Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132425

Nem ő a készítő ha jól emlékszem. Utólag nem biztos hogy jó lenne savazni. Van más amivel utólag el lehet kezelni a hegesztést és azután alkalmas pálinka főzésre? 

Előzmény: foxrudi (132424)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132424

Nem kötözködés,de nem így kellene csinálni.Az a hegesztés hagy némi kívánni valót maga után.

Előzmény: csalántea (132399)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.10 0 2 132423

Ez frappáns, de Sztem ezt ha egyszer össze rakja a tulaj nem nagyon fogja szetszedni. Jól néz ki, össze állhatnáL az eredeti gyártatóval. Neki elkezdik, te meg használhatóvá készíted. :)

Előzmény: rézműves1 (132421)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132422

Az ott horganyzott közcsavar a csap és csonk között? Nem lenne jobb saválló? Az pár főrzés után tiszta rozsda lesz Sztem. 

Előzmény: rézműves1 (132419)
rézműves1 Creative Commons License 2016.12.10 0 1 132421

A kavaró motor tartója......(középen a tengelyvéggel)...elég "trükkösre" sikerült...:):)...

 

......és az "ellendarab"...a 3-db rozsdamentes csap rögzíti a helyén...

 

.........és a helyére dugva...

Előzmény: rézműves1 (132420)
rézműves1 Creative Commons License 2016.12.10 0 1 132420

A keverő meg lemaradt......egészen jól kavar...

Előzmény: rézműves1 (132419)
rézműves1 Creative Commons License 2016.12.10 0 1 132419

Most, hogy a keverő is a helyére került, lassan a finisbe ér a 100-as Hal-főző, "átalakítási" projekt.

Az új sisakon és a 28-as páracsövön kívül (most a thumperek mellőzve) jó pár új dolgot kapott...

A lábakra csapágyas elforduló görgők kerültek, a kifolyó csap meghosszabbítva (hogy kiérjen a szoknyán kívülre), persze az a rövid szakasz hőszigetelve, hogy bele ne süljön a cefre...

A fogantyúk lerövidítve följebb kerültek a szimpla üstfalra, mert különben a nagy átmérő miatt, nem ment volna rá a szoknya (üstház)...ugyanezen okból, egy speciális motortartót kapott, így egy mozdulattal le lehet venni a motort és nincsen útban a szoknya feltevésének...

Ezt a tartót párszor újra terveztem és csináltam, mire jó lett, mert itt nem lehetett egyszerűen csak ráhegeszteni, vagy ráforrasztani, mint az előzőeket, de mégis stabil kell legyen...

 

............a "szoknya"

 

rozsdamentes acélpálcából kapott egy keretet, meg két fogantyút is......

 

.........így már egész jó lesz...

 

...

Yjog Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132418

Köszi a segítséget! Nekem már benne volt az elem, nem gondolnám hogy belerohad egy nem túl párás szobában tárolva, lezárva, zacsiban. 1 hiba mínusz, köszi!

 

Előzmény: gabor0036 (132403)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.10 0 2 132417

Igen.

Előzmény: endrepp (132416)
endrepp Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132416

A port feloldás után eltettem egy befőttesben, látszólag tartja a pH értékét. Elvileg tartania kell?

Előzmény: öreg_néne_b (132415)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132415

Az enyém is ugyanilyen kici ócó kínai, kis dobozkában van, kalibrálható és a dobozkában adták hozzá az ehhez szükséges csavarhúzót is. Meg persze a puffert.

Előzmény: In Lak'ech (132412)
Bárk_i Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132414

Enyém is pont olyan, ráadásul dobozban van.  És jól működik már 2 éve. 

Előzmény: In Lak'ech (132412)
Figyelget Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132413

Ez a dugózás sokkal praktikusabb! 

Nem is tudom miért, én menet közbeni átváltásra gondoltam . :)

Előzmény: gabor0036 (132410)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132412

Nekem is kici occo kinai, de nekem még egy pici (sz@r) műanyag csavarhúzó is volt benne. Ránézésre ugyanaz, mint a tiéd.

Előzmény: Jolida (132411)
Jolida Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132411

Az a szutyok, amit én vettem a kupakján, a kb. 4x8 cm-es "leíráson", no meg a két kalibráló zacsin kívül semmit se tartalmazott. :-)

Kici, oco kinai. :-p

Előzmény: In Lak'ech (132409)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132410

Elég magas az a túlfolyó sapka, ha van benne víz akkor Sztem elég a három dugó. 

Előzmény: csalántea (132407)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.12.10 0 3 132409

Ha nem kalibrálható, akkor ugyan mire való az a pici sárgaréz csavar? :-)

Nem tudom lefotózni neked, mert most 220 km-re vagyok a műszertől, de tudom, hogy van rajta.

Előzmény: Jolida (132401)
schlumberger Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132408

Ezt hívják kalibrálásnak :-))))))))

Előzmény: schlumberger (132406)
csalántea Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132407

Elég a három buboréksapkába vezető csöveket ledugózni, vagy a lelógó fentről érkező túlfolyót is zárni kéne valahogyan?

Előzmény: gabor0036 (132404)
schlumberger Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132406

ha egy-két tizedre jó, akkor jó (mást amúgy se tudsz csinálni, mivel ez nem beállítható termék), ha nem, akkor kuka.

Dehogy kuka! Ha egy-két tizeddel arrébb mér, akkor hozzáadom/levonom. Nehogymá' kihajíttassál egy valag pénzt!

Előzmény: Jolida (132401)
csalántea Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132405

A túlfolyó szintje a 15 mm, annyival nyúlik a tálca fölé, üzem közben ennyi folyadék van a tálcán. Ez fix, nem szabályozható. Azt nem tudom, hogy a tálca szintje és a lehajló buboréksapka alsó szintje között hány mm van, nyilván kevesebb, mert bele kell érjen a folyadékba ill. azt sem tudom, hogy cikcakkos-e a buboréksapka alsó széle. Majd a fejlesztésnél kiderül.

Előzmény: gabor0036 (132404)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132404

A 15mm sztem kicsit sok, jó lenne tudni mennyi a folyadekszint felette. Vagyis a túlfolyó mennyire nyúlik felfelé... Csak ennyi miatt ne vágd szét ha nem akarsz komoly átalakítást. 

Ha kisüstiként szertnéL főzni vele, ezt a három lyukat be kell dugózni, vagy egy nagyobb átmérőjő szilikon duggót csinálni a nyakba és a sisakba egy másik csatlakozást a Páracső és a hűtőnek. 

Előzmény: csalántea (132399)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132403

Ilyen van nekem is, eBay-en 200-2500Ft... Egesz pontosan mér, de első használat előtt érdemes bekalibrálni. Nálam egy minimálisat kellett állítani rajta. Én laborban csináltam, nem a kapott oldottal.

Előzmény: Yjog (132400)
mili70 Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132402
Előzmény: Yjog (132400)
Jolida Creative Commons License 2016.12.10 0 1 132401

"minden fontosabb mérés előtt"

Mi vagy Te, mérőlabor? :-)

 

Ezek egyszer használatos pufferek, az első cefrézés előtt ellenőrizd velük a kütyüt, ha egy-két tizedre jó, akkor jó (mást amúgy se tudsz csinálni, mivel ez nem beállítható termék), ha nem, akkor kuka.

 

Egyébként nálam ez egy szezont se bírt ki, szétrohadt benne az elem két hónap alatt (amit ugye próba-cseresznye alapon kell belerakni, mert a "leírás" még azt se tartalmazza, hogy a gombelem hogy megy bele) és vitte magával az elektronikát is.

 

Na akkor vettem egy "waterproof" talaj pH mérőt.

Előzmény: Yjog (132400)
Yjog Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132400

Sziasztok!

Van esetleg valakinél használatban egy ilyen Ph mérő?

A használati utasítás angol, ebben még fejlődnöm kell, így nem szeretném elrontani a kalibrálást. Valaki emlékszik még hogy csinálta, és milyen sűrűn kell?

Valahol azt olvastam, hogy minden fontosabb mérés előtt, akkor ezek szerint eltehetem több kalibrálásra is a hozzá kapott porokat oldat formájában?

Előre is köszönöm!

csalántea Creative Commons License 2016.12.10 0 1 132399

Sikerült alulról lefényképezni, három darab buboréksapka van szintenként és egy túl(le)folyó.

Nem látni, de tudom, hogy fix 15 mm a vízszint egy-egy tálcán, négy darab van egymás fölött.

Egy-egy buboréksapka felszálló cső 18-20 mm-es és a lefolyó is. A torony átmérő kb. 130 mm.

 

Előzmény: gabor0036 (132393)
endrepp Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132398

Ez a finomító kis üst előhűti a nagy üst páráját, miközben felveszi a meleget és finomítja a kis üst alszeszét.

 

Ha ez kis mértékben meg is történik (a finomitás), sztem abban sok köszönet nem lesz, mert "végtelen" nagy lesz a deflegmáció, élőmelegítésre kiváló.

Előzmény: Pálinkás Alex (132395)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132397


Igazad van, igazad volt. Kicsi a víztér. Kevés ideje van a víznek felmelegedni.

 

A külső köpenyt nagyobb átmérőjű csőből készítem el.

 

Amit linkeltél oldalt az nem jön be. Este még ránézek az oldalra hátha csak ki van kapcsolva az ftp-s server. De azért köszönöm előre is a dokumentumot. Legalább lesz számítási példám, hogy az elképzeléseimet számszerűsítsem.

Előzmény: kopasz szuzukis (132375)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.12.10 0 0 132396

Az aromavesztés és a szelektív elválasztás miatt nehézkes dobhűtővel jó pálinkát főzni. Ha meg a finomításnál a pontosabb elválasztás miatt másik hűtőt használnék, akkor meg minek a dobhűtő? E-miatt ment vissza a gazdájához ez a csodás szerkezet. :)

Előzmény: snapszmester (132356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!