Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 2 128489

Nahát!Akkor most gratulálhatok??

  Ejj, de csendes vagy!

   Na, most már lássuk a medvét!! :-) :-)

Előzmény: rézműves1 (128484)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128488

Igen a Szegedi versenyen voltak ők is....Nem értem hogy miért nem "bukik" már ki belőlük:)) Nincs miért szerénykedniük:)) Büszkék lehetnének pedig,nem is akármennyire!:))

Előzmény: Szikla001 (128485)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128487

:)) csikky fórumtárssal már szóban értekeztünk a következő megmérettetésünkről....innen már nem visszafelé,hanem csak előre szeretnénk mindketten menni,jössz velünk,jó kis csapat leszünk,hiszen elkéne még azért nekünk egy igen tapasztalt és szakmailag -gyakorlatban-megoldásokban,felkészült naprakész "szaki" is a személyedben:)) A többi mellékes hogy nyernénk-e vagy  sem,csak jól érezzük magunkat a versenyeken:))

Előzmény: rézműves1 (128484)
kezman46 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128486

Egy költői kérdés, az öregektől, öcsémnek kevés szőlője lett idén, azt mondja főzzük ki, kérdésem, bogyózzuk le mindenképpen, és meddig lehet tölteni a főzőt, mennyire habzik? Kösz a segítséget előre is.

Szikla001 Creative Commons License 2016.09.26 0 2 128485

No,ha ez a Szegedi versenyen van az szuper.

  A magánfőzők sikere magáért beszél,és óriási pozitívum,előrelépés a pálinka útján.

 Nálunk kicsivel korábban zajlott Palóc Pálinka és Párlatverseny,de itt is sikeresek voltak a magánfőzők,igaz mindösszesen 5 induló volt csak.:-) :-(

 csináltam egy kimutatást,mert a neten fent vannak az eredmények.

  Összesen 16 db  érem! 4 bronzérem,8 ezüstérem,4 aranyérem,és ebből 2champion lett.

 Mellette itt az összes beadott minta érmes lett.Ja!és 2 külön díj is gazdára talált.

 Persze kevesebben voltak mint az előző versenyeken,de egy év kimaradt,valószínűleg szponzori támogatók hiánya ,vagy egyéb "po......i" fordulat miatt.:-(

  Mindegy is,az a lényeg a magánfőzők egyre ügyesebbek,és fejlődőképesek!!

Előzmény: Törölt nick (128462)
rézműves1 Creative Commons License 2016.09.26 0 2 128484

Először is gratulálok neked is az elért sikerekhez, mert szerintem te is az "olvasók" közé tartozol...

Másrészt szerintem kedvet csináltatok az ilyen megmérettetéshez.

 

Őszintén megmondom, hogy eddig engem nem nagyon izgatott a főzésnek ez a része, mert a család és az ismerősök eléggé elismertek eddig és az nekem bőven elég volt.

Lehet, hogy át kell értékeljem a dolgot...DD...

Előzmény: Csikky (128448)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128483

Jut eszembe, a szamócás szmötyi mèg mindig cdak egy èdes lötty! Szinte már nem is habzik, bár a fedelet felemelve erős "forrásos" szaga van, gyufa simán elalszik. Tegyek bele mèg egy kis èlesztőt szerinted? 

Előzmény: Green Corner (128473)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 3 128482

Erőltesd akkor is.:-)

Ne főzd,pépesítsd pürévé,és 3x pektinbontó.

 Főzéskor csak félig rakd az üstöt,többi víz.

  Én így szoktam.

Előzmény: Csikky (128480)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128481

50L üstben főzök ès tisztázok is. Aranyközèpút! :)

Előzmény: Jolida (128474)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128480

Èn a birset erőltettem èvekig, de valahogy átütő sikert soha nem èrtem el vele. Persze kaptam díjakat èrte több helyen,de a bronzèrmet tudta csak stabilan mindenhol. Sok a macera vele, az idèn már nem küszködök vele úgy döntöttem, hacsak nem dobálnak meg vele.... mint tavaly :)!

Inkább kipróbálom helyette a bodzát, most innen nèzve nagyobb rációt látok benne. :)

Előzmény: Green Corner (128473)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128479

Mester!Mindig van új a nap alatt? :-) :-)

  Emlékeztető : 

Előzmény: snapszmester (128458)
Szikla001 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128478

Minden elismerésem!

Előzmény: Csikky (128448)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128477

Jól van,természetesen van élet,én csak szimplán érdeklődtem,mert nálunk ők is ott voltak.

 Személy szerint a Béli Géza,és a Csalló Jenő név pozitív hatást tett rám,pedig pár mondatnál többre nem volt idő.

Előzmény: Csikky (128451)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128476

Neked is nagy gratuláció!Csak így tovább!

Előzmény: Csikky (128448)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128475

Mint bíráló gondoltam.Tudom hogy nem,ahogy a Krizl,és a Béli név sem de nálunk többek között ők is voltak zsűrizni.

Előzmény: snapszmester (128444)
Jolida Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128474

Én tisztáztam már százas üstben 10l alszeszt.

Nem optimális (nagyon kellet figyelni a fűtésre), jobb lett volna egy 30-as üst, de ez volt és a végtermék nem tudott "beérni", mert elfogyott. :-)

Előzmény: Fo Goj (128472)
Green Corner Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128473

Egy kicsit off,de megkérdezem!A most szüretelt birset berakom a hűtőházba,az utóérés +2 fokon mennyi ideig tarthat?Szeretném a teljes érésig nem cefrézni,viszont ismerve az "agyon permetezett" birsek ellenállóságát,  arra gondoltam, hogy a barátom hűtőházába bekéretkezek azzal a pár ládával.

Fo Goj Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128472

Szia!

 

Nem is a mennyiség miatt keverném, hanem, hogy esetleg egy másik gyümölccsel összetéve nem-e lehetne még finomabb ízt teremteni.

Az üstöknek pedig akkor nincs egy minimuma %-ban, amennyi alszeszt még lehet vele finomítani?

Előzmény: TINTUS (128434)
tanca1 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128471

Te kiveszed a birs magházát cefrézés előtt? Most utóbbra azt a tanácsot kaptam, hogy annak semmi keresnivalója a cefrében.

Előzmény: Törölt nick (128438)
Fo Goj Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128470

Szia!

 

Ez házilag készített??

Előzmény: TINTUS (128383)
mili70 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128469

De, ha nem lesz fagy, akkor a fán is hagyhatod még egy hónapot. (sőt )

Előzmény: Törölt nick (128438)
tanca1 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128468

Nekem is kiffer körtém van/lesz, s ezért kérdeztem. A másik opció a pogácsaalmával való közös nász lenne, nem tudom melyik lenne a jobb választás. 50-50%-os arányban cefrézve, a kiffer nem lenne túl hangsúlyos?

Előzmény: Törölt nick (128438)
Cipurró Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128467

Lehet kóstolni(csak az már átfolyt a gépen, tehát mindegy), de minden főzdésnek illik annyira ismerni a berendezését, hogy kb tudja hol kell figyelnie az utópárlat megjelenésére. Nyilván nem minden anyagnál ugyanott, de nagyjából már érzi az ember.  Nagyon sok pénzért meg lehet venni hivatalos mintatvevőt, ami a gép elé van bekötve, és 1 vagy 2 köbcenti pálinkát lehet belőle kicsurgatni, amit számlál.Ha meg egy nagy tartályból töltötték ki a pálinkádat, akkor elég bátor volt a főzdés, sok-sok pénzt kockáztatott, ugyan is minden egyes lefolyt finomítást külön kell kezelni(nyilvántartani) mennyiség, szeszfok, hlf, gyümölcsszesz szerint. Plusz-mínusz 1 szeszfok eltérés engedélyezett.

Előzmény: simon53 (128442)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128466
:)) Na az lehet....erre nem is gondoltam:))
Előzmény: mili70 (128464)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128465
:)) Ketten is vannak de bocs nem lovom le a poent pont en...majd ok beszamolnak ha ugy erzik:)) Lenne mirol:))
Előzmény: Csikky (128463)
mili70 Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128464

Most nem ér rá fórumozni, mert főz. :)

Előzmény: Törölt nick (128462)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128463

Ki a másik? :)

Előzmény: Törölt nick (128462)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128462
Meg mindig van 2 forumtarsunk akiknek lenne mirol beszamolniuk:))
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128461
:)) Nagy oszinte GRATULA...meg egyszer:))
Előzmény: Csikky (128448)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128460
:)) Nem ures "tarisznyaval" gondoltalak meglatogatni...szandekomban is volt vinni mintakat neked ha nem is mondod:))
Előzmény: snapszmester (128455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!