Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 134229

Milyet szeretnél?...hordósat, vagy átfolyósat?...

 

.............

Előzmény: At92 (134223)
rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 -1 1 134228

Van egy elfogadott "ökölszabály", ez 10-30% közé teszi...ha a (réz) üstfedőd is domború és nem lapos, akkor annak a térfogatát is figyelembe lehet venni...ha az üstöd térfogatának 30%-át eléri, annak van egy nagy előnye is, miszerint majdnem csurig teheted az üstödet cefrével, ezáltal jobban kihasználva a névleges térfogatot...

 

.........és ha egy kis szilikon is van rajta, tuti nem habzik át...

Előzmény: At92 (134223)
dzsozeff Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134227

Tiszteletem a Fórumtársaknak!

 

Van egy 50 l-es főzőm és szeretnék hozzá készíttetni egy komplett hűtőt!Aki tudna ebben segíteni,annak várom megtisztelő válaszát és természetesen az anyagikat is megbeszélnénk.

 

Köszönettel: József

rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 2 134226

Csak a páracsövet ne kérdezze!🙂

Előzmény: endrepp (134224)
At92 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134225

Köszi. 

Előzmény: endrepp (134224)
endrepp Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134224

http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/

 

Doksi végén megtalálod, egyébként az egészet érdemes átrágni.

Előzmény: At92 (134223)
At92 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134223

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Olyanban tudtok nekem segíteni, hogy főző méretezésnél az üstnek hány százaléka a sisak?

 

Előre is köszi.

 

Üdv.:
Attila

mili70 Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134222

Ok. Győztetek! Utána néztem, és tényleg nem szívódik fel az alkohol a száj nyálkahártyáján keresztül, sőt az orron és a tüdőn keresztül sem. Annyit még azonban segíthetnél, hogy 2017-ben melyik az a munkahely -gyógyszergyár? -, ahol napi 8 órában védőfelszerelés nélkül dolgoznak az emberek, és inhalálják a 100%-os alkohol gőzét, hátha munkahelyet váltok. Természetesen ez egy " költői " kérdés volt, nehogy leírd, mert lehet, hogy van itt munkavédelmis is, nem venném a lelkemre, ha miattam mennének ki és büntetnének. Esetleg az anyag biztonságtechnikai adatlapját bemásolhatnád, hogy tisztábban lássak.

Előzmény: kopasz szuzukis (134218)
snapszmester Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134221

Egy kolléganál a szedobol a maradék pálinkát lopoval kell kiszivni, talán te is szívtal kannábol. A második nagyon durva tud lenni. Lehet annyit szívni hogy a hangulatjavito hatás vitathatatlan.

Előzmény: kopasz szuzukis (134218)
rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134220

...orosz "vendégmunkások" álom munkahelye...:):)...

Előzmény: kopasz szuzukis (134218)
rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 134219

Úgy látom, hogy tényleg rád férne egy jó kis "wellnesz"...vagy nyergeld fel valamelyik kedvenc pacit és szellőztesd ki egy kicsit a fejed...:):)...habár a levegő ott sem valami tiszta, úgyhogy csak óvatosan...DD...gázálarc...:):)...(a pacinak is)...

Előzmény: rézmanó75 (134212)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.01.25 0 2 134218

"Mivel az alkohol egy része az orr és a száj nyálkahártyán keresztül szívódik fel"

 

Ha ez, így, ebben a formában igaz lenne, akkor sok-sok kollegám bukna meg a munkahelyi redszeres alkoholszondás ellenőrzésen. Ők napi 8 órában "inhalálják" a 100%-os alkohol gőzét. A munkaidőben történő ellenőrzést úgy végzik, hogy a dolgozót átkísérik egy oldószermentes helyiségbe, és kb. 5 perc után "furulyáztatják" a zéró toleranciára beállított villanyszondával.

Előzmény: mili70 (134191)
rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134217

Ez valószínűleg azért van, mert a sör savassága nem igényeli az ilyen "szigorú" szabványt...

A króm ritka és igen drága ötvöző, de az evőeszközöknél és a "jó" edényeknél ez a minimum...és a németek is ezt használják...igaz ők "spórolósak", de az egészségügyi szabványokat ők is nagyon szigorúan veszik...

Előzmény: endrepp (134216)
endrepp Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134216

A helyzet kicsit ellentmondásos, mert az elterjedt élelmiszer minőségi küszöb előírás valóban a 18/10, ami azt jelenti, hogy minimum 18% krómot, én minimum 10% nikkelt kell tartalmaznia az ötvözetnek.

Azzel szemben a hordók, amivel én találkoztam KO33 1.4301, ami 18% nikkelt és "csak" 8.7% krómot tartalmaz, tehát nem felel meg a 18/10 küszöbnek.

Előzmény: rézműves1 (134213)
Csikky Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134215

Mid lett kategória győztes? Lehet nem figyeltem, vagy elkerülte a figyelmem. Hova valósi vagy?

Előzmény: Kisbvb (134211)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134214

X nyégyszer, vagy én kétszer. Ez is emberi tényező!

Előzmény: rézmanó75 (134212)
rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 -1 2 134213

..."Az lenne a kérdésem hogy rozsdamentes söröshordóból, réz sisakkal és réz páracsővel, lehet-e jó minőségű pálinkát főzni, érdemes-e?"...

 

Elöljáróban azért pontosítsunk...a söröshordók újabban már csak és kizárólag saválló, (18/10-es) élelmiszeripari minőségű acéllemezből készülnek...DD...

 

És igen, lehet ahogy az előttem szólók is mondják...magam is ittam már évekkel ezelőtt, pont egy nyári ZD-n, egy igen kiváló kajszit, egy ilyen cuccból(ban)...de ezen a versenyen is, meg több előzőn is vannak olyanok, akik ilyen "cuccban" főzték az érmes páleszukat...

 

Úgyhogy érdemes...esetleg arra kell figyelni, hogy lehetőleg az alacsonyabb (kövérebb) kőbányai fazonú hordóból legyen és ne a keskeny magas borsodi-ból...

Előzmény: At92 (134182)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134212

Teljes mértékben igazad van! Részemről, a téma zárásaként! :Azért arra kíváncsi lennék ,ha ugyanazon mintával tundnék nevezni,mint valamelyik zsűritag,(minden ugyan az!) tárolás stb. 

Ki menne velneszezni! 😂

Előzmény: rézműves1 (134210)
Kisbvb Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134211

Ott voltam

Előzmény: Csikky (134208)
rézműves1 Creative Commons License 2017.01.25 -1 1 134210

Látom, hogy nem szűnik, de azért "lájtosul" az adok kapok...D...egyébként a két "trükközős" példával nem akartam "offolni" a fórumot, de ez is az élet része (volt?)...

 

Viszont végig olvasva Bujkcekmece és Kisbvb írásait erről az egész zsűrizési témáról, nekem azon kívül, hogy valóban nagy feladat és persze felelősség is hárul, ennyi minta és résztvevő esetén a zsűrire, úgy tűnik, hogy azért fellelhető a jó szándék, a korrekt pontozásra...

Ha ez mégsem sikerült maradéktalanul, arra is volt számomra elfogadható magyarázat...az emberi tényező...ezt értékelhetjük jónak, vagy rossznak, de nem vagyunk gépek...:):)...

 

Az viszont elvitathatatlan, ahogy ez a verseny is bizonyítja, hogy egyre jobb a pálinkák minősége és szerintem ez az igazi eredmény...:):)...mégegyszer nagy gratula az érmeseknek...

rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 134209

Persze. Ezt én is tudom. Valójában mindent meg lehet magyarázni valamivel! Ha mondjuk egy öreg" itteni szaktársal történik ez negatív irányban,ő sem őrűlne neki. Mert meg van győződve róla, hogy ő jól tárolta a mintáit. 

Minden esetre, a zsűritagok nevezési mintái,mennyisége" , és a kapott díjak mennyisége, kicsit fura nekem.

Előzmény: bujukcekmece (134206)
Csikky Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134208

Most is ott voltál Lillafüreden?

Előzmény: Kisbvb (134170)
Csikky Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134207

Ott leszek! :)

Előzmény: Kisbvb (134154)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134206

Természetesen a sok minta megterheli a nyálkahártyát és mivel nem gépi analitikus vizsgálatról van szó, ezért hívjuk érzékszervi vizsgálatnak. És az is tény hogy senki nem egyforma, vannak szuperízlelők és vanna átlagos vagy az alatti orral nyelvvel megáldva emberek. Van aki jobban bírja van aki kevésbbé a megterhelést. Ez ilyen, ezt el kel fogadni. Lehet annak volt igaza aki kizárta a mintát. Amúgy az előszagoló bizottság kapásból kiszórja a selejtet, hogy ne terhelje a bírálókat. A másik tény hogy azonos pálinkáról csak akkor beszélünk ha egy üvegből a nevezés előtti pilanatban öntünk ketté. Lehet havernak is az van, szomszédomnak is és mégse egyforma. Nem mindegy miben hol meddig mennyit tárolsz, de gondolom ezzel tisztában vagy. Ha mégis így volt akkor sem tudni melyik mi után következik. Ha beleszaladsz egy ízhibás cuccba utánna már akkor se olyan az új minta ha tíz percet vársz. Ez benn van a pakliba. Ha viszont valami kimagaslóan arany, az biztos nem lesz bronz, vagy oklevél.

Előzmény: rézmanó75 (134202)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134205

Jő =jó :)

Előzmény: Figyelget (134204)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134204

Most akkor melyik a valós érték? :))

Nagyon jő, vagy semmilyen? 

Előzmény: rézmanó75 (134202)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134203

Ongán!

Előzmény: rézmanó75 (134202)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 3 134202

Tényleg le a kalappal a bírák előtt,hogy 200" mintából kszúrják a havrer 10 mintáját! 🙂

És nem hibáznak!

Viszont, volt rá példa, hogy két ember nevezett ugyanavval a mintával, és az egyikké ezüst lett, a másikét lepontozták! 🙂

Előzmény: bujukcekmece (134198)
mili70 Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134201
  • úgy gondolom, nem vagy biológus ( ahogy én sem  )
  • nagyon ügyesen használod az internetes keresőt ( ahogy én is ) 
  • bebaszásról szó nem volt ( max. nyálkahártya kiszáradásról, és károsodásról, valamint az ezzel járó humán biológiai folyamatokról  ) 
  • Nem állítottam semmit, csupán egy kérdést raktam fel. ( biztos vannak olyan király csávók, akik 150-200 minta után is az ítélőképességük teljes tudatában vannak, akár csak te. Előttük én kalapot emelek )

:-)

Előzmény: bujukcekmece (134197)
gabor0036 Creative Commons License 2017.01.25 0 2 134200

Éjszakás után kicsit fáradt vagyok. Háromszor olvastam el mire leesett. :D :D

Előzmény: obsitos3 (134196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!