Keresés

Részletes keresés

otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125331

Nekem hajlítottak egy 28-as, 1mm vastag félkemény csövet, az egyik végén 110, a másik védén 70 fokban és nem volt ilyen ráncos. Ezt hogy csinálták?

Előzmény: 1zsakkrumpli (125330)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125330

Most végeztem vele, tökéletesek a hajtások, ívek, megszenvedtem vele:

otifoti Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125329

:-))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (125328)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 -1 0 125328

Legelső olvasatomban én is legyintettem,meg mondtam egy csúnyát.De minél tovább gondoltam és, ha valóban  technikailag is megoldható,akkor már csak a kétféle végeredményt kellene megkóstolni.Amennyiben van magozott törköly,akkor akár lehet magozott gyöngyvirág is.-:)) Vannak a világnak barmai akik képesek megfizetni! 

Előzmény: rézműves1 (125322)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125327

..."A héja maradhat"...

 

...az öreg SAS is ezért mondja a gyerekeinek, hogy fiaim a HÉJÁT egyétek, mert abba van a VITAMIN...

Előzmény: snapszmester (125325)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125326

Ez jó válasz he-he...D...

Előzmény: 1zsakkrumpli (125324)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125325

A héja maradhat, de nagyon jó áron van magozott törköly. A kérdés az hogy a nagy igyekezetben maradt e benn cukor vagy alkohol?

Előzmény: rézműves1 (125322)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125324

Belülről is megcsinálnám, ha valaki kifordítaná...

Előzmény: rézműves1 (125323)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125323

Látom csak nem bírtad elnézni, hogy berogyott, mi?...DD...talán keményebben kellett volna ledugózni?...

De nem vagy egyedül, én is ilyen vagyok...:):)))...csak én azzal indokolom, hogy így jobb a "vizeletem"...

Meg különben is, a sz@r is úgy szép, ha formás nem?...DDD...

Az csak most jutott eszembe, hogy ezt a "simítást", belül is meg kellett volna csinálni, mert így kétszer is "döcögni" fog ott, az áthaladó pára, nem?...DDD...

Előzmény: 1zsakkrumpli (125311)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125322

Szerintem ez egy jó nagy baromság...a málna és az eper ízéhez, pontosan hogy hozzá tartozik  az a pici mag is...Szinte hozzá jár, mint a "csúnya lányhoz a hozomány" (vagy a VIAGRA, ahogy mostanában mondják)...DDD...mivel a drága "csili-vili" magozóhoz is jár a kis lyukú rosta, nosza magozzuk azt is ki?...Nem vagyok róla meggyőződve, hogy úgy jobb lesz az íze...már a szőlőtörkölynél is, ha kivesszük a szárat sokan zúgolódnak, hogy ki van herélve...de ezt még valahogy meg lehet érteni, mert nem mindenki szereti azt a csersavas ízt...de az már hogy nézne ki, ha a héját meg a magot is kivennénk?...

Előzmény: Törölt nick (125319)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.27 0 2 125321

A napokban pont erről írtam.

Az Irsai rettenetesen erős illattal bír. Már amit én főztem.

Az Irsai nagyon keresett szőlőfajta. Még a barátokat is képesek átverni a termelők. Találkoztam már olyannal hogy a termék 1/3 sem volt irsai. Más kérdés hogy nekem jobban ízlett mint a tiszta. 

Nekem az édes cefre is mosóporszagú, a leerjedt is és a pálinkája is még évek múlva.

Amit kérdezel azt nem tudom értelmezni mert ilyet nem tapasztaltam. Talán a berkenyém változott 7 év alatt a legtöbbet, de közel sem akkora mértékben mint amiket írtok.

Az utolsó kérdésedre: garantáltan tiszta, azonos fajtát kell vásárolni és kapni. A cefrézési tippek elérhetők, el se lehet rontani.

Előzmény: Elveon (125315)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125320

Azt a "magozást" és is meggondolnám, mert lehet, hogy "öngólt rúgsz"...D...Nem volt elég a csumázás?...Előtte való évben szintén sok epret főztem, de a csumázás az rémálom volt a vége felé...

Csak utána jöttem rá, hogy a "Nabiti-féle rettenetes" (fúrógépes-turmix), gyönyörűen összeszedi az összes csumát turmixolás közben, ugyanúgy, mint a cserkó, vagy a meggy szárát...:):)))...

2012-ben azt a sokat, már nem is csumáztam csak a fúrógéppel...

 

.........a 900W-os SKIL- be fogva, 2800-as fordulaton olyan, mint a "Joker", mindent visz...DD...

Előzmény: Törölt nick (125299)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125319
Előzmény: hevezoli64 (125318)
hevezoli64 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125318

Biztos, hogy a mag nélkül akarod főzni?

 

Jelentős aromát hordoz a mag, meglepő(?) módon.

Előzmény: Törölt nick (125299)
rézműves1 Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125317

Azóta sajnos nem sokat emelték a nyugdíjamat, de az még akkor "ingyé"-vót...DD...még szerencse, hogy leszedni sem nekem kellett, mert akkor gyanítom, hogy nem lett volna eperpáleszom...:)))...

Előzmény: TINTUS (125313)
schankox Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125316

Ez szép lett.

Előzmény: 1zsakkrumpli (125311)
Elveon Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125315

Tavaly az Irsai Olivér olyat produkált (kisüsti), hogy kifőzés után az ízekben, illatokban nem igen bővelkedett. Majd kb. 1 hónap után viszonylag kellemes íze lett. Erre rá kb. 2-3 hétre viszont mintha meglódult volna, hihetetlen illatok és ízek jellemezték. Ez utóbbi viszont sajnos csak egy hétig tartott, utána visszaállt az eredeti szintre. Hozzáteszem az sem rossz közel sem de jobban örültem volna annak a kiugró értéknek. És azóta sem érett be arra a kimagasló szintre. Olvastam, hogy az Irsai képes hasonló ingadozásokra de igazából azt vártam, hogy kb. fél év múlva megint visszajönnek azok a "hihetetlen" ízek. Kétszer főztem idáig Irsaiból és nagyjából ugyanazt a szintet hozták, az elsőnél nem voltak ingadozások, már a főzés után is kellemes volt az íze. Van valakinek tapasztalata Irsaival vagy esetleg más muskotályos fajtával, hogy esetleg mitől lesz még muskotályosabb, erősebb az íze? Milyen tényezők kellenek ahhoz, hogy minél több aromát át tudjunk vinni a párlatba?

TINTUS Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125314

Minek azt a paszírozós nagy és  főleg felesleges munkát bevállalni? Nincs jobb dolgod?. (irigy vagyok )

Előzmény: Törölt nick (125299)
TINTUS Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125313

Ha az egész nyögdíjadat elcefrézted akkor mit fogsz enni a hónapban ???  :)

Előzmény: rézműves1 (125294)
Bárk_i Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125312

Tetszik.:-)

Előzmény: 1zsakkrumpli (125311)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125311

Gondoltam egy merészet!

 

A gödröket beraktam rézzel és körkörösen kicsiszoltam a varratokat.

előtte:

 

utána:

gabor0036 Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125310

:D :D  És nemsokára már csak a múlté 

Előzmény: Dincifinci (125309)
Dincifinci Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125309

Áh köszi az infót, még új vagyok.

Előzmény: Törölt nick (125308)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125308

Saját magad reklámozása miatt!Menjél ide,de csak akkor,ha van NAV engedélyed!

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213148

 

Előzmény: Dincifinci (125307)
Dincifinci Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125307

Miért?

Előzmény: Törölt nick (125305)
Dincifinci Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125306

Képek:

 

 

 

 

Előzmény: Dincifinci (125303)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 1 125305

Mindjárt fenékbe  leszel rúgva!-:((((

Előzmény: Dincifinci (125303)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125304

Nem vagy nyilvános.Írjál az én címemre.Szerdán megyek Szabadkára a gyárba ott is megnézem.

Előzmény: Tomsza74 (125302)
Dincifinci Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125303
Tomsza74 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 125302

Szia! Küldenél egy linket, hogy hol lehet kapni? Érdekelne! Előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (125287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!