"Szerinted ebbol mi derul ki"? Latom nem tudod bizonyitani,megmagyarazni sem mivel tevedtel,ezaltal rogton tamadsz Az hogy rajtam es a hozzaszolasaimon "rugozol" az mar kesz teny! Olvasd el meg 1x azt a hozzaszolasomat...de ne feluletesen! Annyira vilagosan valaszoltam rezmano75-nek mint a nap. Nincs jobb feldobhato es meg nem kivesezett szakmai temad csak az hogy a keresed a "csomot" ami nincs is...Neked most valaszoltam utoljara.Javasoltam mar masnak is hogy tiltson le engem,te is megteheted ezt.
Sajnalom mert ezek szerint feluletesen szaladtal vegig a Hsz-im kozott:( Ha venned a faradsagot) akkor nem allitanal valotlant.Linkeld mar be ide legyszi hogy mikor mondtam hogy nem kaptam e-mailt vagy kitertem volna valaki kerdese elol ez ugyben a mostani Szegedi verseny kapcsan:( Nem neked igaz,viszont (rezmano75) irtam valaszban hogy kaptam mert rakerdezett.Azt sem ertem miert kell a hozzaszolasaimat tul dimenzionalni...D...D..
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Miért kellene titokban tartani? Legyél rá büszke! Vagy jobbat vártál? Esetleg rosszabbat? Ez egy játék semmi más. Én legalábbis úgy állok hozzá.
Honnan tudtalak azonosítani? Az is egy játék, egy puzzle, ami igazából elég egyszerű, és könnyű. Ha találkozol GC-vel, kérdezd meg, hogy az előző nicknevén mennyi ideig tartott, amig nulláról kiindulva megtudtam a nevét, a lakhelyét, meg a telefonszámát. :)
Én vettem kávéfőző papírszűrőt. Szobahőmérsékleten harmadik átszűrésre hozta a meggypárlat az elvárt tisztaságot.
Aztán vettem jó drágán kifejezetten párlatszűréshez árult extra méretű szűrőt. Na az elsőre gyönyörűen leszűrte, pedig hát elég opálos volt. Úgyhogy végül is megérte.
Kihigítás után opálosodott pálinkát (így kaptam már meg a főzőtől) 5 mikronos papír szűrővel ki lehet "tisztítani"? Próbáltam lehűteni fagyasztóban egy kis mintát majd lekanalaztam az úszó olajfoltot és visszamelegedve az már szép átlátszó lett így a kozmaolaj problémára gyanakszom. Szóval gyakorlatban működik ez a szűrőpapír dolog vagy/és kationcserélő gyantán kellene átszűrni?
Igen ,amikor megkaptam tiszta volt és megkaptam egy külön üvegben a rézelejét is . Amikor elmentem érte éppen akkor fokolta be desztillált vízzel. 47 fokra kértem,mert én úgy szeretem. És még egy furcsaságot is észrevettem. Ha kitöltöm két pohárba egymás mellé a régi jó pálinkámat és ezt az újat,majd megdöntve a poharat körbeforgatom ,akkor a poharak oldalán egy olyan olajos filmréteget lehet látni,de az új pálinkás pohár oldalán ez a filmréteg összeáll kis csöppekké ,míg a réginél nem. Ezt többször is ki próbáltam.
Bacott levenni a rézelejét és az előpárlatot. Az úszkáló zöld, kenhető kristálykák a rézelejéből vannak.
Hűtsd be a páleszt, és papírszűrőn szűrd át. Ha belassul a szűrés, cserélj papírt.
Ami az illatvesztést illeti, az elő szokott fordulni. Sok esetben az átlevegőztetés hatására hamar visszajön az illat-íz. A trutyiszűrés is egyben levegőztetés. ( szűrés után 2-3 órával az asztalra kitett szűrőpapírt szagold meg. Ha kellemes barackillatú, akkor majd visszajön a barackíz)