Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128477

Jól van,természetesen van élet,én csak szimplán érdeklődtem,mert nálunk ők is ott voltak.

 Személy szerint a Béli Géza,és a Csalló Jenő név pozitív hatást tett rám,pedig pár mondatnál többre nem volt idő.

Előzmény: Csikky (128451)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128476

Neked is nagy gratuláció!Csak így tovább!

Előzmény: Csikky (128448)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128475

Mint bíráló gondoltam.Tudom hogy nem,ahogy a Krizl,és a Béli név sem de nálunk többek között ők is voltak zsűrizni.

Előzmény: snapszmester (128444)
Jolida Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128474

Én tisztáztam már százas üstben 10l alszeszt.

Nem optimális (nagyon kellet figyelni a fűtésre), jobb lett volna egy 30-as üst, de ez volt és a végtermék nem tudott "beérni", mert elfogyott. :-)

Előzmény: Fo Goj (128472)
Green Corner Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128473

Egy kicsit off,de megkérdezem!A most szüretelt birset berakom a hűtőházba,az utóérés +2 fokon mennyi ideig tarthat?Szeretném a teljes érésig nem cefrézni,viszont ismerve az "agyon permetezett" birsek ellenállóságát,  arra gondoltam, hogy a barátom hűtőházába bekéretkezek azzal a pár ládával.

Fo Goj Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128472

Szia!

 

Nem is a mennyiség miatt keverném, hanem, hogy esetleg egy másik gyümölccsel összetéve nem-e lehetne még finomabb ízt teremteni.

Az üstöknek pedig akkor nincs egy minimuma %-ban, amennyi alszeszt még lehet vele finomítani?

Előzmény: TINTUS (128434)
tanca1 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128471

Te kiveszed a birs magházát cefrézés előtt? Most utóbbra azt a tanácsot kaptam, hogy annak semmi keresnivalója a cefrében.

Előzmény: Törölt nick (128438)
Fo Goj Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128470

Szia!

 

Ez házilag készített??

Előzmény: TINTUS (128383)
mili70 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128469

De, ha nem lesz fagy, akkor a fán is hagyhatod még egy hónapot. (sőt )

Előzmény: Törölt nick (128438)
tanca1 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128468

Nekem is kiffer körtém van/lesz, s ezért kérdeztem. A másik opció a pogácsaalmával való közös nász lenne, nem tudom melyik lenne a jobb választás. 50-50%-os arányban cefrézve, a kiffer nem lenne túl hangsúlyos?

Előzmény: Törölt nick (128438)
Cipurró Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128467

Lehet kóstolni(csak az már átfolyt a gépen, tehát mindegy), de minden főzdésnek illik annyira ismerni a berendezését, hogy kb tudja hol kell figyelnie az utópárlat megjelenésére. Nyilván nem minden anyagnál ugyanott, de nagyjából már érzi az ember.  Nagyon sok pénzért meg lehet venni hivatalos mintatvevőt, ami a gép elé van bekötve, és 1 vagy 2 köbcenti pálinkát lehet belőle kicsurgatni, amit számlál.Ha meg egy nagy tartályból töltötték ki a pálinkádat, akkor elég bátor volt a főzdés, sok-sok pénzt kockáztatott, ugyan is minden egyes lefolyt finomítást külön kell kezelni(nyilvántartani) mennyiség, szeszfok, hlf, gyümölcsszesz szerint. Plusz-mínusz 1 szeszfok eltérés engedélyezett.

Előzmény: simon53 (128442)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128466
:)) Na az lehet....erre nem is gondoltam:))
Előzmény: mili70 (128464)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128465
:)) Ketten is vannak de bocs nem lovom le a poent pont en...majd ok beszamolnak ha ugy erzik:)) Lenne mirol:))
Előzmény: Csikky (128463)
mili70 Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128464

Most nem ér rá fórumozni, mert főz. :)

Előzmény: Törölt nick (128462)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128463

Ki a másik? :)

Előzmény: Törölt nick (128462)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128462
Meg mindig van 2 forumtarsunk akiknek lenne mirol beszamolniuk:))
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128461
:)) Nagy oszinte GRATULA...meg egyszer:))
Előzmény: Csikky (128448)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128460
:)) Nem ures "tarisznyaval" gondoltalak meglatogatni...szandekomban is volt vinni mintakat neked ha nem is mondod:))
Előzmény: snapszmester (128455)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128459

A férje Nagy Attila a főzőmester.  :)

 

Előzmény: snapszmester (128458)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128458

Nem tudtam, csak profi bírálókén ismertem.

Előzmény: Csikky (128456)
72lakiluk Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128457

Kösz. Nyomjál egyet majd, csak hogy lássuk.

Előzmény: Törölt nick (128450)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128456

Krizl is főz(het), az övék a Brill Pálinkaház Harcon, de te ezt biztosan tudod.

Előzmény: snapszmester (128453)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.26 0 2 128455

Hogyan tudnám megakadályozni? Esetleg ha hoznál legalább 2cl pálinkát a díjazottakból. Egyenként, nem összesen. 

Előzmény: Törölt nick (128426)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128454

Van jópár őszibarack fám a tanyán. Lekvárnak nem szeretjük annyira, befőttnek sok, adott volt a helyzet, párlat kell legyen belőle. 3. éve kisérleteztem vele, az idei is ígéretesnek tűnik. :)

Előzmény: snapszmester (128452)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128453

Közülük csak Csalló főz a többiek profi bírálók. Ha erre gondoltál.

Előzmény: Csikky (128451)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128452

Őszinte gratuláció neked is, főképp az őszihez. Nem azért mert arany. Azért mert az ősziből tudtad ezt csinálni. 

Előzmény: Csikky (128448)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128451

Csalló, Béli Géza, Krizl Edit ezen a versenyen nem voltak ott. Rajtuk kívül is van élet azért, sok tapasztalt főzőmester az országban. A soron következő verseny Kecelen lesz, tavaly ők is ott voltak.

Előzmény: foxrudi (128432)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128450
:)) 50L Soros hordo,olajos alju rez sisaos,aroma tornyos de egyenlore meg sajna kevero nelkuli.... este felnyomok egy ket kepet rola ha gondold... mert ez most telorol nem megy sajna:)) (rezmuves1 segit szakmai kerdesekben... privatban,keressed meg) :))
Előzmény: 72lakiluk (128447)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128449

Ajánlott állás nincs. Megfelelő hosszúságú kék színű láng legyen. Szerintem főző és palack függvénye. Palack cserénél volt hogy feljebb, volt hogy lejjebb kellett tekerni egy kicsit. De ezt a te készülékedhez kell kitapasztalnod.

Előzmény: 72lakiluk (128445)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 2 128448


Kedves Fórumtársak!

 

Szintén részt vettem, mint Laborművek kolléga a szegedi nemzetközi versenyen. Szerényen, mint az ibolya, de mégis büszkén mutatom meg az elért eredményeimet. :) 

 

1 bronz érem:  2015. Birsalma

1 ezüst érem : 2014. Meggy 

1 ezüst érem:  2014. Cserszegi fűszeres

1 arany érem: 2015.  Őszibarack, ami kategóriagyőztes is lett.

 

Szeretnék köszönetet mondani nektek, akik sokszor önzetlenül osztottátok meg sok éves tapasztalatotok, segítettetek a főzőm átalakításában jó ötletekkel, de néha éles kritikával és még ha teljesen zöldfülűnek is nézve, de nyilván építő jelleggel tereltétek fejlődésem.

Az idei évben éreztem elérkezettnek az időt, hogy szélesebb körben is megmutassam megszerzett tudásom. Tavasszal Gyuláról 2 bronz érem boldog tulajdonosa is lehetek, a szegedi megmérettetést erős mezőnynek gondolom, sok finom párlatot kóstoltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!