Keresés

Részletes keresés

peca_matyi Creative Commons License 2016.12.15 0 0 132571

Ezt most nem egészen értem.

Te csinálsz ilyen magozó gépet ? Vagy van ilyen magozód , és ahhoz akarsz még betéteket/szitákat csinálni ?

Előzmény: gabor0036 (132568)
joker01 Creative Commons License 2016.12.15 0 0 132570

Reggeli alágyújtás indul :)

Előzmény: kupeci (132564)
sogi01 Creative Commons License 2016.12.15 0 1 132569

                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (132540)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.14 0 1 132568

Sztem Ø6mm jo lenne meggy, cserkóhoz, Ø12mm barackhoz. Én akarok még Ø10mm szilvához, és Ø3mm som, Kökény, szőllő... apróbbakhoz. Kérek majd ajánlatot 2mm vastag lemezhez és akkor többet tudok mondani. 

Előzmény: Pálinkás Alex (132567)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132567

Engem érdekelne a magozóhoz a rozsdamentes lemez. Úgy hogy jelentkezek rá.

Előzmény: gabor0036 (132565)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132566

Kössz szépen, megnézem a helyet.

Előzmény: zùzmara (132543)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.14 0 1 132565

Üdv 

Következő projekt egy profi magozó és bogyozo. 2mm vastag perforált lemezt nem adnak csak táblában 1000x2000), így keresek még 3 önkéntest akit érdekelhet ilyen. 3, 6, 10, 12mm perforált lemezt akarok venni som, meggy, szilva, barackhoz. Ha valakit érdekel akkor jelezze és lehet kóperální. 

kupeci Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132564

Szia Joker, én is béhajtom a tyúkállományt:)

Előzmény: joker01 (132563)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132563

Na ennek örülök :) Szép estét kartársak :)

Előzmény: kupeci (132562)
kupeci Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132562

Snapszmester sokszor, de rézműves is gyakran tart eligazítást:)

Előzmény: joker01 (132561)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132561

Jó látni, hogy még vannak itt a régi arcokból is. (kupeci ) :) Snapszmester kollégával mi a helyzet ? Jár még ide?

Rézműves mester? ....

joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132560

Holnap a tisztázás előtt mindenképp tartok 1 komoly tisztítást. Az utána lejövőt pedig alávetem a kation cserélő gyantának .

Előzmény: kupeci (132557)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132559

Na igen :)

Előzmény: öreg_néne_b (132554)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 2 132558

Nem értek 1et veled. Tavaly 920 liter bort kellett ledurrantani, de olyan volt, hogy közbe azt ittuk. Hibátlan. Na a pálinka is olyan lett. Kegyetlen jó, zamatos, ízesíthető lett. (betegség jött a gazdira, ezért kellett eltarthatóbb folyadékká alakítani. Nem tudta  a korlátai miatt eladni a megszokott körében a bort. ) De meg kell mondjam, nekem is ízlett, pedig nem vagyok 1xű gyerek :)

Előzmény: In Lak'ech (132553)
kupeci Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132557

A kihozatal nem rossz, de ha végeztél a réz részeket feltétlenül tisztítsd meg! ( pl vízkőoldó)

Előzmény: joker01 (132551)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 1 132556

Most végeztem az első körrel. Szépen adott, de 1enlőre nem szagolgattam. Holnap letisztázom, aztán visszaadom a gazdájának. Szívem szerint lehúztam volna a wc-n, na de ugye apósé...

Előzmény: Tucso69 (132552)
rézmanó75 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132555

😂😂😂

Előzmény: öreg_néne_b (132554)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.14 0 2 132554

Mázli, hogy a konyakgyártók nem ilyen finnyásak. ;)

Előzmény: In Lak'ech (132553)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.12.14 0 1 132553

Egyetértek. Én pl. egyszer és utoljára főztem anno borból pálinkát.

Előzmény: Tucso69 (132552)
Tucso69 Creative Commons License 2016.12.14 -1 0 132552

Kénezett és/vagy ecetes bort mindig kezelni kell!

Legjobb CaCO3-al
Szénsavas-mész néven kapható borászati és mezőgazdasági boltokban.

Ha kénezett, akkor SO2 szabadul fel, ami a nyálkahártyádon kénessavként jelentkezik, illetve a párlatban is lesz gazdagon.

Az ecet még szemetebb, mert még a frankó alkoholt is elrontja, azzal, hogy etil-acetát keletkezik.

Előzmény: joker01 (132551)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132551

Ecetes mint a dög. Azt hittem nem is ad alkoholt. De meglepően jól adott ehhez képest. Persze még csak az első főzet, de 100literből 20 liternél még tartotta a 30fokot.

Előzmény: kupeci (132548)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132550

Szabadtéren nyomatom. Szóval akkor van. Rosszul emlékeztem. Köszönöm

Előzmény: In Lak'ech (132547)
kupeci Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132549

Na úgy látom az 1és2 menet nem volt kérdés, de a többi az ül:)

Előzmény: kupeci (132548)
kupeci Creative Commons License 2016.12.14 0 1 132548

Az "egymenet" is jó meg a 2 is, de vigyázz mert az ilyen lefőzésre ítélt borok vagy kénesek, vagy ecetesek, vagy mindkettő!Bántani fogja egy kicsit a főződ réz alkatrészeit.

Előzmény: joker01 (132546)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132547

Van előpárlat. És ha kénezve volt a bor, ne vállald. Én egyszer majdnem megfulladtam a kénessavgőzben, mire 60 litert lefőztem.

Előzmény: joker01 (132546)
joker01 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132546

Sziasztok!

Rég jártam erre. Igaz, régen is főztem.

Most viszont nyaggatnak, hogy főzzek le pár száz liter bort.

Ha jól emlékszem, annak nincs előpárlata ugye?

Vagy a bornál is el szoktuk venni a rézelejét?

Erősítsetek meg légyszi.

Csikky Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132545
Előzmény: csalántea (132541)
csalántea Creative Commons License 2016.12.14 0 1 132544

Eperfa ágat évek óta használok - pörkölés nélkül. Nagyapám sem égette ki az eperfa hordó belsejét ... Ez a szokás (mármint a pörkölés) néhány éve jött be a borkultúra irányából. Lehet persze jó, de én nem próbáltam, csak natúr eperfa ágat. Az viszont jó.

Május-júniusban vágok metszőollóval közel újjnyi vastag fél arasz hosszú ág darabokat. Lehántom a háncsot róla, ilyenkor könnyen adja, nagyon leves a halvány sárga fa rész. Ezeket a darabokat üvegbe teszem és erre öntöm a pálinkát, hónapokig áztatom, kóstolással döntöm el, hogy meddig érjen a pálinka az "eperfa hordóban", ez általában 8-10 hónap szokott lenni.

Előzmény: Doktorbela (89248)
zùzmara Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132543

A Nagy Lajos király úton a mogyoródihoz közel1 kilót is lehet kapni szűrőházzal,csővel stb.

Előzmény: Pálinkás Alex (132527)
endrepp Creative Commons License 2016.12.14 0 0 132542
Előzmény: csalántea (132541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!