3 különféle időpontban megkóstolva olyan volt az Irsai mintha 3 féle pálinkát kóstoltam volna. Nem vagyok elégedetlen az eredménnyel de volt egy olyan hét amikor az íze és illata kiugróan változott még pozitívabb irányba. Az eleve jó ízű pálinkából még jobb lett. Csak azt sajnálom, hogy az az ízvilág már nem jött vissza később. Két évben kétféle eladótól vettem, szerintem nem kevertek bele más fajtát. Mondták mindketten, hogy kóstoljak bele a ládákba.
Ajanlott levelben megkapod a postazasi cimre amit feltuntettel a nyomtatvanyon.Virtualisan lesz a hatarozat hatuljan a parlatjegyed hivatalosan amennyit befizettel-igenyeltel.Kb...10-12 munka nap alatt jott meg nekem.
En mar kifoztem az elmult napokban.Nem szurtem le semmit sem a tetejerol meg sehonnan, mindenestol foztem ki.A viragpor meg a hotdo aljara van leullepedve azt mindenkepp bele kell zutyantani az ustbe. 50L Bodza virag cefrembol lett 18.2 L 32° alszeszem.Majd ezt kell felhigitanom 25°.Mar kiszamoltam azt is....Jovo heten finomitok.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szoktunk készíteni földieper, és málnaszörpöt is. A magos kipréselt ( seprőnek) elég moslék íze van, de az illata még elmegy. Az epret nem tudtam volna csumával szedni mert már nagyon érett volt. Két órán belül cefrézve lett.
Az irsairól csak annyit hogy érdekes egy teremtmény.
Ha bort készítesz belőle ott is sokszor ugyanígy viselkedik, hol dől belőle az illat utana meg szinte teljesen el tűnik!
Azt mondják rá hogy bujkál az illata.
Egyébként aki ilyen illatos szőlőből szeretne pálinkát készíteni ajánlom neki az Aletta szőlő fajtát! Vetekszik sokszor az illata az Irsaival csak kb fele árban van.
Na ezzel megfogtál Én elvittem egy szakemberhez, aki elég jól ért a pálinőző gyártáshoz, elmondtam az igényemet, erre azt mondta: 20 fok? okos!. Kivitte a műhelybe, visszajött, bszélgettünk 10 percet, kimet, behozta, átvettem és eljöttem. Majt lefotózom és elküldöm neked.
Mert ha igen, akkor elbizonytalanítottál. Előtted itt és egyéb forrásokon is azt mondták, hogy a bodzavirágpárlatot nem kell leszűrni a főzés előtt....
Elnézést az ismételten tök amatőr kérdésért, lehet túlaggódom, de:
Adott egy új réz főző. Elsőnek átmostam a gyári szennyeződésektől, meleg víz, trisó stb.
Azután ahogy előírták és javasolták, megcsináltam a víz, trisó, mosogatószer, víz nélküli hűtő tisztító főzést és a főző belső része elvesztette azt az új, inkább aranyszínű réz színét és ilyen vöröses színű lett (tudom vörösréz a neve:-) ), és az üst belsejében egy két helyen ilyen fekete csepp és megfolyásfoltok maradtak, amit semmivel nem tudok ledörzsölni. (durva dörzsölőkkel nem próbáltam,mert az nem jó)
Normális ez a vörös színbe átmenet az első tisztítófőzés után? És ezek a fekete foltok, megfolyások? Mi lehet ez?
Kiöblítés után egy fehér ronggyal ha erősen dörzsölöm az főző belső felületét a rongy kissé sárgás színű lesz. Ez normális?
Nyugtassatok meg, hogyha eljön az ideje az első főzésnek nem lesz semmi gond a nedűvel...(rezesedésre gondolok)!
Párlatjegy igénylés kitöltve, aláírva beküldve a közölt címre. Az igénylésen szereplő lityi x 700 Ft átutalva a megadott számlaszámra. Kérdés: kiküldik az igényelt párlatjegyet a közölt lakcímre, vagy személyesen kell érte megjelenni az igazgatóságon? Előre is köszönöm a már párlatjegyet birtokló kolléga válaszát.
Legelső olvasatomban én is legyintettem,meg mondtam egy csúnyát.De minél tovább gondoltam és, ha valóban technikailag is megoldható,akkor már csak a kétféle végeredményt kellene megkóstolni.Amennyiben van magozott törköly,akkor akár lehet magozott gyöngyvirág is.-:)) Vannak a világnak barmai akik képesek megfizetni!