Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129544

Hazafelé gondolkoztam ezen a lapáton, mert nekem úgy tűnt, hogy nem ez volt az eredeti állapot. Ezeket a toldatokat mintha később biggyeztették volna hozzá. Lehet, hogy nem kavart elég jól?...

Előzmény: rézműves1 (129543)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129543

Én ezeket már csak kifelé jövet láttam meg, azon a kínáló karzaton, mert a nagyobbik üstnél éppen ment a főzés és engem inkább ez érdekelt, meg a hozzá tartozó kompjuterizált automatika, amivel akkor kezdtem csak ismerkedni...az ottani kisebb üst pedig éppen üres volt és a sisakja olyan volt, mint egy

 

nehézbúvár feje...:):).....viszont nagyon érdekes volt a kavarója...

 

.........kétrészes, háromlapátos...

Előzmény: tanca1 (129542)
tanca1 Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129542

Harcon én is jártam. Kóstoltam is jó pár nedüt, többek között az ország pálinkájának választott birset is. Nekem kissé üres volt. (Juj, mit kapok ezért Krizl Tanárnőtől! 😩) akkor ittam kápia párlatot én is..

Előzmény: rézműves1 (129540)
tanca1 Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129541

Kolégám főzött sütőtököt, céklát és sárgarépát is Kóstoltam mindhármat A sütőtöknél ha jól emlékszem kb. 1-1,5%-os kihozatalt említett. Érdekes volt mindhárom. 😏 Illatban és főleg ízben hozta a jellemzőket, de nem kértem mé egyszer.. Talán a legszimpatikusabb a répa volt. Ettől függetlenül ételek készítésénél lehet bent fantázia.

Előzmény: Lajos Szemes (129497)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129540

Lehet, hogy ez a "rostálás" a jó pálesz titka, mert a legtöbben nem tartják jónak a sütőtököt...DD...

Állítólag a régmúltban, azért nem voltak a magyarok ilyen finnyásak "szeszügyileg"...:):)...akkoriban mindenből főztek, ami erjeszthető volt...DD..tehát nem csak a gabonafélékből, kukoricából, krumpliból, hanem borsóból és céklából is...:)..(biztos cukorborsó volt)...

2012. márciusában meglátogattuk a Brill főzdét Harc-ban...Gyönyörű két egymenetes üstjük van, amit a Krisztian KARL GMBH csinált nekik Göppingenből...

A kisebbik üstjük "amerikai-konyhásan" van megoldva egy kínáló-pulttal egy helységben...nos ott, azon a pulton láttunk "zöldség" választékot, a zellertől a paradicsomig...pálinkából...háát ízlés dolga...

Előzmény: szentöltvíz (129537)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129539

Szia Peca! Gondolom azért összehasonlítottad a kettőt. Nekem is a kisebbik hőmérős van az epruvettában. Van észrevehető eltérés a kettő között?

Előzmény: peca_matyi (129534)
endrepp Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129538
Előzmény: öreg_néne_b (129519)
szentöltvíz Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129537

Üdv.

 

 

Én minden évben főzök sütőtökből, a kihozatal kb annyi mint a birsnél/ napfény/ függő.

Olvass vissza eddig minden évben leírtam én hogy csinálom.

 

Üdvözlégy!!!

Előzmény: Lajos Szemes (129497)
cloaked Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129536

Ha van is valami párolgás bontás után, akkor sem fog 10 fokot veszíteni. Az viszont reális, hogy még mindig 40%-os.

Előzmény: Törölt nick (129533)
peca_matyi Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129535

Én is ilyeneket szoktam kitalálni az asszonynak , ha valamit meg akarok kóstolni...:-)

Előzmény: Törölt nick (129533)
peca_matyi Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129534

Én innen szoktam vásárolni. http://feherkft.com/

Én a 48 cm hosszú ,hőmérőset   használom. Az bevált. A rövidebbeket ( 25-30 cm ) én nem szeretem. Pontosabban az epruvettában használom , tájékoztató jelleggel. Mert jól mérni szerintem a hosszúakkal lehet

Előzmény: Törölt nick (129523)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129533

Gondolkodtam már rajta...

Van otthon két fokolóm, a 0-100 mérőset a múlt héten vettem, a régebbi fokolóm 20-80 között mér ha jól emlékszem. Az új majdnem 10 fokkal mér többet, na most amit eddig 47-48 fokra állítottam be a régi fokolóval az most az új szerint legalább 55 fokos. Majdnem ihatatlan a számomra.

Van otthon egy üveg felbontott whiskey ami 40%-s na mondom azon kipróbálom őket, a régi 30 fok körül mért az új 40 fokot. Persze ez a üveg fel van bontva kb 1-1,5 éve, lehet hogy veszített ennyit az alkohol tartalmából hogy a régi fokolóm jár közelebb az igazsághoz?

Ma teszek egy újabb próbát, keresek valami bontatlan italt otthon.

Előzmény: endrepp (129530)
bucee2 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129532

Köszi az infot. Így inkább agyalok még rajta kicsit!

Előzmény: endrepp (129531)
endrepp Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129531

Nem tudom, bevitt az erdőbe teljesen. Arról már nem is beszélve, hogy a doksi szerint ezek w/w%, azaz tömeg %-ban mérnek, nekünk v/v%, térfogat % kell, elvileg át kell számítgatni. Én feladtam.

Előzmény: bucee2 (129529)
endrepp Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129530

Esetleg bemehetsz egy közeli gazdaboltba 1 deci gyári vodkával és szelektálhatsz egy pontosat magadnak. :)

Előzmény: Törölt nick (129527)
bucee2 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129529

Mekkora eltérések voltak a mérések között?

Előzmény: endrepp (129526)
bucee2 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129528

Alkoholra vagy brixre használtad?

Előzmény: endrepp (129526)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129527

Hát nem nagyon van olyan ismerősöm aki kórházi laborban dolgozik. Azért köszi az infót.

 

Előzmény: laci19790325 (129525)
endrepp Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129526

5x megmérve ugyanazt nem ugyanazt az eredményt kapom. Előveszem jó. Főzök méregetek, mire a főzést befejezem elmászik, olyan, mintha a hőkompenzátora eltévedne, vagy bennem van a hiba és nem elég precízen használom, de nem hiszem, hogy erről van szó. Nem állítom, hogy általánosságban ilyen, én ezzel a példánnyal, ezt tapasztaltam.

Előzmény: bucee2 (129524)
laci19790325 Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129525

szevasz, ha van ismerosod a korhazakba, -laboratoriumba , ahol a vert ellenorzik, akkor onan szeretel be, nekem is onann van, a bolti amiert adtam 3000ft-t , hibasan mer, igaz a csoamgolasba fel van tuntetve ami ugyebar a doboz belsejeeb van , hogy amert adatok nem hitelesek, majdnem 2 fokkal mer rosszabul mint a laboratoriumos szeszfokolo

Előzmény: Törölt nick (129523)
bucee2 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129524

Kifejtenéd egy kicsit jobban? A pontossága miatt nem vált be?

Előzmény: endrepp (129522)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129523

Sziasztok! 

 

Szeszfokolót szeretnék vásárolni, mondjuk 10-65 Tf% mérési tartományban. Hol vásároljak, vagy honnan rendeljem meg?

Szívesen venném ha megosztanátok velem a tapasztalatokat.

Üdv!

endrepp Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129522

Nem kifejezetten vált be.

Előzmény: bucee2 (129521)
bucee2 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129521

Sziasztok!

 

Az e-bay-ről rendelt refraktométerek mennyire jók/pontosak? Jobbak  mint az itthon kapható fokolók?

endrepp Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129520

A 🎃 sárgadinnye ízű lesz!.:)

Előzmény: öreg_néne_b (129519)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129519

A sárgadinnyének azért csak a levét főzik, hogy ne legyen tökízű a rostoktól. A töknél nem hátrány a tökíz... :)

Előzmény: endrepp (129518)
endrepp Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129518

Savat kéne raknod bele, jó magas lehet a pH-ja. Valamiért azt gondolom, hogy csak a levét főzném ki, mint a sárgadinnyénél (jutott valaki itt erre a megoldásra).

Előzmény: Lajos Szemes (129512)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129517

,, A jelenlegi fogyasztási szokások változása miatt került előtérbe a kanadai sonkatök (Orange), ami kb 1-2- ra nő meg. Szerintem ez a legfinomabb, a magas cukortartalma miatt, de a többi tök is édesebbé válik ha kint hagyjuk a hidegebb napokon és megcsípi a dér. Pontosabban nem is a dér a lényeg hanem a hőmérséklet, ( nem baj ha fagypont alatt van) amikor is a növény sejtjei megsérülnek, és bizonyos enzimek  jutnak ki belőle. Ezek az enzimek a benne lévő keményítőt cukorrá bontják és így ízletesebb lesz."  

 

Forrás: gugli

 

Előzmény: Pit63 (129516)
Pit63 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129516

Na majd árud el ha lehet, a részleteket is! Milyen tök, hogyan forrt, mennyi ideig, mit tettél bele... mivel főzted, stb . stb.!
Érdekel.

Előzmény: Lajos Szemes (129512)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129515

Fordítva talán jobb lenne. Én karamellizálnám darálás előtt.   

Előzmény: Lajos Szemes (129512)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!