Egy kicsit off,de megkérdezem!A most szüretelt birset berakom a hűtőházba,az utóérés +2 fokon mennyi ideig tarthat?Szeretném a teljes érésig nem cefrézni,viszont ismerve az "agyon permetezett" birsek ellenállóságát, arra gondoltam, hogy a barátom hűtőházába bekéretkezek azzal a pár ládával.
Nekem is kiffer körtém van/lesz, s ezért kérdeztem. A másik opció a pogácsaalmával való közös nász lenne, nem tudom melyik lenne a jobb választás. 50-50%-os arányban cefrézve, a kiffer nem lenne túl hangsúlyos?
Lehet kóstolni(csak az már átfolyt a gépen, tehát mindegy), de minden főzdésnek illik annyira ismerni a berendezését, hogy kb tudja hol kell figyelnie az utópárlat megjelenésére. Nyilván nem minden anyagnál ugyanott, de nagyjából már érzi az ember. Nagyon sok pénzért meg lehet venni hivatalos mintatvevőt, ami a gép elé van bekötve, és 1 vagy 2 köbcenti pálinkát lehet belőle kicsurgatni, amit számlál.Ha meg egy nagy tartályból töltötték ki a pálinkádat, akkor elég bátor volt a főzdés, sok-sok pénzt kockáztatott, ugyan is minden egyes lefolyt finomítást külön kell kezelni(nyilvántartani) mennyiség, szeszfok, hlf, gyümölcsszesz szerint. Plusz-mínusz 1 szeszfok eltérés engedélyezett.
Van jópár őszibarack fám a tanyán. Lekvárnak nem szeretjük annyira, befőttnek sok, adott volt a helyzet, párlat kell legyen belőle. 3. éve kisérleteztem vele, az idei is ígéretesnek tűnik. :)
Csalló, Béli Géza, Krizl Edit ezen a versenyen nem voltak ott. Rajtuk kívül is van élet azért, sok tapasztalt főzőmester az országban. A soron következő verseny Kecelen lesz, tavaly ők is ott voltak.
:)) 50L Soros hordo,olajos alju rez sisaos,aroma tornyos de egyenlore meg sajna kevero nelkuli.... este felnyomok egy ket kepet rola ha gondold... mert ez most telorol nem megy sajna:)) (rezmuves1 segit szakmai kerdesekben... privatban,keressed meg) :))
Ajánlott állás nincs. Megfelelő hosszúságú kék színű láng legyen. Szerintem főző és palack függvénye. Palack cserénél volt hogy feljebb, volt hogy lejjebb kellett tekerni egy kicsit. De ezt a te készülékedhez kell kitapasztalnod.
Szintén részt vettem, mint Laborművek kolléga a szegedi nemzetközi versenyen. Szerényen, mint az ibolya, de mégis büszkén mutatom meg az elért eredményeimet. :)
1 bronz érem: 2015. Birsalma
1 ezüst érem : 2014. Meggy
1 ezüst érem: 2014. Cserszegi fűszeres
1 arany érem: 2015. Őszibarack, ami kategóriagyőztes is lett.
Szeretnék köszönetet mondani nektek, akik sokszor önzetlenül osztottátok meg sok éves tapasztalatotok, segítettetek a főzőm átalakításában jó ötletekkel, de néha éles kritikával és még ha teljesen zöldfülűnek is nézve, de nyilván építő jelleggel tereltétek fejlődésem.
Az idei évben éreztem elérkezettnek az időt, hogy szélesebb körben is megmutassam megszerzett tudásom. Tavasszal Gyuláról 2 bronz érem boldog tulajdonosa is lehetek, a szegedi megmérettetést erős mezőnynek gondolom, sok finom párlatot kóstoltam.