Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142114

Jogod van ahhoz, hogy titokba maradj. Persze, most is csak egy nicknév vagy, pont úgy, ahogy én is.

Viszont, ha közszereplést vállalsz, akár csak egy verseny indulójaként, csak úgy maradhatsz titokba, ha álnéven indulsz és/vagy álruhában veszed át a díjaid.

Előzmény: 1zsakkrumpli (142095)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.26 0 1 142113

Tényleg felesleges ellentéteket kreálni, pláne a versenyek miatt. Nem ér annyit az egész díjazósdi játék.

rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142112

Ennyit rólad!  Még akarat sincs benned! Hogy értsd ha már a telefon elírja! 

Előzmény: Törölt nick (142110)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142111

Lehet úgy is, de tornyossal is lehet egy menetben. Esetleg blendelni a kettőt az érlelés előtt. Tudtommal nem minden bor alkalmas erre a célra.   

Előzmény: beetee (142107)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 -1 0 142110
Mi az "osszefugestelen"hiszen az idorendi sorrendeket te irtad itt most le ami fedi is az igazsagot...D...D..
Előzmény: rézmanó75 (142106)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 0 1 142109

Igen, van pl. nagyon gyenge 2-3%-os cefréknél, hogy az alszesz töménysége legalább 15% legen.

Előzmény: laciapu43 (142105)
schankox Creative Commons License 2017.09.26 0 2 142108

Hehe, királyok az üvegeid ;)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142082)
beetee Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142107

Jól értem a snapszmesteres anyag szerint, hogy a házi borpárlatot is kétlépcsősen lehet/kell készíteni?

Mert alszeszről és finomításról ír...

rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142106

Azért egy kicsit összefűggéstelen vagy! Pár jónapja azt mondod tiltsalak le.

Egy hónapja,meg videót kérsz tőlem. :D :D

Előzmény: Törölt nick (142101)
laciapu43 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142105

Üdv Őskövületek,Mesterek

A deflegmátornak van értelme már a cefrefőzésnél is,vagy csak az alszesz lepárlásánál...???

Kösz előre is..

Csikky Creative Commons License 2017.09.26 0 2 142104

Ez rèszünkről egy tèt nèlküli játèk, egy hobbi. Ezen összeveszni marhaság, a szegedi bohóckodáson meg főleg. 

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142103

Komolyan mondom ezt nem értem!

 

Ma reggeli hozászolásoddal kérdőre vonsz, majd megírom amit kértél, most meg te vagy megsértődve.

Addig csűrőd-csavarod (kevered a ...) míg a másikat állítód be hülyének!

Előzmény: Törölt nick (142101)
Csikky Creative Commons License 2017.09.26 0 1 142102

Ez egy ilyen urban legend, terjeng èvek óta, bár a kaviáros szenyóhoz èn is odafèrtem, csak nem szeretem! :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142098)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142101
"Szerinted ebbol mi derul ki"? Latom nem tudod bizonyitani,megmagyarazni sem mivel tevedtel,ezaltal rogton tamadsz Az hogy rajtam es a hozzaszolasaimon "rugozol" az mar kesz teny! Olvasd el meg 1x azt a hozzaszolasomat...de ne feluletesen! Annyira vilagosan valaszoltam rezmano75-nek mint a nap. Nincs jobb feldobhato es meg nem kivesezett szakmai temad csak az hogy a keresed a "csomot" ami nincs is...Neked most valaszoltam utoljara.Javasoltam mar masnak is hogy tiltson le engem,te is megteheted ezt.
Előzmény: 1zsakkrumpli (142100)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142100

Szerinted ebből mi derül ki?

 

Amúgy meg reggel te kérdeztél rá, az egyik hozzászólásomra!

Előzmény: 1zsakkrumpli (142099)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142099

laborművek 3 napja

-1 1 142052

Ahogy te sem:) Kaptam,érintett vagyok a díjátadóra :)  Erre varrjál gombot..D..

Előzmény: rézmanó75 (142050)

Előzmény: Törölt nick (142097)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 -1 0 142097
Sajnalom mert ezek szerint feluletesen szaladtal vegig a Hsz-im kozott:( Ha venned a faradsagot) akkor nem allitanal valotlant.Linkeld mar be ide legyszi hogy mikor mondtam hogy nem kaptam e-mailt vagy kitertem volna valaki kerdese elol ez ugyben a mostani Szegedi verseny kapcsan:( Nem neked igaz,viszont (rezmano75) irtam valaszban hogy kaptam mert rakerdezett.Azt sem ertem miert kell a hozzaszolasaimat tul dimenzionalni...D...D..
Előzmény: 1zsakkrumpli (142094)
Csikky Creative Commons License 2017.09.26 0 1 142096

Onga-bunda? Mesélj!

Előzmény: 1zsakkrumpli (142095)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142094

Egyszer azt írod, kaptál értesítőt, egyszer meg nem...

Nem értem, hogy mit nem értesz!

Régóta akartam kérdezni, hogy ezzel mit akarsz kifejezni:

...D...D.. 

?

Előzmény: Törölt nick (142093)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 -1 1 142093

 Ennek tükrében a 142053 Hsz-d nekem címezve már kissé érdekes is...D...D..   

Előzmény: 1zsakkrumpli (142082)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142092

                                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142069)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142091

Sziasztok!

 

Csak egy gyors kérdésem lenne:

 

A kész pálinkát hogyan pihentetitek?

Ahogy lejött, vagy kihigítva a kívánt alkoholfokon?

 

Nem opálosodott még egyetlen pálinkám sem és én eredeti alkoholfokon pihentetem, csak kíváncsi vagyok, ki hogyan csinálja.

 

Ja, még egy kérdés: olvastam, hogy van, aki a szőlőt is felüti cukorral.

Ennek mi lehet az oka?

Én semmit nem cukrozok, amit nem feltétlenül muszáj és a 22-es BRIX-es szőlőnél nem értem, mi haszna van ennek.

 

Köszi.

kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.09.25 0 1 142090

A kationcserélő nem olajszűrő!!! A már kivált réz, a rézcsapadék esetén sem hatásos. Csak az oldott rézionokat cseréli ki.

Előzmény: A77 (142086)
mili70 Creative Commons License 2017.09.25 0 2 142089

Miért kellene titokban tartani? Legyél rá büszke! Vagy jobbat vártál? Esetleg rosszabbat? Ez egy játék semmi más. Én legalábbis úgy állok hozzá.

Honnan tudtalak azonosítani? Az is egy játék, egy puzzle, ami igazából elég egyszerű, és könnyű. Ha találkozol GC-vel, kérdezd meg, hogy az előző nicknevén mennyi ideig tartott, amig nulláról kiindulva megtudtam a nevét, a lakhelyét, meg a telefonszámát. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142082)
A77 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142088

Köszönöm ...neten 5 mikronos szűrőt néztem párszáz ft-ért ...

Előzmény: pacsepa (142087)
pacsepa Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142087

Szűrőpapír működik...

Én vettem kávéfőző papírszűrőt. Szobahőmérsékleten harmadik átszűrésre hozta a meggypárlat az elvárt tisztaságot.

Aztán vettem jó drágán kifejezetten párlatszűréshez árult extra méretű szűrőt. Na az elsőre gyönyörűen leszűrte, pedig hát elég opálos volt. Úgyhogy végül is megérte.

Előzmény: A77 (142086)
A77 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142086

Kihigítás után opálosodott pálinkát (így kaptam már meg a főzőtől) 5 mikronos papír  szűrővel ki lehet "tisztítani"? Próbáltam lehűteni fagyasztóban egy kis mintát majd lekanalaztam az úszó olajfoltot és visszamelegedve az már szép átlátszó lett így a kozmaolaj problémára gyanakszom. Szóval gyakorlatban működik ez a szűrőpapír dolog vagy/és kationcserélő gyantán kellene átszűrni?

PNCS Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142085

Igen ,amikor megkaptam tiszta volt és megkaptam egy külön üvegben a rézelejét is . Amikor elmentem érte éppen akkor fokolta be desztillált vízzel. 47 fokra kértem,mert én úgy szeretem. És még egy furcsaságot is észrevettem. Ha kitöltöm két pohárba egymás mellé a régi jó pálinkámat és ezt az újat,majd megdöntve a poharat körbeforgatom ,akkor a poharak oldalán egy olyan olajos filmréteget lehet látni,de az új pálinkás pohár oldalán ez a filmréteg összeáll kis csöppekké ,míg a réginél nem. Ezt többször is ki próbáltam.

Előzmény: barkócza (142075)
mili70 Creative Commons License 2017.09.25 -2 2 142084

De csak azért, mert nem találtam a " listám " :) 

Ha jól viselkedsz, akkor egyszer megmutatom. :)

Előzmény: Green Corner (142083)
Green Corner Creative Commons License 2017.09.25 -2 1 142083

Én súgtam!:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!