Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hát izgalmas mindenképp :)) Azt már tudom hogy nagyon sok jó szerb benevezett tétel nyert,igen jó eredményekkel....sajnos nekünk "Magyaroknak"van mit behoznunk...:)) (Most aztán nem is tudom hogy írjam a napokban lezajlott feszegetések miatt..:)) Pálinka??-v. Párlat?? :)) Nekem akkor is a (Kisüsti) Pálinka marad a számon bármilyen jogszabályi irányvonalak,mellékesek,számomra....én így látom és vagyok annyira "konok" hogy magammal,barátaimmal szemben ezt be is tartom:)) itt meg maximum nem írom ki és hangoztatom hogy Kisüsti Pálinkát főztem-főzök ki,ebből-abból a gyümölcsből mielőtt még kioktatnának hogy nem úgy van az!! :))
A szervezès során sokszor beszèltünk, először csak azèrt mert a gondos csomagolás ellenère egy palack eldurrant. Ezt követően Nèmeth úr szinte naponta hivott. :) Pótoltam egy újabb üveggel, ez már cèlba èrt. 50 nevező 239 nevezett tètel. Izgalmasnak tűnik. :)
Szèp estét nektek! Sikerült nèmi hullott almâra szert tennem.elsô alma cefrèzèsem120literes hordóval lett,40lityi vizet tettem hozzá nèmi napfèny kisèretèvel,alma apritèk van felül,kicsit lejjebb a lè,kèrdèsem jó lesz ez így?,
Meg nem,de mivel "tulkon ulok" nagy volt a csend is en bizony felhivtam mar telefonon a foszervezo urat....:)) megy e-mail is hamarosan mindenkinek,mivel megcsusztak a sok feldolgozni valo eredmenyekel..:))
Kísérletezz vele,de bent az üstházban!Teljesen másként viselkedik zárt térben,mint a szabadban.Nyisd ki teljesen a levegő szabályzót!A lángot akkor tudja elfújni a szél,ha befúj az ajtón,de ahhoz elég erős szél kell!
Újonnan vettem a zsámolyt a főzővel együtt, ezt ajánlották, és tényleg jól néz ki. Viszont a problémám az elejétől fogva fennállt.
Megpróbálok még esetleg egy takarítást rajta, de ezt is csináltam már, nem jelentett megoldást.
Egyébként ha rendbe jönne minden a lapkát a száron teljesen ki kell nyitni? Teljesen szabad legyen a levegő útja a szárban? Kint főzök általában szabadtéren, nem fogja így egy szellő elfújni? Úgy gondoltam, hogy kb félig kell takarni a lapkával a rést, és úgy égjen szép kék lánggal akkor megfelelő.
Mert jelen állás szerint akárhogy állítom erőteljesen vörös lánggal ég és kormolja az üstöt rendesen. Idegesítő...
Én is nagyon remélem, hogy nem így van, mert ahhoz azért még eléggé "fiatal"...DD...
Azért az gyanús nekem is, hogy írtam neki arra címre ami publikus, de az már nem létezik.
Az a baj, hogy nem találom azokat a leveleket, amit 3-4 éve váltottunk privátba, amikor először komolyan megsértődött és vagy fél évig nem szólt a fórumhoz.
Egy biztos, hogy a "textil alapú kapilláris párologtató", aminek a páracsőre tekert "vizes mosogatórongyot" nevezte, hatalmas duma volt a részéről. De sok jópofa dolga volt.
Egy másik biztos dolog volt nála, hogy neki soha sem volt "kozmás-olaja"...:):))))...és emiatt Őneki sosem volt opálos a pálinkája még 20%-ig hígítva sem.
Azért ha e sorokat olvasni tudod, jelentkezz Ferikém!!!Tudom, hogy Te pár nappal előbb születtél, mert én csak 2-án töltöm a 65-öt, de őszintén remélem, hogy ezt Te is megérted...:)...
Szívből kívánok jó egészséget...és még sok jó nedűt...(kozmásolaj nélkül)...
A fém csuszkával szabályozod a levegőt.Teljesen tedd szabaddá a levegő útját a keverőszárba!A másik probléma ami ezeknél a zsámolyoknál problémát jelenthet,hogy az idő teltével a fúvókák rozsdásodnak.Én ezt úgy oldottam meg,hogy 1.75-ös fúróval az összes furatot (fúvókát) kitakarítottam.Amennyiben ügyes vagy, csak pár darab fúrót fogsz eltörni!:)))Akkus fúróval,behajtóval próbálkozz!
Többször előfordult már,hogy a gáztűzhely pirosas lánggal égett.A módszerem az,hogy drótkeféből kiveszek egy szálat és azzal az összes fúvókát kitakarítom.lehet neked is hasonló gondod van kosz kerülhetett a fúvókába ,esetleg a zsámoly lyukait is megnézném,nincsenek-e leszűkülve.
Amennyiben arra a kis állítható (csúsztatható) kis fém lapkára gondolsz a szár elején akkor nem. Teljesen lezárva a nyílást nagyon rosszul ég, próbáltam több fajta állásban, de a vörös láng és a kormolás nem szűnik. Változni változik az égés, de komoly eredményt ezzel sem értem el.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: