Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Beizpaste jó hozzá,azzal megtisztítod,és forraszthatod.A rothemberger paszta,és ón jó hozzá,amivel a csövesek forrasztják a rezet.Természetesen gázlámpával.
"Pálinkás cuccok adás-vètele"! Èn is kerestem savállót, persue nem jött össze. Vatera, Jófogás, stb....! Mondjuk nek szerencsèm volt ès kèzalól összejött bartelba
..."Rozsdamentesre forrasztani? Azt nem tudom, van ehhez valami megoldás?"...
Van bizony...a pestiek közül lehetnek akik emlékeznek rá, volt egy iparművész, vagy 20-30-éve,
aki több méteres "szobrokat" forrasztott rozsdamentes lemezekből lágyforrasztással (cinezte, ónozta)... Ezt én se nagyon akartam elhinni (annak, akitől hallottam), de csak mondta, hogy igaz, mert ismerte...és még azt is mondta, hogy mivel nagyok voltak, teherautóval vitték a helyszínekre és "nem estek széjjel"...
...A "titok" nyitja a folyasztószer...én pedig sokfélét kipróbáltam eddig, de egyszer sem sikerült...
Nem hiszed el, de igaz...a cólában is az van...a foszforsav...miután meghallottam, persze rögtön kipróbáltam, mert pont volt otthon egy kicsi, amit még régebben savazásra kaptam...
Ha biztosra akarsz menni vegyél egy tubus Sikabond T-2 és próbáld ki. Biztos van kéznél féktárcsa tisztítód, mivel autókkal is foglalkozol, azzal készítsd elő a felületet, érdesíteni nem kell. Minden gyártónak vannak pur ragasztói, Mapeflex pu 45, ezek baromi jók.
Csak annyi, hogy krumpli-kollega is tükörlemezre akarja ragasztani a rézcsíkot.
A kémiája meg annyi, hogy a savállónak mondott tükörlemezek felületét egy pár tized mikron vastagságú ferrokromát réteg védi az oxidációtól. Az FBS pedig ecetsav felszabadulása közben köt meg. Ez az ecetsav oldja a ferrokromátot, és kialakul a két felület között egy vízoldható sóréteg. Ami az első adandó alkalommal biza kimosódik. Márpedig egy szeszfőzdében óhatatlan, hogy 1x-2x ne legyen vizes a berendezés.