Keresés

Részletes keresés

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.28 0 0 125355

20 cm-rel hosszabbra volt tervezve, de megroppant a cső és ki kellett vágni.

Így most a függőleges szakasszal 2,3 méter.

Előzmény: foxrudi (125348)
Elveon Creative Commons License 2016.05.28 0 0 125354

3 különféle időpontban megkóstolva olyan volt az Irsai mintha 3 féle pálinkát kóstoltam volna. Nem vagyok elégedetlen az eredménnyel de volt egy olyan hét amikor az íze és illata kiugróan változott még pozitívabb irányba. Az eleve jó ízű pálinkából még jobb lett. Csak azt sajnálom, hogy az az ízvilág már nem jött vissza később. Két évben kétféle eladótól vettem, szerintem nem kevertek bele más fajtát. Mondták mindketten, hogy kóstoljak bele a ládákba.

Előzmény: snapszmester (125321)
endrepp Creative Commons License 2016.05.28 0 0 125353

Rizling pontosan ezt produkálja.

Előzmény: Elveon (125315)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 1 125352
Ajanlott levelben megkapod a postazasi cimre amit feltuntettel a nyomtatvanyon.Virtualisan lesz a hatarozat hatuljan a parlatjegyed hivatalosan amennyit befizettel-igenyeltel.Kb...10-12 munka nap alatt jott meg nekem.
Előzmény: kabold (125339)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 0 125351
En mar kifoztem az elmult napokban.Nem szurtem le semmit sem a tetejerol meg sehonnan, mindenestol foztem ki.A viragpor meg a hotdo aljara van leullepedve azt mindenkepp bele kell zutyantani az ustbe. 50L Bodza virag cefrembol lett 18.2 L 32° alszeszem.Majd ezt kell felhigitanom 25°.Mar kiszamoltam azt is....Jovo heten finomitok.
Előzmény: Piszra (125340)
sogi01 Creative Commons License 2016.05.28 0 1 125350

                                                           vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125297)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125349

Nem tudom, talán a kénsav kioldja a borkősavat, amennyit kell. 

Előzmény: hevezoli64 (125318)
foxrudi Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125348

Fain,de szerintem rövid!!

Előzmény: 1zsakkrumpli (125330)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125347

Szoktunk készíteni földieper, és málnaszörpöt is. A magos kipréselt ( seprőnek) elég moslék íze van, de az illata még elmegy. Az epret nem tudtam volna csumával szedni mert már nagyon érett volt. Két órán belül cefrézve lett.

 

 https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZTHc0Y0REeHpuRWM/view?usp=sharing

 

 

 

 

 

Előzmény: rézműves1 (125320)
körte51 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125346

A cserszegi is ! Nem mindig engedi magát szeretni!

Előzmény: Kezdő srác! (125343)
körte51 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125345

Igen ,le kell szűrni ! A leülepedett virágpor is bekerüljön az üstbe! Úgy emlékszem úszik rajta és egy levesszűrővel lemerhető!

Előzmény: Piszra (125340)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.27 0 2 125344

Nekem van Aletta pálinkám (még egy kicsi), nekem nagyon bejött.

Előzmény: Kezdő srác! (125343)
Kezdő srác! Creative Commons License 2016.05.27 0 2 125343

Jó estét pálinka mesterek!

Az irsairól csak annyit hogy érdekes egy teremtmény.

Ha bort készítesz belőle ott is sokszor ugyanígy viselkedik,  hol dől belőle az illat utana meg szinte teljesen el tűnik! 

Azt mondják rá hogy bujkál az illata. 

Egyébként aki ilyen illatos szőlőből szeretne pálinkát készíteni ajánlom neki az Aletta szőlő fajtát! Vetekszik sokszor az illata az Irsaival csak kb fele árban van. 

otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125342

Akkor, sajna nem tudom.

Előzmény: kabold (125339)
otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125341

Na ezzel megfogtál Én elvittem egy szakemberhez, aki elég jól ért a pálinőző gyártáshoz, elmondtam az igényemet, erre azt mondta: 20 fok? okos!. Kivitte a műhelybe, visszajött, bszélgettünk 10 percet, kimet, behozta, átvettem és eljöttem. Majt lefotózom és elküldöm neked.

Előzmény: 1zsakkrumpli (125338)
Piszra Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125340

A cefrére érted a leszűrést a bodzavirágnál?

Mert ha igen, akkor elbizonytalanítottál. Előtted itt és egyéb forrásokon is azt mondták, hogy a bodzavirágpárlatot nem kell leszűrni a főzés előtt....

Előzmény: körte51 (125115)
kabold Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125339

Köszönöm a gyors választ. Esetemben nem net-es a beküldés, nincs e-mail elérhetőség feltüntetve, csak lakcím. 

Előzmény: otifoti (125336)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125338

Ez 35x1,5-ös a hajlítási sugár 120 mm.

Valószínűleg a hajlítási sugár a "ludas".

Előzmény: otifoti (125331)
Piszra Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125337

Szeretem az ilyen precíz szakembereket!

Kalapemelés az igényes munkádért!

Előzmény: 1zsakkrumpli (125330)
otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125336

Én az elsők között igényeltem, neten. Egy hét alatt kiküldték. Szintén neten.

Előzmény: kabold (125334)
Piszra Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125335

Sziasztok!

Elnézést az ismételten tök amatőr kérdésért, lehet túlaggódom, de:

 

Adott egy új réz főző. Elsőnek átmostam a gyári szennyeződésektől, meleg víz, trisó stb.

Azután ahogy előírták és javasolták, megcsináltam a víz, trisó, mosogatószer, víz nélküli hűtő tisztító főzést és a főző belső része elvesztette azt az új, inkább aranyszínű réz színét és ilyen vöröses színű lett (tudom vörösréz a neve:-) ), és az üst belsejében egy két helyen ilyen fekete csepp és megfolyásfoltok maradtak, amit semmivel nem tudok ledörzsölni. (durva dörzsölőkkel nem próbáltam,mert az nem jó)

Normális ez a vörös színbe átmenet az első tisztítófőzés után? És ezek a fekete foltok, megfolyások? Mi lehet ez?

Kiöblítés után egy fehér ronggyal ha erősen dörzsölöm az főző belső felületét a rongy kissé sárgás színű lesz. Ez normális?

Nyugtassatok meg, hogyha eljön az ideje az első főzésnek nem lesz semmi gond a nedűvel...(rezesedésre gondolok)!

 

Válaszokat köszönöm.

 

 

kabold Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125334

Párlatjegy igénylés kitöltve, aláírva beküldve a közölt címre. Az igénylésen szereplő lityi x 700 Ft átutalva a megadott számlaszámra. Kérdés: kiküldik az igényelt párlatjegyet a közölt lakcímre, vagy személyesen kell érte megjelenni az igazgatóságon? Előre is köszönöm a már párlatjegyet birtokló kolléga válaszát.

otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125333

munkához

Előzmény: otifoti (125332)
otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125332

A kalapom megemelem előtted! Van igényed és legfőkkép türelmed a szép munkázoz!

Előzmény: 1zsakkrumpli (125330)
otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125331

Nekem hajlítottak egy 28-as, 1mm vastag félkemény csövet, az egyik végén 110, a másik védén 70 fokban és nem volt ilyen ráncos. Ezt hogy csinálták?

Előzmény: 1zsakkrumpli (125330)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125330

Most végeztem vele, tökéletesek a hajtások, ívek, megszenvedtem vele:

otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125329

:-))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (125328)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 -1 0 125328

Legelső olvasatomban én is legyintettem,meg mondtam egy csúnyát.De minél tovább gondoltam és, ha valóban  technikailag is megoldható,akkor már csak a kétféle végeredményt kellene megkóstolni.Amennyiben van magozott törköly,akkor akár lehet magozott gyöngyvirág is.-:)) Vannak a világnak barmai akik képesek megfizetni! 

Előzmény: rézműves1 (125322)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125327

..."A héja maradhat"...

 

...az öreg SAS is ezért mondja a gyerekeinek, hogy fiaim a HÉJÁT egyétek, mert abba van a VITAMIN...

Előzmény: snapszmester (125325)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125326

Ez jó válasz he-he...D...

Előzmény: 1zsakkrumpli (125324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!