Előzmény: körte51 (104758)
bezzeg Jani 1 napja Creative Commons License 104772

A bogyózott othelló szöllő, héjon erjesztve, utómust gyűjtés után lévő magos héjjal érdemes még foglalkozni?

 

Előzmény: obsitos3 (104760)