Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2016.09.21 0 1 128281

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (128253)
TINTUS Creative Commons License 2016.09.21 0 0 128280

Minek kell vizet tenni hozzá? Hogy gyorsabban romoljon ugye? Inkább alapos darálás+pektinbontó !

Előzmény: gyusy (128275)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128279

Dobj egy mailt,publikus az enyém,én nem tudok neked mert kurv@ erős a védelmem és a tűzfalam a gépemen(Kaspersky) tőlem nem műkszik kifele:)) 

Előzmény: Csikky (128276)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 3 128278

Hát izgalmas mindenképp :)) Azt már tudom hogy nagyon sok jó szerb benevezett tétel nyert,igen jó eredményekkel....sajnos nekünk "Magyaroknak"van mit behoznunk...:))   (Most aztán nem is tudom hogy írjam a napokban lezajlott feszegetések miatt..:)) Pálinka??-v. Párlat?? :)) Nekem akkor is a (Kisüsti) Pálinka marad a számon bármilyen jogszabályi irányvonalak,mellékesek,számomra....én így látom és vagyok annyira "konok" hogy magammal,barátaimmal szemben ezt be is tartom:)) itt meg maximum nem írom ki és hangoztatom hogy Kisüsti Pálinkát főztem-főzök ki,ebből-abból a gyümölcsből mielőtt még kioktatnának hogy nem úgy van az!! :))

Előzmény: Csikky (128276)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128277

Az enyém névlegesen 5,5 kW-os, PB-s. Gyári fúvóka 1,4, tuning méret 1,6. Az enyém 1,5 mm-es (sk. fúrtam fel), kifogástalanul működik.

Előzmény: Figyelget (128271)
Csikky Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128276

A szervezès során sokszor beszèltünk, először csak azèrt mert a gondos csomagolás ellenère egy palack eldurrant. Ezt követően Nèmeth úr szinte naponta hivott. :) Pótoltam egy újabb üveggel, ez már cèlba èrt. 50 nevező 239 nevezett tètel. Izgalmasnak tűnik. :)

Előzmény: Törölt nick (128272)
gyusy Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128275

Szèp estét nektek! Sikerült nèmi hullott almâra szert tennem.elsô alma cefrèzèsem120literes hordóval lett,40lityi vizet tettem hozzá nèmi napfèny kisèretèvel,alma apritèk van felül,kicsit lejjebb a lè,kèrdèsem jó lesz ez így?,

DrJackson Creative Commons License 2016.09.20 0 1 128274

Tegyél fel képet légyszíves az égőről, köszi! Hol vetted a főzőt az égővel együtt?

 

Előzmény: Piszra (128265)
norennord Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128273

Üdv mindenkinek..

 

Mivel még ilyet nem csináltam.. ezért inkább kérdeznénk..

 

Szeretnék elrakni a pincébe télre ledarált almát és lebogyózott szőlőt. nagyon nem szeretném ha ez tavaszra megromlana..!

 

van arra mód hogy ez ne történjen meg..?! Nyilván vagy kotyogóval kell majd elraknom vagy zsákkal lekötni légmentesen!

Kell savazni vagy az élesztőn kívül mást is bele tenni??

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128272
Meg nem,de mivel "tulkon ulok" nagy volt a csend is en bizony felhivtam mar telefonon a foszervezo urat....:)) megy e-mail is hamarosan mindenkinek,mivel megcsusztak a sok feldolgozni valo eredmenyekel..:))
Előzmény: Csikky (128267)
Figyelget Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128271

A palackos gáznál kisebb fúvóka kell, a vezetékesnél nagyobb.

Lehet Neked a földgáz fúvóka van benne és nem tudsz elég levegőt hozzáadni ,mikor palackkal használod.

A pb fúvóka furata kb 1mm, a földgázhoz kb 1,6 mm .

Előzmény: Piszra (128270)
Piszra Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128270

PB, forgalmazó ajánlásával. Valóságban meg nem értek hozzá, hogy milyen :-D

Előzmény: obsitos3 (128269)
obsitos3 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128269

Milyen gázt használsz?Biztos,hogy a gáznak megfelelő fúvóka van benne?

 

Előzmény: Piszra (128265)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.20 0 1 128268

Nekem egyszer beköltözött egy pók a gázpisztolyba. Szedd szét, ellenőrizd.

Előzmény: Piszra (128265)
Csikky Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128267

Cigány meggy, őszibarack, cserszegi fűszeres, birsalma, SummerRed (alma).

Kaptál már valami értesitést tőlük mailban?

 

Előzmény: Törölt nick (128264)
Green Corner Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128266

Kísérletezz vele,de bent az üstházban!Teljesen másként viselkedik zárt térben,mint a szabadban.Nyisd ki teljesen a levegő szabályzót!A lángot akkor tudja elfújni a szél,ha befúj az ajtón,de ahhoz elég erős szél kell!

Előzmény: Piszra (128265)
Piszra Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128265

Bárk_i, Green Corner kösz a tippeket.

Újonnan vettem a zsámolyt a főzővel együtt, ezt ajánlották, és tényleg jól néz ki. Viszont a problémám az elejétől fogva fennállt.

Megpróbálok még esetleg egy takarítást rajta, de ezt is csináltam már, nem jelentett megoldást.

Egyébként ha rendbe jönne minden a lapkát a száron teljesen ki kell nyitni? Teljesen szabad legyen a levegő útja a szárban? Kint főzök általában szabadtéren, nem fogja így egy szellő elfújni? Úgy gondoltam, hogy kb félig kell takarni a lapkával a rést, és úgy égjen szép kék lánggal akkor megfelelő.

Mert jelen állás szerint akárhogy állítom erőteljesen vörös lánggal ég és kormolja az üstöt rendesen. Idegesítő...

Előzmény: Bárk_i (128256)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128264
Bodza virag,Cigany Meggy,Tuskes Erdei Fekete Szeder,Nyari Alma,Sarga Barack,Fuge.Es te ??
Előzmény: Csikky (128263)
Csikky Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128263

Én is ! :) Akkor majd ott találkozunk! :)

Mivel neveztél?

Előzmény: Törölt nick (128262)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128262
Igen En:)) Hetvegen megyek szombaton szemelyesen...majd beszamolok utanna..:))
Előzmény: Csikky (128261)
Csikky Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128261

Szegedi pálinka versenyben valaki érdekelt? :)

 

rézműves1 Creative Commons License 2016.09.20 0 4 128260

Én is nagyon remélem, hogy nem így van, mert ahhoz azért még eléggé "fiatal"...DD...

 

Azért az gyanús nekem is, hogy írtam neki arra címre ami publikus, de az már nem létezik.

Az a baj, hogy nem találom azokat a leveleket, amit 3-4 éve váltottunk privátba, amikor először komolyan megsértődött és vagy fél évig nem szólt a fórumhoz.

 

Egy biztos, hogy a "textil alapú kapilláris párologtató" , aminek a páracsőre tekert "vizes mosogatórongyot" nevezte, hatalmas duma volt a részéről.  De sok jópofa dolga volt.

 

Egy másik biztos dolog volt nála, hogy neki soha sem volt "kozmás-olaja" ...:):))))...és emiatt Őneki sosem volt opálos a pálinkája még 20%-ig hígítva sem.

 

Azért ha e sorokat olvasni tudod, jelentkezz Ferikém!!!  Tudom, hogy Te pár nappal előbb születtél, mert én csak 2-án töltöm a 65-öt, de őszintén remélem, hogy ezt Te is megérted...:)...

 

                                   Szívből kívánok jó egészséget...és még sok jó nedűt...(kozmásolaj nélkül)...

 

                                                                                      

Előzmény: schlumberger (128257)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128259

Romániai magyar nyelvű, aki magát többször is románnak vallotta. Nem tudok róla, hogy lenne köztünk honfitársa.

Előzmény: schlumberger (128257)
Green Corner Creative Commons License 2016.09.20 0 2 128258

A fém csuszkával szabályozod a levegőt.Teljesen tedd szabaddá a levegő útját a keverőszárba!A másik probléma ami ezeknél a zsámolyoknál problémát jelenthet,hogy az idő teltével a fúvókák rozsdásodnak.Én ezt úgy oldottam meg,hogy 1.75-ös fúróval az összes furatot (fúvókát) kitakarítottam.Amennyiben ügyes vagy, csak pár darab fúrót fogsz eltörni!:)))Akkus fúróval,behajtóval próbálkozz!

Előzmény: Piszra (128254)
schlumberger Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128257

Remélem, nem így van. Ha van valaki, aki személyesen ismeri, megkereshetné valami módon...

Előzmény: Bárk_i (128256)
Bárk_i Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128256

Gyanús,hogy már sajna nincs közöttünk:-(

Előzmény: schlumberger (128250)
Bárk_i Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128255

Többször előfordult már,hogy a gáztűzhely pirosas lánggal égett.A módszerem az,hogy drótkeféből kiveszek egy szálat és azzal az összes fúvókát kitakarítom.lehet neked is hasonló gondod van kosz kerülhetett a fúvókába ,esetleg a zsámoly lyukait is megnézném,nincsenek-e leszűkülve.

Előzmény: Piszra (128254)
Piszra Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128254

Amennyiben arra a kis állítható (csúsztatható) kis fém lapkára gondolsz a szár elején akkor nem. Teljesen lezárva a nyílást nagyon rosszul ég, próbáltam több fajta állásban, de a vörös láng és a kormolás nem szűnik. Változni változik az égés, de komoly eredményt ezzel sem értem el.

Előzmény: endrepp (128242)
sogi01 Creative Commons License 2016.09.20 0 1 128253

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (128222)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.20 0 0 128252

Éreztem én hogy üldözési maniad van.:-)

Előzmény: foxrudi (128248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!