Nem! Ennyi vízhez 10 kg napfény kell, és 3 hét. Legközelebb préselj almalevet , LALLZYME HC ,UVAFERM 228 ( segédanyagok) mehet egyszerre, és az első 5 órában minimum fél óránként keverd át. Keress neki 20 C fokos helyiséget, legalább egy hétig.
Igazad van! De lehet, hogy lepattintják. Mondván ezek fafűtésre készültek és nem gázra. Ami boltot lejjebb említettem, azért ajánlanak hozzá nagyobb reduktort, mert mikor elkezdtek ilyen zsámolyokat forgalmazni rendszeresen visszavitték, hogy nem jó. Aztán elkezdtek utána járni és kiderítették, hogy nagyobb reduktorral teljesen jól működik. Valakit érdekel a cégének jó híre!
Nagyon bosszantónak találom, hogy valaki valamit forgalmaz és nem működik tökéletesen. Megetetik a vásárlót és gondja a baja.
alaposan le daráltam,vizet azért gondoltam,mert nehezen akart levesedni,a cukorra öntöttem.remélem nem szurtam el,de pektinbontót tehetek még bele??tegnap előtt daráltam?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tippeket, és elnézést, hogy napok óta ezzel tartom fel a fórumot.
Megnéztem a fúvókát, szerintem ez kb 1mm-es, max 1,2mm.
A főzőt és a hozzá tartozó zsámolyt egy bizonyos pálinkafőzőkazánok oldalról vásároltam (remélem nem dobnak ki reklám miatt), ott látható kép a zsámolyról és a csővel szerelt reduktorról is.
Amennyiben szükséges valamelyik nap fotózni is tudok.
Elolvasva a zsámoly műszaki leírását ezt találtam: Gáznyomás: 28mbar - 67 mbar. A reduktor pedig 29 mbar. Nem értek hozzá, lehet semmi köze ehhez, de nem itt keresendő a probléma oka?
Hétvégén tervben van a használata, kifújatom kompresszorral hátha segít. Amennyiben nem lehet megpróbálok egy állítható reduktort még, ha az sem akkor passz....
Ha nem akkor tessék ilyent venni. Ha nem pálinkás oldalról veszed, akkor olyan 2200 Ft körül van az ára. Ahova én járok gazdaboltba ott megmondják, hogy a 30 mbar-os csökkentővel nem fog jól működni az égő. Ahol meg szerintem te vetted ott meg azt mondják, hogy a nagyobbal keresztülfúj. Ne furkálj, ne vágj semmit azon a házon! Azzal az égővel meglehet olvasztani az egészet.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hát izgalmas mindenképp :)) Azt már tudom hogy nagyon sok jó szerb benevezett tétel nyert,igen jó eredményekkel....sajnos nekünk "Magyaroknak"van mit behoznunk...:)) (Most aztán nem is tudom hogy írjam a napokban lezajlott feszegetések miatt..:)) Pálinka??-v. Párlat?? :)) Nekem akkor is a (Kisüsti) Pálinka marad a számon bármilyen jogszabályi irányvonalak,mellékesek,számomra....én így látom és vagyok annyira "konok" hogy magammal,barátaimmal szemben ezt be is tartom:)) itt meg maximum nem írom ki és hangoztatom hogy Kisüsti Pálinkát főztem-főzök ki,ebből-abból a gyümölcsből mielőtt még kioktatnának hogy nem úgy van az!! :))
A szervezès során sokszor beszèltünk, először csak azèrt mert a gondos csomagolás ellenère egy palack eldurrant. Ezt követően Nèmeth úr szinte naponta hivott. :) Pótoltam egy újabb üveggel, ez már cèlba èrt. 50 nevező 239 nevezett tètel. Izgalmasnak tűnik. :)
Szèp estét nektek! Sikerült nèmi hullott almâra szert tennem.elsô alma cefrèzèsem120literes hordóval lett,40lityi vizet tettem hozzá nèmi napfèny kisèretèvel,alma apritèk van felül,kicsit lejjebb a lè,kèrdèsem jó lesz ez így?,
Meg nem,de mivel "tulkon ulok" nagy volt a csend is en bizony felhivtam mar telefonon a foszervezo urat....:)) megy e-mail is hamarosan mindenkinek,mivel megcsusztak a sok feldolgozni valo eredmenyekel..:))
Kísérletezz vele,de bent az üstházban!Teljesen másként viselkedik zárt térben,mint a szabadban.Nyisd ki teljesen a levegő szabályzót!A lángot akkor tudja elfújni a szél,ha befúj az ajtón,de ahhoz elég erős szél kell!
Újonnan vettem a zsámolyt a főzővel együtt, ezt ajánlották, és tényleg jól néz ki. Viszont a problémám az elejétől fogva fennállt.
Megpróbálok még esetleg egy takarítást rajta, de ezt is csináltam már, nem jelentett megoldást.
Egyébként ha rendbe jönne minden a lapkát a száron teljesen ki kell nyitni? Teljesen szabad legyen a levegő útja a szárban? Kint főzök általában szabadtéren, nem fogja így egy szellő elfújni? Úgy gondoltam, hogy kb félig kell takarni a lapkával a rést, és úgy égjen szép kék lánggal akkor megfelelő.
Mert jelen állás szerint akárhogy állítom erőteljesen vörös lánggal ég és kormolja az üstöt rendesen. Idegesítő...