Ugornék én szívesen, de azóta se jártam Katymáron... Nem kell mostanában menni tanfolyamot tartani. Gondolkodtam azon, hogy felülök a vonatra, de egynapos kiránduláshoz messze van. Majd a tavasz beköszöntével rábeszélem a nőtanácsot egy néhány napos katymári kirándulásra, úgyis készülünk a kisvasúton is utazni egyet. Mármint a gemenci erdőben. És akkor a kellemest a kellemessel :-)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Rémes belegondolni, ma kezdődik a böjti időszak...:)
Finom sült kolozsvári szalonnával köszöntöm így éjfél után! Meg egy kis rántott husim is van, de azt majd reggel. Sajnos leöblíteni csak egy kis Unicummal tudom.
Nem szoktam levegobe beszelni, ezert is irok neha abban a keves temaban, amit mar probaltam. Szoval igen, sokfele szolobol keszult anyagot probaltam mar (marmint klf elkeszitesi mod) hozott anyagnal volt dolgom alacsony szabad, de magas osszkenes anyaggal is, na az meg most is faj.
Nem lehet, hogy azért, mert jó minőségű (magyarán iható) volt a bor? :-ppp
Negyed hordóban senyvedő, agyonkénezett "ember meg nem issza" bornak nevezett akármiből olyan párlat is lesz. :-)
Pont tegnap este találtunk rá vejemmel egy tavaly tavaszi borpárlat (minőségi, de régi palackos vörösborok -többnyire savignon- lett kármentve) maradékára. Szaglásra nem mondtuk meg, hogy milyen, de ízre egyből előjött a "szőlőpárlat". Ja és kén se tavaly, se idén nem volt érezhető.
Igen itt csúsztam el én is, egyszer csak áttértünk a mustra, aminél lehet indokolni egy minimális ként, a bor alapkénezése csak akkor indokolt, ha nem kerül azonnali lefőzésre.