Keresés

Részletes keresés

SándorTiszteletes Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141827

Akkor lepődnék meg, ha nem a sárgáktól:)

Előzmény: pacsepa (141826)
pacsepa Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141826

Pont ma jött meg a BRIX mérőm a sárgáktól! :-)

Előzmény: SándorTiszteletes (141825)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141825

Egyáltalán nem használtam fajélesztőt, úgy gondoltam a szőlőnél gond nélkül ki kell erjedjen a vadakkal is. Legközelebbre be kell szereznem egy brix mérőt, ez fog kelleni máshol is.

Előzmény: pacsepa (141816)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141824
Igen ha mar a NAV engedely kezbe van.A bejelentest utanna pedig az adocsoporton kell megtenni. Ott viszont mar pontosan fel kell a nyomtatvanyon tuntetni az urtartalmat ill a fozesi helyt-helyeket.Nem bonyolult es ertheto a kitoltendo reg papir.
Előzmény: Dezső1959 (141823)
Dezső1959 Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141823

Köszönöm! A jegyzőnél a bejelentést gondolom, csak a megérkezett engedély birtokában lehet megtenni?

Előzmény: Törölt nick (141822)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141822
En pont igy tettrm anno. 1 honapon belul volt valasz es egyben az engedely is Bp-NAV -nal.
Előzmény: Dezső1959 (141821)
Dezső1959 Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141821

Kedves Kollégák!

Saját készítésű lepárló eszköz készítését előzetesen be kell jelenteni a NAV-hoz, hogy a későbbiekben legalizálható legyen. Erre a NAV J37-es nyomtatványa áll rendelkezése. Csak elektronikusan lehet beadni. Tegnap én megtettem.

Csinált már valaki ilyent? Mennyi a válaszidő?

Üdv,

Dezső

endrepp Creative Commons License 2017.09.15 0 1 141820

Néha ilyen, fügénél mindig.

Előzmény: vick_1899 (141817)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141819

Nem igazán, de ha úgy megfelelő, akkor postai úton tudom küldeni. 

Előzmény: pacsepa (141814)
Bagaméri' Creative Commons License 2017.09.15 0 0 141818

vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

vick_1899 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141817

100L es ustot.. nem szoktam ennyire tele rakni, rengeteg dzsuva is jott az alszeszemmel es a vegen igy nezett ki a kupolam belseje... minek koszonheto ez az ezustos trutyi? raadasul szivarvany szinekben pompazik a kupola belseje :D

 

Előzmény: pacsepa (141815)
pacsepa Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141816

Minap én is arról írtam, hogy meglepően magas volt az alkoholkihozatalom belőle. Én nem öntöttem fel, viszont olyan fajélesztőt használtam, ami a leírása szerint 21%-ig aktív.

Előzmény: SándorTiszteletes (141810)
pacsepa Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141815

Mekkora üstöt raktál meg?

Előzmény: vick_1899 (141805)
pacsepa Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141814

Köszönöm, ha Budapest, vagy környéke, akkor megyek érte.

Előzmény: Figyelget (141798)
mili70 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141813

Nekem idén -egyéb elfoglaltság miatt- kissé korán kellett szedni a cserszegit, de így is 20MM volt. Nektek

esélyes, hogy 22-ig is felmehetett, ehhez viszont már 14% fölötti alkoholtartalom párosul. Ide meg " illő " az alkoholtűrő élesztő. ( vagy némi víz, de ez már az elején bebizonyosodott volna, ha megfokoljátok a szőlőt mustfokolóval, vagy akár BRIX mérővel )

Előzmény: SándorTiszteletes (141810)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141812

Bár nekem 10-15 centi bunda van a tetején ami ugye a szőlőszemekből áll.. nem dobta fel a levét, így lehet csak a bunda alá önteném a vizet és nem érnék el vele semmit..

Előzmény: SándorTiszteletes (141810)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141811

Hmm.. kiváncsiságból felöntök én is egy hordót.., ha nálam is ez a helyzet akkor még hagyom... de ahogy kalkulálok a 90L cefre leadja a 17-18 L pálinkát, tehát nincsen okom a panaszra... :) Ja és brutál illatos.. hirtelen a bodzavirágcefrémre emlékeztetett az illata...

Előzmény: SándorTiszteletes (141810)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141810

Nekem is, múlt héten kierjedt.

Gyanakodtam, így rákóstoltam.

A színlé, valahol a félszáraz- félédes között volt.

Minden hordó kapott egy- egy nagy vödör vizet.

Még aznap újraindult, tht bebizonyosodott a gyanúm, hogy idén nagyon cukros a cserszegi.

Nem szeretek pocsékolni :)

Előzmény: vick_1899 (141809)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141809

Nem kóstoltam, miért kellett volna?

Előzmény: SándorTiszteletes (141807)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141808

írtam

Előzmény: Green Corner (141800)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141807

Kóstoltad felöntés előtt a cefrét (bort?)?

Előzmény: vick_1899 (141805)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141806

Sziasztok!   Hétföig nem tudom garantálni a "reggelinket"  peca indul........

 

vick_1899 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141805

Ma kezdtem a cserszegit főzni, jól megpúpztam az üstöt kb 90% ig raktam. az első 10 liter lefolyt alszeszem 65 fokos.. bár amikor mértem a legelején és 78 at mutatott a mérő már gondoltam, hogy itt lesz anyag :D

mili70 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141804

Én meg úgy emlékszem, hogy abban egyeztünk meg, hogy adsz megy üveg pálinkát, ha elhozom tőled, mert úgy is csak tönkremenne nálad a cefre. :)  Szóval kihúzom a tüskét a talpadból....

Előzmény: mili70 (141803)
mili70 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141803

Tudtam, hogy számíthatod rád. :)

Előzmény: Green Corner (141791)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141802

Mármint a téli almák. Mert vannak fajták, amik most érettek és vannak, amik már régen leértek...

Előzmény: fehérkutya (141801)
fehérkutya Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141801

Alma ilyenkor még nem fogyasztás érett. Lé kihozatal most a legjobb, azért préselik most, ilyenkor még sok keményítő van benne cukor helyett.

De én még nem főztem, nincs tapasztalat.

Előzmény: vick_1899 (141789)
Green Corner Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141800

Írjál privátban címet, holnap vagy hétfőn feladom! Van egy harmadik fajta is, fehér, cirmos beütéssel és a magház környéke cékla piros. Ennek van gyenge keserű íze.

Előzmény: SándorTiszteletes (141797)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141799

Nemrég volt téma, hogy ki mennyi idő alatt tudja felfűteni az üstöt.
Ma volt elég híg cefrém, nem féltem, hogy kifut vagy áthabzik, alápörköltem rendesen a teli üstnek. Harminc perc volt a csurgásig...
(30-as szimpla rozsdamentes, szendvicstalpú üst, kínai 5,5 kW-os gázzsámoly 1,5-ös fúvókával, 30 mBáros reduktorral, hőszigetelt üstházzal.)

Figyelget Creative Commons License 2017.09.14 0 0 141798

Tavaly kaptam Green-től ilyen magokat és szép százalékkal kikeltek. Így hát most van pár felesleges magonc belőle nálam. Ha gondolod, szívesen adok belőle.

Előzmény: pacsepa (141785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!