Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.11 0 0 125507
Az en meglatasom meg az hogy talalekony a "Magyar Ember"es ha megtalalja a "kiskaput"akkor viszont felo lehet ez csipi majd a torvenyhozo emberek szemet...es nehogy ripsz-ropsz,bezarjak gyorsan az osszes kaput...meg a keritesen levo lukkal egyutt....aztan meg b@szh@tjuk a fene nagy szabaddagunkat legalisan az otthonfozes teren!!! Es kezdodik megint az ejjel fozocske a padlason!!!!
Előzmény: Törölt nick (125506)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.11 0 0 125506

Szerintem bukta. Lehet, hogy a tejes jövedéki adót be kell perkálni az adóraktárba való értékesítéskor, és jövedelem adót is kell fizetni őstermelőként vagy valami. A másik, a fesztiválokon a látogatók a különlegességeket keresik, berkenye, szeder málna, eper, és nem az almát, szilvát. Ezért a 3500- as felvásárlási ár elég gyenge.  A földieper  otthon főzött pálinka önköltsége minimum 6000. Azzal a pálinkával valami baj lehet, ha nem fogy el és az adóraktárnak keljen értékesíteni. 

Előzmény: gombászok (125496)
TINTUS Creative Commons License 2016.06.10 0 1 125505

Én így csinálom :

 

Előzmény: rézműves1 (125480)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125504

60-65kg fekete epret szedtem ma délután, cefrézem, majd várom a kihozatalt. Tervezem még ugyanennyi lerázását, amibe lehet fehéret is teszek (van bőven abból is). 3,5 órás mutatvány volt, csupán a fólia indokolatlan mozgása volt enyhén zavaró. A járókelők szeme majd kiesett, mikor állathangok kíséretében a fát rázni kényszerültem.

Előzmény: fehérkutya (125502)
foxrudi Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125503

Nem,mert ennyi erővel ott a Pándi,Debreceni bőtermő,Érdi bőtermő,Csengődi,Kántorjánosi...

Ezekből mind nagy ültetvények vannak.

Előzmény: fehérkutya (125501)
fehérkutya Creative Commons License 2016.06.10 0 1 125502

Én csak fehér epret főztem és nagyon kis mennyiséget ( 2 évben 2-3 litert ). Kb. 3-4 % cukrot adtam hozzá és így lett 8-10 %  45-ös pálinkám ( azaz 10 kilóból kb. 1 liter ). 

Jellegzetes pálinkája van olajos beütéssel. Illata is jellegzetes, de nem erős. Mindenképp érdemes vele foglalkozni.

 

Előzmény: Dr. Rádio (125487)
fehérkutya Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125501

Nem lehet-e, hogy a fürtös azért került előtérbe, mert abból vannak nagy ültetvények. Esetleg azt tudják olcsón megszerezni a főzdék?

Nekem egy fám van, de nem tartom túl jó meggynek. Persze az is lehet, hogy nálam nem érzi jól magát.

Ahhoz még kicsi, hogy külön csak belőle főzzek.

Előzmény: foxrudi (125498)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125500

Valami akkor sem fehér.

Ok. fesztivál, de a pálinka olyan drága lesz, vagy drágább mint a kereskedelmi fesztiválon. Az a pálinka amit otthon tized áron jegyzel. Mi van ha ezen az áron nem fogy el? Visszavásárolja akitől megvették? Vagy lesz kamu felvásárlás és viheti mindenki a saját dugi pálinkáját?

Pálinkából a kereskedelmieknél túltermelés van. Agárdi címkével is nehéz eladni, Pató Pál otthonfőző képével jobban fogy? A haverok ismerik, de otthon olcsóbban hozzájutnak. 

Ez az én borúlátásom. Remélem tényleg megtalálták a kiskaput és valaki beszámol a sikeres rendezvényről. 

Előzmény: gombászok (125496)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.10 0 1 125499
Iden en is meg probalkozom a ciganymeggyel. Tavaj meg csak alig alig volt rajta a lelohelyemen...iden dugig van.Es a legerdekesebb hogy vadon van semmi betegsege,en meg fajta meggyel mar 3x probalkoztam es allandoan valami elvitte a csemeteimet, mar beleuntam.Jo lesz az a vad ciganymeggy nekem!
Előzmény: foxrudi (125498)
foxrudi Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125498

Ez is mint minden,ízlések,és pofonok.

Viszont a cigánymeggy,és az Újfehértói fürtös, ami igen előtérbe került mostanság!

Előzmény: Pilsner76 (125497)
Pilsner76 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125497

Sziasztok !

 

Mi a véleményetek a meggy fajták közül melyik adja a legfinomabb ízvilágú pálinkát?

A válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv. Pilsner76

gombászok Creative Commons License 2016.06.10 0 2 125496

Előző hozzászólásomat csak úgy csípőből lőttem.

Utána megnéztem a körte51 által linkelt, meghirdetett békéscsabai fesztivált, és csak néztem, mint kati a moziban.

30 évig békéscsabai lakos voltam, történetesen ismerem egyik másik szervezőt.

Nosza, kezd érdekessé válni a dolog, csak lehet benne valami, ők nem link emberek. Kutakodásom eredményeként, íme a gordiuszi csomó: https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjqgqjQz53NAhWBCywKHbVEAPAQFgg1MAU&url=http%3A%2F%2Fwww.behir.hu%2F2016%2F05%2F05%2Fszeptemberben-jon-hazipalinka-fozok-fesztivalja&usg=AFQjCNFHznaCQC9CPsCsakGTmoaeXa1osQ

 

Megtalálták a makaróniban a lyukat: adóraktárba vásárolják fel a házi/bérfőzetett pálinkát!!

Erre a jövedéki törvény lehetőséget ad.

Nyugodtan jelentkezzetek, ha van kedvetek, nincs bukta!!

gombászok Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125495

Provokátorok, ne dőlj be nekik! Kizárt dolog, hogy ne tudnák a jogszabályokat, az meg, hogy a helyi adócsoport alájuk játszik, külön kuriózum!

Én pl. szívesen látnék/nyelnék belőle egy kis kóstolót!

Előzmény: körte51 (125486)
körte51 Creative Commons License 2016.06.10 0 1 125494

Természetesen nincs eladó pálinkám ,csak valami nagyon nincs rendeben ezzel!

Előzmény: snapszmester (125492)
körte51 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125493

Nekik nincs közük a NAV-hoz ,de nekem azonnal lezs ,ha eladom !

Előzmény: snapszmester (125490)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125492

Ezt még nem olvastam mielőtt írtam. Az már nagyon durva hogy az otthonfőzésnek piacot keresnek, de már semmin nem csodálkozom. Ebben az országban minden megtörténhet. A helyedben kellő óvatossággal kezelném a fesztivált.

Előzmény: körte51 (125489)
körte51 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125491

Komám is megkapta ,aki szintén regisztrált a levelet, ami mellőz minden hivatalos formát ,egy giccses reklámanyag  ,csak a boríték és a pecsét rajta valós ,szokásos!

Előzmény: snapszmester (125490)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.10 0 2 125490

Szerintem tudják. Kérd el a navos igazolványukat, vagy igazolják hogy nincs hozzá közük. 

Előzmény: körte51 (125486)
körte51 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125489

Az is eszembe jutott,hogy így akarnak lebuktatni pálinkafőzőket,de létezőnek tűnő társaság!

http://www.csabapark.com/index.fcgi?rx=&nyelv=hu&menuparam5=25&menuparam_12=20&mtitle=H%E1zip%E1linka%2Dk%F3stol%F3%20%E9s%20P%F6rk%F6lt%F6l%151%20Fesztiv%E1l Ami érdekessége a dolognak ,hogy úgy néz ki minden regisztrált otthonfőző megkapta a helyi  adócsoporttól ezt a felhívást és a felvásárlás feltételeit! Na akkor itt legyünk okosak ,eladható a pálinkánk?  Úgy gondolom ,nagyon nagy pofonba szaladhat bele ,aki eladja az otthonfőzött pálinkáját! A helyi adócsoport nem tudja a törvényeket, vagy mi nem tudjuk?

Előzmény: körte51 (125486)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.10 0 1 125488

                                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125469)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125487

Elnézést, fekete epret akartam írni. Pedig a hetekben el is olvastam a kettő különbségeit. És ennek ellenére...

 

Átlagos kihozatal alatt mit értesz? Sok befolyásoló tényező van.

Előzmény: fehérkutya (125484)
körte51 Creative Commons License 2016.06.09 0 2 125486

Ja és hivatalosan , megvizsgálnák laborban ,hozzáértők vennék át! Ezek nem tudják,hogy nem szabad eladnom? 

Előzmény: körte51 (125485)
körte51 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125485

Ezt, nem fogjátok elhinni! Ajánlatot kaptam ,hogy megveszik a pálinkámat! 3500- 8000 ft -t adnának érte!  

fehérkutya Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125484

Fekete szeder alatt szedret vagy eperfát érted? Szederből én egyszer főztem. Kihozatal átlagos volt. Enyémnek illata nagyon jó parfümős, de íze zöld-fanyar mellékízú. 

Nagyon hirtelen érik. savanyú-savanyú-savanyú-finomdeleesett. Szerintem jó pálinkához naponta kellene szedni az éppen leesés előttieket.

Eperfa más, annak termését ponyváról szedem és nagyon szeretem. Az is normál kihozatalú.

Előzmény: Dr. Rádio (125483)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.09 0 1 125483

Kíváncsi voltam a fekete szeder árára, így utánanéztem. ~ 18-20 ezer forint literje (47-54 v/v%)

Általában mennyi szeder szükséges egy liter 50 v/v%-os szeszhez? Napfény nélkül.

ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125482

Köszönöm, akkor én is így csinálom.

Előzmény: rézműves1 (125481)
rézműves1 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125481

És ami a lényeg...a középső képen, a fölső keresztlécen jól látszik, hogy egy kis csavar, pár centire belóg a tejesláda szélénél...négy ilyen kis csavar, remekül megakadályozza, hogy a rekesz a ládán ide-oda csúszkáljon...természetesen a rekeszre is rá van csavarozva a két kis keresztléc, úgyhogy stabil a dolog.

Előzmény: rézműves1 (125480)
rézműves1 Creative Commons License 2016.06.09 0 2 125480

Én a magam részéről csak annyit mondok, hogy az őszibarackon kívül, semmit nem magozok. Azt is csak azért, mert a jó érett őszibaracknak sokszor még a magja is kettéválik és hogy-hogynem, az belül sokszor penészes. Így aztán azt mindig kimagozom. De szerintem az otthonfőzők nagy része is így csinálja, vagyis csak összeturmixolja a gyümölcsöket és magon erjeszti és csak a főzés előtt magozza ki. Ez több előnnyel is jár. A pektinbontó (aki használja), addigra már általában úgy elfolyósította az anyagot, hogy a magokon már szinte nincs is semmi és szépen le is ült az aljára, úgyhogy azt csak le kell szűrni, ami igen egyszerű feladat még magozó nélkül is.

 

Én erre egy kis műanyagrekeszt használok, amit a virágosoktól kaptam. Elég magas az oldala és a mérete is, meg a lukak mérete is pont jó. Kicsit kisebb és pont passzol egy tejesládára és nem csurog mellé a szűréskor. A szerszám is egyszerű, egy széles műanyag spakli...DD...

 

............ezt használom

 

meggyre, cserkóra, szilvára és kajszira is...szóval univerzális...:)))...a végén egy kis vízzel leöblítem...

Előzmény: ksanyi52 (125479)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125479

Most akkor magozzunk, vagy ne magozzunk. Cseresznye, meggy. " Cseresznye, meggy esetében a magozás ugyan elhagyható, ". Ill mennyi magot tegyünk vissza?

Előzmény: ksanyi52 (125478)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125478

Olyan 30-60 kg / 1 kg ra gondoltam.

Előzmény: Bárk_i (125477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!