Igen a Szegedi versenyen voltak ők is....Nem értem hogy miért nem "bukik" már ki belőlük:)) Nincs miért szerénykedniük:)) Büszkék lehetnének pedig,nem is akármennyire!:))
:)) csikky fórumtárssal már szóban értekeztünk a következő megmérettetésünkről....innen már nem visszafelé,hanem csak előre szeretnénk mindketten menni,jössz velünk,jó kis csapat leszünk,hiszen elkéne még azért nekünk egy igen tapasztalt és szakmailag -gyakorlatban-megoldásokban,felkészült naprakész "szaki" is a személyedben:)) A többi mellékes hogy nyernénk-e vagy sem,csak jól érezzük magunkat a versenyeken:))
Egy költői kérdés, az öregektől, öcsémnek kevés szőlője lett idén, azt mondja főzzük ki, kérdésem, bogyózzuk le mindenképpen, és meddig lehet tölteni a főzőt, mennyire habzik? Kösz a segítséget előre is.
A magánfőzők sikere magáért beszél,és óriási pozitívum,előrelépés a pálinka útján.
Nálunk kicsivel korábban zajlott Palóc Pálinka és Párlatverseny,de itt is sikeresek voltak a magánfőzők,igaz mindösszesen 5 induló volt csak.:-) :-(
csináltam egy kimutatást,mert a neten fent vannak az eredmények.
Összesen 16 db érem! 4 bronzérem,8 ezüstérem,4 aranyérem,és ebből 2champion lett.
Mellette itt az összes beadott minta érmes lett.Ja!és 2 külön díj is gazdára talált.
Persze kevesebben voltak mint az előző versenyeken,de egy év kimaradt,valószínűleg szponzori támogatók hiánya ,vagy egyéb "po......i" fordulat miatt.:-(
Mindegy is,az a lényeg a magánfőzők egyre ügyesebbek,és fejlődőképesek!!
Először is gratulálok neked is az elért sikerekhez, mert szerintem te is az "olvasók" közé tartozol...
Másrészt szerintem kedvet csináltatok az ilyen megmérettetéshez.
Őszintén megmondom, hogy eddig engem nem nagyon izgatott a főzésnek ez a része, mert a család és az ismerősök eléggé elismertek eddig és az nekem bőven elég volt.
Jut eszembe, a szamócás szmötyi mèg mindig cdak egy èdes lötty! Szinte már nem is habzik, bár a fedelet felemelve erős "forrásos" szaga van, gyufa simán elalszik. Tegyek bele mèg egy kis èlesztőt szerinted?
Èn a birset erőltettem èvekig, de valahogy átütő sikert soha nem èrtem el vele. Persze kaptam díjakat èrte több helyen,de a bronzèrmet tudta csak stabilan mindenhol. Sok a macera vele, az idèn már nem küszködök vele úgy döntöttem, hacsak nem dobálnak meg vele.... mint tavaly :)!
Inkább kipróbálom helyette a bodzát, most innen nèzve nagyobb rációt látok benne. :)
Egy kicsit off,de megkérdezem!A most szüretelt birset berakom a hűtőházba,az utóérés +2 fokon mennyi ideig tarthat?Szeretném a teljes érésig nem cefrézni,viszont ismerve az "agyon permetezett" birsek ellenállóságát, arra gondoltam, hogy a barátom hűtőházába bekéretkezek azzal a pár ládával.
Nekem is kiffer körtém van/lesz, s ezért kérdeztem. A másik opció a pogácsaalmával való közös nász lenne, nem tudom melyik lenne a jobb választás. 50-50%-os arányban cefrézve, a kiffer nem lenne túl hangsúlyos?
Lehet kóstolni(csak az már átfolyt a gépen, tehát mindegy), de minden főzdésnek illik annyira ismerni a berendezését, hogy kb tudja hol kell figyelnie az utópárlat megjelenésére. Nyilván nem minden anyagnál ugyanott, de nagyjából már érzi az ember. Nagyon sok pénzért meg lehet venni hivatalos mintatvevőt, ami a gép elé van bekötve, és 1 vagy 2 köbcenti pálinkát lehet belőle kicsurgatni, amit számlál.Ha meg egy nagy tartályból töltötték ki a pálinkádat, akkor elég bátor volt a főzdés, sok-sok pénzt kockáztatott, ugyan is minden egyes lefolyt finomítást külön kell kezelni(nyilvántartani) mennyiség, szeszfok, hlf, gyümölcsszesz szerint. Plusz-mínusz 1 szeszfok eltérés engedélyezett.