Keresés

Részletes keresés

kezman46 Creative Commons License 2016.08.28 0 1 127565

Azért jobb lenne olyan edény amit le lehet zárni,

Előzmény: Mantis Screamer (127563)
Pizsi17 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127564

Ment a mail (tindarider )

Előzmény: norennord (127562)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127563

köszi

saválló fazék gondolom az is jó

Előzmény: kezman46 (127561)
norennord Creative Commons License 2016.08.28 0 1 127562

norennord@gmail.com küldj 1 mait.. 

Előzmény: Pizsi17 (127560)
kezman46 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127561

Tárolni sima üveg ballonba a legjobb de műanyag kannába se gond, hígítani tisztázás előtt sima csapvízzel, vagy kútvízzel.

Előzmény: Mantis Screamer (127559)
Pizsi17 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127560

És mi az észrevételed? Sokat jelent a deflegmátor?

Előzmény: norennord (127558)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127559

Sziasztok !

 

Sárgbarack alszeszt lefőztem már két hete, 10 liter 36 fokos. Tudom hogy higítani kell a második kör előtt, de van két gondom:

- muszáj most is ioncserélt vagy desztillált vízzel ? Végülis újra desztillálom az egészet.

- fedett fazékban lehet minőségromlás hosszú idő elteltével ? Egyszerűen nincs szabad hétvégén a tisztára főzésre és nem is tudom mikor lesz.

norennord Creative Commons License 2016.08.28 0 1 127558

Üdv.. 

Nekem van defim..  A Demendi félek rendszerhez..a legkisebb.. 

Előzmény: Pizsi17 (127557)
Pizsi17 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127557

Ja.. azt nem írtam az előbb, hogy az 50 literes szimplafalú főzőről érdekelnének a tapasztalatok. Érdemes-e hozzá deflegmátort venni?

Pizsi17 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127556

Sziasztok! Mi a véleményetek a Demendi-féle pálinkafőzőkről? 

kezman46 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 127555

Ez egy jó ötlet, ezen én is elgondolkodom, most egyenlőre kipróbálom az áztatós módszert, aztán télen kidolgozom a párolási módszert 

Előzmény: endrepp (127553)
sogi01 Creative Commons License 2016.08.28 0 2 127554

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (127539)
endrepp Creative Commons License 2016.08.27 0 1 127553

Persze csinálok róla egy filmet, ahogy felelősség teljes arccal tömöm bele a vadkendert a műhelyben a sörös hordóba, leszármazottaknak és kételkedőknek majd legyen min vidulni! :)

Előzmény: endrepp (127552)
endrepp Creative Commons License 2016.08.27 0 1 127552

Az a perverz ötletem támadt, hogy le kéne főzni almával együtt.

Nézd meg ezt (gabor0036 osztotta meg karácsony körül):

A csávó belepakolja az egész környéket!

 

 

Előzmény: kezman46 (127551)
kezman46 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127551

Holnap beszerzek kis alapanyagot és elkészítem, veszteni valóm nincs, igazad van, kösz.

Előzmény: endrepp (127550)
endrepp Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127550

Próbáld ki, az a legegyszerűbb! Homeopátiás szerek működnek úgy, hogy prevenciós jelleggel, rendszeresen, kis dózisú allergén virágpor keveréket adnak a páciensnek, már jóval az igazi támadás előtt, így készítik fel az immunrendszert. Szép zöld lesz a párlat, már azért megéri! :)

Előzmény: kezman46 (127545)
Tan-csi Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127549

Én 3-4 évet húztam le tünetmentesen a parlagfű levél rágcsálástól, és a parlagfüves pálinkától.

Sőt, volt parlagfüves sör is. :))

Idén elkezdtem tüsszögni, de fogyasztom a parlagfüvest, szerintem hamar elmúlik.

Ja és előtte évente kezelés, tabletták, orrspray stb.

Előzmény: kezman46 (127545)
Bárk_i Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127548

Arra  gondoltam ha édességipar a felhasználó akkor jó lehet a cefrében is.Lehet rossz a gondolt menetem de mivel öcsém hozza sokba nem kerül :-)..Ha mégsem válik be akkor maradok a hagyományos Kabainál.:-)

 

Előzmény: kopasz szuzukis (127544)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127547

Na ez engemet is érdekelne,már akkor most ketten vagyunk.

Előzmény: kezman46 (127545)
Bárk_i Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127546

Jövő héten hoz az öcsém. Édesség ipar használja.Alkudni pedig ebből nem lehet:-) ...

Előzmény: snapszmester (127542)
kezman46 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127545
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127544

A szirup jóval olcsóbb (kg. szárazanyagra vetítve is), mint a kabai napfény. Viszont azt tudnod kell, hogy a glükózszirupot kukoricakeményítőből gyártják.

Előzmény: Bárk_i (127541)
snapszmester Creative Commons License 2016.08.27 0 1 127543

Ez a beszéd! :-)

Előzmény: tanca1 (127538)
snapszmester Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127542

A kedvező ár mikor fog kiderülni? A szirup lehet akárhány % os.

Előzmény: Bárk_i (127541)
Bárk_i Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127541

Csak azért érdekel ,mert jelentkezett egy forrás.Szirup formájában hozza (kedvező áron).:-)

Előzmény: öreg_néne_b (127540)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.08.27 0 0 127540

A szőlőcukor sokkal drágább és kicsit kevesebb alkohol lesz belőle. Minden másban azonosak.

Előzmény: Bárk_i (127529)
sogi01 Creative Commons License 2016.08.27 0 1 127539

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (127462)
tanca1 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 127538

no jó! Akkor főzök még egy- két adagot, hogy elég legyen a télre👍

 

Előzmény: snapszmester (127536)
endrepp Creative Commons License 2016.08.26 0 1 127537

Ha azt kutatod, hogy miért lett annyi pálinkád, amennyi, a legjobb, ha ott kezded, hogy a fa déli vagy északi oldaláról kaptad-e a gyümölcsöt. Hogy másnak mennyi lett, mindegy, nem mész vele semmire. Az összehasonlításhoz az kell, hogy valaki főzzön a cefrédből, ebből megtudod, hogy a főzéskor vesztesz-e valamit, de sztem. ez nem jellemző, ami nem fő ki, az már a cefrében sincs benne. Ha a reggeli doksiból megfogadod a technológiai lépéseket és nem szereltél vonatkürtöt a főződre, akkor annak az alkoholnak ki kell jönnie.

Előzmény: tanca1 (127535)
snapszmester Creative Commons License 2016.08.26 0 0 127536

Pont arra akarok rávilágítani hogy nem lehet a kihozatalt számolni. Gyümölcs, évjárat, cefrézés, főzés mind befolyásolja. Törekedni kell a tökéletességre. Ha mindent a tőled elvárható legjobban csináltál akkor annyi a kihozatal. 

 

Előzmény: tanca1 (127534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!