Nem ő a készítő ha jól emlékszem. Utólag nem biztos hogy jó lenne savazni. Van más amivel utólag el lehet kezelni a hegesztést és azután alkalmas pálinka főzésre?
Ez frappáns, de Sztem ezt ha egyszer össze rakja a tulaj nem nagyon fogja szetszedni. Jól néz ki, össze állhatnáL az eredeti gyártatóval. Neki elkezdik, te meg használhatóvá készíted. :)
Most, hogy a keverő is a helyére került, lassan a finisbe ér a 100-as Hal-főző, "átalakítási" projekt.
Az új sisakon és a 28-as páracsövön kívül (most a thumperek mellőzve) jó pár új dolgot kapott...
A lábakra csapágyas elforduló görgők kerültek, a kifolyó csap meghosszabbítva (hogy kiérjen a szoknyán kívülre), persze az a rövid szakasz hőszigetelve, hogy bele ne süljön a cefre...
A fogantyúk lerövidítve följebb kerültek a szimpla üstfalra, mert különben a nagy átmérő miatt, nem ment volna rá a szoknya (üstház)...ugyanezen okból, egy speciális motortartót kapott, így egy mozdulattal le lehet venni a motort és nincsen útban a szoknya feltevésének...
Ezt a tartót párszor újra terveztem és csináltam, mire jó lett, mert itt nem lehetett egyszerűen csak ráhegeszteni, vagy ráforrasztani, mint az előzőeket, de mégis stabil kell legyen...
............a "szoknya"
rozsdamentes acélpálcából kapott egy keretet, meg két fogantyút is......
Köszi a segítséget! Nekem már benne volt az elem, nem gondolnám hogy belerohad egy nem túl párás szobában tárolva, lezárva, zacsiban. 1 hiba mínusz, köszi!
Az enyém is ugyanilyen kici ócó kínai, kis dobozkában van, kalibrálható és a dobozkában adták hozzá az ehhez szükséges csavarhúzót is. Meg persze a puffert.
A túlfolyó szintje a 15 mm, annyival nyúlik a tálca fölé, üzem közben ennyi folyadék van a tálcán. Ez fix, nem szabályozható. Azt nem tudom, hogy a tálca szintje és a lehajló buboréksapka alsó szintje között hány mm van, nyilván kevesebb, mert bele kell érjen a folyadékba ill. azt sem tudom, hogy cikcakkos-e a buboréksapka alsó széle. Majd a fejlesztésnél kiderül.
A 15mm sztem kicsit sok, jó lenne tudni mennyi a folyadekszint felette. Vagyis a túlfolyó mennyire nyúlik felfelé... Csak ennyi miatt ne vágd szét ha nem akarsz komoly átalakítást.
Ha kisüstiként szertnéL főzni vele, ezt a három lyukat be kell dugózni, vagy egy nagyobb átmérőjő szilikon duggót csinálni a nyakba és a sisakba egy másik csatlakozást a Páracső és a hűtőnek.
Ilyen van nekem is, eBay-en 200-2500Ft... Egesz pontosan mér, de első használat előtt érdemes bekalibrálni. Nálam egy minimálisat kellett állítani rajta. Én laborban csináltam, nem a kapott oldottal.
Ezek egyszer használatos pufferek, az első cefrézés előtt ellenőrizd velük a kütyüt, ha egy-két tizedre jó, akkor jó (mást amúgy se tudsz csinálni, mivel ez nem beállítható termék), ha nem, akkor kuka.
Egyébként nálam ez egy szezont se bírt ki, szétrohadt benne az elem két hónap alatt (amit ugye próba-cseresznye alapon kell belerakni, mert a "leírás" még azt se tartalmazza, hogy a gombelem hogy megy bele) és vitte magával az elektronikát is.
Van esetleg valakinél használatban egy ilyen Ph mérő?
A használati utasítás angol, ebben még fejlődnöm kell, így nem szeretném elrontani a kalibrálást. Valaki emlékszik még hogy csinálta, és milyen sűrűn kell?
Valahol azt olvastam, hogy minden fontosabb mérés előtt, akkor ezek szerint eltehetem több kalibrálásra is a hozzá kapott porokat oldat formájában?
Igazad van, igazad volt. Kicsi a víztér. Kevés ideje van a víznek felmelegedni.
A külső köpenyt nagyobb átmérőjű csőből készítem el.
Amit linkeltél oldalt az nem jön be. Este még ránézek az oldalra hátha csak ki van kapcsolva az ftp-s server. De azért köszönöm előre is a dokumentumot. Legalább lesz számítási példám, hogy az elképzeléseimet számszerűsítsem.
Az aromavesztés és a szelektív elválasztás miatt nehézkes dobhűtővel jó pálinkát főzni. Ha meg a finomításnál a pontosabb elválasztás miatt másik hűtőt használnék, akkor meg minek a dobhűtő? E-miatt ment vissza a gazdájához ez a csodás szerkezet. :)