Keresés

Részletes keresés

kornél88 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125752

Van egy fúrószáras turmixolónk amivel összeturmixoltuk, daraboltuk :) a kapával már csak kevergetem...:) 

Előzmény: snapszmester (125744)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125751

Nehéz elképzelni, hogy minden elfagyott, de ha nem, hát nem. Nem erőszak a disznótor...

Előzmény: gyusy (125750)
gyusy Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125750

köszönöm a tippet,de a vad gyümi is elfagyott,pénzt nem költök gyümölcsre,hogy pálinkám legyen. majd jövőre lesz,ha az ur is igy akarja!!)))

Előzmény: öreg_néne_b (125724)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.20 0 1 125749

Legközelebb ha cefrézel, oldd fel vízben a cukrot (szirupszerű legyen), a főerjedés után 1-2 nappal öntsd majd hozzá.

Az élesztők munkáját nem szabad a vadélesztőkre bízni, fontos az irányított erjesztés.

Sokan a békebeli kort idézik, ahol semmit sem tettek bele, mégis milyen jó volt. Igen, volt, sokszor jó is.

Mint írták, érdemes legalább habarcskeverővel megjáratni. Én saválló lemezeket "keményforrasztottam" rá, a spirál belüli oldalára. A forrás alatti időben, sőt utána sem szabad közvetlen napfénynek kitenni.

Az első pár napban a keletkező bundát le lehet nyomkodni. Nem ajánlatos az állandó nyitogatása, nehogy "zoxigén" kerüljön a széndioxid helyére.

...

 

Előzmény: kornél88 (125741)
lapua Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125748

 Köszönöm!

Most hogy már elég levet engedett, könnyebben elbánik vele a keverő.

Előzmény: snapszmester (125747)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125747

A pektinbontó nem csodaszer. A csonthéjasokat legalább habarcskeverővel alaposan meg kell zúzni.

Előzmény: lapua (125746)
lapua Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125746

 Az ismeretek lassabban jöttek, mint ahogy a cseresznye "beindult" 

Többször is csináltam már cefrét, és a pálinka is finom lett, csak a mag nehezen akart elválni a hústól. Eztán ajánlották a pektinbontót.

Előzmény: snapszmester (125740)
lapua Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125745

 Köszönöm, megtaláltam (c:

Előzmény: Dr. Rádio (125739)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.20 0 1 125744

Ahogy gondoltam, nem volt elcefrézve rendesen. A kapával keverés nem elégséges.

Már több száz sikeres regisztráció volt, tehát lehetséges csak egyszerűbb mint gondolnátok.

Az első két kérdésre a válasz egyenként: wp

 

Előzmény: kornél88 (125741)
kornél88 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125743

Ja és kint van az udvaron a barackfa alatt :) 

Előzmény: kornél88 (125741)
kornél88 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125742

Kedves Mester! 

Hogy kell regisztrálni az Ön oldalára?

üdv
Kornél

Előzmény: snapszmester (125740)
kornél88 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125741

Szia 

Ez egy 60 Literes hordó kb háromnegyedig volt rakva, hogy forrásnál ne menjen ki. Teteje rajta van, de nincs lezárva. Kb 3/4 kiló cukor ment bele feloldás nélkül. Élesztő nem lett belerakva és forrt. 

Ugyan ez van a 120L-es hordóban lévővel is. 

 

Összekevertem miután írtam a hszt. Mikor beleraktam a kapát akkor kb 20 cm magasan eléggé levegős volt. A keverés után pedig elég jól habzott és elég jó leve van már!

Előzmény: Dr. Rádio (125736)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125740

Ha a pektinbontóról tudsz, akkor másról is. Elolvastad mi van a zacskóra írva? És abból mi nem derült ki? Élesztőt már tényleg felesleges, de az elején miért nem tettél bele?

Előzmény: lapua (125738)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.20 0 1 125739

125728-as hozzászólásban találsz linket. Olvasd el az ottaniakat, részletesen le van írva minden.

Előzmény: lapua (125738)
lapua Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125738

 Vagyis, négy napja forr tiszta erőből, most hozzáadhatom?

Élesztőt, savat nem szándékozom tenni bele...

 Köszi!

Előzmény: Dr. Rádio (125737)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.20 0 1 125737

Enzim(pektinbontó), élesztő, sav. Ebben a sorrendben, értelemszerűen amit nem teszel bele az kimarad.

Előzmény: lapua (125735)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125736

Szia!

 

Volt rajta tető? Hány C-ban történt a tárolása? Mennyi cefre, és mennyi cukor lett hozzáöntve? Feloldottátok vízben, vagy csak beleöntötétek? Élesztő lett bele rakva? Péntek óta nézted, hogy forrt-e?

Előzmény: kornél88 (125733)
lapua Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125735

 Üdv!

Cseresznyéből készítek cefrét, és a magot szűréssel szeretném eltávolítani. Kérdésem, hogy pektinbontót /ZIMOPEC P 10L/ mikor kell, tanácsos hozzáadni?

 Köszi!

kornél88 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125734

Előzmény: kornél88 (125733)
kornél88 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125733

Sziasztok!

Készítettünk apukámmal meggyből cefrét pénteken. Cukron kívül semmi mást nem tettünk bele. Mára ez a látvány fogadott amit a képen láttok...Lett valami baja? Mit csináljunk vele? Valaki valami biztatót tud mondani? 
Köszönettel,

Kornél

snapszmester Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125732

Megyek hozzájuk kóstoló tréningre. Majd utána én is tudok, hol van szilva?

Előzmény: Törölt nick (125731)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125731

Erről szilvakukc tudna mesélni.

Előzmény: snapszmester (125730)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125730

Az egy érdekes kísérlet lenne. Lefőzni egy cukorcefrét és a 25%-os alszeszbe bodzavirágot áztatni , várni és azt lefőzni. Zamárdiban így csinálják. 

Előzmény: Törölt nick (125726)
gabor0036 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 125729

Sose köszönd, a végeredmény számít! ;)

Előzmény: 1zsakkrumpli (125719)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.20 0 1 125728

                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (125705)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.19 0 0 125727

Kevés volt a napsütéses órák száma, örülök viszont, hogy legalább lett. Íze, zamata kiváló.

Nemrég lett cseresznye és meggy keverve, hasonló kihozatallal. Janka nénit idézve, "nem egy fejedelmi vacsora" lett belőle. 20% meggy, 80% cseresznye, ~30L-es edényben.

 

Elnézegetve a körtefáimat, nem igen lesz idén rajta termés. A pár napja fújó erős szél leverte majdnem a 30%-át. Sebaj, iszunk vizet.

Előzmény: Törölt nick (125717)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.19 0 0 125726

Szerintem, hetente rakhattál volna bele 2 kilót is, de nem vagyok szakértő. Valahol olvastam,  hogy 20%-os oldattal indítanak.

Előzmény: gyusy (125710)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.06.19 0 1 125725

1~; 1,1 kW; 1400 1/min; peremes;

Előzmény: otifoti (125723)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.06.19 0 1 125724

Idèn más már nem lesz,elhagyták a fák((

Hallottam már olyant, hogy valaki vadgyümölcsöt szedett vagy esetleg gyümölcsöt vásárolt... ;)

Előzmény: gyusy (125720)
otifoti Creative Commons License 2016.06.19 0 0 125723

A motor hány wattos?

Előzmény: 1zsakkrumpli (125719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!