Keresés

Részletes keresés

bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134206

Természetesen a sok minta megterheli a nyálkahártyát és mivel nem gépi analitikus vizsgálatról van szó, ezért hívjuk érzékszervi vizsgálatnak. És az is tény hogy senki nem egyforma, vannak szuperízlelők és vanna átlagos vagy az alatti orral nyelvvel megáldva emberek. Van aki jobban bírja van aki kevésbbé a megterhelést. Ez ilyen, ezt el kel fogadni. Lehet annak volt igaza aki kizárta a mintát. Amúgy az előszagoló bizottság kapásból kiszórja a selejtet, hogy ne terhelje a bírálókat. A másik tény hogy azonos pálinkáról csak akkor beszélünk ha egy üvegből a nevezés előtti pilanatban öntünk ketté. Lehet havernak is az van, szomszédomnak is és mégse egyforma. Nem mindegy miben hol meddig mennyit tárolsz, de gondolom ezzel tisztában vagy. Ha mégis így volt akkor sem tudni melyik mi után következik. Ha beleszaladsz egy ízhibás cuccba utánna már akkor se olyan az új minta ha tíz percet vársz. Ez benn van a pakliba. Ha viszont valami kimagaslóan arany, az biztos nem lesz bronz, vagy oklevél.

Előzmény: rézmanó75 (134202)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134205

Jő =jó :)

Előzmény: Figyelget (134204)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134204

Most akkor melyik a valós érték? :))

Nagyon jő, vagy semmilyen? 

Előzmény: rézmanó75 (134202)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134203

Ongán!

Előzmény: rézmanó75 (134202)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 3 134202

Tényleg le a kalappal a bírák előtt,hogy 200" mintából kszúrják a havrer 10 mintáját! 🙂

És nem hibáznak!

Viszont, volt rá példa, hogy két ember nevezett ugyanavval a mintával, és az egyikké ezüst lett, a másikét lepontozták! 🙂

Előzmény: bujukcekmece (134198)
mili70 Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134201
  • úgy gondolom, nem vagy biológus ( ahogy én sem  )
  • nagyon ügyesen használod az internetes keresőt ( ahogy én is ) 
  • bebaszásról szó nem volt ( max. nyálkahártya kiszáradásról, és károsodásról, valamint az ezzel járó humán biológiai folyamatokról  ) 
  • Nem állítottam semmit, csupán egy kérdést raktam fel. ( biztos vannak olyan király csávók, akik 150-200 minta után is az ítélőképességük teljes tudatában vannak, akár csak te. Előttük én kalapot emelek )

:-)

Előzmény: bujukcekmece (134197)
gabor0036 Creative Commons License 2017.01.25 0 2 134200

Éjszakás után kicsit fáradt vagyok. Háromszor olvastam el mire leesett. :D :D

Előzmény: obsitos3 (134196)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134199

:))

Előzmény: obsitos3 (134196)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134198

Max a nevezési sorszámodat. Még egy tisztességes falusi versenyen is újraszámoznak, sőt a kategória favorit előtt is. Bár ez most biztos meglepett.

Ráadásul a bírák csak poharakkal találkoznak, nem mondja nekik senki hogy kék 543-as vagy hogy piros 123. Akik így gondolják sose voltak versenyen!

Előzmény: rézmanó75 (134193)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.25 0 0 134197

Úgy gondolom, bár nem vagyok biológus, de elég fárasztó lenne bőrön (nyálkahártyán) át annyi alkoholt felvenni hogy bebasszunk! Biztos király az elméleted, szerintem próbáld ki, mennyi idő alatt szívódik fel a szádba lévő pálinkából az alkohol. Ha már csak vízízű akkor felszívtad. Nem tudom amúgy feltűnt-e, de például az én esetemben a májam azért menet közben dolgozik azaz bontja az alkoholt!Egy normál ember esetén 0,6cl hlf (100%-os) alkoholt alig egy óra alatt teljesen lebont a szervezet. Szóval biztos 5-6 óra alatt valamennyi felszívódna, de akinek van mája...márpedig aki pálinkázik annak van:)

Előzmény: mili70 (134191)
obsitos3 Creative Commons License 2017.01.25 0 5 134196

A többség véleményével ellentétben úgy gondolom,hogy az említett anyagból nem lehet jó pálinkát főzni.De még rosszat sem. :-)

Előzmény: At92 (134182)
Figyelget Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134195

Nemhogy jó minőségűt, de kiválót is lehet! :)

Előzmény: At92 (134182)
sogi01 Creative Commons License 2017.01.25 0 1 134194

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (134106)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.25 0 2 134193

Tavaly mikor személyesen neveztem, porosan tudtam a sorszámom". Még viccelődtünk is a lányokkal, hogy hányadik vagyok! 😉

Hogy postán kűldve hogy megy azt nem tudom.

Előzmény: Kisbvb (134177)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134192

Van egy haverom. Qrva jó keverőlapátot csinál!😂

Előzmény: endrepp (134190)
mili70 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134191

Nem ismerem a kórházi alkoholszondát  de az tuti, hogy nem " hiteles " Mivel az alkohol egy része az orr és a száj nyálkahártyán keresztül szívódik fel, nekem nehéz elképzelni a nulla eredményt, azonban semmiképpen nem akarom kétségbe vonni az általatok mért értékeket. Viszont még az is foglalkoztat, hogy a kóstolások során milyen mértékben szárad ki, és károsodik a nyálkahártya, és ez mennyire befolyásolja az ízérzékelést, valamint mindezeknek milyen biológiai hatással vannak  a központi idegrendszerre, és ez által az ítékőképességre? 

Előzmény: bujukcekmece (134186)
endrepp Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134190

Több paramétert kell meghatározni ahhoz, hogy a főző megfelelő legyen. Ebből a kiindulásból rossz paraméterekkel lehet rossz főző is.

Dupla fal vagy nem, keverő, átmérők, fűtés, erősítő feltét..

Előzmény: At92 (134188)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.01.24 0 1 134189

Ezt a pazarlást. Össze kellene gyűjteni. Még remek vegyes válhatna belőle. :-)

Előzmény: bujukcekmece (134186)
At92 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134188

És kicsit bővebben megkérdezhetem, hogy mire gondolsz az árnyalt alatt? 

Előzmény: endrepp (134185)
endrepp Creative Commons License 2017.01.24 0 2 134187

146-200 minta/fő

Agyrém. Az én amatőr agyamnak legalább is az.

Előzmény: mili70 (134178)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.24 -1 0 134186

Kórházi szondával néztük egy verseny után 70 minta után az eredményt...0,0% Mindig kiköpjük.

Előzmény: mili70 (134178)
endrepp Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134185

Egy szóval lehet, de ennél árnyaltabb a téma.

Előzmény: At92 (134182)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.24 0 2 134184

Lehet! Sokaknak van hasonló aparát. Nekem is van egy ilyen (Artúr 1.)

Előzmény: At92 (134182)
bujukcekmece Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134183

Nagyon tévedsz ha te például a 83 Írsai közül megismernéd a tied! Max ha az uborkát eléd hozzák, és tudod hogy csak ez az egy volt a versenyen (mert az is volt:))) és az a tied. De ilyenre figyelnek, hogy neked tuti csak zeller jusson, vagy cékla!

 

Előzmény: 1zsakkrumpli (134181)
At92 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134182

Sziasztok!


Az lenne a kérdésem hogy rozsdamentes söröshordóból, réz sisakkal és réz páracsővel, lehet-e jó minőségű pálinkát főzni, érdemes-e?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Attila

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134181

Zsürizők a sajátjukat minek kostolták volna meg? Tudták milyen izű, annyival könnyebb volt nekik, nem volt olyan megterhelő számuktra a feladat.

Előzmény: snapszmester (134163)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134180

Előző évhez képest 40 % javulás van?

Hahó, ébresztő!

 

Tudod:

"Szar is akkor szép, ha formás!"

Előzmény: snapszmester (134163)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134179

Nem tudom. Ezért kérdem. Va ahol megkapom!🙂

Előzmény: Kisbvb (134177)
mili70 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 134178

Ok. Nem nyelitek le. De készült már egyszer is egy olyan tanulmány, ami arra irányul, hogy az idő múlásával mennyi alkohol szívódik fel a nyálkahártyán keresztül, és ez mennyire befolyásolja negatívan az ítélőképességet? Snapszi  146-200 minta/fő saccolt az ongai versenyen. Érdekes lenne óránként egy SERES-t megfújatni az összes bírával, majd az eredményeket elemezni. :)

Előzmény: Kisbvb (134176)
Kisbvb Creative Commons License 2017.01.24 0 1 134177

Én mint nevező nem kapom meg a nevezett tételeim sorszámát. Ha ott valaki megszerzi magának a saját számait esetleg, akkor minimum 6 embert kell meggyőznie hogy az ő pálinkájára jó pontot adjon, mivel a saját pálinkája nem kerül saját magához. De nem tudja melyik 6 emberhez kerül, szóval végig kell kérdeznie mind a 27 másik bírát, hogy kihez került... :D

Ez szerinted életszerű? Ott vannak 28-an bírák, többen nemzetközi bírák(destillatan is bírálnak), kerfőzde vezetők (!!), néhányan csak magánfőzők vagy bérfőzők, van még ott mondjuk pár ember aki vízet/kiflit/almát készít nekik hogy a kóstolások között semlegesítsék a szájukat, van ott pár ember aki folyamatosan hordja a mintákat, van ott pár ember aki figyeli, hoyg minden rendben menjen. Ezek mind összebeszélnek...?

Előzmény: rézmanó75 (134174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!